• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Fake 4GB Radeon R7 350, 1GB Firmware Fix Needed

relaxxx

New Member
Joined
Jun 17, 2018
Messages
13 (0.02/day)
I've got this Fake 4GB R7350. It has 4 DDR5 Chips named Hynix H5GQ2H24MFR. The data sheet shows them as 2Gb (Gigabit), They are 256MB Chips. So it is an actual 1GB RAM video card. It is useless with this 4GB firmware, games crash out when they try to use more than 1GB RAM.

Is there any known fix for this? I can't find any info. I tried flash a 1GB BIOS with ATIWinFlash and it gives subsystem ID error. I'm not even sure if the GPU actually is an HD7750 or maybe R7 250 chip. The GPU is marked AMD 1545. I can't even find that AMD number anywhere.

Can the BIOS or video driver be patched to use 1GB instead of thinking it has 4GB? I could probably email or upload the fake firmware if someone wants to look at it. The BIOS reads, C44501 MOCHA Verde PRO 1G GDDR5 64Mx32
 
Joined
Oct 17, 2012
Messages
9,214 (3.30/day)
Location
Massachusetts
System Name Americas cure is the death of Social Justice & Political Correctness
Processor i5 8600k
Motherboard Asrock Z370 Extreme 4
Cooling Corsair H-110i GTX
Memory 2x 4Gb Crucial Sport LT
Video Card(s) MSI GTX 980 Gaming
Storage Samsung 850 evo 250Gb
Display(s) Dell Ultra Sharp Widescreen 24" 1200P
Case Fractal Design Meshify-C
Power Supply Seasonic Focus+ 750 Gold
Mouse Logitech G502 spectrum
Keyboard AZIO MGK-1 RGB (Kaith Blue)
Software Win 10 Professional 64 bit
can you return it to the seller? that would be best option #1
 
Joined
Feb 11, 2012
Messages
1,475 (0.49/day)
Location
Anchorage Alaska
System Name Matter's / Helios 300 Predator
Processor Ryzen 7 2700 / i7 7700HQ
Motherboard B450 Tomahawk / Acer Helios 300 Predator
Cooling Arctic Freezer eSports Duo
Memory Patriot Viper ddr4 32gb / 32gb gskill ddr4
Video Card(s) MSI RTX 2080 Super Ventus OC / GTX 1060 6gb
Storage Patriot Viper nvme M2, crucial MX300 275gb, Samsung 860 qvo 1tb
Display(s) Acer 24" 1080p / 15.6 1080p HD
Case Antec 300 / Acer Helios 300 Predator
Audio Device(s) On Board - Steel Series Arctis Pro Wireless Cans
Power Supply Antec 850watt high current pro
Mouse Steel series Rival 600
Keyboard Corsair K70 / Acer Helios 300 Predator
Software Win 10 Pro / Win 10 Home
I think if you can not return the card as @eidairaman1 suggested then remove the heatsink, clean it up and take good pictures of the chipset so that maybe @T4C Fantasy can help ID it.
 

relaxxx

New Member
Joined
Jun 17, 2018
Messages
13 (0.02/day)
I'm probably going to be stuck with this so it would be nice to fix and at least get some use out of it. Windows 7 just decided the drivers might be malware and disabled the card. So I'm downloading the adrenalin for HD 7750 driver right now.
 

T4C Fantasy

CPU & GPU DB Maintainer
Staff member
Joined
May 7, 2012
Messages
2,406 (0.82/day)
Location
Rhode Island
System Name Whaaaat Kiiiiiiid!
Processor Intel Core i9-9900K @ 5.0GHz
Motherboard Gigabyte Z390 AORUS Ultra
Cooling Corsair H150i AIO Cooler
Memory Corsair Dominator Platinum 32GB DDR4-3200
Video Card(s) Zotac GeForce RTX 2080 Ti Triple Fan @ 2040MHz
Storage Samsung 970 PRO 512GB + Crucial MX300 512GB + OCZ Vertex 4 256GB
Display(s) 27" LG 27MU67-B 4K, + 27" Acer Predator XB271HU 1440P
Case Thermaltake Core X9 Snow
Audio Device(s) Logitech G935 Headset
Power Supply SeaSonic Platinum 1050W Snow Silent
Mouse Logitech G900
Keyboard Logitech G915
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores FFXV: 19329
I'm probably going to be stuck with this so it would be nice to fix and at least get some use out of it. Windows 7 just decided the drivers might be malware and disabled the card. So I'm downloading the adrenalin for HD 7750 driver right now.
i do recommend taking off the heatsink and take a clear pic of the die but first i need a gpuz screenshot
 
Joined
May 30, 2015
Messages
792 (0.43/day)
Location
Renton, WA
I've got this Fake 4GB R7350. It has 4 DDR5 Chips named Hynix H5GQ2H24MFR. The data sheet shows them as 2Gb (Gigabit), They are 256MB Chips. So it is an actual 1GB RAM video card. It is useless with this 4GB firmware, games crash out when they try to use more than 1GB RAM.

Is there any known fix for this? I can't find any info. I tried flash a 1GB BIOS with ATIWinFlash and it gives subsystem ID error. I'm not even sure if the GPU actually is an HD7750 or maybe R7 250 chip. The GPU is marked AMD 1545. I can't even find that AMD number anywhere.

Can the BIOS or video driver be patched to use 1GB instead of thinking it has 4GB? I could probably email or upload the fake firmware if someone wants to look at it. The BIOS reads, C44501 MOCHA Verde PRO 1G GDDR5 64Mx32
I'm almost positive the card you have is a modified Radeon HD 7750 1GB. HIS in particular used a PCB with the C44501 designation, and those designs do get reused in these knock-off rebrand schemes all the time.
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
30,443 (6.45/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
Take your hsf off, clean the die, take pic of die, ram modules and white stickers on back of card, make sure they are clear and post them here please
 
Joined
Oct 22, 2014
Messages
8,098 (3.94/day)
Location
Sunshine Coast
System Name Black Box
Processor AMD 3200G
Motherboard MSI X470 Gaming Plus
Cooling Stock
Memory Adata 8Gb 2133Mhz DDR4
Storage Kingston A2000 512Gb NVME
Display(s) AOC 22" Freesync 1m.s. 75Hz
Case Corsair 450D High Air Flow.
Audio Device(s) No need.
Power Supply FSP Aurum 650W
Mouse Yes
Keyboard Of course
Software W10 Pro 64 bit
I'm almost positive the card you have is a modified Radeon HD 7750 1GB. HIS in particular used a PCB with the C44501 designation, and those designs do get reused in these knock-off rebrand schemes all the time.
7750 or a 7770
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
30,443 (6.45/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
Last edited:
Joined
Jun 15, 2016
Messages
1,041 (0.72/day)
Location
Pristina
System Name My PC
Processor 4670K@4.4GHz
Motherboard Gryphon Z87
Cooling CM 212
Memory 2x8GB+2x4GB @2400GHz
Video Card(s) XFX Radeon RX 580 GTS Black Edition 1425MHz OC+, 8GB
Storage Intel 530 SSD 480GB + Intel 510 SSD 120GB + 2x500GB hdd raid 1
Display(s) HP envy 32 1440p
Case CM Mastercase 5
Audio Device(s) Sbz ZXR
Power Supply Antec 620W
Mouse G502
Keyboard G910
Software Win 10 pro
Another chinese fake? :)
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
30,443 (6.45/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
Another chinese fake? :)
Typically OEM boards reflashed with a hacked bios to make gpu-z think more ram is present when it is not.
 
Joined
Sep 15, 2007
Messages
3,820 (0.82/day)
Location
Police/Nanny State of America
System Name More hardware than I use :|
Processor 4.7 8350 - 4.2 4560K - 4.4 4690K
Motherboard Sabertooth R2.0 - Gigabyte Z87X-UD4H-CF - AsRock Z97M KIller
Cooling Mugen 2 rev B push/pull - Hyper 212+ push/pull - Hyper 212+
Memory 16GB Gskill - 8GB Gskill - 16GB Ballistix 1.35v
Video Card(s) Xfire OCed 7950s - Powercolor 290x - Oced Zotac 980Ti AMP! (also have two 7870s)
Storage Crucial 250GB SSD, Kingston 3K 120GB, Sammy 1TB, various WDs, 13TB (actual capactity) NAS with WDs
Display(s) X-star 27" 1440 - Auria 27" 1440 - BenQ 24" 1080 - Acer 23" 1080
Case Lian Li open bench - Fractal Design ARC - Thermaltake Cube (still have HAF 932 and more ARCs)
Audio Device(s) Titanium HD - Onkyo HT-RC360 Receiver - BIC America custom 5.1 set up (and extra Klipsch sub)
Power Supply Corsair 850W V2 - EVGA 1000 G2 - Seasonic 500 and 600W units (dead 750W needs RMA lol)
Mouse Logitech G5 - Sentey Revolution Pro - Sentey Lumenata Pro - multiple wireless logitechs
Keyboard Logitech G11s - Thermaltake Challenger
Software I wish I could kill myself instead of using windows (OSX can suck it too).
Force flashing doesn't work? It should work fine in DOS.
 
Joined
Aug 16, 2016
Messages
1,002 (0.72/day)
Location
Croatistan
System Name 1.21 gigawatts!
Processor Intel Core i7 6700K
Motherboard MSI Z170A Krait Gaming 3X
Cooling Be Quiet! Shadow Rock Slim with Arctic MX-4
Memory 16GB G.Skill Ripjaws V DDR4 3000 MHz
Video Card(s) Palit GTX 1080 Game Rock
Storage Mushkin Triactor 240GB + Toshiba X300 4TB
Display(s) Philips 237E7QDSB/00 23" FHD AH-IPS
Case Aerocool Aero-1000 white + 4 Arctic F12 PWM Rev.2 fans
Audio Device(s) Onboard Audio Boost 3 with Nahimic Audio Enhancer
Power Supply FSP Hydro G 650W
Mouse Cougar 700M eSports white
Keyboard E-Blue Cobra II
Software Windows 8.1 Pro x64
Benchmark Scores Cinebench R15: 948 (stock) / 1044 (4,7 GHz) FarCry 5 1080p Ultra: min 100, avg 116, max 133 FPS
Return it to the seller if possible and ask for a refund. If nothing else, that would be a lesson that you shouldn't buy an odd-looking PC hardware from fraudsters.
 

relaxxx

New Member
Joined
Jun 17, 2018
Messages
13 (0.02/day)
Here is the GPU-Z Screen. I tried to attach the firmware file too but it won't let me.
When I installed the new drivers it shows as R7 350 card. Before it showed as HD 7700 series.
FakeR7-350-4GB.gif


R7-350-AMD-Chip1.jpg
R7-350-AMD-Chip2.jpg
R7-350-RAM.jpg


R7-350-Bottom.jpg
R7-350-Top.jpg
 
Joined
Mar 15, 2013
Messages
3,127 (1.18/day)
Location
GMT +2
System Name Red Radiance l under construction
Processor 2600x
Motherboard x470 taichi
Cooling stock wrath
Memory TridentZ rgb 3200mhz (2x8 kit)
Video Card(s) Sapphire Vega 64 nitro+
Storage 970 evo nvme
Display(s) c27gh70
Case tt core x5 tge
Audio Device(s) sennheiser's pc323d usb soundcard
Power Supply corsair AX860i
Mouse roccat leader
Keyboard roccat ryos mk fx
Software windows 10

T4C Fantasy

CPU & GPU DB Maintainer
Staff member
Joined
May 7, 2012
Messages
2,406 (0.82/day)
Location
Rhode Island
System Name Whaaaat Kiiiiiiid!
Processor Intel Core i9-9900K @ 5.0GHz
Motherboard Gigabyte Z390 AORUS Ultra
Cooling Corsair H150i AIO Cooler
Memory Corsair Dominator Platinum 32GB DDR4-3200
Video Card(s) Zotac GeForce RTX 2080 Ti Triple Fan @ 2040MHz
Storage Samsung 970 PRO 512GB + Crucial MX300 512GB + OCZ Vertex 4 256GB
Display(s) 27" LG 27MU67-B 4K, + 27" Acer Predator XB271HU 1440P
Case Thermaltake Core X9 Snow
Audio Device(s) Logitech G935 Headset
Power Supply SeaSonic Platinum 1050W Snow Silent
Mouse Logitech G900
Keyboard Logitech G915
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores FFXV: 19329
Joined
Dec 16, 2012
Messages
4,540 (1.66/day)
Location
Jyväskylä, Finland
System Name Nemesis
Processor Intel Core i7-2600K
Motherboard Asrock Z68 Pro3
Cooling Cryorig C7
Memory 16GB DDR3-1600
Video Card(s) GeForce GTX 980 Ti
Storage Sandisk 120GB SSD, 3x Kingston A400 480GB SSD, 500GB & 320GB HDDs
Display(s) Viewsonic VA2465S-3 & HP LA2306x w/ Arctic Z2 gen3
Case Phanteks Eclipse P400S
Audio Device(s) Sound Blaster Audigy2 ZS
Power Supply Kolink Modular 600W
Mouse Logitech G400s
Keyboard Logitech G410
Software Windows 10 Pro
That cheap looking ATI sticker made me laugh. AMD abandoned the ATI brand since the release of HD 6000 series.
 

T4C Fantasy

CPU & GPU DB Maintainer
Staff member
Joined
May 7, 2012
Messages
2,406 (0.82/day)
Location
Rhode Island
System Name Whaaaat Kiiiiiiid!
Processor Intel Core i9-9900K @ 5.0GHz
Motherboard Gigabyte Z390 AORUS Ultra
Cooling Corsair H150i AIO Cooler
Memory Corsair Dominator Platinum 32GB DDR4-3200
Video Card(s) Zotac GeForce RTX 2080 Ti Triple Fan @ 2040MHz
Storage Samsung 970 PRO 512GB + Crucial MX300 512GB + OCZ Vertex 4 256GB
Display(s) 27" LG 27MU67-B 4K, + 27" Acer Predator XB271HU 1440P
Case Thermaltake Core X9 Snow
Audio Device(s) Logitech G935 Headset
Power Supply SeaSonic Platinum 1050W Snow Silent
Mouse Logitech G900
Keyboard Logitech G915
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores FFXV: 19329
That cheap looking ATI sticker made me laugh. AMD abandoned the ATI brand since the release of HD 6000 series.
its a 1GB GDDR5 R7 350 apparently which would make it a fake, also amd ati is much harder to spot a fake than nvidia

but that no code on die means either early ES or they rubbed it off on purpose to make the fake. every chip has a unique code

Cape Verde Chip Numbers:
Cape Verde PRO (215-825156)
Cape Verde PRO MOCHA (215-825384) <-- R7 350
Cape Verde XT (215-0825117)
Chelsea LE (216-0834065)
Heathrow XT (216-0835033)
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
30,443 (6.45/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
It can be either Cape Verde Pro/XTL or Oland
 
Joined
Mar 15, 2013
Messages
3,127 (1.18/day)
Location
GMT +2
System Name Red Radiance l under construction
Processor 2600x
Motherboard x470 taichi
Cooling stock wrath
Memory TridentZ rgb 3200mhz (2x8 kit)
Video Card(s) Sapphire Vega 64 nitro+
Storage 970 evo nvme
Display(s) c27gh70
Case tt core x5 tge
Audio Device(s) sennheiser's pc323d usb soundcard
Power Supply corsair AX860i
Mouse roccat leader
Keyboard roccat ryos mk fx
Software windows 10
it is cape verde.
resistor pattern on soc doesnt match pattern of oland.
 

relaxxx

New Member
Joined
Jun 17, 2018
Messages
13 (0.02/day)
I see there is no listing for any R7 350 in the video BIOS collection?
 

Durvelle27

Moderator
Staff member
Joined
Jul 10, 2012
Messages
5,739 (1.99/day)
Location
Memphis, TN
System Name Black Prometheus
Processor AMD Ryzen 5 3600 @4.2GHz
Motherboard ASRock B350 Pro4
Cooling China Rock 4
Memory Oloy 32B(2x16GB) DDR4 3200MHz @3733MHz
Video Card(s) ASRock RX 5700 XT Challenger OC
Storage Sandisk X300 512GB + Seagate 3TB
Display(s) Acer ED323QUR ADIBPX 31.5" Curved 144Hz FreeSync
Case DeepCool Matrexx 55 w/ 3x120mm Intake + 4x120mm Exhaust
Audio Device(s) Samsung 5.1 Setup
Power Supply SilverStone 750W
Mouse Logitech Trackman
Keyboard Dell OEM
Software Windows 10 EDU x64
It’s looks like a OEM R7 350. That’s why you can’t find it anywhere and why it has only 1GB of VRAM
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
30,443 (6.45/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
Looks like they used this bios version but it's for a 2GB card. Plus the clocks are off.

https://www.techpowerup.com/vgabios/?architecture=Uploads&manufacturer=&model=R7+350&version=015.049.000.009.000000&interface=&memType=&memSize=&since=

R7350 OEM used 2GB atleast whats here
https://www.techpowerup.com/vgabios/?architecture=Uploads&manufacturer=&model=R7+350+OEM&interface=&memType=&memSize=&since=

Here are 7750s with 1GB and 850/1125 clock speed.

https://www.techpowerup.com/vgabios/142872/142872

https://www.techpowerup.com/vgabios/151858/151858

https://www.techpowerup.com/vgabios/198113/198113

I have a Suspicion it might be this card
https://www.techpowerup.com/vgabios/146678/146678

https://www.techpowerup.com/vgabios/147198/147198

The card could very well be a R7 250 too


Ok these have 64Mx32 but base clocks are off
R7 350
4GB
https://www.techpowerup.com/vgabios/195213/195213

2GB
https://www.techpowerup.com/vgabios/195215/195215


HD 7750
64Mx32 1024MB with 850/1125 Baseclock

https://www.techpowerup.com/vgabios/198113/198113
 
Last edited:
Top