• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Flashing newbie

kentek

New Member
Joined
Sep 18, 2018
Messages
6 (0.18/day)
Likes
0
Location
Camarillo CA
#1
Due financial constraints I bought a eBay NVIDIA GTX960 made in china brand XHVGA. It works AOk for everyday things like photo editing VLC video display.
But, any time I try to use Hitfilm Express or DaVinci Resolve it crashes app and leaves no bodies.
Finding a driver is also problematic.
My question today is what would be the recommended firmware choice? The version installed is 70.26.... All latest firmware is in the 84.... range.

What is the risk of bricking the card?

Any help would be appreciated.

Kentek.
 
Joined
Sep 28, 2005
Messages
430 (0.09/day)
Likes
240
Location
Calgary Alberta, Canada
System Name PussySlayer
Processor Intel Core i7 4770
Motherboard Asrock Z87E-ITX
Cooling Stock
Memory 2x8GB Gskill RipjawsX 1600
Video Card(s) ASUS GTX 1070 Turbo
Storage 1x500gb Crucial SSD
Display(s) BenQ 24" 1080P
Case Couger QBX
Audio Device(s) Onboard
Power Supply 650W EVGA BR
Software Windows 10 64bit Pro
#2
take pictures of said card. I am interested.

Plus take screenshot of GPUZ. Guaranteed its a ripped bios flash of a 750 or whatever.
 
Joined
Jul 2, 2008
Messages
6,832 (1.82/day)
Likes
9,305
Location
Hillsboro, OR
System Name Main/DC
Processor i7-3770K/i7-2600K
Motherboard MSI Z77A-GD55/GA-P67A-UD4-B3
Cooling Phanteks PH-TC14CS/H80
Memory Crucial Ballistix Sport 16GB (2 x 8GB) LP /4GB Kingston DDR3 1600
Video Card(s) Asus GTX 660 Ti/MSI HD7770
Storage Crucial MX100 256GB/120GB Samsung 830 & Seagate 2TB(died)
Display(s) Asus 24' LED/Samsung SyncMaster B1940
Case P100/Antec P280 It's huge!
Audio Device(s) on board
Power Supply SeaSonic SS-660XP2/Seasonic SS-760XP2
Software Win 7 Home Premiun 64 Bit
#4
Before you flash anything, you need to verify that you don't have a fake card. Would you please post the following:
Picture of the back side of the GPU
And if you're brave, take the cooler off and take a picture of the actual GPU
 
Last edited:

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
23,182 (5.61/day)
Likes
7,352
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
#5
take pictures of said card. I am interested.

Plus take screenshot of GPUZ. Guaranteed its a ripped bios flash of a 750 or whatever.
Before you flash anything, you need to verify that you don't have a fake card. Would you please post the following:
Picture of the back side of the GPU
And if you're brave, take the cooler off and take a picture of the actual GPU

Yes please do all of this first, get a clear shot of the gpu die where text is clear and also all ram chips and clear text from those, post all information here.

Ps you may want to talk to the card maker and software makers to report problems.
 

dorsetknob

"YOUR RMA REQUEST IS CON-REFUSED"
Joined
Mar 17, 2005
Messages
7,564 (1.52/day)
Likes
9,552
Location
Dorset where else eh? >>> Thats ENGLAND<<<
#6
How long ago did you Buy it ?
quick google search of XVGA indicates the majority of these so called Cards are FAKE.
You need to verify what you have by taking the above steps

Plus take screenshot of GPUZ. Guaranteed its a ripped bios flash of a 750 or whatever.
Before you flash anything, you need to verify that you don't have a fake card. Would you please post the following:
Picture of the back side of the GPU
And if you're brave, take the cooler off and take a picture of the actual GPU
What is the risk of bricking the card?
Card is semi Bricked as it stands?
if possible after verifying you have a FAKE >>> you need to take action to recover your money from Ebay/Paypal

( your Probably get the Refund and get to keep the Card >>>>> Then people here will probably be able to help you Flash the Correct Bios so Card can be fully functional and therefore useable by you)
 
Joined
Aug 27, 2015
Messages
414 (0.36/day)
Likes
265
Location
In the middle of nowhere
System Name Scrapped Parts, Unite !
Processor i5-2500 @ 3.3 Ghz//Q9300 @ 2.5 Ghz
Motherboard GA-H67MA-USB3-B3// P35 Neo2-FR
Cooling Stock
Memory 10 GB DDR3 1333 // 3 GB DDR2
Video Card(s) Colorful iGame GeForce GTX1060 Vulcan U 6G // ASUS ENGT 220 1GD3
Storage Hitachi 500 GB, Sony 1TB, KINGSTON 400A 120GB // Samsung 160 GB
Display(s) HP 2009f
Case Xigmatek Asgard Pro // Cooler Master Centurion 5
Audio Device(s) Onboard
Power Supply OCZ ModXStream Pro 500 W
Software Windows 10 x64
Benchmark Scores Minesweeper 30fps, Tetris 40 fps, with overheated CPU and GPU
#10
Joined
Jul 2, 2008
Messages
6,832 (1.82/day)
Likes
9,305
Location
Hillsboro, OR
System Name Main/DC
Processor i7-3770K/i7-2600K
Motherboard MSI Z77A-GD55/GA-P67A-UD4-B3
Cooling Phanteks PH-TC14CS/H80
Memory Crucial Ballistix Sport 16GB (2 x 8GB) LP /4GB Kingston DDR3 1600
Video Card(s) Asus GTX 660 Ti/MSI HD7770
Storage Crucial MX100 256GB/120GB Samsung 830 & Seagate 2TB(died)
Display(s) Asus 24' LED/Samsung SyncMaster B1940
Case P100/Antec P280 It's huge!
Audio Device(s) on board
Power Supply SeaSonic SS-660XP2/Seasonic SS-760XP2
Software Win 7 Home Premiun 64 Bit
#13
That VGA connector should not be there on a GTX 960. First indication it's a fake.

Edit: Clean the TIM off of the GPU and give us a close up of just the chip.
 

kentek

New Member
Joined
Sep 18, 2018
Messages
6 (0.18/day)
Likes
0
Location
Camarillo CA
#14
Bought card about 6 months ago on eBay. Cost about $89 US.
After I turned off 3D I can now use on Davinci Resolve 15. Will not work on v 15.1.
as they say "You get what you pay for"

That VGA connector should not be there on a GTX 960. First indication it's a fake.

Edit: Clean the TIM off of the GPU and give us a close up of just the chip.
No, I don't have any replacement goo. I believe you are correct it is a fake chip. No NVIDIA marking on chip. As long as I can get some work done using Davinci 15 I'm OK limping along. I want to thank all you guys for your help. Happy I did not brick this fake!
 
Joined
Jul 2, 2008
Messages
6,832 (1.82/day)
Likes
9,305
Location
Hillsboro, OR
System Name Main/DC
Processor i7-3770K/i7-2600K
Motherboard MSI Z77A-GD55/GA-P67A-UD4-B3
Cooling Phanteks PH-TC14CS/H80
Memory Crucial Ballistix Sport 16GB (2 x 8GB) LP /4GB Kingston DDR3 1600
Video Card(s) Asus GTX 660 Ti/MSI HD7770
Storage Crucial MX100 256GB/120GB Samsung 830 & Seagate 2TB(died)
Display(s) Asus 24' LED/Samsung SyncMaster B1940
Case P100/Antec P280 It's huge!
Audio Device(s) on board
Power Supply SeaSonic SS-660XP2/Seasonic SS-760XP2
Software Win 7 Home Premiun 64 Bit
Joined
Jul 2, 2008
Messages
6,832 (1.82/day)
Likes
9,305
Location
Hillsboro, OR
System Name Main/DC
Processor i7-3770K/i7-2600K
Motherboard MSI Z77A-GD55/GA-P67A-UD4-B3
Cooling Phanteks PH-TC14CS/H80
Memory Crucial Ballistix Sport 16GB (2 x 8GB) LP /4GB Kingston DDR3 1600
Video Card(s) Asus GTX 660 Ti/MSI HD7770
Storage Crucial MX100 256GB/120GB Samsung 830 & Seagate 2TB(died)
Display(s) Asus 24' LED/Samsung SyncMaster B1940
Case P100/Antec P280 It's huge!
Audio Device(s) on board
Power Supply SeaSonic SS-660XP2/Seasonic SS-760XP2
Software Win 7 Home Premiun 64 Bit
#19
Joined
Nov 14, 2016
Messages
54 (0.08/day)
Likes
17
System Name RED
Processor Intel Core i5 2500
Motherboard Gigabyte GA-B75M-HD3
Cooling Cooler Master Hyper 212 Evo
Memory 2x8GB 1600MHz DDR3 @1333 [Avexir]
Video Card(s) Gigabyte GeForce GTX 1060 3GB Windforce 2X OC
Storage 1*Samsung 840 Series SSD 250GB, 2*Seagate Barracuda 1TB HDDs
Display(s) LG W1934S
Case Aerocool X-Warrior Red Devil Edition
Audio Device(s) Realtek ALC887
Power Supply Seasonic M12II Evo 520W (80+ Bronze)
Mouse Cooler Master Devastator II Mouse
Keyboard Cooler Master Devastator II Keyboard
#20
I do not know what GPU this is, but it's not a GM206. The GM206 (the GPU on which the GTX 960 is based) has a rectangular shape, it's not square.
 

T4C Fantasy

CPU & GPU DB Maintainer
Staff member
Joined
May 7, 2012
Messages
2,107 (0.89/day)
Likes
1,196
Location
Rhode Island
System Name Whaaaat Kiiiid
Processor Intel Core i7-6700K @ 4.7GHz
Motherboard ASRock Z170 OC Formula
Cooling Corsair H115i AIO Cooler
Memory Corsair Dominator Platinum 16GB DDR4
Video Card(s) EVGA GeForce GTX 1080 Ti SC2 @ 2012MHz
Storage Crucial MX300 512GB + OCZ Vertex 4 256GB
Display(s) 27" LG 27MU67-B 4K, 27" Acer Predator XB271HU 1440P
Case NXZT Phantom 820
Audio Device(s) Logitech G933 Headset
Power Supply SeaSonic Platinum 1050W Snow Silent
Mouse Logitech G900
Keyboard Logitech G910
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores FFXV: 13817, Cinebench: 1033
Joined
Jul 2, 2008
Messages
6,832 (1.82/day)
Likes
9,305
Location
Hillsboro, OR
System Name Main/DC
Processor i7-3770K/i7-2600K
Motherboard MSI Z77A-GD55/GA-P67A-UD4-B3
Cooling Phanteks PH-TC14CS/H80
Memory Crucial Ballistix Sport 16GB (2 x 8GB) LP /4GB Kingston DDR3 1600
Video Card(s) Asus GTX 660 Ti/MSI HD7770
Storage Crucial MX100 256GB/120GB Samsung 830 & Seagate 2TB(died)
Display(s) Asus 24' LED/Samsung SyncMaster B1940
Case P100/Antec P280 It's huge!
Audio Device(s) on board
Power Supply SeaSonic SS-660XP2/Seasonic SS-760XP2
Software Win 7 Home Premiun 64 Bit
#22
Joined
Oct 22, 2014
Messages
6,528 (4.47/day)
Likes
3,880
Location
Sunshine Coast
System Name Black Box
Processor Intel Xeon E5-2680 10c/20t 2.8GHz @ 3.0GHz
Motherboard Asrock X79 Extreme 11
Cooling Coolermaster 240 RGB A.I.O.
Memory G. Skill 16Gb (4x4Gb) 2133Mhz
Video Card(s) Nvidia GTX 710
Storage Sandisk X 400 256Gb
Display(s) AOC 22" Freesync 1m.s. 75Hz
Case Corsair 450D High Air Flow.
Audio Device(s) No need.
Power Supply FSP Aurum 650W
Software W10 Home Premium 64 bit
#23
yup, 6 memory chips for a 4Gb card is a clue it's fake
 
Joined
Feb 2, 2015
Messages
1,975 (1.45/day)
Likes
1,630
Location
On The Highway To Hell \m/
#24
Is there a possibility of flashing it with the correct BIOS? I haven't been following this too much.
I couldn't find any with 1.5GB and that output connector layout. They all have 1x HDMI + 2x DVI-I. None with a VGA connector.
https://www.techpowerup.com/vgabios...S+450&interface=&memType=&memSize=1536&since=

They might still work. But the VGA connector isn't likely going to.

yup, 6 memory chips for a 4Gb card is a clue it's fake
It's actually supposed to be a 4.5GB card(according to GPU-Z). But that's still impossible with 6 of those memory chips. If it has Hynix AFR(H5GQ2H24AFR-T2C or H5GC2H24AFR-T2C) or BFR(H5GC2H24BFR-T2C) it's 1.5GB. If it has Hynix MFR(H5GC4H24MFR-T2C) it could possibly be 3GB. But it's more likely still 1.5GB(H5GQ2H24MFR-T2C). Pretty sure I see a Q in there(not a C).
 
Last edited:
Joined
Feb 4, 2014
Messages
37 (0.02/day)
Likes
29
Location
Oz down under
System Name K9
Processor i7 7700K @ 5.1Ghz and 32deg C
Motherboard Gigabyte Aorus Z270X Gaming 9
Cooling Custom water cooling loop - VGA + mobo + CPU
Memory G Skill - Trident Z RGB DDR4 - 3866Mhz x 32Gb @ 3800Mhz
Video Card(s) Gigabyte Aorus 11Gb GTX 1080 Ti Waterforce Extreme
Storage Samsung 500Gb M2 970 EVO + Samsung 850 Pro SSD + ADATA 512Gb SSD + Samsung 1Tb +WD 1Tb + WD 3Tb
Display(s) ASUS 27" ROG Swift 1440p @ 165Hz & Samsung 27" LED
Case Thermaltake Core P5 - Open frame
Audio Device(s) 7.2 ch on board
Power Supply Corsair 1200W
Mouse Roccat LeadR
Keyboard Logitech bluetooth MX5500
Software Win 10 Pro 64bit
Benchmark Scores v/fast
#25
I couldn't find any with 1.5GB and that output connector layout. They all have 1x HDMI + 2x DVI-I. None with a VGA connector.
https://www.techpowerup.com/vgabios...S+450&interface=&memType=&memSize=1536&since=

They might still work. But the VGA connector isn't likely going to.

It's actually supposed to be a 4.5GB card(according to GPU-Z). But that's still impossible with 6 of those memory chips. If it has Hynix AFR(H5GQ2H24AFR-T2C or H5GC2H24AFR-T2C) or BFR(H5GC2H24BFR-T2C) it's 1.5GB. If it has Hynix MFR(H5GC4H24MFR-T2C) it could possibly be 3GB. But it's more likely still 1.5GB(H5GQ2H24MFR-T2C). Pretty sure I see a Q in there(not a C).
hi all,

Has anybody noticed that the specs for the GTS 450 states -
2 x DVI + 1 x mini HDMI

But, the pics show an extra VGA outlet.

Seems a bit strange ??
 
Top