• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Fresh Install Win7 error issues.. previous install was 5 months ago.

Joined
Jun 19, 2008
Messages
352 (0.10/day)
Likes
39
Location
Lees Summit, MO
System Name Never Had a Name
Processor i7 2600k
Motherboard ASUS P8P67 EVO
Cooling NOCTUA NH D-14
Memory G.SKILL Ripjaws X Series 16GB (4 x 4GB) DDR3 1600
Video Card(s) Gigabyte gtx 1080 g1
Storage Crucial RealSSD C300 64gb --- WD 500gb, 1tb and 2Tb drives
Display(s) ASUS MG248Q 24" LED1080p 144Hz
Case HAF 922
Power Supply Corsair AX850
Mouse Corsiar M65 Pro
Keyboard Logitech G15
Software Windows 8.1 64b Ultimate
Benchmark Scores http://www.speedtest.net/result/6097610737.png
#1
Long story short.

So 2 nights ago windows gives me a dx10_1.dll error.... says the.dll file is missing. So i reboot and find the same error, search around and end up downloading the .dll file and pasting into the windows > system 32 folder. Reboot and still have issues.

F--k it. I just figure i will reformat, so i start fresh install and end up with a boot manager error upon the first automatic reboot of windows. Requests restart and just loops.... i have tried 3 installs on a fresh formatted drive.

W.t.f. over.
Any ideas?
Windows 7 64 bit. Legit key.

**Tonight I am on my 3rd HDD and trying everything that I can think of, reset the ram, cleared the cmos.
Reformatted and it loaded, rebooted during load ok until windows fully loads. Just about to go grab drivers and it BSOD with the following error. The error from what I read is usually connected to bad drivers, but with a fresh install I think it is bad/failing hardware.

I have a new mobo and SSD enroute to deliver tmw. Been meaning to get those for a while now and this is a great reason.

======================================================
Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Locale ID: 1033

Additional information about the problem:
BCCode: 50
BCP1: FFFFF800039C0B3C
BCP2: 0000000000000008
BCP3: FFFFF800039C0B3C
BCP4: 0000000000000002
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1

Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\121510-55239-01.dmp *** cannot open this file ***
C:\Users\7\AppData\Local\Temp\WER-74209-0.sysdata.xml *** does not exist ***

Read our privacy statement online:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt
 
Last edited:
Joined
May 31, 2008
Messages
5,787 (1.66/day)
Likes
855
Location
Switzerland, Heart of Europe
System Name Fractality 1.0
Processor Intel Core i7-860 @ 3.6GHz
Motherboard EVGA P55 SLI
Cooling Prolimatech Megahalems and four Fractal Design 120mm fans, sleeved
Memory 16GB Kingston Hyper RAM
Video Card(s) PNY GeForce 580 XLR8
Storage 64GB and 180GB SSDs / 1TB and 2TB HDDs
Display(s) 24" Acer V243W
Case Fractal Design Define R2, sleeved all I/O cables
Audio Device(s) onboard
Power Supply Corsair HX750W modular, sadly only stock sleeving
Software Win 7 64bit
#2
So are you booting from a legit Windows DVD, a burned DVD or thumb drive? The latter gave me the most issues.
 
Joined
Jun 19, 2008
Messages
352 (0.10/day)
Likes
39
Location
Lees Summit, MO
System Name Never Had a Name
Processor i7 2600k
Motherboard ASUS P8P67 EVO
Cooling NOCTUA NH D-14
Memory G.SKILL Ripjaws X Series 16GB (4 x 4GB) DDR3 1600
Video Card(s) Gigabyte gtx 1080 g1
Storage Crucial RealSSD C300 64gb --- WD 500gb, 1tb and 2Tb drives
Display(s) ASUS MG248Q 24" LED1080p 144Hz
Case HAF 922
Power Supply Corsair AX850
Mouse Corsiar M65 Pro
Keyboard Logitech G15
Software Windows 8.1 64b Ultimate
Benchmark Scores http://www.speedtest.net/result/6097610737.png
#3
Actually it is a MSDN burned disc, however I installed from the same disc on my last working install.
 
Joined
Jun 19, 2008
Messages
352 (0.10/day)
Likes
39
Location
Lees Summit, MO
System Name Never Had a Name
Processor i7 2600k
Motherboard ASUS P8P67 EVO
Cooling NOCTUA NH D-14
Memory G.SKILL Ripjaws X Series 16GB (4 x 4GB) DDR3 1600
Video Card(s) Gigabyte gtx 1080 g1
Storage Crucial RealSSD C300 64gb --- WD 500gb, 1tb and 2Tb drives
Display(s) ASUS MG248Q 24" LED1080p 144Hz
Case HAF 922
Power Supply Corsair AX850
Mouse Corsiar M65 Pro
Keyboard Logitech G15
Software Windows 8.1 64b Ultimate
Benchmark Scores http://www.speedtest.net/result/6097610737.png
#4
New error from 2nd BSOD on this install..


Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Locale ID: 1033

Additional information about the problem:
BCCode: 1000007e
BCP1: FFFFFFFFC0000005
BCP2: FFFFF8000283E73E
BCP3: FFFFF880043C1168
BCP4: FFFFF880043C09C0
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1

Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\121510-43056-01.dmp
C:\Users\7\AppData\Local\Temp\WER-52572-0.sysdata.xml

Read our privacy statement online:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt
 
Joined
Nov 18, 2006
Messages
2,964 (0.73/day)
Likes
397
Location
your local vending machine
System Name HTPC||Lenovo IBM ThinkPad
Processor AMD Phenom II x4 965 stock 3.4GHz||Intel C2D T9300 @ 2.5GHz
Motherboard Zotac 890GX-ITX WiFi||Lenovo 8918CTO
Cooling Stock 3x 120's||Stock stuff
Memory 8GB (2x4GB) DDR3 6-6-6-15||3GB DDR2
Video Card(s) Asus 3870x2||nVidia Quadro NVS 140M
Storage 1TB Seagate Barracuda, 1x 2TB WD EARX ||Hitachi 160GB 7200RPM
Display(s) Samsung T260HD||
Case SilverStone Grandia GD05||
Audio Device(s) on-board||on-board
Power Supply Cooler Master 450W||6-cell
Software Windows 7 Pro x64||Windows 7 Pro x64/Linux Mint x64
#5
Yeah it does appear to be a driver problem. However, formatting should fix it; but obviously it doesn't.
But, unfortunately, I can't really offer any options aside from trying different drives or video card.
 
Joined
Oct 12, 2008
Messages
5,656 (1.69/day)
Likes
2,606
Location
στο άλφα έως ωμέγα
System Name Ha/AhHa/Dell
Processor QX9650 SLAWN C1/i7-980x/i7-6700K
Motherboard GA-X48_DS4 (F3B bios)/Gigabyte x58A-UDR3 v 2.0(modded FH bios)/Dell Foxconn 0XJ8C4 Z170
Cooling CNPS9900 LED/H60/ 3 pipe-center fan-air
Memory 8 Gig of G.Skill F2-8800CL5D/24 Gb Corsair Vengence/ 24Gb Samsung DDR4 2133
Video Card(s) Galaxy NVIDIA GeForce GTX 960/PowerColor R9 280/ASUS R9 380X Strix G1
Storage All have SSDs with HDDs for extra storage and backup/Dell-M.2 Samsung 850 EVO PCIe
Display(s) Asus 266H/Viewsonic 1080p/HP ZR24W
Case CM-690/CM-690 II adv/Dell 8900 series
Audio Device(s) All use on board (Realtek) w/2.1 speakers
Power Supply PC P&C 750/PC P&C Silencer 950/CM 700 Extreme
Mouse Logitech
Keyboard Logitech
Software Windows 10 Pro - 64 bit/Windows 10 Pro - 64bit/Windows 10 Pro - 64bit
#6
Why are you making a new thread? original old thread:win7 boot manager error. You should ask a mod to delete it, if you can't; or, at least, close it for you.

Well on to your problem.

BCcode:50 ususally points to a memory or hardware problem or related drivers, but, since, you state it on a fresh installed...

I am wondering... are you over-clocking anything. 'Cause I noticed your specs say Q6600 @ 3.6.
You may want to re-set your cmos(bios) to default and try the install.
You could , also, try the "using one stick of ram" method.
 
Last edited:
Joined
Jun 19, 2008
Messages
352 (0.10/day)
Likes
39
Location
Lees Summit, MO
System Name Never Had a Name
Processor i7 2600k
Motherboard ASUS P8P67 EVO
Cooling NOCTUA NH D-14
Memory G.SKILL Ripjaws X Series 16GB (4 x 4GB) DDR3 1600
Video Card(s) Gigabyte gtx 1080 g1
Storage Crucial RealSSD C300 64gb --- WD 500gb, 1tb and 2Tb drives
Display(s) ASUS MG248Q 24" LED1080p 144Hz
Case HAF 922
Power Supply Corsair AX850
Mouse Corsiar M65 Pro
Keyboard Logitech G15
Software Windows 8.1 64b Ultimate
Benchmark Scores http://www.speedtest.net/result/6097610737.png
#7
*sorry for the double thread... last cpl days have me flustered. I actually forgot I posted that thread.

I was at 2.7ghz prior to crash, still at 2.7ghz right now. Took 1 stick out and booted into a BSOD, then swapped sticks out and ran MEMTEST86 for 10 minutes without fail. So now I am running on 1 stick loading drivers and apps, so far it is stable.
 
Joined
Jun 19, 2008
Messages
352 (0.10/day)
Likes
39
Location
Lees Summit, MO
System Name Never Had a Name
Processor i7 2600k
Motherboard ASUS P8P67 EVO
Cooling NOCTUA NH D-14
Memory G.SKILL Ripjaws X Series 16GB (4 x 4GB) DDR3 1600
Video Card(s) Gigabyte gtx 1080 g1
Storage Crucial RealSSD C300 64gb --- WD 500gb, 1tb and 2Tb drives
Display(s) ASUS MG248Q 24" LED1080p 144Hz
Case HAF 922
Power Supply Corsair AX850
Mouse Corsiar M65 Pro
Keyboard Logitech G15
Software Windows 8.1 64b Ultimate
Benchmark Scores http://www.speedtest.net/result/6097610737.png
#8
update...
New mobo and new C300 SSD installed tonight, only to run into a boot failure upon the first install reboot once again. I removed 1 stick of my ram that I thought might be the culprit even though I ran memtest86 for 20min with no errors.

Reinstall windows 7 again and run right into a boot failure upon the first install reboot.

So I am now wondering if perhaps it is a CPU failure. I am running out of options on how to test it. I do not have access to another 775 cpu right now.

UGH... frustrating..
 

Solaris17

Creator Solaris Utility DVD
Joined
Aug 16, 2005
Messages
19,273 (4.28/day)
Likes
6,081
Location
Florida
System Name Not named yet
Processor I5 7640x 5Ghz 24/7
Motherboard MSI x299 Tomahawk Arctic
Cooling Corsair H55
Memory 32GB Corsair DDR4 3000mhz
Video Card(s) Gigabyte 1080TI
Storage 2x Seagate 3TB Drives (RAID 0) 1x Seagate 256GB SSD 1x Adata 120GB SSD
Display(s) 3x AOC Q2577PWQ
Case Inwin 303 White (Thermaltake Ring 120mm Purple accent)
Audio Device(s) Onboard on Audio-Technica ATH-AG1
Power Supply Seasonic 1050W Snow
Mouse Roccat Tyon White
Keyboard Ducky Shine 6
Software Windows 10 x64 Pro
#9
do you have a wireless SATA USB or sound card installed? if so REMOVE them.

I had a wireless card once that would NOT allow me to format the system unless it was removed. After the install I put it back in worked fine. huh.
 
Joined
Jun 19, 2008
Messages
352 (0.10/day)
Likes
39
Location
Lees Summit, MO
System Name Never Had a Name
Processor i7 2600k
Motherboard ASUS P8P67 EVO
Cooling NOCTUA NH D-14
Memory G.SKILL Ripjaws X Series 16GB (4 x 4GB) DDR3 1600
Video Card(s) Gigabyte gtx 1080 g1
Storage Crucial RealSSD C300 64gb --- WD 500gb, 1tb and 2Tb drives
Display(s) ASUS MG248Q 24" LED1080p 144Hz
Case HAF 922
Power Supply Corsair AX850
Mouse Corsiar M65 Pro
Keyboard Logitech G15
Software Windows 8.1 64b Ultimate
Benchmark Scores http://www.speedtest.net/result/6097610737.png
#10
I do not have a wireless sata usb...
but I do have a creative xtreme gamer fatality... I will give that a shot.
 
Joined
Jun 19, 2008
Messages
352 (0.10/day)
Likes
39
Location
Lees Summit, MO
System Name Never Had a Name
Processor i7 2600k
Motherboard ASUS P8P67 EVO
Cooling NOCTUA NH D-14
Memory G.SKILL Ripjaws X Series 16GB (4 x 4GB) DDR3 1600
Video Card(s) Gigabyte gtx 1080 g1
Storage Crucial RealSSD C300 64gb --- WD 500gb, 1tb and 2Tb drives
Display(s) ASUS MG248Q 24" LED1080p 144Hz
Case HAF 922
Power Supply Corsair AX850
Mouse Corsiar M65 Pro
Keyboard Logitech G15
Software Windows 8.1 64b Ultimate
Benchmark Scores http://www.speedtest.net/result/6097610737.png
#11
removed the sound cards > still a boot manager error.
swapped ram sticks out > still a boot manager error.

lost.
 

Solaris17

Creator Solaris Utility DVD
Joined
Aug 16, 2005
Messages
19,273 (4.28/day)
Likes
6,081
Location
Florida
System Name Not named yet
Processor I5 7640x 5Ghz 24/7
Motherboard MSI x299 Tomahawk Arctic
Cooling Corsair H55
Memory 32GB Corsair DDR4 3000mhz
Video Card(s) Gigabyte 1080TI
Storage 2x Seagate 3TB Drives (RAID 0) 1x Seagate 256GB SSD 1x Adata 120GB SSD
Display(s) 3x AOC Q2577PWQ
Case Inwin 303 White (Thermaltake Ring 120mm Purple accent)
Audio Device(s) Onboard on Audio-Technica ATH-AG1
Power Supply Seasonic 1050W Snow
Mouse Roccat Tyon White
Keyboard Ducky Shine 6
Software Windows 10 x64 Pro
#12
removed the sound cards > still a boot manager error.
swapped ram sticks out > still a boot manager error.

lost.
ribbon/sata cable?
 
Joined
Jan 14, 2009
Messages
2,628 (0.81/day)
Likes
521
Location
Brisbane, Australia
System Name MRCOMP!
Processor Amd 1090T @ 4200 mhz
Motherboard Gigabyte 890FX UD5
Cooling CNPS Extreme
Memory 32GB OCZ Reapers 1600mhz 6-8-6-24 1.65v
Video Card(s) GTX560 TI 26% overclock
Storage 60GB OCZ vertex 3, 2x1TB Raid 0 2x 640GB Raid 0
Display(s) 30" LG lcd
Case No Case... just sitting on cardboard :D
Audio Device(s) Nvida HDMI - Sony MU TE KE 7.2 1695Rms
Power Supply Silverstone 700watts.
#13
check/replace sata cable, are you installing with only 1 HDD inserted?
 
Joined
Jun 19, 2008
Messages
352 (0.10/day)
Likes
39
Location
Lees Summit, MO
System Name Never Had a Name
Processor i7 2600k
Motherboard ASUS P8P67 EVO
Cooling NOCTUA NH D-14
Memory G.SKILL Ripjaws X Series 16GB (4 x 4GB) DDR3 1600
Video Card(s) Gigabyte gtx 1080 g1
Storage Crucial RealSSD C300 64gb --- WD 500gb, 1tb and 2Tb drives
Display(s) ASUS MG248Q 24" LED1080p 144Hz
Case HAF 922
Power Supply Corsair AX850
Mouse Corsiar M65 Pro
Keyboard Logitech G15
Software Windows 8.1 64b Ultimate
Benchmark Scores http://www.speedtest.net/result/6097610737.png
#14
new sata cables.
let me check with back up drive d/c...


removed backup drive, still getting error.

Starting a fresh install on the C300 SSD with no other drives connected and 1 stick ram, sound card removed.

**** UPDATE*****
Re installed with only necessary hardware. 1 stick ram, gfx card and only ssd.
So far so good, everything loaded with out any errors and I have restarted multiple times without error as well.

I am adding the 2nd stick of ram back in today and will test via restarts, memtest86 and perhaps prime.

I suppose just add 1 piece of hardware back in at a time from here and test.
 
Last edited: