• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Gigabyte GTX760 OC 4GB - Screen tearing in YouTube videos.

Joined
Mar 13, 2009
Messages
115 (0.03/day)
System Name The Monolith
Processor Intel® Core™ i5-4670K
Motherboard Gigabyte GA-Z87X-UD3H
Cooling Arctic Cooling Freezer 13 Pro
Memory Corsair Dominator® Platinum 2x8GB 1866MHz
Video Card(s) Gigabyte GTX760 4GB OC
Storage Samsung SSD840 250GB / Western Digital WD Blue 1TB
Display(s) Acer V233HL
Case Fractal Design Core 3000 USB3.0
Audio Device(s) Integrated.
Power Supply Corsair TX650
Software Windows 7 Ultimate x64
I get this screen tearing at the bottom of the top 1/4 of the screen. I don't seem to notice it in games, but it shows up on YouTube videos. I've tried enabling and disabling, in various combinations, triple buffering and VSync, to no avail. I'm one step away from replacing the card. Any help would be greatly appreciated. I don't think it's the monitor, as I've seen it on my old Samsung monitor, and it's probably not the drivers, as they're the latest version.
 
Joined
Feb 1, 2013
Messages
286 (0.10/day)
Location
Chisinau, Moldova
System Name Winter Heater
Processor Intel Core I7 5820k@4250 Mhz
Motherboard ASUS x99 Deluxe
Cooling Cryorig H5
Memory 2x4GB Corsair Vengeance DDR4 + 2x4GB Kingston HyperX DDR4 @ 3000Mhz
Video Card(s) OEM GTX 970
Storage Seagate ST4000VN000, Hitachi 2TB, Crucial CX500 1TB
Display(s) LG 23EA63
Case Thermaltake Versa N21
Power Supply EVGA 650 GQ
Did you try rolling back the drivers to a previous version? Has this issue been present from the moment you installed the card in your system?
 
Joined
Mar 13, 2009
Messages
115 (0.03/day)
System Name The Monolith
Processor Intel® Core™ i5-4670K
Motherboard Gigabyte GA-Z87X-UD3H
Cooling Arctic Cooling Freezer 13 Pro
Memory Corsair Dominator® Platinum 2x8GB 1866MHz
Video Card(s) Gigabyte GTX760 4GB OC
Storage Samsung SSD840 250GB / Western Digital WD Blue 1TB
Display(s) Acer V233HL
Case Fractal Design Core 3000 USB3.0
Audio Device(s) Integrated.
Power Supply Corsair TX650
Software Windows 7 Ultimate x64
Did you try rolling back the drivers to a previous version? Has this issue been present from the moment you installed the card in your system?
I've only tried a single version of the drivers.
 
Joined
Oct 17, 2012
Messages
9,452 (3.09/day)
Location
Massachusetts
System Name Americas cure is the death of Social Justice & Political Correctness
Processor i5 8600k
Motherboard Asrock Z370 Extreme 4
Cooling Corsair H-110i GTX
Memory 2x 4Gb Crucial Sport LT
Video Card(s) MSI GTX 980 Gaming
Storage Samsung 850 evo 250Gb
Display(s) Dell Ultra Sharp Widescreen 24" 1200P
Case Fractal Design Meshify-C
Power Supply Seasonic Focus+ 750 Gold
Mouse Logitech G502 spectrum
Keyboard AZIO MGK-1 RGB (Kaith Blue)
Software Win 10 Professional 64 bit
I would Dis-able ANY Nvidia related Video Optimization's. I haven't Run a Green GPU in Quite some time, But AMD has a setting called "global" video setting's, meaning Your local PC Video player's e.g. WMP , VLC, etc.. and Youtube ,and the like online. Try Disabling anything like THAT in the Nvidia Control panel. If NOT successful, then roll back driver's.
 
Joined
Nov 13, 2007
Messages
8,327 (1.71/day)
Location
Austin Texas
System Name Chernobyl
Processor 10850K @ 5.1
Motherboard MSI 490-A PRO
Cooling 360mm AIO
Memory 32 GB 4100 Mhz DDR4 18-18-18-38-440 trfc - 2T
Video Card(s) MSI Ventus RTX 3080
Storage 3x1TB SSDs, 2TB SSD
Display(s) LG 49NANO85 - 49" 4K 120HZ NanoIPS
Case Zalman X3
Audio Device(s) Bose Solo
Power Supply Corsair SF750
Mouse Logitech GPro Wired
Keyboard tecware phantom
Software Windows 10 64 Bit
Did you try another browser?
 
Joined
Mar 13, 2009
Messages
115 (0.03/day)
System Name The Monolith
Processor Intel® Core™ i5-4670K
Motherboard Gigabyte GA-Z87X-UD3H
Cooling Arctic Cooling Freezer 13 Pro
Memory Corsair Dominator® Platinum 2x8GB 1866MHz
Video Card(s) Gigabyte GTX760 4GB OC
Storage Samsung SSD840 250GB / Western Digital WD Blue 1TB
Display(s) Acer V233HL
Case Fractal Design Core 3000 USB3.0
Audio Device(s) Integrated.
Power Supply Corsair TX650
Software Windows 7 Ultimate x64
I haven't had an issue with Chrome before. My old setup used the same drivers, even though it was a GTS250. I can't "roll back" drivers, as this is a new build for me.
 
Joined
Feb 1, 2013
Messages
286 (0.10/day)
Location
Chisinau, Moldova
System Name Winter Heater
Processor Intel Core I7 5820k@4250 Mhz
Motherboard ASUS x99 Deluxe
Cooling Cryorig H5
Memory 2x4GB Corsair Vengeance DDR4 + 2x4GB Kingston HyperX DDR4 @ 3000Mhz
Video Card(s) OEM GTX 970
Storage Seagate ST4000VN000, Hitachi 2TB, Crucial CX500 1TB
Display(s) LG 23EA63
Case Thermaltake Versa N21
Power Supply EVGA 650 GQ
Just uninstall the current drivers and try an older version.
 
Joined
Nov 13, 2007
Messages
8,327 (1.71/day)
Location
Austin Texas
System Name Chernobyl
Processor 10850K @ 5.1
Motherboard MSI 490-A PRO
Cooling 360mm AIO
Memory 32 GB 4100 Mhz DDR4 18-18-18-38-440 trfc - 2T
Video Card(s) MSI Ventus RTX 3080
Storage 3x1TB SSDs, 2TB SSD
Display(s) LG 49NANO85 - 49" 4K 120HZ NanoIPS
Case Zalman X3
Audio Device(s) Bose Solo
Power Supply Corsair SF750
Mouse Logitech GPro Wired
Keyboard tecware phantom
Software Windows 10 64 Bit
your gts 250 may not have supported certain acceleration features with Chrome, and as it is using them now with your new card, it may be screwing with your vid. Try a diff browser or try to disable the GPU accel on the browser, if that fixes it, at least you know what the problem is.
 
Joined
Mar 13, 2009
Messages
115 (0.03/day)
System Name The Monolith
Processor Intel® Core™ i5-4670K
Motherboard Gigabyte GA-Z87X-UD3H
Cooling Arctic Cooling Freezer 13 Pro
Memory Corsair Dominator® Platinum 2x8GB 1866MHz
Video Card(s) Gigabyte GTX760 4GB OC
Storage Samsung SSD840 250GB / Western Digital WD Blue 1TB
Display(s) Acer V233HL
Case Fractal Design Core 3000 USB3.0
Audio Device(s) Integrated.
Power Supply Corsair TX650
Software Windows 7 Ultimate x64
OK, results: It still happens with older drivers. Tried with 331.82 , 331.40 and 327.23
It only happens in fullscreen, as far as I can tell.
There are no image optimizations.
It also happens with IE, which, afaik, uses a different flash plugin.
 
Joined
Nov 13, 2007
Messages
8,327 (1.71/day)
Location
Austin Texas
System Name Chernobyl
Processor 10850K @ 5.1
Motherboard MSI 490-A PRO
Cooling 360mm AIO
Memory 32 GB 4100 Mhz DDR4 18-18-18-38-440 trfc - 2T
Video Card(s) MSI Ventus RTX 3080
Storage 3x1TB SSDs, 2TB SSD
Display(s) LG 49NANO85 - 49" 4K 120HZ NanoIPS
Case Zalman X3
Audio Device(s) Bose Solo
Power Supply Corsair SF750
Mouse Logitech GPro Wired
Keyboard tecware phantom
Software Windows 10 64 Bit
any difference in enabling/disabling the flash accel? do you have a link to a vid to see if it happens on mine too?

Turn on windows Aero (don't use classic) and use aero glass. there might be a 2d glitch with the driver.
 
Joined
Mar 13, 2009
Messages
115 (0.03/day)
System Name The Monolith
Processor Intel® Core™ i5-4670K
Motherboard Gigabyte GA-Z87X-UD3H
Cooling Arctic Cooling Freezer 13 Pro
Memory Corsair Dominator® Platinum 2x8GB 1866MHz
Video Card(s) Gigabyte GTX760 4GB OC
Storage Samsung SSD840 250GB / Western Digital WD Blue 1TB
Display(s) Acer V233HL
Case Fractal Design Core 3000 USB3.0
Audio Device(s) Integrated.
Power Supply Corsair TX650
Software Windows 7 Ultimate x64
Makes no difference, sadly.
Here's a random video from my sub box. All the videos I play do it.
 
Joined
Nov 13, 2007
Messages
8,327 (1.71/day)
Location
Austin Texas
System Name Chernobyl
Processor 10850K @ 5.1
Motherboard MSI 490-A PRO
Cooling 360mm AIO
Memory 32 GB 4100 Mhz DDR4 18-18-18-38-440 trfc - 2T
Video Card(s) MSI Ventus RTX 3080
Storage 3x1TB SSDs, 2TB SSD
Display(s) LG 49NANO85 - 49" 4K 120HZ NanoIPS
Case Zalman X3
Audio Device(s) Bose Solo
Power Supply Corsair SF750
Mouse Logitech GPro Wired
Keyboard tecware phantom
Software Windows 10 64 Bit
no difference with aero glass on either? damn...
 
Joined
Mar 13, 2009
Messages
115 (0.03/day)
System Name The Monolith
Processor Intel® Core™ i5-4670K
Motherboard Gigabyte GA-Z87X-UD3H
Cooling Arctic Cooling Freezer 13 Pro
Memory Corsair Dominator® Platinum 2x8GB 1866MHz
Video Card(s) Gigabyte GTX760 4GB OC
Storage Samsung SSD840 250GB / Western Digital WD Blue 1TB
Display(s) Acer V233HL
Case Fractal Design Core 3000 USB3.0
Audio Device(s) Integrated.
Power Supply Corsair TX650
Software Windows 7 Ultimate x64
Just enabled Aero, and that seems to have fixed it. What the hell?! :D
I really hope this gets fixed, because I really dislike the look of Aero.
Edit: I didn't see your edit before I posted that last message :D
 
Joined
Nov 13, 2007
Messages
8,327 (1.71/day)
Location
Austin Texas
System Name Chernobyl
Processor 10850K @ 5.1
Motherboard MSI 490-A PRO
Cooling 360mm AIO
Memory 32 GB 4100 Mhz DDR4 18-18-18-38-440 trfc - 2T
Video Card(s) MSI Ventus RTX 3080
Storage 3x1TB SSDs, 2TB SSD
Display(s) LG 49NANO85 - 49" 4K 120HZ NanoIPS
Case Zalman X3
Audio Device(s) Bose Solo
Power Supply Corsair SF750
Mouse Logitech GPro Wired
Keyboard tecware phantom
Software Windows 10 64 Bit
Nice! At least its fixed but definitely a driver bug of some sort...
 
Joined
Mar 13, 2009
Messages
115 (0.03/day)
System Name The Monolith
Processor Intel® Core™ i5-4670K
Motherboard Gigabyte GA-Z87X-UD3H
Cooling Arctic Cooling Freezer 13 Pro
Memory Corsair Dominator® Platinum 2x8GB 1866MHz
Video Card(s) Gigabyte GTX760 4GB OC
Storage Samsung SSD840 250GB / Western Digital WD Blue 1TB
Display(s) Acer V233HL
Case Fractal Design Core 3000 USB3.0
Audio Device(s) Integrated.
Power Supply Corsair TX650
Software Windows 7 Ultimate x64
Thanks for ze help! :)
 

double2

New Member
Joined
Apr 30, 2015
Messages
1 (0.00/day)
Created account simply to say THANK YOU! I was having this exact issue with all browser based video. Enabling an aero theme with the guidance of this link sorted out the tearing issues. Sweet Jesus, thank you. I was about to go mental.
 
Top