• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Flashing need help

Joined
Feb 16, 2020
Messages
56 (0.20/day)
Hello random stranger

So i decide to edit my bios and change the name
I did that after i reset the system and i get black screen i look on my motherboard and see that the VGA is red i.
So after that i decided to go in to the motherboard bios and enable internal gpu but the u see i dont have a that option (i have a AMD Ryzen 3 3200g) wat do i need to do to fix my gpu

-XFX Rx560 2GB

-Aorus Gigabyte B450 Aorus Elite
 
Joined
Feb 3, 2018
Messages
17 (0.02/day)
Location
San Antonio, Texas
System Name 15 systems running boinc all built from parts individually bought and new and used except Area51
Processor i9-7900x, 2@Q9650, x5470, 3@Q9550, i7-950, 2@x5680, 6@E5620, x5675, x5570
Motherboard 3@dell, 4@msi, eVga, 3@asus, gigabyte, 3@hp. One of dell is Area51 only one I ever bought complete.
Cooling all of the hex core are liquid cooled as well as the Q9650s and that i9 & i7
Memory 8 to 12 gb except Area51 has 32.
Video Card(s) 570, 650ti, 670, 770, 1050ti, 1060, 1070, & rx570, 7850, 7950 & yes, I contributed to 1070 shortage
Storage 64+ TB in USB3 storage, all for my blu-ray & dvd collection.
Display(s) Pair of 23 inch cheap.
Case One is LianLI one of my kids gave me, about 1/2 are open air boinc farm. Can I pimp them?
Audio Device(s) Yes, got a Yamaha amp and 7.1 speakers
Power Supply tried to get all 80+ bronze or gold, but some are losers
Mouse Yes. I hate glides but sometime got to use them. Optical track-ball nice but out of my price range
Keyboard Surface pro 4 has a keyboard that keeps falling off.
Software 3@ubuntu, 11 @ windows 10. My kids run several macs and a win7 system.
Benchmark Scores About 80-90 grc a day but will drop out of the grcpool and start solo mining shortly
Have you got a second video board?

If Linux then ssh or use remote desktop.

There is a way to run a program when booting windows but you will need to access the hard drive using another system and install a script to undo what was done and you will have to arrange to have it executed when booting. I have done that back on windows 95 or 98 but not since then. Probably simpler to borrow another board, even a PCI or a risers in an x1 slot whatever fits.

[edit] another way: using a flash drive that boots Linux and put in "./atiflash original_bios.rom" to it executes
 
Joined
Feb 3, 2018
Messages
17 (0.02/day)
Location
San Antonio, Texas
System Name 15 systems running boinc all built from parts individually bought and new and used except Area51
Processor i9-7900x, 2@Q9650, x5470, 3@Q9550, i7-950, 2@x5680, 6@E5620, x5675, x5570
Motherboard 3@dell, 4@msi, eVga, 3@asus, gigabyte, 3@hp. One of dell is Area51 only one I ever bought complete.
Cooling all of the hex core are liquid cooled as well as the Q9650s and that i9 & i7
Memory 8 to 12 gb except Area51 has 32.
Video Card(s) 570, 650ti, 670, 770, 1050ti, 1060, 1070, & rx570, 7850, 7950 & yes, I contributed to 1070 shortage
Storage 64+ TB in USB3 storage, all for my blu-ray & dvd collection.
Display(s) Pair of 23 inch cheap.
Case One is LianLI one of my kids gave me, about 1/2 are open air boinc farm. Can I pimp them?
Audio Device(s) Yes, got a Yamaha amp and 7.1 speakers
Power Supply tried to get all 80+ bronze or gold, but some are losers
Mouse Yes. I hate glides but sometime got to use them. Optical track-ball nice but out of my price range
Keyboard Surface pro 4 has a keyboard that keeps falling off.
Software 3@ubuntu, 11 @ windows 10. My kids run several macs and a win7 system.
Benchmark Scores About 80-90 grc a day but will drop out of the grcpool and start solo mining shortly
Why does not the internal graphcis work? Just read the following:
The Ryzen 3 3200G is one of the few AMD Ryzen chips that comes with built-in graphics processing, which means that if you're using it in a new budget PC build, you don't need to spend extra on a dedicated graphics card. I assume the mnotherboard has to have a connector so if no connector then not useful.
 
Last edited:
Joined
Feb 16, 2020
Messages
56 (0.20/day)
Thats my problem it does not show it
Only if i remove the gpu it uses the internal gpu
 
Joined
Feb 3, 2018
Messages
17 (0.02/day)
Location
San Antonio, Texas
System Name 15 systems running boinc all built from parts individually bought and new and used except Area51
Processor i9-7900x, 2@Q9650, x5470, 3@Q9550, i7-950, 2@x5680, 6@E5620, x5675, x5570
Motherboard 3@dell, 4@msi, eVga, 3@asus, gigabyte, 3@hp. One of dell is Area51 only one I ever bought complete.
Cooling all of the hex core are liquid cooled as well as the Q9650s and that i9 & i7
Memory 8 to 12 gb except Area51 has 32.
Video Card(s) 570, 650ti, 670, 770, 1050ti, 1060, 1070, & rx570, 7850, 7950 & yes, I contributed to 1070 shortage
Storage 64+ TB in USB3 storage, all for my blu-ray & dvd collection.
Display(s) Pair of 23 inch cheap.
Case One is LianLI one of my kids gave me, about 1/2 are open air boinc farm. Can I pimp them?
Audio Device(s) Yes, got a Yamaha amp and 7.1 speakers
Power Supply tried to get all 80+ bronze or gold, but some are losers
Mouse Yes. I hate glides but sometime got to use them. Optical track-ball nice but out of my price range
Keyboard Surface pro 4 has a keyboard that keeps falling off.
Software 3@ubuntu, 11 @ windows 10. My kids run several macs and a win7 system.
Benchmark Scores About 80-90 grc a day but will drop out of the grcpool and start solo mining shortly
set bios to use the internal GPU as first choice then put in the rx. If EFI bios may not be obvious what it is called.
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
30,442 (6.21/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
Read your motherboard manual
 
Joined
Feb 16, 2020
Messages
56 (0.20/day)
It says if the cpu hase it
Like
Internal graphics (note)

Note means if ur cpu hase that feature
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
30,442 (6.21/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
30,442 (6.21/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
Heres other pages of your manual you need. Make sure to move your video cable to either the hdmi or dvi output on the motherboard. Which are near the usb ports on back of case.

Do a Clear CMOS too.

Try another monitor/cable though
Screenshot_2020-02-17-00-31-29.png
Screenshot_2020-02-17-00-32-16.png
Screenshot_2020-02-17-00-35-21.png
Screenshot_2020-02-17-00-34-26.png


View attachment 145031View attachment 145032View attachment 145033


Read and understand your motherboard manual, those are all pertnient pages to get your system running. You have a physical copy now read it.
 

fullinfusion

Vanguard Beta Tester
Joined
Jan 11, 2008
Messages
9,875 (2.10/day)
System Name Poe
Processor I7-7700K 4.8/5.2++ 24/7 depending on conditions and challange.
Motherboard Asus Z270 Maximus IX Code custom bios
Cooling Custom water 240MM OCool 45mm plus 240 EK Radiator cooler
Memory Corsair Vengeance LED Red 4x8GB 32GB 3200MHz OC'd 3600 with C-14 T1 timings
Video Card(s) AMD RX Radeon reference 6800
Storage 970 EVO M.2 nvme \1TB, Samsumg 860 Evo 1TB / WD 1TB blue storage drive
Display(s) Samsung CHG70 1440P Freesync 2 HDR10
Case Corsair Obsidion 650D
Audio Device(s) Onboard
Power Supply EVGA Supernova G2 1300W FTW
Mouse Logitech G703 with wireless charging pad
Keyboard Corsair K68
Software Windows 10 Pro
How do i do this cmos thing
is the battery dead? if not do you have a small Clear CMOS button you can press? If not just flip off or pull the power cord and pop the battery out for 1 min and pop it back it and fire it back up and check your bios for the IGU on your Cpu.
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
30,442 (6.21/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
I did a clear CMOS did not work

Still no internal gpu
Take the monitor cable from the gpu and plug straight into motherboard, verify monitor power cable is plugged in and monitor turned on.

Try a different monitor and cable even
 
Joined
Feb 3, 2018
Messages
17 (0.02/day)
Location
San Antonio, Texas
System Name 15 systems running boinc all built from parts individually bought and new and used except Area51
Processor i9-7900x, 2@Q9650, x5470, 3@Q9550, i7-950, 2@x5680, 6@E5620, x5675, x5570
Motherboard 3@dell, 4@msi, eVga, 3@asus, gigabyte, 3@hp. One of dell is Area51 only one I ever bought complete.
Cooling all of the hex core are liquid cooled as well as the Q9650s and that i9 & i7
Memory 8 to 12 gb except Area51 has 32.
Video Card(s) 570, 650ti, 670, 770, 1050ti, 1060, 1070, & rx570, 7850, 7950 & yes, I contributed to 1070 shortage
Storage 64+ TB in USB3 storage, all for my blu-ray & dvd collection.
Display(s) Pair of 23 inch cheap.
Case One is LianLI one of my kids gave me, about 1/2 are open air boinc farm. Can I pimp them?
Audio Device(s) Yes, got a Yamaha amp and 7.1 speakers
Power Supply tried to get all 80+ bronze or gold, but some are losers
Mouse Yes. I hate glides but sometime got to use them. Optical track-ball nice but out of my price range
Keyboard Surface pro 4 has a keyboard that keeps falling off.
Software 3@ubuntu, 11 @ windows 10. My kids run several macs and a win7 system.
Benchmark Scores About 80-90 grc a day but will drop out of the grcpool and start solo mining shortly
Possibly the RX560 is locking up and preventing the motherboard from booting no matter what setting you put in the bios. If that is the case then do a warranty repair of the RX560. If the motherboard actually works with the RX560 but there is no display then there are some options the best of which required another system: computer, iPhone or Android. First, using the built-in gpu, assemble a script that will restore the bios. It will look something like this: "amdvbflash.exe -p 0 original_bios.rom". Name the script "fix_vbios.bat and put the original bios in the same folder as the script. If you saved the original bios then use it else download the proper one. If you have iPhone (or android) access then install splashtop on both and make sure they communicate before putting in the RX560. Once they connect then run that script to re-flash the bios. If you do not have access to external device then the script can be run automatically when booting.

how to run a script when booting win 10

If none of this works, then you might want to make some art work of the RX-560. I have a pair of bricked RX-560 hanging on wall to remind me to make sure the x1-x16 riser is not in backwards when assembling a mining rig. The cards are too light for a boat anchor
 
Last edited:

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
30,442 (6.21/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
Possibly the RX560 is locking up and preventing the motherboard from booting no matter what setting you put in the bios. If that is the case then do a warranty repair of the RX560. If the motherboard actually works with the RX560 but there is no display then there are some options all of which required another system: computer, iPhone or Android. First, using the built-in gpu, assemble a script that will restore the bios. It will look something like this: "amdvbflash.exe -p 0 original_bios.rom". Name the script "fix_vbios.bat and put the original bios in the same folder as the script. If you saved the original bios then use it else download the proper one. If you have iPhone (or android) access then install splashtop on both and make sure they communicate before putting in the RX560. Once they connect then run that script to re-flash the bios. If you do not have access to external device then the script can be run automatically when booting.

how to run a script when booting win 10
I think there is a communication barrier or this person is a troll.

Might be best to pull the rx560 from the system and verify if it actually boots at all now...
 
Joined
Feb 3, 2018
Messages
17 (0.02/day)
Location
San Antonio, Texas
System Name 15 systems running boinc all built from parts individually bought and new and used except Area51
Processor i9-7900x, 2@Q9650, x5470, 3@Q9550, i7-950, 2@x5680, 6@E5620, x5675, x5570
Motherboard 3@dell, 4@msi, eVga, 3@asus, gigabyte, 3@hp. One of dell is Area51 only one I ever bought complete.
Cooling all of the hex core are liquid cooled as well as the Q9650s and that i9 & i7
Memory 8 to 12 gb except Area51 has 32.
Video Card(s) 570, 650ti, 670, 770, 1050ti, 1060, 1070, & rx570, 7850, 7950 & yes, I contributed to 1070 shortage
Storage 64+ TB in USB3 storage, all for my blu-ray & dvd collection.
Display(s) Pair of 23 inch cheap.
Case One is LianLI one of my kids gave me, about 1/2 are open air boinc farm. Can I pimp them?
Audio Device(s) Yes, got a Yamaha amp and 7.1 speakers
Power Supply tried to get all 80+ bronze or gold, but some are losers
Mouse Yes. I hate glides but sometime got to use them. Optical track-ball nice but out of my price range
Keyboard Surface pro 4 has a keyboard that keeps falling off.
Software 3@ubuntu, 11 @ windows 10. My kids run several macs and a win7 system.
Benchmark Scores About 80-90 grc a day but will drop out of the grcpool and start solo mining shortly
Never attribute to malice what can be explained by stupidity or a language barrier. On the other hand, I have my

troll-o-meters ready
 
Top