• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

*** F@H Tech Assistance Thread ***

Joined
Feb 19, 2006
Messages
5,605 (1.30/day)
Likes
1,282
Location
New York
System Name http://www.heatware.com/eval.php?id=73751
Processor i7-920 CO@4.2GHZ / ASUS GL553VW 15.6" Gaming Laptop NVIDIA GTX 960M 4GB Intel Core i56300HQ 8GB DDR4
Motherboard Asus P6T Deluxe Intel X58
Cooling Asetek Liquid CPU Cooling System
Memory CORSAIR DOMINATOR 6GB (3 x 2GB) DDR3 1600
Video Card(s) 2X ATI Radeon HD 4870 X2 2GB DDR5 PCI-Express
Storage (RAID-0) with 4 Identical Hard Drives (1.28TB (320GBx4)
Display(s) LG 50" 50PK550 1080p 600Hz Plasma/37 Inch WestingHouse @1920x1080
Case Thermaltake M9 (I hate it its like trying to live in a 1 inch box)
Power Supply ThermalTake ToughPower 1200 Watt
Software Windows 7 professional 64
Last edited:

[Ion]

WCG Team Assistant
Joined
Sep 15, 2009
Messages
13,391 (4.45/day)
Likes
14,251
Location
Raleigh, North Carolina, United States
System Name Niedersachsen / Ribe / Minsk
Processor i3 3240 / i7-3520M / 4x Opteron 6376 @ 2.86GHz
Motherboard BIOSTAR H61M / HP Q77 / Supermicro H8QG7
Cooling Stock / Stock / 4x 1U G34
Memory 1x8GB / 2x4GB / 4x4GB
Video Card(s) GTX260 / Intel HD 4000 / nVidia GT310
Storage 80GB Intel SSD / 256GB Intel SSD / 2x 60GB SSD (RAID1)
Display(s) Dell 3007 + HP 2245w / 12.1" 1366x768 / None
Case Antec NSK3480 / HP / Supermicro 1U
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Enermax 500W / HP 130W / Supermicro Gold 1400W
Keyboard IBM Model M
Software Windows 7 (Niedersachsen/Ribe) / Linux Mint 17.2 (Minsk)

popswala

New Member
Joined
May 29, 2009
Messages
2,257 (0.72/day)
Likes
934
Location
Conway, AR
System Name Deep Space // Black Mystery
Processor AMD Phen II X4 945 oc'd 3.4GHz // I7 870 oc'd 4.0GHz
Motherboard Gigabyte 990FXA-UD7 AM3+ // MSI P55-GD80
Cooling Corsair H50 w/ x2 gelid wing blue 120mm // Tt Frio OCK
Memory G. Skill Snipers DDR3 1600 2x4GB // G.Skill Tridents DDR3 2000 2x2GB
Video Card(s) eVGA GTX 275 // eVGA GTX 460 SC 768mb oc'd (830/1620/2000
Storage Seagate 1TBx2 7200.12 /1.5TB/500GB/750GB // Mushkin Collistro 60GB
Display(s) LG 23" 2353v-pf 1920x1080p // None
Case Tt Chazer MK-1 // NZXT Phantom black modded
Audio Device(s) Logitech G51 5.1 // None
Power Supply Cooler Master Silent Pro Hybrid 850w // Corsair HX1000W
Software Win 7 Ult X64 // Win 7 Ult X64
Benchmark Scores Crunching & Folding 24/7 Help Save Lives!!!
By chance does anyone know what the cut off is on the cards? Like whats the oldest card thats still getting wu's. I'm looking to get an amd card to get another rig running but not sure if it'll still get work. Same goes for nvidia cards. I think the 2xx's are done for. I'm looking at a 4850 but not sure if its worth it. I just need something with S-Video Out since that rig is near my tv but doesn't have a screen. That way I can get on it that way without having to move my screen back an forth.
 

BUCK NASTY

F@H Mod & 4P Enthusiust
Staff member
Joined
Aug 8, 2007
Messages
4,968 (1.31/day)
Likes
4,624
Location
Port St Lucie, FL. U.S.A.
System Name Main Rig
Processor AMD FX-4130 @ 4.8Ghz
Motherboard ASUS M5A99X Evo
Cooling Coolermaster Hyper 212+
Memory 8GB GSkill DDR3 1600
Video Card(s) ASUS GTX 970 Strix @ 1503Mhz Core
Storage Corsair Force 90gb SSD/ WD Caviar Blue 750gb
Display(s) ASUS 24" IPS
Case Coolermaster Centurion 590
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Antec TP750 80+
Software Windows 7 Ultimate 64
By chance does anyone know what the cut off is on the cards? Like whats the oldest card thats still getting wu's. I'm looking to get an amd card to get another rig running but not sure if it'll still get work. Same goes for nvidia cards. I think the 2xx's are done for. I'm looking at a 4850 but not sure if its worth it. I just need something with S-Video Out since that rig is near my tv but doesn't have a screen. That way I can get on it that way without having to move my screen back an forth.
I believe the AMD 48XX series is not supported by GPU2 any longer. Get a cheap 8xxx or 9xxx series Nvidia card for better ppd. Heck, I still got some laying around. I'm using a GTX275 part time and getting 9500ppd from it.
 

popswala

New Member
Joined
May 29, 2009
Messages
2,257 (0.72/day)
Likes
934
Location
Conway, AR
System Name Deep Space // Black Mystery
Processor AMD Phen II X4 945 oc'd 3.4GHz // I7 870 oc'd 4.0GHz
Motherboard Gigabyte 990FXA-UD7 AM3+ // MSI P55-GD80
Cooling Corsair H50 w/ x2 gelid wing blue 120mm // Tt Frio OCK
Memory G. Skill Snipers DDR3 1600 2x4GB // G.Skill Tridents DDR3 2000 2x2GB
Video Card(s) eVGA GTX 275 // eVGA GTX 460 SC 768mb oc'd (830/1620/2000
Storage Seagate 1TBx2 7200.12 /1.5TB/500GB/750GB // Mushkin Collistro 60GB
Display(s) LG 23" 2353v-pf 1920x1080p // None
Case Tt Chazer MK-1 // NZXT Phantom black modded
Audio Device(s) Logitech G51 5.1 // None
Power Supply Cooler Master Silent Pro Hybrid 850w // Corsair HX1000W
Software Win 7 Ult X64 // Win 7 Ult X64
Benchmark Scores Crunching & Folding 24/7 Help Save Lives!!!
I have a 275 but not sure what its getting since the ppd says unknown. It still folds though as it makes progress through wu's. I have a board that support amd cards but not sure what the cut off is on them. Not looking to go to knew as I don't know how long I may even run that board. Its an old am2+ foxconn board.
 

[Ion]

WCG Team Assistant
Joined
Sep 15, 2009
Messages
13,391 (4.45/day)
Likes
14,251
Location
Raleigh, North Carolina, United States
System Name Niedersachsen / Ribe / Minsk
Processor i3 3240 / i7-3520M / 4x Opteron 6376 @ 2.86GHz
Motherboard BIOSTAR H61M / HP Q77 / Supermicro H8QG7
Cooling Stock / Stock / 4x 1U G34
Memory 1x8GB / 2x4GB / 4x4GB
Video Card(s) GTX260 / Intel HD 4000 / nVidia GT310
Storage 80GB Intel SSD / 256GB Intel SSD / 2x 60GB SSD (RAID1)
Display(s) Dell 3007 + HP 2245w / 12.1" 1366x768 / None
Case Antec NSK3480 / HP / Supermicro 1U
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Enermax 500W / HP 130W / Supermicro Gold 1400W
Keyboard IBM Model M
Software Windows 7 (Niedersachsen/Ribe) / Linux Mint 17.2 (Minsk)
By chance does anyone know what the cut off is on the cards? Like whats the oldest card thats still getting wu's. I'm looking to get an amd card to get another rig running but not sure if it'll still get work. Same goes for nvidia cards. I think the 2xx's are done for. I'm looking at a 4850 but not sure if its worth it. I just need something with S-Video Out since that rig is near my tv but doesn't have a screen. That way I can get on it that way without having to move my screen back an forth.
Definitely go with an nVidia card, ATI cards are far, far slower for FAH compared to nV. An 8800GT can be had for ~$30 used, and should do ~4-4.5k PPD and I believe has sVideo. Alternatively, a GT440/GTS450 wouldn't make a bad choice :toast:
 

popswala

New Member
Joined
May 29, 2009
Messages
2,257 (0.72/day)
Likes
934
Location
Conway, AR
System Name Deep Space // Black Mystery
Processor AMD Phen II X4 945 oc'd 3.4GHz // I7 870 oc'd 4.0GHz
Motherboard Gigabyte 990FXA-UD7 AM3+ // MSI P55-GD80
Cooling Corsair H50 w/ x2 gelid wing blue 120mm // Tt Frio OCK
Memory G. Skill Snipers DDR3 1600 2x4GB // G.Skill Tridents DDR3 2000 2x2GB
Video Card(s) eVGA GTX 275 // eVGA GTX 460 SC 768mb oc'd (830/1620/2000
Storage Seagate 1TBx2 7200.12 /1.5TB/500GB/750GB // Mushkin Collistro 60GB
Display(s) LG 23" 2353v-pf 1920x1080p // None
Case Tt Chazer MK-1 // NZXT Phantom black modded
Audio Device(s) Logitech G51 5.1 // None
Power Supply Cooler Master Silent Pro Hybrid 850w // Corsair HX1000W
Software Win 7 Ult X64 // Win 7 Ult X64
Benchmark Scores Crunching & Folding 24/7 Help Save Lives!!!
I have given the 450's some thought if one ever comes around and I have the $$ for it. I'm just trying to figure things out and plan ahead. I'm not sure if I can run nvidia on the board i want to use. Its a Foxconn A7DA-S AM2+ 790GX. I just want to get it running as I can do some crunching on it and figured might as well fold to lol.
 

[Ion]

WCG Team Assistant
Joined
Sep 15, 2009
Messages
13,391 (4.45/day)
Likes
14,251
Location
Raleigh, North Carolina, United States
System Name Niedersachsen / Ribe / Minsk
Processor i3 3240 / i7-3520M / 4x Opteron 6376 @ 2.86GHz
Motherboard BIOSTAR H61M / HP Q77 / Supermicro H8QG7
Cooling Stock / Stock / 4x 1U G34
Memory 1x8GB / 2x4GB / 4x4GB
Video Card(s) GTX260 / Intel HD 4000 / nVidia GT310
Storage 80GB Intel SSD / 256GB Intel SSD / 2x 60GB SSD (RAID1)
Display(s) Dell 3007 + HP 2245w / 12.1" 1366x768 / None
Case Antec NSK3480 / HP / Supermicro 1U
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Enermax 500W / HP 130W / Supermicro Gold 1400W
Keyboard IBM Model M
Software Windows 7 (Niedersachsen/Ribe) / Linux Mint 17.2 (Minsk)
I have given the 450's some thought if one ever comes around and I have the $$ for it. I'm just trying to figure things out and plan ahead. I'm not sure if I can run nvidia on the board i want to use. Its a Foxconn A7DA-S AM2+ 790GX. I just want to get it running as I can do some crunching on it and figured might as well fold to lol.
Geeks.com has GTS450s for $50 :)

You should have no issues running an nV card, I currently have an AMD X2 on some AMD chipset with a Geforce 8800GTS G80
 

popswala

New Member
Joined
May 29, 2009
Messages
2,257 (0.72/day)
Likes
934
Location
Conway, AR
System Name Deep Space // Black Mystery
Processor AMD Phen II X4 945 oc'd 3.4GHz // I7 870 oc'd 4.0GHz
Motherboard Gigabyte 990FXA-UD7 AM3+ // MSI P55-GD80
Cooling Corsair H50 w/ x2 gelid wing blue 120mm // Tt Frio OCK
Memory G. Skill Snipers DDR3 1600 2x4GB // G.Skill Tridents DDR3 2000 2x2GB
Video Card(s) eVGA GTX 275 // eVGA GTX 460 SC 768mb oc'd (830/1620/2000
Storage Seagate 1TBx2 7200.12 /1.5TB/500GB/750GB // Mushkin Collistro 60GB
Display(s) LG 23" 2353v-pf 1920x1080p // None
Case Tt Chazer MK-1 // NZXT Phantom black modded
Audio Device(s) Logitech G51 5.1 // None
Power Supply Cooler Master Silent Pro Hybrid 850w // Corsair HX1000W
Software Win 7 Ult X64 // Win 7 Ult X64
Benchmark Scores Crunching & Folding 24/7 Help Save Lives!!!
I guess I'll google around and see what I can pull up on how to pull that off. I did stick my hdd on it with an os pre installed but since it has nvidia drivers I couldn't get into windows. I couldn't stay in bios long enough to enable onboard video to atleast get the board up and running to update all drivers and what not.
 
Joined
Aug 11, 2011
Messages
4,335 (1.87/day)
Likes
3,020
Location
Mexico
System Name STEAMBOX | GAMECUBE | EQC (Everyday Quad Core)
Processor i5 4590@3.7Ghz |i7 3770K@4Ghz -|- Athlon 5350@2.52Ghz
Motherboard GA-B85N PHOENIX | Asrock Z77E-ITX | Asus AM1I-A
Cooling Stock | Antec Kuhler 620 | Reeven Vanxie
Memory 2x4GB ADATA XPG 1600Mhz | 2x4GB Kingston 1866Mhz -|- 2x4GB Crucial Ballistix@1920Mhz
Video Card(s) RX 480 Nitro | Sapphire RX 480 w/Accelero Mono Plus | HD 8400 @ 720Mhz (IGP)
Storage LiteON 128GB mSATA+3TB Seagate | Seagate 1TBxSamung 64GB SSD (Intel RST) | Kingston v300 240GB
Display(s) Daewoo 49" 1080p | ASUS PA248Q 1920x1200 IPS
Case Corsair 250D | CoolerMaster Elite 110 | Acteck Fiji
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Seasonic SS-660XP2 | Silverstone SFX-450 | 200w mini FLEX PSU
Software Windows 10 64bit
Is there any way to tell the FAH client to use an specific GPU if you have more than 1 on your system? I have a 7750 and a GT520 but I want to leave the 7750 crunching while the 520 folds. Running the V7 client in GPU-only mode.
 
Joined
Jan 5, 2008
Messages
1,220 (0.34/day)
Likes
867
Location
Oakland, CA
System Name Rover
Processor Intel i5 4590S
Motherboard GigaByte Z97MX-Gaming 5
Cooling Noctua NH-L9i Low Profile Heatsink
Memory 8 GB G.Skill Ripjaws-X
Video Card(s) ASUS GTX 970 mini
Storage Samsung 840 SSD, WD 1 TB Black
Display(s) ASUS VG248
Case Corsair mATX cube. (Alas they don't make it anymore)
Power Supply SilverStone SST-ST45SF-G 450 Watt
Mouse Logitech
Keyboard Logitech
Software Windows 10 64 ibit
Is there any way to tell the FAH client to use an specific GPU if you have more than 1 on your system? I have a 7750 and a GT520 but I want to leave the 7750 crunching while the 520 folds. Running the V7 client in GPU-only mode.
I've done it. Used a sorta dumb method. I added both, figured out which was which, (it will tell you what the chip is) and deleted the one I didn't want.
 
Joined
Oct 29, 2009
Messages
2,516 (0.85/day)
Likes
757
System Name Nightblade / Dell Latitude / Wife's Rig
Processor Core i5 4690K / i7 2720QM / FX-6100
Motherboard Nightblade ITX z97 / Dell 032T9K QM67 / Gigabyte GA-970A-DS3 Rev3
Cooling tower style cooler, plus one 120mm fan / stock blower / CNPS7000V
Memory Patriot Viper 2x8gb DDR3 2400 / Micron 2x4GB DDR3 / 2x4GB 2x2GB DDR3 1333
Video Card(s) MSI Gaming GTX 970 4GB / NVS 4200M 512MB / nVidia GTX 460 1GB
Storage 120GB ForceGT SSD (OS), 2TB WD Black, 250GB Seagate 2.5in / 320GB WD Blue /240GB SSD M500
Display(s) ASUS ROG SWIFT 1440P / Dell 14in @ 1600x900 / Vizio 1080p TV
Case MSI Nightblade Z97 / Dell Latitude / Corsair Full Tower
Audio Device(s) Realtek ALC1150, Microsoft Lifechat 3000 / Intel / ALC887
Power Supply Gold rated 600W / Battery with 95w brick / Antec EA-650 Green
Mouse MadCatz RAT5
Keyboard G510
Software Windows 10 Pro x64 on all
having some problems with the 7.3 client installer... the damn thing skips the "setup" step during the install leaving me with an app that wont even start right, and if i manually start it from the installation folder it just sits there refusing to connect with some of the buttons missing, like switching to expert mode for example
 

BUCK NASTY

F@H Mod & 4P Enthusiust
Staff member
Joined
Aug 8, 2007
Messages
4,968 (1.31/day)
Likes
4,624
Location
Port St Lucie, FL. U.S.A.
System Name Main Rig
Processor AMD FX-4130 @ 4.8Ghz
Motherboard ASUS M5A99X Evo
Cooling Coolermaster Hyper 212+
Memory 8GB GSkill DDR3 1600
Video Card(s) ASUS GTX 970 Strix @ 1503Mhz Core
Storage Corsair Force 90gb SSD/ WD Caviar Blue 750gb
Display(s) ASUS 24" IPS
Case Coolermaster Centurion 590
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Antec TP750 80+
Software Windows 7 Ultimate 64
having some problems with the 7.3 client installer... the damn thing skips the "setup" step during the install leaving me with an app that wont even start right, and if i manually start it from the installation folder it just sits there refusing to connect with some of the buttons missing, like switching to expert mode for example
I had the same problem yesterday with 7.3.2 and the manual start. Ended up having top re-start the rig multiple times. I also can't get core 17 to work on any of my cards. I have removed the -beta flag and will avoid core 17 until they fix the bugs.
 
Joined
Jan 31, 2010
Messages
2,450 (0.85/day)
Likes
769
System Name Xtreme PC's AMDx8
Processor AMD FX8320 @ 4.0GHz NB/HT @ 2.6GHz
Motherboard Asus Crosshair V Formula
Cooling ThermoLab Baram 2x 120mm Gentle Typhoons 1850rpm
Memory 8GB (2x4GB) Mushkin Blackline DDR3 2400MHz 11/13/13/34/1T 1.65V
Video Card(s) Sapphire Nitro+ RX580 8GB OC 1342/2000 (Core/Mem) BIOS Modded
Storage 2x Kingston V300 120GB SSD's Raid0: 1x Sandisk 128GB SSD 1xWD 2TB red, 1xWD 1TB black 1xWD 2TB nas
Display(s) ViewSonic VX2457 75Hz FreeSync 1920x1080p
Case SilverStone Raven RV02B-W + 3x SS AP181 + USB3.0 upgrade
Audio Device(s) Creative SB X-Fi Xtreme PCIe + Pioneer VSX-D457 amp Technics Speaker set
Power Supply SilverStone ST75F-P Modular 750W
Mouse Logitech G402 Hyperion Fury
Keyboard Logitech G105
Software Windows 10 X64 PRO (build 1607)
Benchmark Scores it sucks even less much now ;)
hey buck what GPU's were you tryin to do core_17 WU's on. I got it running fine on my HD7850 pullin 16800ppd with only 1~2% CPU usage
 

BUCK NASTY

F@H Mod & 4P Enthusiust
Staff member
Joined
Aug 8, 2007
Messages
4,968 (1.31/day)
Likes
4,624
Location
Port St Lucie, FL. U.S.A.
System Name Main Rig
Processor AMD FX-4130 @ 4.8Ghz
Motherboard ASUS M5A99X Evo
Cooling Coolermaster Hyper 212+
Memory 8GB GSkill DDR3 1600
Video Card(s) ASUS GTX 970 Strix @ 1503Mhz Core
Storage Corsair Force 90gb SSD/ WD Caviar Blue 750gb
Display(s) ASUS 24" IPS
Case Coolermaster Centurion 590
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Antec TP750 80+
Software Windows 7 Ultimate 64
hey buck what GPU's were you tryin to do core_17 WU's on. I got it running fine on my HD7850 pullin 16800ppd with only 1~2% CPU usage
GTX570, GTX560Ti 448, and GTX460. Had the same problem on all 3. Took it off of beta and it seems to be fine now. May try a re-install of Client V7 to see if it helps.

Glad to see that AMD is "finally" kicking some PPD ass.:rockout:

:toast:
 
Joined
Jul 2, 2008
Messages
6,280 (1.82/day)
Likes
8,186
Location
Hillsboro, OR
System Name Main/DC
Processor i7-3770K/i7-2600K
Motherboard MSI Z77A-GD55/GA-P67A-UD4-B3
Cooling Phanteks PH-TC14CS/H80
Memory Crucial Ballistix Sport 16GB (2 x 8GB) LP /4GB Kingston DDR3 1600
Video Card(s) Asus GTX 660 Ti/MSI HD7770
Storage Crucial MX100 256GB/120GB Samsung 830 & Seagate 2TB(died)
Display(s) Asus 24' LED/Samsung SyncMaster B1940
Case P100/Antec P280 It's huge!
Audio Device(s) on board
Power Supply SeaSonic SS-660XP2/Seasonic SS-760XP2
Software Win 7 Home Premiun 64 Bit
FAH_core17 does not run on the V6 clients.
 
Joined
Jan 31, 2010
Messages
2,450 (0.85/day)
Likes
769
System Name Xtreme PC's AMDx8
Processor AMD FX8320 @ 4.0GHz NB/HT @ 2.6GHz
Motherboard Asus Crosshair V Formula
Cooling ThermoLab Baram 2x 120mm Gentle Typhoons 1850rpm
Memory 8GB (2x4GB) Mushkin Blackline DDR3 2400MHz 11/13/13/34/1T 1.65V
Video Card(s) Sapphire Nitro+ RX580 8GB OC 1342/2000 (Core/Mem) BIOS Modded
Storage 2x Kingston V300 120GB SSD's Raid0: 1x Sandisk 128GB SSD 1xWD 2TB red, 1xWD 1TB black 1xWD 2TB nas
Display(s) ViewSonic VX2457 75Hz FreeSync 1920x1080p
Case SilverStone Raven RV02B-W + 3x SS AP181 + USB3.0 upgrade
Audio Device(s) Creative SB X-Fi Xtreme PCIe + Pioneer VSX-D457 amp Technics Speaker set
Power Supply SilverStone ST75F-P Modular 750W
Mouse Logitech G402 Hyperion Fury
Keyboard Logitech G105
Software Windows 10 X64 PRO (build 1607)
Benchmark Scores it sucks even less much now ;)
go grab V7.3.6 it's doddle to install cept the browser web control doesn't seem to work in opera for me it keeps timing out ohwell didn't use that any ways

after that do the client-type = -beta you'll get WU 7662 which is the new beta WU for all openCL based devices which should really go well on AMD GPU's and Fermi GPU's but at the moment not so well on Kepler based GPU's mainly because nVidia are lagging on updating their OpenCL driver to v1.2
 

BUCK NASTY

F@H Mod & 4P Enthusiust
Staff member
Joined
Aug 8, 2007
Messages
4,968 (1.31/day)
Likes
4,624
Location
Port St Lucie, FL. U.S.A.
System Name Main Rig
Processor AMD FX-4130 @ 4.8Ghz
Motherboard ASUS M5A99X Evo
Cooling Coolermaster Hyper 212+
Memory 8GB GSkill DDR3 1600
Video Card(s) ASUS GTX 970 Strix @ 1503Mhz Core
Storage Corsair Force 90gb SSD/ WD Caviar Blue 750gb
Display(s) ASUS 24" IPS
Case Coolermaster Centurion 590
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Antec TP750 80+
Software Windows 7 Ultimate 64
go grab V7.3.6 it's doddle to install cept the browser web control doesn't seem to work in opera for me it keeps timing out ohwell didn't use that any ways

after that do the client-type = -beta you'll get WU 7662 which is the new beta WU for all openCL based devices which should really go well on AMD GPU's and Fermi GPU's but at the moment not so well on Kepler based GPU's mainly because nVidia are lagging on updating their OpenCL driver to v1.2
Ok, got 7.3.6 going and the GTX570/Phenom II FX-5000 are producing 42K PPD together(7661 WU). It's a weird relationship between the GPU and SMP fighting for CPU cycles, but I'll let it run it's course. Much more laggy this time around. Now to move on to the other rig and get the GTX560/460 running on 7.3.6:rockout:

Edit: Got the 560Ti 448 and the 460 going on -beta. 560 pulls 35K, but the 460 only nets 14K. Going back to non beta for the 460.

:toast:
 
Last edited:
Joined
Jul 2, 2008
Messages
6,280 (1.82/day)
Likes
8,186
Location
Hillsboro, OR
System Name Main/DC
Processor i7-3770K/i7-2600K
Motherboard MSI Z77A-GD55/GA-P67A-UD4-B3
Cooling Phanteks PH-TC14CS/H80
Memory Crucial Ballistix Sport 16GB (2 x 8GB) LP /4GB Kingston DDR3 1600
Video Card(s) Asus GTX 660 Ti/MSI HD7770
Storage Crucial MX100 256GB/120GB Samsung 830 & Seagate 2TB(died)
Display(s) Asus 24' LED/Samsung SyncMaster B1940
Case P100/Antec P280 It's huge!
Audio Device(s) on board
Power Supply SeaSonic SS-660XP2/Seasonic SS-760XP2
Software Win 7 Home Premiun 64 Bit

BUCK NASTY

F@H Mod & 4P Enthusiust
Staff member
Joined
Aug 8, 2007
Messages
4,968 (1.31/day)
Likes
4,624
Location
Port St Lucie, FL. U.S.A.
System Name Main Rig
Processor AMD FX-4130 @ 4.8Ghz
Motherboard ASUS M5A99X Evo
Cooling Coolermaster Hyper 212+
Memory 8GB GSkill DDR3 1600
Video Card(s) ASUS GTX 970 Strix @ 1503Mhz Core
Storage Corsair Force 90gb SSD/ WD Caviar Blue 750gb
Display(s) ASUS 24" IPS
Case Coolermaster Centurion 590
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Antec TP750 80+
Software Windows 7 Ultimate 64
I have a problem with one of my systems that's been going on for a long time and I've (finally)started a thread over on the FF. http://foldingforum.org/viewtopic.php?f=88&t=23910
Answers there or here will be appreciated.
Never been a big fan of the Folding Forum, as Bruce(no pun intended) tries to be "so proper". I see he has lived up to his rep and locked your thread already. I have noticed that each Core_17 instance will use one CPU core, so that is normal. Have you tried a process/affinity changer(PriFinity64) to prioritize the processes? Maybe set core_17 to a lower Priority than the rest of the system? How about locking Core_17's to CPU core#2&3 and let the rest of the system use 0&1? Just thinking out loud...
 
Joined
Jul 2, 2008
Messages
6,280 (1.82/day)
Likes
8,186
Location
Hillsboro, OR
System Name Main/DC
Processor i7-3770K/i7-2600K
Motherboard MSI Z77A-GD55/GA-P67A-UD4-B3
Cooling Phanteks PH-TC14CS/H80
Memory Crucial Ballistix Sport 16GB (2 x 8GB) LP /4GB Kingston DDR3 1600
Video Card(s) Asus GTX 660 Ti/MSI HD7770
Storage Crucial MX100 256GB/120GB Samsung 830 & Seagate 2TB(died)
Display(s) Asus 24' LED/Samsung SyncMaster B1940
Case P100/Antec P280 It's huge!
Audio Device(s) on board
Power Supply SeaSonic SS-660XP2/Seasonic SS-760XP2
Software Win 7 Home Premiun 64 Bit
Never been a big fan of the Folding Forum, as Bruce(no pun intended) tries to be "so proper". I see he has lived up to his rep and locked your thread already.
...ask for help, get door slammed in face.:mad:

What is ironic is that I did EXACTLY what they asked as a non beta team member and got no response.
bruce said:
  • Beta Forum's Visibility
Please note that as a registered forum member, you can only view the Beta Forum and can't make any posts in that Forum. You can track any Beta Project's progress since it entered Beta Stage until it reaches public. If you see an issue and want to offer any help/advice, please PM an Administrator/Moderator rather than making a new thread in the Public Forum since it might so unnoticed. Do note that while you are free to join the Beta Team, we prefer Donors who are regular. If you are a seasonal or an occasional tester, we prefer that you observe the Forum and offer help/advice via PM with an Administrator/Moderator.
If I can't get this figured out, I'm going to stop Folding on that system because my son is just getting fed up with an unusable system. 2x 900 MHz GTX 560 Ti's, good for up to 55K PPD.
 
Last edited:
Joined
Jul 2, 2008
Messages
6,280 (1.82/day)
Likes
8,186
Location
Hillsboro, OR
System Name Main/DC
Processor i7-3770K/i7-2600K
Motherboard MSI Z77A-GD55/GA-P67A-UD4-B3
Cooling Phanteks PH-TC14CS/H80
Memory Crucial Ballistix Sport 16GB (2 x 8GB) LP /4GB Kingston DDR3 1600
Video Card(s) Asus GTX 660 Ti/MSI HD7770
Storage Crucial MX100 256GB/120GB Samsung 830 & Seagate 2TB(died)
Display(s) Asus 24' LED/Samsung SyncMaster B1940
Case P100/Antec P280 It's huge!
Audio Device(s) on board
Power Supply SeaSonic SS-660XP2/Seasonic SS-760XP2
Software Win 7 Home Premiun 64 Bit
Is it only acting up on the intel system with the 560's, or any graphic card that is put in the system?
I have not tried anything else.
 
Joined
May 10, 2011
Messages
358 (0.15/day)
Likes
688
Location
Maine
The first thing i noticed looking at the SS is you have 80 processes running on that machine, which is alot. From what I could see, you have 10 processes related to F@H and the programs running for the SS. If I added those 10 to what my rig is running for processes right now I'd be at 65, but there's 10 processes on my rig now that could be shut off and not run. So the maximum I'd have is 55 with every thing shut down that doesn't need to be running. I'd try to kill all the processes that you don't need to be running and see if the problem still exists.
 
Joined
Jul 2, 2008
Messages
6,280 (1.82/day)
Likes
8,186
Location
Hillsboro, OR
System Name Main/DC
Processor i7-3770K/i7-2600K
Motherboard MSI Z77A-GD55/GA-P67A-UD4-B3
Cooling Phanteks PH-TC14CS/H80
Memory Crucial Ballistix Sport 16GB (2 x 8GB) LP /4GB Kingston DDR3 1600
Video Card(s) Asus GTX 660 Ti/MSI HD7770
Storage Crucial MX100 256GB/120GB Samsung 830 & Seagate 2TB(died)
Display(s) Asus 24' LED/Samsung SyncMaster B1940
Case P100/Antec P280 It's huge!
Audio Device(s) on board
Power Supply SeaSonic SS-660XP2/Seasonic SS-760XP2
Software Win 7 Home Premiun 64 Bit
I can see all those processes causing a drag on the system, but causing higher cpu usage?