• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Flashing Ati Video Bios with Windows x64

Joined
Feb 27, 2006
Messages
9 (0.00/day)
Likes
0
#1
Flashing Ati Video Bios with Windows x64

anyone have any idea how to do it?

The latest version of ati win flash doesn't detect video card.
 
Joined
Jan 15, 2005
Messages
5,458 (1.15/day)
Likes
242
Location
England
System Name Jimmy 2004's PC
Processor S754 AMD Athlon64 3200+ @ 2640MHz
Motherboard ASUS K8N
Cooling AC Freezer 64 Pro + Zalman VF1000 + 5x120mm Antec TriCool Case Fans
Memory 1GB Kingston PC3200 (2x512MB)
Video Card(s) Saphire 256MB X800 GTO @ 450MHz/560MHz (Core/Memory)
Storage 500GB Western Digital SATA II + 80GB Maxtor DiamondMax SATA
Display(s) Digimate 17" TFT (1280x1024)
Case Antec P182
Audio Device(s) Audigy 4 + Creative Inspire T7900 7.1 Speakers
Power Supply Corsair HX520W
Software Windows XP Home
#2
I wouldn't have though a problem like that would be caused by windows... you flash before windows is loaded. Try flashrom instead.
 
Joined
Feb 27, 2006
Messages
9 (0.00/day)
Likes
0
#3
Jimmy 2004 said:
I wouldn't have though a problem like that would be caused by windows... you flash before windows is loaded. Try flashrom instead.
i don;t have a floppy, so i had to use ati winflash.

Ati winflash cannot seem to detect a graphics card.
 
Joined
Jan 15, 2005
Messages
5,458 (1.15/day)
Likes
242
Location
England
System Name Jimmy 2004's PC
Processor S754 AMD Athlon64 3200+ @ 2640MHz
Motherboard ASUS K8N
Cooling AC Freezer 64 Pro + Zalman VF1000 + 5x120mm Antec TriCool Case Fans
Memory 1GB Kingston PC3200 (2x512MB)
Video Card(s) Saphire 256MB X800 GTO @ 450MHz/560MHz (Core/Memory)
Storage 500GB Western Digital SATA II + 80GB Maxtor DiamondMax SATA
Display(s) Digimate 17" TFT (1280x1024)
Case Antec P182
Audio Device(s) Audigy 4 + Creative Inspire T7900 7.1 Speakers
Power Supply Corsair HX520W
Software Windows XP Home
#4
You say the latest version doesn't detect it, does that mean some of the older versions do?
 
Joined
Feb 27, 2006
Messages
9 (0.00/day)
Likes
0
#5
Jimmy 2004 said:
You say the latest version doesn't detect it, does that mean some of the older versions do?
No versions seem to work. I just said latest, so people would come up with a "try the latest version" comment.
 
Joined
Jan 15, 2005
Messages
5,458 (1.15/day)
Likes
242
Location
England
System Name Jimmy 2004's PC
Processor S754 AMD Athlon64 3200+ @ 2640MHz
Motherboard ASUS K8N
Cooling AC Freezer 64 Pro + Zalman VF1000 + 5x120mm Antec TriCool Case Fans
Memory 1GB Kingston PC3200 (2x512MB)
Video Card(s) Saphire 256MB X800 GTO @ 450MHz/560MHz (Core/Memory)
Storage 500GB Western Digital SATA II + 80GB Maxtor DiamondMax SATA
Display(s) Digimate 17" TFT (1280x1024)
Case Antec P182
Audio Device(s) Audigy 4 + Creative Inspire T7900 7.1 Speakers
Power Supply Corsair HX520W
Software Windows XP Home
#6
Sounds like your card may not let itself be flashed. Who is the manufacturer and what model card are you trying to flash. I know Asus cards don't like people changing their bios.
 
Joined
Feb 27, 2006
Messages
9 (0.00/day)
Likes
0
#7
its a BBA, i flashed it with windows x32bit. Im thinking its Windows x64 thats not compatible with ati winflash.
Thanks for the responses