• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Gigabyte R9 280x GV-R928XOC-3GD (rev. 2.0)

LS_ARRoW

New Member
Joined
Jun 16, 2014
Messages
5 (0.00/day)
Likes
0
#1
Hello

I have problem with this VGA when im play in bf3 my pc is crashed black screen and cooling fan comming max speed im change cable hdmi for mainboard go in spec system dont See this VGA only intel, i have bios 015.039.000.004 downloaded form site gigabyte. I dont have any problems with other games. My spec is

Intel 4770k + zalman cnps14x
Gigabyte GA-Z87X-D3H
VGA on post name
Cheftec 1000W APS-1000CB BOX

Please help sorry for my eng. Im white in smartphone :)
 
Last edited:
Joined
Nov 18, 2010
Messages
3,831 (1.48/day)
Likes
2,220
Location
Rīga, Latvia
System Name HELLSTAR
Processor Intel 5820K @ 4.6GHz
Motherboard Gigabyte GA-X99-UD3
Cooling Custom Loop. 360+240 rads.
Memory 4x8GB Corsair Vengeance LPX 3200MHz 15-17-17-35
Video Card(s) ASUS 1080 Ti FE + water block
Storage Optane 32GB + Samsung 950Pro 256GB NVMe + 750 EVO 500GB
Display(s) Philips PHL BDM3270
Case Phanteks Enthoo Evolv ATX Tempered Glass
Audio Device(s) Sound Blaster ZxR
Power Supply Fractal Design Newton R3 1000W
Mouse Razer Basilisk
Keyboard Razer Deathstalker
Software Windows 10 insider
#2
So it simply disappears ? Try reseating the card in the PCI_E slot.
 

RCoon

Gaming Moderator
Staff member
Joined
Apr 19, 2012
Messages
11,370 (5.50/day)
Likes
9,511
Location
Gypsyland, UK
System Name HP Omen 17
Processor i7 7700HQ
Memory 16GB 2400Mhz DDR4
Video Card(s) GTX 1060
Storage Samsung SM961 256GB + HGST 1TB
Display(s) 1080p IPS G-SYNC 75Hz
Audio Device(s) Bang & Olufsen
Power Supply 230W
Mouse Roccat Kone XTD+
Software Win 10 Pro
#3
Have you done a clean install of drivers? (Remove old ones with Driversweeper and install latest WQHL drivers from AMD)
 
Joined
Nov 18, 2010
Messages
3,831 (1.48/day)
Likes
2,220
Location
Rīga, Latvia
System Name HELLSTAR
Processor Intel 5820K @ 4.6GHz
Motherboard Gigabyte GA-X99-UD3
Cooling Custom Loop. 360+240 rads.
Memory 4x8GB Corsair Vengeance LPX 3200MHz 15-17-17-35
Video Card(s) ASUS 1080 Ti FE + water block
Storage Optane 32GB + Samsung 950Pro 256GB NVMe + 750 EVO 500GB
Display(s) Philips PHL BDM3270
Case Phanteks Enthoo Evolv ATX Tempered Glass
Audio Device(s) Sound Blaster ZxR
Power Supply Fractal Design Newton R3 1000W
Mouse Razer Basilisk
Keyboard Razer Deathstalker
Software Windows 10 insider
#4
Have you done a clean install of drivers? (Remove old ones with Driversweeper and install latest WQHL drivers from AMD)
I would actually recommend DDU as it is more accurate with each driver versions and polished.
 
Joined
Dec 15, 2011
Messages
1,891 (0.86/day)
Likes
813
Location
Brisbane QLD, Australia
System Name Белая коробка | Alienware 13R3 | Asus T300 Chi | Synology DS416 w/ 4X6TB WD Red | Huawei P10
Processor Intel i7-7700k @ 4.8GHz | Intel i7-7700HQ
Motherboard Asus ROG Strix Z270G | Dell/Alienware thing
Cooling Noctua NH-D15S w/ A15 & F12 | Double fan
Memory G.Skill 2X8gb Trident Z RGB DDR4 3000mhz | DDR4 2X8GB 2400mhz
Video Card(s) EVGA GTX 1080 Ti SC2 | Nvidia GeForce GTX 1060 6GB
Storage Samsung 960 EVO 500GB, Crucial MX200 500GB, 1X WD 4TB Black | 256gb M.2 SSD, 512GB Intel 600p M.2
Display(s) LG 27UD68 & BenQ FP241W (ANCIENT!) | 13" 1080p IPS & Sony X7000E 49" 4K HDR TV
Case InWin 301 (white) | Alienware 13R3
Audio Device(s) Creative Sound Blaster Z | onboard sound -Onkyo 808 Receiver
Power Supply InWin Classic Series 900W | Dell 180W brick
Mouse Logitech G403 Wireless | Logitech G602
Keyboard Logitech G810 | Red Square OLD SCHOOL TKL - Gateron Blue
Software Windows 10 Home | Windows 10 Home
Benchmark Scores Citroen DS3 THP155 DSport6-spd manual|
#5
This happened to my 280x too. I had the exact same one as you. It would work great for about 20min then artifacts would start to appear with colourful blobs. A couple of minutes later it would go blank with the sound jammed on a particular tone. This would happen with BF4 and BC2 (I never tried BF3 so I can't say). I took mine back and they replaced it the next day after finding the VRAM chips were bad. Definitely try out different drivers first though as it can be that as well (as stated above).
 

LS_ARRoW

New Member
Joined
Jun 16, 2014
Messages
5 (0.00/day)
Likes
0
#6
Ok im try change for other pci, im install new amd drivers and this same problem some time im play 1-2 hours sometime 10 min max, i don't have artificial its stock 1100/1500.

ah im test in occt in burn mode 1h no problems, max 77 C in 21:9 2540x1080
 
Last edited:

RCoon

Gaming Moderator
Staff member
Joined
Apr 19, 2012
Messages
11,370 (5.50/day)
Likes
9,511
Location
Gypsyland, UK
System Name HP Omen 17
Processor i7 7700HQ
Memory 16GB 2400Mhz DDR4
Video Card(s) GTX 1060
Storage Samsung SM961 256GB + HGST 1TB
Display(s) 1080p IPS G-SYNC 75Hz
Audio Device(s) Bang & Olufsen
Power Supply 230W
Mouse Roccat Kone XTD+
Software Win 10 Pro
#7
What are your GPU temperatures during gameplay and right before the crash? The fact the fans are ramping up to 100% right before a crash tells me something ain't right heat-wise.
 
Joined
Nov 18, 2010
Messages
3,831 (1.48/day)
Likes
2,220
Location
Rīga, Latvia
System Name HELLSTAR
Processor Intel 5820K @ 4.6GHz
Motherboard Gigabyte GA-X99-UD3
Cooling Custom Loop. 360+240 rads.
Memory 4x8GB Corsair Vengeance LPX 3200MHz 15-17-17-35
Video Card(s) ASUS 1080 Ti FE + water block
Storage Optane 32GB + Samsung 950Pro 256GB NVMe + 750 EVO 500GB
Display(s) Philips PHL BDM3270
Case Phanteks Enthoo Evolv ATX Tempered Glass
Audio Device(s) Sound Blaster ZxR
Power Supply Fractal Design Newton R3 1000W
Mouse Razer Basilisk
Keyboard Razer Deathstalker
Software Windows 10 insider
#8
What are your GPU temperatures during gameplay and right before the crash? The fact the fans are ramping up to 100% right before a crash tells me something ain't right heat-wise.
If GPU looses control, ie headless mode without driver it must run on MAX, at least that is how he described.
 

RCoon

Gaming Moderator
Staff member
Joined
Apr 19, 2012
Messages
11,370 (5.50/day)
Likes
9,511
Location
Gypsyland, UK
System Name HP Omen 17
Processor i7 7700HQ
Memory 16GB 2400Mhz DDR4
Video Card(s) GTX 1060
Storage Samsung SM961 256GB + HGST 1TB
Display(s) 1080p IPS G-SYNC 75Hz
Audio Device(s) Bang & Olufsen
Power Supply 230W
Mouse Roccat Kone XTD+
Software Win 10 Pro
#9
Joined
Nov 18, 2010
Messages
3,831 (1.48/day)
Likes
2,220
Location
Rīga, Latvia
System Name HELLSTAR
Processor Intel 5820K @ 4.6GHz
Motherboard Gigabyte GA-X99-UD3
Cooling Custom Loop. 360+240 rads.
Memory 4x8GB Corsair Vengeance LPX 3200MHz 15-17-17-35
Video Card(s) ASUS 1080 Ti FE + water block
Storage Optane 32GB + Samsung 950Pro 256GB NVMe + 750 EVO 500GB
Display(s) Philips PHL BDM3270
Case Phanteks Enthoo Evolv ATX Tempered Glass
Audio Device(s) Sound Blaster ZxR
Power Supply Fractal Design Newton R3 1000W
Mouse Razer Basilisk
Keyboard Razer Deathstalker
Software Windows 10 insider
#10

LS_ARRoW

New Member
Joined
Jun 16, 2014
Messages
5 (0.00/day)
Likes
0
#11
If GPU looses control, ie headless mode without driver it must run on MAX, at least that is how he described.
in bf3 i have max 64 C murder etc is this same temp only in watch dogs more, maybe is only problem with bf im some post read in bf4 fixed it i think sompe ppls play in mantle no directx
 
Last edited:
Joined
Nov 18, 2010
Messages
3,831 (1.48/day)
Likes
2,220
Location
Rīga, Latvia
System Name HELLSTAR
Processor Intel 5820K @ 4.6GHz
Motherboard Gigabyte GA-X99-UD3
Cooling Custom Loop. 360+240 rads.
Memory 4x8GB Corsair Vengeance LPX 3200MHz 15-17-17-35
Video Card(s) ASUS 1080 Ti FE + water block
Storage Optane 32GB + Samsung 950Pro 256GB NVMe + 750 EVO 500GB
Display(s) Philips PHL BDM3270
Case Phanteks Enthoo Evolv ATX Tempered Glass
Audio Device(s) Sound Blaster ZxR
Power Supply Fractal Design Newton R3 1000W
Mouse Razer Basilisk
Keyboard Razer Deathstalker
Software Windows 10 insider
#12
BTW, what does windows log say in event viewer?
 

LS_ARRoW

New Member
Joined
Jun 16, 2014
Messages
5 (0.00/day)
Likes
0
#13
Where im find it ? i'm late pass here because i'm go in job now :/

control panel, computer management?
 
Joined
Nov 18, 2010
Messages
3,831 (1.48/day)
Likes
2,220
Location
Rīga, Latvia
System Name HELLSTAR
Processor Intel 5820K @ 4.6GHz
Motherboard Gigabyte GA-X99-UD3
Cooling Custom Loop. 360+240 rads.
Memory 4x8GB Corsair Vengeance LPX 3200MHz 15-17-17-35
Video Card(s) ASUS 1080 Ti FE + water block
Storage Optane 32GB + Samsung 950Pro 256GB NVMe + 750 EVO 500GB
Display(s) Philips PHL BDM3270
Case Phanteks Enthoo Evolv ATX Tempered Glass
Audio Device(s) Sound Blaster ZxR
Power Supply Fractal Design Newton R3 1000W
Mouse Razer Basilisk
Keyboard Razer Deathstalker
Software Windows 10 insider
#14
Something like like here... r-click my computer => Manage

Clipboard01.gif
 
Joined
Nov 7, 2009
Messages
2,712 (0.92/day)
Likes
1,781
Location
Denmark
System Name The work PC / Folder 1 & 2 (+3 on/off)
Processor W3670 4.00 GHz/ W3670 3.8 / 4790K 4.4/ i7 920
Motherboard Gigabyte GA-X58A-UD5/UD7/Maximum Hero/ UD5
Cooling Custom WC/Noctua NH-D14/Noctua NH-D15/D14
Memory 6 GB A-Data/6 GB Mushkin /8 GB Corsair Vengance/ Mus
Video Card(s) 1070 X MSI/ 970 ASUS / 2x970 MSI/970 MSI
Storage 480 GB SSD / 480 GB SSD /480 GB SSD, all EVO 840
Display(s) Dell UltraSharp 2408WFP
Case Corsair 800D / Fractel R4 /none
Power Supply Enermax 87+ 600 W/ 500 W / AX 860/700 W Enermax
Software WIN7 64 bit
Benchmark Scores Cherry pie at one point ;)
#15
Hello

I have problem with this VGA when im play in bf3 my pc is crashed black screen and cooling fan comming max speed im change cable hdmi for mainboard go in spec system dont See this VGA only intel, i have bios 015.039.000.004 downloaded form site gigabyte. I dont have any problems with other games. My spec is

:)
Does that version reduce RAM clock from default 1600 MHz? I have the same GPU with the original 1600 bios and I do get some artifacts doing folding (+95% GPU load for weeks) but I just ignore them. Never play. Try to reduce memory clock. It is from what I know a very common problem on that model.
 
Joined
Dec 15, 2011
Messages
1,891 (0.86/day)
Likes
813
Location
Brisbane QLD, Australia
System Name Белая коробка | Alienware 13R3 | Asus T300 Chi | Synology DS416 w/ 4X6TB WD Red | Huawei P10
Processor Intel i7-7700k @ 4.8GHz | Intel i7-7700HQ
Motherboard Asus ROG Strix Z270G | Dell/Alienware thing
Cooling Noctua NH-D15S w/ A15 & F12 | Double fan
Memory G.Skill 2X8gb Trident Z RGB DDR4 3000mhz | DDR4 2X8GB 2400mhz
Video Card(s) EVGA GTX 1080 Ti SC2 | Nvidia GeForce GTX 1060 6GB
Storage Samsung 960 EVO 500GB, Crucial MX200 500GB, 1X WD 4TB Black | 256gb M.2 SSD, 512GB Intel 600p M.2
Display(s) LG 27UD68 & BenQ FP241W (ANCIENT!) | 13" 1080p IPS & Sony X7000E 49" 4K HDR TV
Case InWin 301 (white) | Alienware 13R3
Audio Device(s) Creative Sound Blaster Z | onboard sound -Onkyo 808 Receiver
Power Supply InWin Classic Series 900W | Dell 180W brick
Mouse Logitech G403 Wireless | Logitech G602
Keyboard Logitech G810 | Red Square OLD SCHOOL TKL - Gateron Blue
Software Windows 10 Home | Windows 10 Home
Benchmark Scores Citroen DS3 THP155 DSport6-spd manual|
#16
Does that version reduce RAM clock from default 1600 MHz? I have the same GPU with the original 1600 bios and I do get some artifacts doing folding (+95% GPU load for weeks) but I just ignore them. Never play. Try to reduce memory clock. It is from what I know a very common problem on that model.
I'm pretty sure the default is 1500mhz (6000mhz) for Gigabyte cards. I know Asus' models were 1600mhz on the TOP models. The V2 TOP lowered that to 1500mhz after issues arose. Although mine came back from Asus after an RMA still at 1600mhz but with reduced vram voltage from 1.6v to 1.5v, works great now. I applied that same fix to another Asus 280x top and it worked great too. My Gigabyte card was clocked at the same clocks that the OP mentioned (1500mhz vram, 1100mhz core). Perhaps increasing or decreasing the voltage a little might help but my Gigabyte card was voltage locked so not really possible to do that.

Also if it is not working correctly out of the box, I believe that is a very valid reason to return it (assuming it isn't a hassle to return it, otherwise by all means try everything you can to get it to run properly).
 
Joined
Nov 7, 2009
Messages
2,712 (0.92/day)
Likes
1,781
Location
Denmark
System Name The work PC / Folder 1 & 2 (+3 on/off)
Processor W3670 4.00 GHz/ W3670 3.8 / 4790K 4.4/ i7 920
Motherboard Gigabyte GA-X58A-UD5/UD7/Maximum Hero/ UD5
Cooling Custom WC/Noctua NH-D14/Noctua NH-D15/D14
Memory 6 GB A-Data/6 GB Mushkin /8 GB Corsair Vengance/ Mus
Video Card(s) 1070 X MSI/ 970 ASUS / 2x970 MSI/970 MSI
Storage 480 GB SSD / 480 GB SSD /480 GB SSD, all EVO 840
Display(s) Dell UltraSharp 2408WFP
Case Corsair 800D / Fractel R4 /none
Power Supply Enermax 87+ 600 W/ 500 W / AX 860/700 W Enermax
Software WIN7 64 bit
Benchmark Scores Cherry pie at one point ;)
#17
I'm pretty sure the default is 1500mhz (6000mhz) for Gigabyte cards. I know Asus' models were 1600mhz on the TOP models. The V2 TOP lowered that to 1500mhz after issues arose. Although mine came back from Asus after an RMA still at 1600mhz but with reduced vram voltage from 1.6v to 1.5v, works great now. I applied that same fix to another Asus 280x top and it worked great too. My Gigabyte card was clocked at the same clocks that the OP mentioned (1500mhz vram, 1100mhz core). Perhaps increasing or decreasing the voltage a little might help but my Gigabyte card was voltage locked so not really possible to do that.

Also if it is not working correctly out of the box, I believe that is a very valid reason to return it (assuming it isn't a hassle to return it, otherwise by all means try everything you can to get it to run properly).
Yes mine is a TOP, I thought that his was as well.
 

LS_ARRoW

New Member
Joined
Jun 16, 2014
Messages
5 (0.00/day)
Likes
0
#18
Something like like here... r-click my computer => Manage

View attachment 57313
Critical
- System
-
Provider
[ Name] Microsoft-Windows-Kernel-Power
[ Guid] {331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}
EventID 41
Version 2
Level 1
Task 63
Opcode 0
Keywords 0x8000000000000002
- TimeCreated
[ SystemTime] 2014-06-15T17:24:42.488812200Z
EventRecordID 22689
Correlation
-
Execution
[ ProcessID] 4
[ ThreadID] 8
Channel System
Computer Gigabyte
- Security
[ UserID] S-1-5-18
- EventData
BugcheckCode
0
BugcheckParameter1 0x0
BugcheckParameter2 0x0
BugcheckParameter3 0x0
BugcheckParameter4 0x0
SleepInProgress false
PowerButtonTimestamp 0


next:

- System
-
Provider
[ Name] Microsoft-Windows-Kernel-Power
[ Guid] {331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}
EventID 41
Version 2
Level 1
Task 63
Opcode 0
Keywords 0x8000000000000002
- TimeCreated
[ SystemTime] 2014-06-14T20:30:57.704016100Z
EventRecordID 22010
Correlation
-
Execution
[ ProcessID] 4
[ ThreadID] 8
Channel System
Computer Gigabyte
- Security
[ UserID] S-1-5-18
- EventData
BugcheckCode
0
BugcheckParameter1 0x0
BugcheckParameter2 0x0
BugcheckParameter3 0x0
BugcheckParameter4 0x0
SleepInProgress false
PowerButtonTimestamp 0

next:

- System
-
Provider
[ Name] Microsoft-Windows-Kernel-Power
[ Guid] {331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}
EventID 41
Version 2
Level 1
Task 63
Opcode 0
Keywords 0x8000000000000002
- TimeCreated
[ SystemTime] 2014-06-14T20:30:57.704016100Z
EventRecordID 22010
Correlation
-
Execution
[ ProcessID] 4
[ ThreadID] 8
Channel System
Computer Gigabyte
- Security
[ UserID] S-1-5-18
- EventData
BugcheckCode
0
BugcheckParameter1 0x0
BugcheckParameter2 0x0
BugcheckParameter3 0x0
BugcheckParameter4 0x0
SleepInProgress false
PowerButtonTimestamp 0

next:

- System
-
Provider
[ Name] Microsoft-Windows-Kernel-Power
[ Guid] {331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}
EventID 41
Version 2
Level 1
Task 63
Opcode 0
Keywords 0x8000000000000002
- TimeCreated
[ SystemTime] 2014-06-14T08:27:00.563615900Z
EventRecordID 21259
Correlation
-
Execution
[ ProcessID] 4
[ ThreadID] 8
Channel System
Computer Gigabyte
- Security
[ UserID] S-1-5-18
- EventData
BugcheckCode
0
BugcheckParameter1 0x0
BugcheckParameter2 0x0
BugcheckParameter3 0x0
BugcheckParameter4 0x0
SleepInProgress false
PowerButtonTimestamp 0

im upload my logs.
Code:
http://speedy.sh/W7FgP/MY-ERRORS.evtx
NEW
Code:
http://speedy.sh/uxg7F/new.evtx

Render Test
Hmmm
 
Last edited:
Joined
Nov 18, 2010
Messages
3,831 (1.48/day)
Likes
2,220
Location
Rīga, Latvia
System Name HELLSTAR
Processor Intel 5820K @ 4.6GHz
Motherboard Gigabyte GA-X99-UD3
Cooling Custom Loop. 360+240 rads.
Memory 4x8GB Corsair Vengeance LPX 3200MHz 15-17-17-35
Video Card(s) ASUS 1080 Ti FE + water block
Storage Optane 32GB + Samsung 950Pro 256GB NVMe + 750 EVO 500GB
Display(s) Philips PHL BDM3270
Case Phanteks Enthoo Evolv ATX Tempered Glass
Audio Device(s) Sound Blaster ZxR
Power Supply Fractal Design Newton R3 1000W
Mouse Razer Basilisk
Keyboard Razer Deathstalker
Software Windows 10 insider
#19
Definitely a hardware issue... could be anything related to Motherboard/CPU/RAM/Department.

First, disable lower C-states...

In software department.
Try to run on 13.12 Catalyst if nothing helps really. How well it behaves.