1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Google Android users clubhouse

Discussion in 'TechPowerUp Club Forum' started by crazy pyro, Nov 15, 2009.

  1. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,660 (5.33/day)
    Thanks Received:
    4,802
    Location:
    Youngstown, OH
    OK problem fixed!

    **Rooting from 2.2.1 on Droid 1**
    For those having the same issue as above and using Rom Manager:

    Use SuperOneClick 1.55 method for temporary root access(this only gives simple kernel access DOES NOT ALLOW FULL ROOT ACCESS)
    Install Rom manager from the market and go all the way to the bottom and use "flash SPRecovery 0.99.3b"
    Then use this update.zip file placed in the root of your SD card to provide full root access. Then once back up and running go into Market and install the latest SuperUser app.

    See source if you have any questions regarding the process.

    Pretty sure this would also work on ANY os regardless of version.

    **Source for where I received some of the files to do this Big thank you to Motocache1 @ Droidforums.net
     
    Last edited: Mar 11, 2011
    10 Year Member at TPU
  2. AphexDreamer

    AphexDreamer

    Joined:
    Jun 17, 2007
    Messages:
    7,321 (2.03/day)
    Thanks Received:
    1,001
    Location:
    C:\Program Files (x86)\Aphexdreamer\
    Excellent thanks for the suggested apps!

    Now I face a dilemma, to root or not? If the process is simple and yields many great benefits (Which tbh I am not aware of atm) then I'd be more inclined in doing some research. However, if the risks are high and not much changes aside from not being able to overclock then I'll just stick withs stock.
     
  3. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,660 (5.33/day)
    Thanks Received:
    4,802
    Location:
    Youngstown, OH
    Was in the same predicament not too long ago. Is the phone working up to your standards? Is there anything that you can think of that you would NEED that requires root?

    Root access, if you have ever used **nix, is just that. It gives you Superuser access to the full filesystem. Allowing for updating and modifying ANYTHING related to your phone.
     
    10 Year Member at TPU
  4. AphexDreamer

    AphexDreamer

    Joined:
    Jun 17, 2007
    Messages:
    7,321 (2.03/day)
    Thanks Received:
    1,001
    Location:
    C:\Program Files (x86)\Aphexdreamer\
    Yeah I know what root means its just that even if I did root I just don't see what I'd be able to with it that I can't already do. I don't really feel the need to overclock performance to battery drain ratio is good in my book.
     
  5. Ahhzz

    Ahhzz

    Joined:
    Feb 27, 2008
    Messages:
    3,879 (1.16/day)
    Thanks Received:
    3,061
    the only reason I rooted mine was for Titanium Backup (requires root), and a couple of the games I play stream tons of ads, and I've got an app to edit the hosts table, which also requires root. Otherwise, I haven't even installed Cyo or any of the others ;)
     
  6. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,660 (5.33/day)
    Thanks Received:
    4,802
    Location:
    Youngstown, OH
    After using latest Cyo 6.1.2, I switched over to the latest Bugless Beast, much MUCH faster just all around better. I must say, titanium backup+rom manager, you are near 100% free of truly killing the phone. Only way you could potentially kill(kill is a strong word, should be unusable) it is if you don't have a rom backup of your previously working stable rom.
     
    10 Year Member at TPU
  7. (FIH) The Don

    (FIH) The Don

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    6,823 (2.43/day)
    Thanks Received:
    2,912
    Location:
    Viking Land
    just got this :D

    havent really installed too many apps/games yet, i might trade it for a brown version instead, the white cover is waaaaay too receptive to dirt, and with my work(metalshop) it wont stay white for long lol :D

    [​IMG]
    [​IMG]
     
  8. Bo$$

    Bo$$ Lab Extraordinaire

    Joined:
    May 7, 2009
    Messages:
    5,613 (1.93/day)
    Thanks Received:
    965
    Location:
    London, UK
    (FIH) The Don says thanks.
  9. MoonPig

    MoonPig

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Messages:
    5,730 (1.80/day)
    Thanks Received:
    887
    Location:
    Wakefield, UK
    Grrr... Can't connect to my network, or anyother!
     
  10. NdMk2o1o

    NdMk2o1o

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    4,414 (1.72/day)
    Thanks Received:
    1,793
    Location:
    Redditch, Worcestershire, England
    Count me in, got a replacement for my borked Nokia X6 last week, the HTC Wildfire, it's not as good as the likes of the desire, but bloody hell am I impressed with this phone so far, Android is far superior to crappy symbian which my Nokia ran. Not installed many apps yet as the default ones are fine for now and not really had the time to.
     
  11. MoonPig

    MoonPig

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Messages:
    5,730 (1.80/day)
    Thanks Received:
    887
    Location:
    Wakefield, UK
    My fav app so far, PhoneMyPC... It's god damn amazing.
     
  12. (FIH) The Don

    (FIH) The Don

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    6,823 (2.43/day)
    Thanks Received:
    2,912
    Location:
    Viking Land
    got any tips on overclocking the Desire? not that i need more speed......but :roll:
     
  13. digibucc

    digibucc

    Joined:
    May 21, 2009
    Messages:
    4,966 (1.72/day)
    Thanks Received:
    1,519
    best possible forum for android: XDA-developers
    here is the desire subforum: clicky

    everything you need :)

    and check out tasker, it is the most useful app i have found yet :)
     
  14. Bo$$

    Bo$$ Lab Extraordinaire

    Joined:
    May 7, 2009
    Messages:
    5,613 (1.93/day)
    Thanks Received:
    965
    Location:
    London, UK
    you need root access (which you loose your warranty) and you must/attain an app called SetCPU
     
  15. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,660 (5.33/day)
    Thanks Received:
    4,802
    Location:
    Youngstown, OH
    Unless you find a good custom rom which has pre-clocked kernel. Also got milestone overclock which works with stock kernels.

    @digibucc

    Been using Project Elite, just updated to 4.1. Man this is nice! You should try it out!

    @The Don

    Very VERY nice phone. I like!
     
    (FIH) The Don says thanks.
    10 Year Member at TPU
  16. Kovoet

    Kovoet

    Joined:
    Mar 9, 2008
    Messages:
    867 (0.26/day)
    Thanks Received:
    179
    Hi Guys add me if you can please. Using the Samsung Galaxy S with 2.2 loaded up with some Gingerbread apk loaded as well.

    What do I think of the phone love it and it took a while for me to get off Balckberry's. I work in the mobile industry so wanted to get to know the android market and loving it.
     
  17. Marineborn

    Joined:
    Jan 17, 2009
    Messages:
    2,143 (0.71/day)
    Thanks Received:
    312
    Add me i have a samsung galaxy S
     
  18. digibucc

    digibucc

    Joined:
    May 21, 2009
    Messages:
    4,966 (1.72/day)
    Thanks Received:
    1,519
    @jr
    i have an HTC Evo, i don't see a dist for me :(
     
  19. Sasqui

    Sasqui

    Joined:
    Dec 6, 2005
    Messages:
    9,154 (2.20/day)
    Thanks Received:
    3,229
    Location:
    Manchester, NH
    Screen based keyboard and text editing, DROID X

    I have a question... a DROID X: When entering/editing text using the on-screen keyboard, moving the cursor to the right location is a f*cking b*tch! Have to use the back button and try positioning with my finger, not easy with entry boxes within web sites... SMS and other DROID phone entry boxes have a "magnifying glass" that helps you slide the cursor with your finger and get it in the right place, which is ok in most cases.

    Are there any add-ons (or something already there) that acts like arrow keys to move the cursor?
     
    Last edited: Jan 9, 2011
    10 Year Member at TPU Crunching for Team TPU
  20. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,660 (5.33/day)
    Thanks Received:
    4,802
    Location:
    Youngstown, OH
    @Sasqui
    Have not seen something like that (yet).

    @digi
    Man that stinks. Which one you on currently? Cyanogen?
     
    10 Year Member at TPU
  21. digibucc

    digibucc

    Joined:
    May 21, 2009
    Messages:
    4,966 (1.72/day)
    Thanks Received:
    1,519
    Fresh. for Evo and Hero.

    it is Sprint Sense based, but minimal for speed and battery.
     
  22. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,660 (5.33/day)
    Thanks Received:
    4,802
    Location:
    Youngstown, OH
    I like that. Is that a 4G phone? Been meaning to ask you, is 4g really that much faster than 3g? Cause i was looking online and was doing reasearch. I saw 4g does 100Mbps when mobile and 1Gbps when stationary. Would it be more down to what your provider allows? Sorry, so many questions and with me being the inquisitive kind.... :)
     
    10 Year Member at TPU
  23. digibucc

    digibucc

    Joined:
    May 21, 2009
    Messages:
    4,966 (1.72/day)
    Thanks Received:
    1,519
    np.

    I like it alot. only android phone i've had, but i tried the hero and didn't like that as much. this thing is a beast. snappy, powerful. battery is a killer, but as long as you turn off wifi/3g/4g when not using, it fairs well enough.i've never lasted more than 3 days on a charge, but i consider that pretty good for these things.

    as for 4G. it's not really 4G. in fact, they were told afterwad by the ieee they can't call it that. too late. it's WiMax. I don't have it in my area, so have only used it a couple of times. it was fast sure, but definitely up to the provider. more like 6-10Mbps. WiMax can handle 100, sprint won't give it to you.
     
    JrRacinFan says thanks.
  24. JrRacinFan

    JrRacinFan Served 5k and counting ...

    Joined:
    Mar 17, 2007
    Messages:
    19,660 (5.33/day)
    Thanks Received:
    4,802
    Location:
    Youngstown, OH
    Ok! Thanks that was the answer I was looking for. Cause if I go to www.thebetterinternet.com they are a new provider that goes over 4g for a complete wireless solution. I was thinking about switching but their advertised is something like 3mbps/512kbps and right now im getting 12mbps/2mbps(and sharing between 4 pc's). So in theory if it they "open the bottle" could see WiMax being a complete wireless solution even for the home soon.
     
    10 Year Member at TPU
  25. Ahhzz

    Ahhzz

    Joined:
    Feb 27, 2008
    Messages:
    3,879 (1.16/day)
    Thanks Received:
    3,061
    I prefer using the new TeamViewer app for Android!!! it RULES!
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)