• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Firefox frequent blackening

Joined
Aug 16, 2016
Messages
780 (0.99/day)
Likes
595
Location
Croatistan
System Name Tamagotchi Extreme
Processor Intel Core i7 6700K
Motherboard MSI Z170A Krait Gaming 3X
Cooling Be Quiet! Shadow Rock Slim with Arctic MX-4
Memory 16GB G.Skill Ripjaws V DDR4 3000 MHz
Video Card(s) Sapphire Nitro R9 390 8GB with back plate
Storage Mushkin Triactor 240GB + Toshiba X300 4TB
Display(s) Philips 237E7QDSB/00 23" FHD IPS
Case Aerocool Aero-1000 white + 4 Arctic F12 PWM Rev.2 fans
Audio Device(s) Onboard Audio Boost 3 with Nahimic Audio Enhancer
Power Supply FSP Hydro G 650W
Mouse Sharkoon Shark Force
Keyboard E-Blue Cobra II
Software Windows 8.1 Pro x64
Benchmark Scores CPU-Z 1.82.2 (4,8 GHz + XMP): 574 ST / 2887 MT Cinebench R15: 948 (stock) / 1044 (4,7 GHz)
#1
I have some annoying problems with my main browser lately, namely frequent website blackening while scrolling and sometimes while opening websites. The problem "fixes" itself after I press refersh (F5), but all those "solutions" on mozilla website didn't solve my problem. My PC currently has firefox 60.0 64-bit, prior to that 58.0.2 64-bit and prior to that 57.0.3 64-bit - on all versions I experienced the same problems. I tried refreshing firefox, a clean install, disabling themes, disabling and enabling hardware acceleration, disabling all addons, but nothing worked. I also clean cookies, cache and history.
This issue appeared some four months ago, happening every now and then, but now it seems to happen more frequently. I uninstalled Adobe Flash player more than 18 months ago, so I'm running on HTML5. I also have a full codec pack, but didn't try reinstalling it because everything else works perfectly.

Here are the examples how it looks like:
firefox problems.jpg 2018-03-12-10-44-16-948b70.png

Could it be a failing CPU, GPU, MOBO, RAM's, SSD or some software conflicts? PSU is taken out of the equation, because it happened with my previous PSU and it continues happening with a new one.

What do you guys think the problem is and how it can be solved? Does anyone of you ever experienced similar issues?
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
23,120 (5.61/day)
Likes
7,309
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
#2
Could be an os update at this rate.
Try turning off hardware acceleration in the webbrowser.
Have you attempted to reset windows appearance, are you using any 3rd party shelling tools? Have you reinstalled your gpu driver?
 
Joined
Nov 1, 2017
Messages
271 (0.78/day)
Likes
157
Location
Canada, Quebec
System Name My last laptop (burned)
Processor Intel i7-6700HQ
Motherboard Eurocom Shark 5
Memory 16GB DDR3L-2133 CL11 (2x8GB)
Video Card(s) GTX 960M 2GB
Storage 1x 250GB M.2 Samsung 860 EVO
Display(s) 15.6" IPS Color Calibrated
Audio Device(s) Kingston HyperX Cloud 2
Mouse Kensington Pro-Fit
#3
Joined
Aug 16, 2016
Messages
780 (0.99/day)
Likes
595
Location
Croatistan
System Name Tamagotchi Extreme
Processor Intel Core i7 6700K
Motherboard MSI Z170A Krait Gaming 3X
Cooling Be Quiet! Shadow Rock Slim with Arctic MX-4
Memory 16GB G.Skill Ripjaws V DDR4 3000 MHz
Video Card(s) Sapphire Nitro R9 390 8GB with back plate
Storage Mushkin Triactor 240GB + Toshiba X300 4TB
Display(s) Philips 237E7QDSB/00 23" FHD IPS
Case Aerocool Aero-1000 white + 4 Arctic F12 PWM Rev.2 fans
Audio Device(s) Onboard Audio Boost 3 with Nahimic Audio Enhancer
Power Supply FSP Hydro G 650W
Mouse Sharkoon Shark Force
Keyboard E-Blue Cobra II
Software Windows 8.1 Pro x64
Benchmark Scores CPU-Z 1.82.2 (4,8 GHz + XMP): 574 ST / 2887 MT Cinebench R15: 948 (stock) / 1044 (4,7 GHz)
#4
Could be an os update at this rate.
Try turning off hardware acceleration in the webbrowser.
Have you attempted to reset windows appearance, are you using any 3rd party shelling tools? Have you reinstalled your gpu driver?
For instance, this does not happen on my laptop (in signature - Win 7 Ultimate x64, firefox 59.0.2 32-bit). Auto updates are disabled on both machines as I usually manually update only important things.
I already tried turning off hardware acceleration. It didn't solve the problem.
I will try to reset windows appearance and see if this fixes the problem.
Yes, I reinstalled GPU driver and am currently using Radeon Adrenalin 18.3.4, previously 18.2.1 and prior to that 17.something - the problem was present on each version. I even tried a clean/fresh install.

Mozilla Quantum uses the GPU to generate the pages (https://hacks.mozilla.org/2017/11/e...fast-again-and-where-its-going-to-get-faster/) . Disabling the gpu acceleration might fix your issue, or update the graphic driver.

Cheers,
Tried both, didn't work.
 
Joined
Jan 26, 2016
Messages
396 (0.40/day)
Likes
337
Location
UK
System Name it needs a name?
Processor Xeon E3-1241 v3 @3.5GHz- standard clock
Motherboard Asus Z97A 3.1
Cooling Bequiet! Dark Rock 3 CPU cooler, 2 x 140mm intake and 1 x 120mm exhaust PWM fans in the case
Memory 16 GB Crucial DDR3 1600MHz CL9 Ballistix Sport 2 x 8 GB
Video Card(s) Palit 980ti Super Jetscream
Storage Sandisk X110 256GB SSD, Sandisk Ultra II 960GB SSD, 4TB WD Green, 640GB WD Blue
Display(s) Acer XB270HU
Case Lian Li PC 7H
Audio Device(s) Focusrite Scarlett 6i6 USB interface
Power Supply Seasonic P660
Mouse cheapo logitech wireless
Keyboard some keyboard from the 90's
Software Win7 64bit
#5
I've had a very similar issue and traced it to certain web pages borking the browser, probably due to badly implemented flash player (in my case).

I was worried that my gpu was going wrong initially, but it seems that it is entirely software related.

Obviously it isn't flash player in your instance, but I wouldn't discount the possibility of badly coded web content not getting along with your browser.
 
Joined
Nov 1, 2017
Messages
271 (0.78/day)
Likes
157
Location
Canada, Quebec
System Name My last laptop (burned)
Processor Intel i7-6700HQ
Motherboard Eurocom Shark 5
Memory 16GB DDR3L-2133 CL11 (2x8GB)
Video Card(s) GTX 960M 2GB
Storage 1x 250GB M.2 Samsung 860 EVO
Display(s) 15.6" IPS Color Calibrated
Audio Device(s) Kingston HyperX Cloud 2
Mouse Kensington Pro-Fit
#6
I've read some people are having the same issues because of corrupted file.

try a reinstall of Firefox and do a sfc /scannow

Might fix your issues :)
 
Joined
Aug 16, 2016
Messages
780 (0.99/day)
Likes
595
Location
Croatistan
System Name Tamagotchi Extreme
Processor Intel Core i7 6700K
Motherboard MSI Z170A Krait Gaming 3X
Cooling Be Quiet! Shadow Rock Slim with Arctic MX-4
Memory 16GB G.Skill Ripjaws V DDR4 3000 MHz
Video Card(s) Sapphire Nitro R9 390 8GB with back plate
Storage Mushkin Triactor 240GB + Toshiba X300 4TB
Display(s) Philips 237E7QDSB/00 23" FHD IPS
Case Aerocool Aero-1000 white + 4 Arctic F12 PWM Rev.2 fans
Audio Device(s) Onboard Audio Boost 3 with Nahimic Audio Enhancer
Power Supply FSP Hydro G 650W
Mouse Sharkoon Shark Force
Keyboard E-Blue Cobra II
Software Windows 8.1 Pro x64
Benchmark Scores CPU-Z 1.82.2 (4,8 GHz + XMP): 574 ST / 2887 MT Cinebench R15: 948 (stock) / 1044 (4,7 GHz)
#7
I was worried that my gpu was going wrong initially, but it seems that it is entirely software related.

Obviously it isn't flash player in your instance, but I wouldn't discount the possibility of badly coded web content not getting along with your browser.
I'm starting to suspect that my GPU might be the problem, but on the other hand I had no such issues in games.
GPU (Sapphire R9 390) overheated twice by reaching 94°C on the chip and probably over 100°C on VRM's and went throttling. I was surprised how suddenly my game become unplayable. It happened because of the faulty Sapphire TRIXX software. GPU was at stock speeds both times, but I had a custom fan curve. However, due to the buggy Sapphire TRIXX software, GPU somehow messed up and didn't follow my custom fan curve nor did it activate fans until the temps reached throttling point. Uninstalling TRIXX permanently solved that particular issue. I hope that my GPU wasn't damaged because of throttling, because there are no sings of shuttering or strange behavior in games.

I've read some people are having the same issues because of corrupted file.

try a reinstall of Firefox and do a sfc /scannow

Might fix your issues :)
I executed sfc/scannow command, but it reported no integrity violations. Firefox was reinstalled three times, including two clean installs.


I'm out of ideas what might be wrong. I also tried disabling WebGL, but it didn't solve the problem.

Could it be something like virtual memory? My page file is managed by the system which reserved 2432 MB for it. Now that number seems a little low, because I have 16 GB of RAM. I wonder could that be the issue?
 
Joined
Aug 11, 2014
Messages
380 (0.25/day)
Likes
188
Processor ryzen 5 1600 @ 4.025ghz using 1.38750v
Motherboard asrock ab350m pro4
Cooling arctic cooler 240mm
Memory Super Talent F3200UA8G x2 (16gbs total) @ 3200mhz cl16-17-17-17-32 1.35v
Video Card(s) PNY XLR gtx1060 3gb
Storage Mushkin Enhanced Triactor 128gb ssd/3TB HDD
Display(s) Lenovo 21.5'' 1920x1080p ips
Case Rosewill CULLINAN
Audio Device(s) onboard
Power Supply evga 600w
Mouse Best Buy Insignia
Keyboard Best Buy Insignia
Software Win 10 pro
#8
see if switching to your onboard gpu fixes the problem. if it does then its gpu related.
 
Joined
Aug 16, 2016
Messages
780 (0.99/day)
Likes
595
Location
Croatistan
System Name Tamagotchi Extreme
Processor Intel Core i7 6700K
Motherboard MSI Z170A Krait Gaming 3X
Cooling Be Quiet! Shadow Rock Slim with Arctic MX-4
Memory 16GB G.Skill Ripjaws V DDR4 3000 MHz
Video Card(s) Sapphire Nitro R9 390 8GB with back plate
Storage Mushkin Triactor 240GB + Toshiba X300 4TB
Display(s) Philips 237E7QDSB/00 23" FHD IPS
Case Aerocool Aero-1000 white + 4 Arctic F12 PWM Rev.2 fans
Audio Device(s) Onboard Audio Boost 3 with Nahimic Audio Enhancer
Power Supply FSP Hydro G 650W
Mouse Sharkoon Shark Force
Keyboard E-Blue Cobra II
Software Windows 8.1 Pro x64
Benchmark Scores CPU-Z 1.82.2 (4,8 GHz + XMP): 574 ST / 2887 MT Cinebench R15: 948 (stock) / 1044 (4,7 GHz)
#9
see if switching to your onboard gpu fixes the problem. if it does then its gpu related.
Just tried for a few hours running my system with iGPU (R9 390 was pulled out and iGPU selected in bios as primary boot). I had no such problems.

It might be a GPU-related issue. However, I have no problems in games or during playing videos. The problem appears only while browsing websites. Mostly just a portion (half) of the displaying website blackens, than blackening appears/disappears while scrolling. After I press F5, the website loads normally.

Therefore, I've initiated a couple of tests.

VMT displayed no errors.
VMT test.jpg

However, MemtestCL displayed 50 failed iterations with 9367107 errors only on "Random blocks". I saw that many folks have exactly the same problem considering the random blocks, so could it be a faulty test maybe?
memtestCL_2.jpg

FurMark also shows no shuttering or such errors. It did crash a few times due to conflicts with Nahimic, but this was happening ever since I bought my PC. No biggie, temporarily disabling Nahimic prevents crashing .

So, could it really be a failing GPU?
 

FordGT90Concept

"I go fast!1!11!1!"
Joined
Oct 13, 2008
Messages
23,003 (6.29/day)
Likes
12,030
Location
IA, USA
System Name BY-2015
Processor Intel Core i7-6700K (4 x 4.00 GHz) w/ HT and Turbo on
Motherboard MSI Z170A GAMING M7
Cooling Scythe Kotetsu
Memory 2 x Kingston HyperX DDR4-2133 8 GiB
Video Card(s) PowerColor PCS+ 390 8 GiB DVI + HDMI
Storage Crucial MX300 275 GB, Seagate 6 TB 7200 RPM
Display(s) Samsung SyncMaster T240 24" LCD (1920x1200 HDMI) + Samsung SyncMaster 906BW 19" LCD (1440x900 DVI)
Case Coolermaster HAF 932 w/ USB 3.0 5.25" bay
Audio Device(s) Realtek Onboard, Micca OriGen+
Power Supply Enermax Platimax 850w
Mouse SteelSeries Sensei RAW
Keyboard Tesoro Excalibur
Software Windows 10 Pro 64-bit
Benchmark Scores Faster than the tortoise; slower than the hare.
#10
Do any other browsers do it or is it isolated to FireFox?
 

qubit

Overclocked quantum bit
Joined
Dec 6, 2007
Messages
15,594 (3.93/day)
Likes
9,205
Location
Quantum Well UK
System Name Quantumville™
Processor Intel Core i7-2700K at stock (hits 5 gees+ easily)
Motherboard Asus P8Z68-V PRO/GEN3
Cooling Noctua NH-D14
Memory 16GB (4 x 4GB Corsair Vengeance DDR3 PC3-12800 C9 1600MHz)
Video Card(s) Zotac GTX 1080 AMP! Extreme Edition
Storage Samsung 850 Pro 256GB | WD Green 4TB
Display(s) BenQ XL2720Z | Asus VG278HE (both 27", 144Hz, 3D Vision 2, 1080p)
Case Cooler Master HAF 922
Audio Device(s) Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty PCIe
Power Supply Corsair HX 850W v1
Software Windows 10 Pro 64-bit
#11
Do any other browsers do it or is it isolated to FireFox?
What he said ^^ and I suspect that this is either card problem or drivers, especially since you tried the IGP. Try replacing the card with another and I think your problems will go away.
 
Joined
Aug 16, 2016
Messages
780 (0.99/day)
Likes
595
Location
Croatistan
System Name Tamagotchi Extreme
Processor Intel Core i7 6700K
Motherboard MSI Z170A Krait Gaming 3X
Cooling Be Quiet! Shadow Rock Slim with Arctic MX-4
Memory 16GB G.Skill Ripjaws V DDR4 3000 MHz
Video Card(s) Sapphire Nitro R9 390 8GB with back plate
Storage Mushkin Triactor 240GB + Toshiba X300 4TB
Display(s) Philips 237E7QDSB/00 23" FHD IPS
Case Aerocool Aero-1000 white + 4 Arctic F12 PWM Rev.2 fans
Audio Device(s) Onboard Audio Boost 3 with Nahimic Audio Enhancer
Power Supply FSP Hydro G 650W
Mouse Sharkoon Shark Force
Keyboard E-Blue Cobra II
Software Windows 8.1 Pro x64
Benchmark Scores CPU-Z 1.82.2 (4,8 GHz + XMP): 574 ST / 2887 MT Cinebench R15: 948 (stock) / 1044 (4,7 GHz)
#12
@FordGT90Concept : I didn't test it with another browser, but will do and see it the problem remains.
The thing is that this problem appeared out of nowhere, some 4 months ago. At first it appeared every now and then and now it definitely seems more frequent. There was no new software installed at that specific time nor was any other software/appearance modified, except Canon's software (for printer) which was installed some 5 months ago. One month ago Microsoft Visual C++ 2015 Redistributable x64 14.0.24123 was installed, but the problem appeared prior to that.

@qubit: A new GPU with similar performance is currently out of my reach. I sold all my previous hardware, so I have no spare GPU's. Buying used a GTX 980 Ti, GTX1070, R9 390, R9 390X or RX 580 in Croatia is risky (most of them were used in mining rigs) and I don't have an extra 4000+ kn (540+ € / 640+ $) for a new hardware, since I have to allocate my funds elsewhere to replace old and beat up furniture. :(
 
Last edited:
Joined
Apr 21, 2009
Messages
98 (0.03/day)
Likes
33
System Name littlet
Processor Ryzen 1600X
Motherboard Asrock B450M Pro 4
Cooling NH-U12S
Memory G.Skill Trident Z 2X8GB 3200MHz
Video Card(s) GTX 1070 FE
Storage Samsung 960 PRO 512GB
Display(s) Dell U2913WM
Case Jonsbo VR2
Audio Device(s) Asus Xonar Essence STX
Power Supply Corsair SF 600
Software Windows
#13
theres nothing wrong with your system
i get the same issues especially on windows 10 but 7 & 8.1 don't have problem
its a software issue with the gpu drivers it's also why i haven't moved to windows 10
 
Joined
Jun 26, 2017
Messages
56 (0.12/day)
Likes
43
Location
Germany
Processor Core i5-6500
Motherboard MSI Z170A Krait Gaming
Memory 2x8GB Kingston HyperX Fury Black
Video Card(s) Radeon HD7970
Display(s) 2x BenQ E2200HD
Case Xigmatek Utgard
Power Supply OCZ Fatal1ty 550W
Mouse Mad Catz M.M.O.TE
Keyboard Coolermaster Quickfire TK MX Blue
Software Windows 10 64bit
#15
If I may throw in: I have te same problem with Firefox running on Linux Mint with an old GTS450 and the Nvidia drivers. So, going by the completely different OS architecture, I'd say it's a problem wit Firefox.
 
Joined
Mar 15, 2017
Messages
41 (0.07/day)
Likes
30
#16
I've had similar issues with Chrome some time ago. Different OS, browser, GPU brand, but still - similar symptoms. I noticed it was happening when my handles counter was at ~100k. I don't know if it was that really, but it went away after a while. It could have been some weird little instability issue, because I've since cleaned my DIMM contacts and (if I remember correctly) increased the (otherwise undervolted) CPU voltage 1 step. Or it could have been something GDI related - I'm running the Win7 classic theme.

All that being said, I'd guess it's some freaky Firefox bug.
 
Joined
Aug 11, 2014
Messages
380 (0.25/day)
Likes
188
Processor ryzen 5 1600 @ 4.025ghz using 1.38750v
Motherboard asrock ab350m pro4
Cooling arctic cooler 240mm
Memory Super Talent F3200UA8G x2 (16gbs total) @ 3200mhz cl16-17-17-17-32 1.35v
Video Card(s) PNY XLR gtx1060 3gb
Storage Mushkin Enhanced Triactor 128gb ssd/3TB HDD
Display(s) Lenovo 21.5'' 1920x1080p ips
Case Rosewill CULLINAN
Audio Device(s) onboard
Power Supply evga 600w
Mouse Best Buy Insignia
Keyboard Best Buy Insignia
Software Win 10 pro
#17
try changing your your power options in control panel to high performance. see if this helps.
 
Joined
Aug 16, 2016
Messages
780 (0.99/day)
Likes
595
Location
Croatistan
System Name Tamagotchi Extreme
Processor Intel Core i7 6700K
Motherboard MSI Z170A Krait Gaming 3X
Cooling Be Quiet! Shadow Rock Slim with Arctic MX-4
Memory 16GB G.Skill Ripjaws V DDR4 3000 MHz
Video Card(s) Sapphire Nitro R9 390 8GB with back plate
Storage Mushkin Triactor 240GB + Toshiba X300 4TB
Display(s) Philips 237E7QDSB/00 23" FHD IPS
Case Aerocool Aero-1000 white + 4 Arctic F12 PWM Rev.2 fans
Audio Device(s) Onboard Audio Boost 3 with Nahimic Audio Enhancer
Power Supply FSP Hydro G 650W
Mouse Sharkoon Shark Force
Keyboard E-Blue Cobra II
Software Windows 8.1 Pro x64
Benchmark Scores CPU-Z 1.82.2 (4,8 GHz + XMP): 574 ST / 2887 MT Cinebench R15: 948 (stock) / 1044 (4,7 GHz)
#18
theres nothing wrong with your system
i get the same issues especially on windows 10 but 7 & 8.1 don't have problem
its a software issue with the gpu drivers it's also why i haven't moved to windows 10
I'm on Windows 8.1 Pro x64, the system is in System Specs. It could be something software related, because on my laptop (Dell SXPS 1640, Win 7 x64, Firefox 59.0.2 32-bit) I have no such issues.
 
Joined
Apr 21, 2009
Messages
98 (0.03/day)
Likes
33
System Name littlet
Processor Ryzen 1600X
Motherboard Asrock B450M Pro 4
Cooling NH-U12S
Memory G.Skill Trident Z 2X8GB 3200MHz
Video Card(s) GTX 1070 FE
Storage Samsung 960 PRO 512GB
Display(s) Dell U2913WM
Case Jonsbo VR2
Audio Device(s) Asus Xonar Essence STX
Power Supply Corsair SF 600
Software Windows
#19
I'm on Windows 8.1 Pro x64, the system is in System Specs. It could be something software related, because on my laptop (Dell SXPS 1640, Win 7 x64, Firefox 59.0.2 32-bit) I have no such issues.
the only thing i can think of is uninstalling the current gpu drivers you have and trying a different version, earlier or later and that would be my 1st move
 

FordGT90Concept

"I go fast!1!11!1!"
Joined
Oct 13, 2008
Messages
23,003 (6.29/day)
Likes
12,030
Location
IA, USA
System Name BY-2015
Processor Intel Core i7-6700K (4 x 4.00 GHz) w/ HT and Turbo on
Motherboard MSI Z170A GAMING M7
Cooling Scythe Kotetsu
Memory 2 x Kingston HyperX DDR4-2133 8 GiB
Video Card(s) PowerColor PCS+ 390 8 GiB DVI + HDMI
Storage Crucial MX300 275 GB, Seagate 6 TB 7200 RPM
Display(s) Samsung SyncMaster T240 24" LCD (1920x1200 HDMI) + Samsung SyncMaster 906BW 19" LCD (1440x900 DVI)
Case Coolermaster HAF 932 w/ USB 3.0 5.25" bay
Audio Device(s) Realtek Onboard, Micca OriGen+
Power Supply Enermax Platimax 850w
Mouse SteelSeries Sensei RAW
Keyboard Tesoro Excalibur
Software Windows 10 Pro 64-bit
Benchmark Scores Faster than the tortoise; slower than the hare.
#20
Yeah, might as well go full retard and use Display Driver Uninstaller too.
 
Joined
Mar 18, 2008
Messages
4,725 (1.22/day)
Likes
1,177
Location
Australia
System Name Night Rider | Mini LAN PC | Workhorse
Processor AMD R7 2700X | i7 2600 | i7 970
Motherboard MSi AM4 Pro Carbon | GA-H77M-D3H | Gigabyte EX58-UD5
Cooling AMD Wraith cooler| Coolermaster Gemini with Noctua 3000RPM Fan | Big shairkan B
Memory 2x8GB DDR4 G.Skill Ripjaws 3600MHz| 2x4GB Corsair 1600 | 6x2GB DDR3 1300 Corsair
Video Card(s) ASUS GTX 970 OC in Sli | Gainward GTX 650 TI GS | ASUS 7970 Matrix
Storage 250GB Plextor SSD Por 5 /1TB WD Black | 500GB WD ES/WD Black | WD 320/Seagate 320
Display(s) LG 27" 1440P| Samsung 20" S20C300L/DELL 15" | 22" DELL/19"DELL
Case LIAN LI PC-18 | Mini ATX Case (custom) | Atrix C4 9001
Audio Device(s) Onboard | Onbaord | Onboard
Power Supply Silverstone 750 | Silverstone Mini 450W | Corsair CX-750
Mouse Coolermaster Pro | Rapoo V900 | Gigabyte 6850X
Keyboard MAX Keyboard Nighthawk X8 | Creative Fatal1ty eluminx | Some POS Logitech
Software Windows 7 Pro 64 | Windows 7 Pro 64 | Windows 7 Pro 64/Windows 10 Home
#21
Its the latest update for Windows 10, Im having issues like that also in Chrome and sometimes when doing nothing, the latest update broke something, just gotta wait till they patch it.

Edit: your on W8.1 hmmmm not sure then.
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
23,120 (5.61/day)
Likes
7,309
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
#22
Its the latest update for Windows 10, Im having issues like that also in Chrome and sometimes when doing nothing, the latest update broke something, just gotta wait till they patch it.

Edit: your on W8.1 hmmmm not sure then.
Sometimes the same updates on W10 apply to 7-8.1 too.
 
Joined
Aug 16, 2016
Messages
780 (0.99/day)
Likes
595
Location
Croatistan
System Name Tamagotchi Extreme
Processor Intel Core i7 6700K
Motherboard MSI Z170A Krait Gaming 3X
Cooling Be Quiet! Shadow Rock Slim with Arctic MX-4
Memory 16GB G.Skill Ripjaws V DDR4 3000 MHz
Video Card(s) Sapphire Nitro R9 390 8GB with back plate
Storage Mushkin Triactor 240GB + Toshiba X300 4TB
Display(s) Philips 237E7QDSB/00 23" FHD IPS
Case Aerocool Aero-1000 white + 4 Arctic F12 PWM Rev.2 fans
Audio Device(s) Onboard Audio Boost 3 with Nahimic Audio Enhancer
Power Supply FSP Hydro G 650W
Mouse Sharkoon Shark Force
Keyboard E-Blue Cobra II
Software Windows 8.1 Pro x64
Benchmark Scores CPU-Z 1.82.2 (4,8 GHz + XMP): 574 ST / 2887 MT Cinebench R15: 948 (stock) / 1044 (4,7 GHz)
#23
Update: I'm browsing with Opera 53.0.2907.57 right now. Two days have passed and I had no issues, but the total time spent online was less than 3 hours, so I'll keep testing with Opera for at least 10 days and see if the problem remains.

the only thing i can think of is uninstalling the current gpu drivers you have and trying a different version, earlier or later and that would be my 1st move
The problem appeared when I was using Crimson 17.7.2 (I think) - after that completely removed it (including CCleaner + registry cleaner and manually deleting AMD folders from the registry) and made a clean install of Adrenalin 18.2.1. The problem didn't go away, so I installed Adrenalin 18.3.4, than uninstalled it completely and installed it again. The problem remained.
I've even set my monitor to 60 Hz refresh rate, because for some strange reason it was at 59 Hz, despite I've set it to 60 Hz long time ago. Such solution apparently solved the problem for someone, but not for me.

The only thing I haven't done is BIOS reset to default, but will do it if there will be similar blackening problems with Opera.

Its the latest update for Windows 10, Im having issues like that also in Chrome and sometimes when doing nothing, the latest update broke something, just gotta wait till they patch it.

Edit: your on W8.1 hmmmm not sure then.
I remember quite good that my last Windows update prior to this problem was more than one month earlier. So it would be strange how it didn't appear after that update.

My anti-virus program and Malwarebytes show no threats, so the system is highly likely clean; or it has some highly advanced CIA/NSA virus that's not that easy to detect.
 
Joined
Jun 26, 2017
Messages
56 (0.12/day)
Likes
43
Location
Germany
Processor Core i5-6500
Motherboard MSI Z170A Krait Gaming
Memory 2x8GB Kingston HyperX Fury Black
Video Card(s) Radeon HD7970
Display(s) 2x BenQ E2200HD
Case Xigmatek Utgard
Power Supply OCZ Fatal1ty 550W
Mouse Mad Catz M.M.O.TE
Keyboard Coolermaster Quickfire TK MX Blue
Software Windows 10 64bit
#24
Didn't read further than my post lol :peace:

Jokes aside, I yesterday got those black boxes in my Chrome too, as said on Linux. In my case the CPU is really old and understated. I'll test, if a tiny bit more VCore can cure that for good. I just need it to happen a few times more to see when it happens for me. Yesterday it was while running a videostream on one Monitor and normal browsing on the secondary one.

I hope my possible findings can help you too.
 
Joined
Aug 16, 2016
Messages
780 (0.99/day)
Likes
595
Location
Croatistan
System Name Tamagotchi Extreme
Processor Intel Core i7 6700K
Motherboard MSI Z170A Krait Gaming 3X
Cooling Be Quiet! Shadow Rock Slim with Arctic MX-4
Memory 16GB G.Skill Ripjaws V DDR4 3000 MHz
Video Card(s) Sapphire Nitro R9 390 8GB with back plate
Storage Mushkin Triactor 240GB + Toshiba X300 4TB
Display(s) Philips 237E7QDSB/00 23" FHD IPS
Case Aerocool Aero-1000 white + 4 Arctic F12 PWM Rev.2 fans
Audio Device(s) Onboard Audio Boost 3 with Nahimic Audio Enhancer
Power Supply FSP Hydro G 650W
Mouse Sharkoon Shark Force
Keyboard E-Blue Cobra II
Software Windows 8.1 Pro x64
Benchmark Scores CPU-Z 1.82.2 (4,8 GHz + XMP): 574 ST / 2887 MT Cinebench R15: 948 (stock) / 1044 (4,7 GHz)
#25
Didn't read further than my post lol :peace:

Jokes aside, I yesterday got those black boxes in my Chrome too, as said on Linux. In my case the CPU is really old and understated. I'll test, if a tiny bit more VCore can cure that for good. I just need it to happen a few times more to see when it happens for me. Yesterday it was while running a videostream on one Monitor and normal browsing on the secondary one.

I hope my possible findings can help you too.
Currently I don't have an extra monitor and TV is too big to mess around with it.

So, I'm using Opera browser and so far the problem seems to have disappeared. No more black screens I had with Firefox. :D I hope that it will remain so. Therefore, it's highly likely that Firefox had some incompatibility with my Sapphire R9 390 and/or with AMD drivers.
 
Top