• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

folding issue with smp client

Medros

New Member
Joined
Apr 10, 2009
Messages
22 (0.01/day)
Likes
4
#1
just set up f@h yesterday, and not sure what's going on, computer is showing 100% usage on both cores, but after leaving it on overnight i'm still showing 0/500000 steps.

any ideas on what i'm doing wrong?
 

BUCK NASTY

F@H Mod & 4P Enthusiust
Staff member
Joined
Aug 8, 2007
Messages
4,973 (1.30/day)
Likes
4,639
Location
Port St Lucie, FL. U.S.A.
System Name Main Rig
Processor AMD FX-4130 @ 4.8Ghz
Motherboard ASUS M5A99X Evo
Cooling Coolermaster Hyper 212+
Memory 8GB GSkill DDR3 1600
Video Card(s) ASUS GTX 970 Strix @ 1503Mhz Core
Storage Corsair Force 90gb SSD/ WD Caviar Blue 750gb
Display(s) ASUS 24" IPS
Case Coolermaster Centurion 590
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Antec TP750 80+
Software Windows 7 Ultimate 64
#2
just set up f@h yesterday, and not sure what's going on, computer is showing 100% usage on both cores, but after leaving it on overnight i'm still showing 0/500000 steps.

any ideas on what i'm doing wrong?
What hardware are you folding on?
 

Medros

New Member
Joined
Apr 10, 2009
Messages
22 (0.01/day)
Likes
4
#3
intel e5200
gigabyte G31M-Es2l
4gigs ocz Fatal1ty pc2 6200
antec 500w earthwatts power supply
 

BUCK NASTY

F@H Mod & 4P Enthusiust
Staff member
Joined
Aug 8, 2007
Messages
4,973 (1.30/day)
Likes
4,639
Location
Port St Lucie, FL. U.S.A.
System Name Main Rig
Processor AMD FX-4130 @ 4.8Ghz
Motherboard ASUS M5A99X Evo
Cooling Coolermaster Hyper 212+
Memory 8GB GSkill DDR3 1600
Video Card(s) ASUS GTX 970 Strix @ 1503Mhz Core
Storage Corsair Force 90gb SSD/ WD Caviar Blue 750gb
Display(s) ASUS 24" IPS
Case Coolermaster Centurion 590
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Antec TP750 80+
Software Windows 7 Ultimate 64
#4
intel e5200
gigabyte G31M-Es2l
4gigs ocz Fatal1ty pc2 6200
antec 500w earthwatts power supply
You should be getting decent PPD out of that set-up. Can you post a screenshot of the client GUI?
 

bogmali

Moderator
Staff member
Joined
Mar 16, 2008
Messages
7,464 (2.07/day)
Likes
4,789
Location
Pacific Northwest
System Name System Has No Name
Processor Core i7-7820X
Motherboard MSI X299 Gaming Pro Carbon
Cooling Corsair H115i AIO
Memory Apacer Blade 4x8GB DDR4-3200
Video Card(s) Gigabyte AORUS GTX-1080ti
Storage Sandisk SDSSDXP 240GB SSD, Sandisk Extreme Pro 480GB SSD, Samsung 960 Pro M.2 NVMe 1TB
Display(s) Samsung UE510 UHD 28"
Case Coolermaster MasterCase H500P
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Seasonic Prime Ultra 1K Watt
Mouse EpicGear Zora
Keyboard CM Quickfire Xti
Software Win10 Pro 64
Benchmark Scores Xbox Live Gamertag=jondonken
#6
Buck-same thing going on with my SMP that I ditched (twice) for the vmware version.
 

BUCK NASTY

F@H Mod & 4P Enthusiust
Staff member
Joined
Aug 8, 2007
Messages
4,973 (1.30/day)
Likes
4,639
Location
Port St Lucie, FL. U.S.A.
System Name Main Rig
Processor AMD FX-4130 @ 4.8Ghz
Motherboard ASUS M5A99X Evo
Cooling Coolermaster Hyper 212+
Memory 8GB GSkill DDR3 1600
Video Card(s) ASUS GTX 970 Strix @ 1503Mhz Core
Storage Corsair Force 90gb SSD/ WD Caviar Blue 750gb
Display(s) ASUS 24" IPS
Case Coolermaster Centurion 590
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Antec TP750 80+
Software Windows 7 Ultimate 64
#7
http://img.techpowerup.org/090415/ss2.jpg
just restarted and dropped my overclock a bit in case that was an issue
WU 2653 is a 1760pt unit. These are some of the fastest folding SMP units. On an AMD x2 4850 I get 1% complete every 35 mins on that WU. You should easily get double that(or complete in half the time). Also, check the affinity/priority in task manager. Let me know what version of the client you are running(6.23 R1)?
 
Last edited:

Medros

New Member
Joined
Apr 10, 2009
Messages
22 (0.01/day)
Likes
4
#8
using version 6.23 beta r1
when i open up task manager i'm seeing 4 instances of FahCore_a1.exe*32, is that supposed to happen?
priority is set at below normal
 

BUCK NASTY

F@H Mod & 4P Enthusiust
Staff member
Joined
Aug 8, 2007
Messages
4,973 (1.30/day)
Likes
4,639
Location
Port St Lucie, FL. U.S.A.
System Name Main Rig
Processor AMD FX-4130 @ 4.8Ghz
Motherboard ASUS M5A99X Evo
Cooling Coolermaster Hyper 212+
Memory 8GB GSkill DDR3 1600
Video Card(s) ASUS GTX 970 Strix @ 1503Mhz Core
Storage Corsair Force 90gb SSD/ WD Caviar Blue 750gb
Display(s) ASUS 24" IPS
Case Coolermaster Centurion 590
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Antec TP750 80+
Software Windows 7 Ultimate 64
#9
using version 6.23 beta r1
when i open up task manager i'm seeing 4 instances of FahCore_a1.exe*32, is that supposed to happen?
priority is set at below normal
Yep, SMP runs 4 instances. Everything looks fine. Any client progress yet?
 

Medros

New Member
Joined
Apr 10, 2009
Messages
22 (0.01/day)
Likes
4
#10
getting a message now at least, run has entered a state from which no further progress can be made, says to check stability of my computer, so i guess i'll drop the speed down to stock and see if i continue to have problems
 

Medros

New Member
Joined
Apr 10, 2009
Messages
22 (0.01/day)
Likes
4
#11
dropped down to stock speed and still not getting any result, not sure what else could be causing the problem... vista 64 wouldnt be an issue would it?
 
Joined
Aug 22, 2008
Messages
2,304 (0.67/day)
Likes
1,162
Location
Edmonton, Alberta
System Name AMD | Intel | Chumpy
Processor PHII 955BE Stock | i7 920 D0 4.01 GHz | i7 920 D0 4.01 GHz
Motherboard MSI 790FX-GD70 | EX58 - UD5 | E760 4 Way SLI
Cooling Zalman 9700 CNPS | Water Loop | Water Loop
Memory 4 GB XMS3 1600 MHz | 6 GB Dominators 1600 MHz | 6 GB Dominators 1866 MHz
Video Card(s) 3 x 9600GSO, GTX260 216 | 2 x GTX 260 216 | GTX 260 216, 9600 GSO
Storage WD 640GB | Couple o' 5400RPMs | WD 1TB
Case Cosmos S | Lancool K62 Dragonlord | Lian Li PC-P80 Armor
Power Supply TX850 | HX 1000 | HX 1000
Software Win 7 Home Premium | Win 7 Ultimate | Vista Home Premium
#12
No, I'm folding on Vista x64. Did you follow the guide for setting up a Vista installation? Have a look at the second post in the stickied SMP setup thread.