• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Got a new router...

Ketxxx

Heedless Psychic
Joined
Mar 4, 2006
Messages
11,507
Likes
562
Location
Kingdom of gods
System Name Prowler. V9.
Processor Intel i5 3570k @ 4.6GHz 1.2v
Motherboard Asrock Z77 Extreme6
Cooling Modded CoolIT ECO ALC, 3x 120mm Coolermaster Sickleflow fans
Memory 2x4GB G.Skill Ripjaws @ 2133MHz 10-10-10-25 1N (T)
Video Card(s) HD7950 Vapor-X @ 1.25GHz 1.05v, 6GHz 1.5v
Storage WD Caviar Black 640GB, 32MB cache, SATA
Display(s) 22" LG Flatron W2242S
Case NZXT Apollo
Audio Device(s) Asus Xonar DX 7.1 PCI-E
Power Supply Corsair HX850w modular
Software Windows 7 x64
#1
Its being a bastard to set up. The router I got to replace the shitty BT hub is a ZyXEL NBG334W link I plugged everything up and ran the utility to set the router up, all seemed to be ok, however the setup doesnt seem to detect any DNS\IP\DHCP etc addresses. The light on the router for WAN functionality also doesnt light up, period :wtf:

Settings and connections have been quadrouple checked, and are without doubt ok, the light for WAN just doesnt light up and no addresses are detected. If the light for WAN lit up it would be ok I would just put the addresses in manually, but no go. I also unplugged the router and left for a bit then plugged it back in after setup, still no WAN lighting up..

Ideas? Throw whatever questions you want at me I got it all staring at me right now trying to see why the bastard wont work.
 

WarEagleAU

Bird of Prey
Joined
Jul 9, 2006
Messages
10,809
Likes
529
Location
Gurley, AL
System Name Boddha Getta Boddha Getta Bah!
Processor AMD FX 6100 @ 4.432Ghz @1.382
Motherboard ASUS M5A99X EVO AMD 990X AMD SB950
Cooling Custom Water. EK 240MM Kit, Supreme HSF - Runs 35C
Memory 2 x 4GB Corsair Vengeance White LP @ 1.35V
Video Card(s) XFX Radeon HD 6870 980/1100
Storage WD Caviar Black 1.0TB, WD Caviar Green 1.0TB, WD 160GB
Display(s) Asus VH222/S 22: (21.5" Viewable) 1920x1080p HDMI LCD Monitor
Case NZXT White Switch 810
Audio Device(s) Onboard Realtek 5.1
Power Supply NZXT Hale 90 Gold Cert 750W Modular PSU
Software Windows 8.1 Profession 64 Bit
#2
It could be a couple of things, though you may have already checked them. Could be a software firewall or windows firewall blocking it. Could be your Ethernet connection to the motherboard itself. Sometimes it doesnt like to be seen. You of course, could try putting in the addresses manually or rebooting your computer into safemode and checking things out that way. Ive had the problem with the router not detecting my connection before and it was due to my DSL Router/modem. I had to open up ports and allow my stuff to be seen, as it were.
 
Joined
Aug 24, 2007
Messages
443
Likes
128
Location
BY-S36
System Name Bitch / Dogma
Processor 955 BE @ 3.8Gig / 9850 @stock
Video Card(s) 8800 GTX 512 / 4890
Storage 8 x Samsung F2 1.5TB, 8 x Seagate 500s
Display(s) Acer 24 / Dell 24
Case Lian li / Akasa
Software Win server 2008 / Win 7
#3
First thing I would check is the cable from WAN port to ISP. Your router supports MDI/MDIX but i've known that to be flakey at best. Try a crossover cable/straight though also see if there is setting on router to force MDI/MDIX

Second, does your ISP control access by MAC address, if so either get your routers MAC address added to the allow list or spoof the router MAC address.
 

Ketxxx

Heedless Psychic
Joined
Mar 4, 2006
Messages
11,507
Likes
562
Location
Kingdom of gods
System Name Prowler. V9.
Processor Intel i5 3570k @ 4.6GHz 1.2v
Motherboard Asrock Z77 Extreme6
Cooling Modded CoolIT ECO ALC, 3x 120mm Coolermaster Sickleflow fans
Memory 2x4GB G.Skill Ripjaws @ 2133MHz 10-10-10-25 1N (T)
Video Card(s) HD7950 Vapor-X @ 1.25GHz 1.05v, 6GHz 1.5v
Storage WD Caviar Black 640GB, 32MB cache, SATA
Display(s) 22" LG Flatron W2242S
Case NZXT Apollo
Audio Device(s) Asus Xonar DX 7.1 PCI-E
Power Supply Corsair HX850w modular
Software Windows 7 x64
#4
The router should be seen ok, everything is set for automatic as it was for the shitty BT hub, I will check the firewall though, I dont recall a firewall popup where I think there was one for the BT hub when that went in.
 

WarEagleAU

Bird of Prey
Joined
Jul 9, 2006
Messages
10,809
Likes
529
Location
Gurley, AL
System Name Boddha Getta Boddha Getta Bah!
Processor AMD FX 6100 @ 4.432Ghz @1.382
Motherboard ASUS M5A99X EVO AMD 990X AMD SB950
Cooling Custom Water. EK 240MM Kit, Supreme HSF - Runs 35C
Memory 2 x 4GB Corsair Vengeance White LP @ 1.35V
Video Card(s) XFX Radeon HD 6870 980/1100
Storage WD Caviar Black 1.0TB, WD Caviar Green 1.0TB, WD 160GB
Display(s) Asus VH222/S 22: (21.5" Viewable) 1920x1080p HDMI LCD Monitor
Case NZXT White Switch 810
Audio Device(s) Onboard Realtek 5.1
Power Supply NZXT Hale 90 Gold Cert 750W Modular PSU
Software Windows 8.1 Profession 64 Bit
#5
Yeah. My whole deal was my Netopia Bellsouth DSL router and the one I had before (westell) didnt like seeing my router. I had to open it up to be seen. Set all kinds of things. get the Mac address, the ports, the IP address of it and open it up in the configure menu. It was a hassle, but once it was done, it worked good. Of course, I had two built in hardware firewalls, so torrenting was a complete bitch.
 

Ketxxx

Heedless Psychic
Joined
Mar 4, 2006
Messages
11,507
Likes
562
Location
Kingdom of gods
System Name Prowler. V9.
Processor Intel i5 3570k @ 4.6GHz 1.2v
Motherboard Asrock Z77 Extreme6
Cooling Modded CoolIT ECO ALC, 3x 120mm Coolermaster Sickleflow fans
Memory 2x4GB G.Skill Ripjaws @ 2133MHz 10-10-10-25 1N (T)
Video Card(s) HD7950 Vapor-X @ 1.25GHz 1.05v, 6GHz 1.5v
Storage WD Caviar Black 640GB, 32MB cache, SATA
Display(s) 22" LG Flatron W2242S
Case NZXT Apollo
Audio Device(s) Asus Xonar DX 7.1 PCI-E
Power Supply Corsair HX850w modular
Software Windows 7 x64
#6
Right, we will see how things go in a sec, just opened up port 80 in the firewall exceptions, better bloody work or I'm going on a killing spree...

ed - Anyone know of any CMD commands that will tell me more info than ipconfig/all? I get the feeling that comand isnt quite telling me the _whole_ story with whats going on.
 

panchoman

Sold my stars!
Joined
Jul 16, 2007
Messages
9,595
Likes
1,148
Processor Amd Athlon X2 4600+ Windsor(90nm) EE(65W) @2.9-3.0 @1.45
Motherboard Biostar Tforce [Nvidia] 550
Cooling Thermaltake Blue Orb-- bunch of other fans here and there....
Memory 2 gigs (2x1gb) of patriot ddr2 800 @ 4-4-4-12-2t
Video Card(s) Sapphire X1950pro Pci-E x16 @stock@stock on stock
Storage Seagate 7200.11 250gb Drive, WD raptors (30/40) in Raid 0
Display(s) ANCIENT 15" sony lcd, bought it when it was like 500 bucks
Case Apevia X-plorer blue/black
Audio Device(s) Onboard- Why get an sound card when you can hum??
Power Supply Antec NeoHe 550-manufactured by seasonic -replacement to the discontinued smart power series
Software Windows XP pro SP2 -- vista is still crap
#7
try setting the ips seperately, if it cant obtain it dynamically from your modem
 

WarEagleAU

Bird of Prey
Joined
Jul 9, 2006
Messages
10,809
Likes
529
Location
Gurley, AL
System Name Boddha Getta Boddha Getta Bah!
Processor AMD FX 6100 @ 4.432Ghz @1.382
Motherboard ASUS M5A99X EVO AMD 990X AMD SB950
Cooling Custom Water. EK 240MM Kit, Supreme HSF - Runs 35C
Memory 2 x 4GB Corsair Vengeance White LP @ 1.35V
Video Card(s) XFX Radeon HD 6870 980/1100
Storage WD Caviar Black 1.0TB, WD Caviar Green 1.0TB, WD 160GB
Display(s) Asus VH222/S 22: (21.5" Viewable) 1920x1080p HDMI LCD Monitor
Case NZXT White Switch 810
Audio Device(s) Onboard Realtek 5.1
Power Supply NZXT Hale 90 Gold Cert 750W Modular PSU
Software Windows 8.1 Profession 64 Bit
#8
Another thing to try, in case it dont work, is setting up a static ip.
 

Ketxxx

Heedless Psychic
Joined
Mar 4, 2006
Messages
11,507
Likes
562
Location
Kingdom of gods
System Name Prowler. V9.
Processor Intel i5 3570k @ 4.6GHz 1.2v
Motherboard Asrock Z77 Extreme6
Cooling Modded CoolIT ECO ALC, 3x 120mm Coolermaster Sickleflow fans
Memory 2x4GB G.Skill Ripjaws @ 2133MHz 10-10-10-25 1N (T)
Video Card(s) HD7950 Vapor-X @ 1.25GHz 1.05v, 6GHz 1.5v
Storage WD Caviar Black 640GB, 32MB cache, SATA
Display(s) 22" LG Flatron W2242S
Case NZXT Apollo
Audio Device(s) Asus Xonar DX 7.1 PCI-E
Power Supply Corsair HX850w modular
Software Windows 7 x64
#9
tried that, didnt work.
 

panchoman

Sold my stars!
Joined
Jul 16, 2007
Messages
9,595
Likes
1,148
Processor Amd Athlon X2 4600+ Windsor(90nm) EE(65W) @2.9-3.0 @1.45
Motherboard Biostar Tforce [Nvidia] 550
Cooling Thermaltake Blue Orb-- bunch of other fans here and there....
Memory 2 gigs (2x1gb) of patriot ddr2 800 @ 4-4-4-12-2t
Video Card(s) Sapphire X1950pro Pci-E x16 @stock@stock on stock
Storage Seagate 7200.11 250gb Drive, WD raptors (30/40) in Raid 0
Display(s) ANCIENT 15" sony lcd, bought it when it was like 500 bucks
Case Apevia X-plorer blue/black
Audio Device(s) Onboard- Why get an sound card when you can hum??
Power Supply Antec NeoHe 550-manufactured by seasonic -replacement to the discontinued smart power series
Software Windows XP pro SP2 -- vista is still crap
#10
so basically your modem and router aren't getting along?
 

Ketxxx

Heedless Psychic
Joined
Mar 4, 2006
Messages
11,507
Likes
562
Location
Kingdom of gods
System Name Prowler. V9.
Processor Intel i5 3570k @ 4.6GHz 1.2v
Motherboard Asrock Z77 Extreme6
Cooling Modded CoolIT ECO ALC, 3x 120mm Coolermaster Sickleflow fans
Memory 2x4GB G.Skill Ripjaws @ 2133MHz 10-10-10-25 1N (T)
Video Card(s) HD7950 Vapor-X @ 1.25GHz 1.05v, 6GHz 1.5v
Storage WD Caviar Black 640GB, 32MB cache, SATA
Display(s) 22" LG Flatron W2242S
Case NZXT Apollo
Audio Device(s) Asus Xonar DX 7.1 PCI-E
Power Supply Corsair HX850w modular
Software Windows 7 x64
#11
I dunno exactly, everything is connected as it should be, the wireless adapter can connect to the new hub fine, the hub itself just cant aquire WAN settings and the LED for WAN on the hub isnt lighting up.
 
Joined
Aug 24, 2007
Messages
443
Likes
128
Location
BY-S36
System Name Bitch / Dogma
Processor 955 BE @ 3.8Gig / 9850 @stock
Video Card(s) 8800 GTX 512 / 4890
Storage 8 x Samsung F2 1.5TB, 8 x Seagate 500s
Display(s) Acer 24 / Dell 24
Case Lian li / Akasa
Software Win server 2008 / Win 7
#12
If you are getting no WAN led it is a physical problem with ports or cables, try plugging PC into it or another Ethernet device.
 

Ketxxx

Heedless Psychic
Joined
Mar 4, 2006
Messages
11,507
Likes
562
Location
Kingdom of gods
System Name Prowler. V9.
Processor Intel i5 3570k @ 4.6GHz 1.2v
Motherboard Asrock Z77 Extreme6
Cooling Modded CoolIT ECO ALC, 3x 120mm Coolermaster Sickleflow fans
Memory 2x4GB G.Skill Ripjaws @ 2133MHz 10-10-10-25 1N (T)
Video Card(s) HD7950 Vapor-X @ 1.25GHz 1.05v, 6GHz 1.5v
Storage WD Caviar Black 640GB, 32MB cache, SATA
Display(s) 22" LG Flatron W2242S
Case NZXT Apollo
Audio Device(s) Asus Xonar DX 7.1 PCI-E
Power Supply Corsair HX850w modular
Software Windows 7 x64
#13
I have another ethernet cable I can try. Its just perpelxing to say the least as to why this router isnt working.
 

Ketxxx

Heedless Psychic
Joined
Mar 4, 2006
Messages
11,507
Likes
562
Location
Kingdom of gods
System Name Prowler. V9.
Processor Intel i5 3570k @ 4.6GHz 1.2v
Motherboard Asrock Z77 Extreme6
Cooling Modded CoolIT ECO ALC, 3x 120mm Coolermaster Sickleflow fans
Memory 2x4GB G.Skill Ripjaws @ 2133MHz 10-10-10-25 1N (T)
Video Card(s) HD7950 Vapor-X @ 1.25GHz 1.05v, 6GHz 1.5v
Storage WD Caviar Black 640GB, 32MB cache, SATA
Display(s) 22" LG Flatron W2242S
Case NZXT Apollo
Audio Device(s) Asus Xonar DX 7.1 PCI-E
Power Supply Corsair HX850w modular
Software Windows 7 x64
#14
Ok, try to figure this one out. For the hel of it I plugged the ethernet connection into the wan port and the wan connection into the lan port, all lights lit up as they should, but naturally it doesnt work still.
 
Joined
Feb 12, 2007
Messages
1,192
Likes
128
Location
scotland
System Name spuds K8-X2
Processor amd athlon X2 4200+ toledo s939 2794mhz 254x11 1.4 vcore
Motherboard MSI K8N Neo4-F v1.0 (MS-7125) nforce4 sata2 mod, laptop cpu heatpipe copper nb cooler
Cooling akasa evo "blue" + 90mm fan, 2x120mm front, 250mm side, 120mm rear, 120mm in psu, pci slot exhaust.
Memory OCZ Platinum XTC DDR PC3200 4GB(4x1024) @254mhz 3-3-3-8 2T
Video Card(s) sapphire HD3870 512mb GDDR4 vf900cu, several ramsinks on components / nvidia 7300gt 256mb secondary
Storage hitachi 160gb (slightly fried) / hitachi 120gb ATA / Seagate 160gb / 2x ps3 seagate 60gb
Display(s) CTX EX1300F 20" flat CRT, 1280x1024@100hz / 19" benq FP91G X / 19" hanns-g (all free)
Case mesh server/gaming black case, 9x 5.25' drive bays, silvestone auto fan controller
Audio Device(s) onboard realtek alc850 7.1/soundblaster LIVE! ct4780 + kxaudio - sony home theatre surround
Power Supply winpower 650w, system draws around 470-500w under load(+all screens)
Software win7 64bit
Benchmark Scores ~16m trips/sec using mty trip generator. triple monitor gaming using SoftTH. 3840x1024
#15
when setting up a asdl modem an router i had to change the modems ip,
router is 192.168.1.1
modem is 192.168.1.2
the router is set to bridge mode(some option like that)
i was also using an asdl router aswell, modem an pc both connected to the lan ports, not using the internet port
 
Joined
Aug 10, 2006
Messages
4,413
Likes
147
Location
England
Processor Intel Core i7-7700K
Motherboard ASUS ROG Strix Z270E Gaming
Cooling Arctic Cooling Freezer i11
Memory 4x 8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX @ 2133MHz
Video Card(s) 2x NVIDIA GTX 1080 Ti FEs
Storage 512GB SSD, 2x2TB HDD
Display(s) AOC U2879VF, AOC G2260VWQ6
Case Corsair 750D Airflow Edition
Power Supply EVGA Supernova 850G
Software Windows 10 x64 Pro
#16
Check it's configured for wireless, some run in wired mode unless you tell them not too, for setup, I think.
 

Ketxxx

Heedless Psychic
Joined
Mar 4, 2006
Messages
11,507
Likes
562
Location
Kingdom of gods
System Name Prowler. V9.
Processor Intel i5 3570k @ 4.6GHz 1.2v
Motherboard Asrock Z77 Extreme6
Cooling Modded CoolIT ECO ALC, 3x 120mm Coolermaster Sickleflow fans
Memory 2x4GB G.Skill Ripjaws @ 2133MHz 10-10-10-25 1N (T)
Video Card(s) HD7950 Vapor-X @ 1.25GHz 1.05v, 6GHz 1.5v
Storage WD Caviar Black 640GB, 32MB cache, SATA
Display(s) 22" LG Flatron W2242S
Case NZXT Apollo
Audio Device(s) Asus Xonar DX 7.1 PCI-E
Power Supply Corsair HX850w modular
Software Windows 7 x64
#17
I havent found anything like that. Damn thing jus wont find my phone line when things are connected as they should, all the right lights light up tho when the lan connection is in the wan port and the wan connection is in the lan port, but for obvious reasons it dont work like that.
 
Joined
Feb 12, 2007
Messages
1,192
Likes
128
Location
scotland
System Name spuds K8-X2
Processor amd athlon X2 4200+ toledo s939 2794mhz 254x11 1.4 vcore
Motherboard MSI K8N Neo4-F v1.0 (MS-7125) nforce4 sata2 mod, laptop cpu heatpipe copper nb cooler
Cooling akasa evo "blue" + 90mm fan, 2x120mm front, 250mm side, 120mm rear, 120mm in psu, pci slot exhaust.
Memory OCZ Platinum XTC DDR PC3200 4GB(4x1024) @254mhz 3-3-3-8 2T
Video Card(s) sapphire HD3870 512mb GDDR4 vf900cu, several ramsinks on components / nvidia 7300gt 256mb secondary
Storage hitachi 160gb (slightly fried) / hitachi 120gb ATA / Seagate 160gb / 2x ps3 seagate 60gb
Display(s) CTX EX1300F 20" flat CRT, 1280x1024@100hz / 19" benq FP91G X / 19" hanns-g (all free)
Case mesh server/gaming black case, 9x 5.25' drive bays, silvestone auto fan controller
Audio Device(s) onboard realtek alc850 7.1/soundblaster LIVE! ct4780 + kxaudio - sony home theatre surround
Power Supply winpower 650w, system draws around 470-500w under load(+all screens)
Software win7 64bit
Benchmark Scores ~16m trips/sec using mty trip generator. triple monitor gaming using SoftTH. 3840x1024
#18
dont know if these settings would apply as its a linksys asdl router,

when setting up i had to plug modem directly to pc first to change the ip. as it wasnt picked up as both were 192.168.1.1
 
Last edited:

Ketxxx

Heedless Psychic
Joined
Mar 4, 2006
Messages
11,507
Likes
562
Location
Kingdom of gods
System Name Prowler. V9.
Processor Intel i5 3570k @ 4.6GHz 1.2v
Motherboard Asrock Z77 Extreme6
Cooling Modded CoolIT ECO ALC, 3x 120mm Coolermaster Sickleflow fans
Memory 2x4GB G.Skill Ripjaws @ 2133MHz 10-10-10-25 1N (T)
Video Card(s) HD7950 Vapor-X @ 1.25GHz 1.05v, 6GHz 1.5v
Storage WD Caviar Black 640GB, 32MB cache, SATA
Display(s) 22" LG Flatron W2242S
Case NZXT Apollo
Audio Device(s) Asus Xonar DX 7.1 PCI-E
Power Supply Corsair HX850w modular
Software Windows 7 x64
#19
Ta I'll give them settings a go tomorrow hopefully, that is if Rachael doesnt hold me up, not that I mind shes cute :D :p