• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

GPU AORUS RTX 3070 Dont work on my pc but on another PC works fine

AnimaFox

New Member
Joined
Oct 7, 2022
Messages
19 (0.33/day)
Hello community, Im new on this forum. Well 4 days ago I bought this video card, and when I wanted to install it on my PC it only turns on but does not give video, windows does not recognize it either, not even in device management.
Along with the GPU they gave me a case with an MS-7641 VER4.0 motherboard, AMD FX processor, 4GB DDR3, and it works perfectly and without any problem,
it is detected as such and I can perform benchmark tests, it does not have high temperatures or errors.
I already updated your bios but still no other solution works?


the specifications of the pc where it does not work are:
MB Asus B250H Gaming
Intel i5-7400
16GB DDR$ RAM
Power Supply Cooler Master M2 Silent Pro 850W.
 

Attachments

  • 310661179_491761416172227_340565424204268264_n.jpg
    310661179_491761416172227_340565424204268264_n.jpg
    533.2 KB · Views: 68
  • 310661978_444076984487984_4242916525667699597_n.jpg
    310661978_444076984487984_4242916525667699597_n.jpg
    308.3 KB · Views: 60
  • 310720220_1767417890281762_9180386672403160265_n.jpg
    310720220_1767417890281762_9180386672403160265_n.jpg
    112.8 KB · Views: 64
Joined
Oct 19, 2008
Messages
3,101 (0.60/day)
System Name White Theme
Processor Intel 12700K CPU
Motherboard ASUS STRIX Z690-A D4
Cooling Lian Li Galahad Uni w/ AL20 Fans
Memory 32GB DDR4-3200 Corsair Vengeance
Video Card(s) ASUS STRIX RTX 3080 White 10GB
Storage 2TB Samsung 980 Pro PCIE 4.0
Display(s) Alienware 38" 3840x1600 (165Hz)
Case Lian Li O11 Dynamic EVO White
Audio Device(s) 2i2 Scarlett Solo + Schiit Magni 3 AMP
Power Supply Corsair HX 1000 Platinum
Hello community, Im new on this forum. Well 4 days ago I bought this video card, and when I wanted to install it on my PC it only turns on but does not give video, windows does not recognize it either, not even in device management.
Along with the GPU they gave me a case with an MS-7641 VER4.0 motherboard, AMD FX processor, 4GB DDR3, and it works perfectly and without any problem,
it is detected as such and I can perform benchmark tests, it does not have high temperatures or errors.
I already updated your bios but still no other solution works?


the specifications of the pc where it does not work are:
MB Asus B250H Gaming
Intel i5-7400
16GB DDR$ RAM
Power Supply Cooler Master M2 Silent Pro 850W.

Do you have a known working GPU you can test?
 

AnimaFox

New Member
Joined
Oct 7, 2022
Messages
19 (0.33/day)
Yes I have a GTX 1050 Ti and GTX 1650 and works fine on both PC´ but the RTX only works on the OLD pc
 
Joined
Nov 25, 2019
Messages
542 (0.49/day)
Location
Taiwan
Processor i5-9600K
Motherboard Gigabyte Z390 Gaming X
Cooling Scythe Mugen 5S
Memory Micron Ballistix Sports LT 3000 8G*4
Video Card(s) EVGA 3070 XC3 Ultra Gaming
Storage Adata SX6000 Pro 512G, Kingston A2000 1T
Display(s) Gigabyte M32Q
Case Antec DF700 Flux
Audio Device(s) Edifier C3X
Power Supply Super Flower Leadex Gold 650W
Mouse Razer Basilisk V2
Keyboard Ducky ONE 2 Horizon
How about the GPU driver? Have you tried a clean removal and install?
 
Joined
Oct 19, 2008
Messages
3,101 (0.60/day)
System Name White Theme
Processor Intel 12700K CPU
Motherboard ASUS STRIX Z690-A D4
Cooling Lian Li Galahad Uni w/ AL20 Fans
Memory 32GB DDR4-3200 Corsair Vengeance
Video Card(s) ASUS STRIX RTX 3080 White 10GB
Storage 2TB Samsung 980 Pro PCIE 4.0
Display(s) Alienware 38" 3840x1600 (165Hz)
Case Lian Li O11 Dynamic EVO White
Audio Device(s) 2i2 Scarlett Solo + Schiit Magni 3 AMP
Power Supply Corsair HX 1000 Platinum

AnimaFox

New Member
Joined
Oct 7, 2022
Messages
19 (0.33/day)
How about the GPU driver? Have you tried a clean removal and install?
Multiple times, I use DDU to clean unisntall drivers and prove diferents versions of NVIDIA. When try to install the deivers in my PC the error appear because the GPU its no detected, Only can Install the drivers on the Old PC.

Already I have this Bios version on the Motherboard

I think they used the GPU for Mining, and that's why I work the GPU with the old PC that was where I was installed, there will be any way for investments of Voltage?
 
Joined
Oct 19, 2008
Messages
3,101 (0.60/day)
System Name White Theme
Processor Intel 12700K CPU
Motherboard ASUS STRIX Z690-A D4
Cooling Lian Li Galahad Uni w/ AL20 Fans
Memory 32GB DDR4-3200 Corsair Vengeance
Video Card(s) ASUS STRIX RTX 3080 White 10GB
Storage 2TB Samsung 980 Pro PCIE 4.0
Display(s) Alienware 38" 3840x1600 (165Hz)
Case Lian Li O11 Dynamic EVO White
Audio Device(s) 2i2 Scarlett Solo + Schiit Magni 3 AMP
Power Supply Corsair HX 1000 Platinum
Multiple times, I use DDU to clean unisntall drivers and prove diferents versions of NVIDIA. When try to install the deivers in my PC the error appear because the GPU its no detected, Only can Install the drivers on the Old PC.


Already I have this Bios version on the Motherboard

I think they used the GPU for Mining, and that's why I work the GPU with the old PC that was where I was installed, there will be any way for investments of Voltage?

How about the PSU cables have you tried swapping them? Reconnecting them on both sides just to make sure? Both CPU and PCIE cables are 8 pin now also, just brainstorming here :)
 

AnimaFox

New Member
Joined
Oct 7, 2022
Messages
19 (0.33/day)
How about the PSU cables have you tried swapping them? Reconnecting them on both sides just to make sure? Both CPU and PCIE cables are 8 pin now also, just brainstorming here :)
let me try that, and thanks for helping me. nwn!
 
Joined
Nov 15, 2021
Messages
1,171 (3.06/day)
Location
Knoxville, TN, USA
System Name Work Computer | Laptop | Unfinished Computer
Processor Core i7-6700 | Core i7-7700HQ | Ryzen 5 5600X
Motherboard Dell Q170 | Lenovo ThinkPad | Gigabyte Aorus Elite Wi-Fi
Cooling A fan? | Some Fans | Truly Custom Loop
Memory 4x4GB Crucial 2133 C17 | 2x8GB Assorted | 4x8GB Corsair Vengeance RGB 3600 C26
Video Card(s) Dell Radeon R7 450 | Intel HD 630 + Quadro M620 Mobile | RTX 2080 Ti FE
Storage Crucial BX500 2TB | WD Black SN750 512GB + Intel H20 512GB + 1TB HDD | TBD
Display(s) 3x LG QHD 32" GSM5B96 | Internal 1080p | TBD
Case Dell | Lenovo ThinkPad | Heavily Modified Phanteks P400
Audio Device(s) Half-broken Earbuds | Headphones | TBD
Power Supply Dell TFX Non-standard | Lenovo 225W | EVGA BQ 650W
Mouse Logitech M275 | Monster No-Name $7 Gaming Mouse| TBD
Keyboard Logitech K345 | Lenovo's Incredible Keyboard | TBD
Software Quotesoft, Adobe Acrobat, DaVinci Resolve | GAMES | MOAR GAMES
You don't have UEFI disable and/or CSM enabled in the newer PC, do you?
 
Joined
May 8, 2020
Messages
499 (0.53/day)
System Name DaRig
Processor i9 Died, back with i7 7800X
Motherboard MSI X299 Tomahawk
Cooling DeepCool Neptwin (1x 120mm TF fan)
Memory 2x16GB Corsair LPX 3600MHz
Video Card(s) MSI RX 580 8G, repaired and modded.
Storage 32GB Optane (standalone for OS) + 2TB Seagate Skyhawk (2016) + 1TB WD Caviar Blue (2010)
Display(s) Samsung C24RG50FQI
Case InWin Alice
Audio Device(s) integrated Realtek crap
Power Supply Seasonic SSR-750FX
Mouse Logitech G502
Keyboard Redragon K539 brown switches
Software Windows 7 Ultimate SP1 + Windows 10 LTSC 2018 (patched).
with fx system, under load does it fully utilize pcie x16, or stays at x8? could be defective card, thing is with amd and intel systems in certain cases they interpret the pcie lanes differently, i tested a faulty 1660 and with intel system it didnt work, was stuck at boot. While with amd it worked fine but only x4. turned out to be main gpu defect.
 

INSTG8R

Vanguard Beta Tester
Joined
Nov 26, 2004
Messages
7,646 (1.16/day)
Location
Canuck in Norway
System Name Hellbox 5.1(same case new guts)
Processor Ryzen 7 5800X3D
Motherboard MSI X570S MAG Torpedo Max
Cooling TT Kandalf L.C.S.(Water/Air)EK Velocity CPU Block/Noctua EK Quantum DDC Pump/Res
Memory 2x16GB Gskill Trident Neo Z 3600 CL16
Video Card(s) Sapphire 6700XT Nitro+
Storage 970 Evo Plus 500GB 2xSamsung 850 Evo 500GB RAID 0 1TB WD Blue Corsair MP600 Core 2TB
Display(s) Alienware OLED 34” 3440x1440 175Hz
Case TT Kandalf L.C.S.
Audio Device(s) Soundblaster ZX/Logitech Z906 5.1
Power Supply Seasonic TX~’850 Platinum
Mouse G502 Proteus Spectrum
Keyboard G19s
VR HMD Oculus Quest 2
Software Win 10 Pro x64
Joined
Nov 15, 2021
Messages
1,171 (3.06/day)
Location
Knoxville, TN, USA
System Name Work Computer | Laptop | Unfinished Computer
Processor Core i7-6700 | Core i7-7700HQ | Ryzen 5 5600X
Motherboard Dell Q170 | Lenovo ThinkPad | Gigabyte Aorus Elite Wi-Fi
Cooling A fan? | Some Fans | Truly Custom Loop
Memory 4x4GB Crucial 2133 C17 | 2x8GB Assorted | 4x8GB Corsair Vengeance RGB 3600 C26
Video Card(s) Dell Radeon R7 450 | Intel HD 630 + Quadro M620 Mobile | RTX 2080 Ti FE
Storage Crucial BX500 2TB | WD Black SN750 512GB + Intel H20 512GB + 1TB HDD | TBD
Display(s) 3x LG QHD 32" GSM5B96 | Internal 1080p | TBD
Case Dell | Lenovo ThinkPad | Heavily Modified Phanteks P400
Audio Device(s) Half-broken Earbuds | Headphones | TBD
Power Supply Dell TFX Non-standard | Lenovo 225W | EVGA BQ 650W
Mouse Logitech M275 | Monster No-Name $7 Gaming Mouse| TBD
Keyboard Logitech K345 | Lenovo's Incredible Keyboard | TBD
Software Quotesoft, Adobe Acrobat, DaVinci Resolve | GAMES | MOAR GAMES
with fx system, under load does it fully utilize pcie x16, or stays at x8? could be defective card, thing is with amd and intel systems in certain cases they interpret the pcie lanes differently, i tested a faulty 1660 and with intel system it didnt work, was stuck at boot. While with amd it worked fine but only x4. turned out to be main gpu defect.
The FX was showing the PCIe 1.1 x8, the Intel didn't recognize it at all. I reckon it is UEFI issues, corrupted/modified VBIOS, or a hardware failure.
 
Joined
May 8, 2020
Messages
499 (0.53/day)
System Name DaRig
Processor i9 Died, back with i7 7800X
Motherboard MSI X299 Tomahawk
Cooling DeepCool Neptwin (1x 120mm TF fan)
Memory 2x16GB Corsair LPX 3600MHz
Video Card(s) MSI RX 580 8G, repaired and modded.
Storage 32GB Optane (standalone for OS) + 2TB Seagate Skyhawk (2016) + 1TB WD Caviar Blue (2010)
Display(s) Samsung C24RG50FQI
Case InWin Alice
Audio Device(s) integrated Realtek crap
Power Supply Seasonic SSR-750FX
Mouse Logitech G502
Keyboard Redragon K539 brown switches
Software Windows 7 Ultimate SP1 + Windows 10 LTSC 2018 (patched).
The FX was showing the PCIe 1.1 x8, the Intel didn't recognize it at all. I reckon it is UEFI issues, corrupted/modified VBIOS, or a hardware failure.
yeah, but it could simply be energy saving mode, the op should definitely test it under load and see the readings.
 
Joined
Nov 15, 2021
Messages
1,171 (3.06/day)
Location
Knoxville, TN, USA
System Name Work Computer | Laptop | Unfinished Computer
Processor Core i7-6700 | Core i7-7700HQ | Ryzen 5 5600X
Motherboard Dell Q170 | Lenovo ThinkPad | Gigabyte Aorus Elite Wi-Fi
Cooling A fan? | Some Fans | Truly Custom Loop
Memory 4x4GB Crucial 2133 C17 | 2x8GB Assorted | 4x8GB Corsair Vengeance RGB 3600 C26
Video Card(s) Dell Radeon R7 450 | Intel HD 630 + Quadro M620 Mobile | RTX 2080 Ti FE
Storage Crucial BX500 2TB | WD Black SN750 512GB + Intel H20 512GB + 1TB HDD | TBD
Display(s) 3x LG QHD 32" GSM5B96 | Internal 1080p | TBD
Case Dell | Lenovo ThinkPad | Heavily Modified Phanteks P400
Audio Device(s) Half-broken Earbuds | Headphones | TBD
Power Supply Dell TFX Non-standard | Lenovo 225W | EVGA BQ 650W
Mouse Logitech M275 | Monster No-Name $7 Gaming Mouse| TBD
Keyboard Logitech K345 | Lenovo's Incredible Keyboard | TBD
Software Quotesoft, Adobe Acrobat, DaVinci Resolve | GAMES | MOAR GAMES
Do you know how to test this? I tried it with AfterBurner but it doesn't work
Run a benchmark such as Passmark or maybe Furmark (Furmark can damage your card if you run it too long though)
 

OneMoar

There is Always Moar
Joined
Apr 9, 2010
Messages
8,487 (1.84/day)
Location
Rochester area
System Name RPC MK2.5
Processor Ryzen 5800x
Motherboard Gigabyte Aorus Pro V2
Cooling Enermax ETX-T50RGB
Memory CL16 BL2K16G36C16U4RL 3600 1:1 micron e-die
Video Card(s) GIGABYTE RTX 3070 Ti GAMING OC
Storage ADATA SX8200PRO NVME \512GB Intel 545s ssd \500GB ADATA SU800 ssd 3TB Spinner
Display(s) 1440p Dell
Case Phanteks P300 /w 300A front panel conversion
Audio Device(s) onboard
Power Supply SeaSonic Focus+ Platinum 750W
Mouse Kone burst Pro
Keyboard EVGA Z15
Software Windows 11 +startisallback
this is the ops second thread
hes got something else going on he's apparently tried two different platforms at this point
 
Joined
Nov 15, 2021
Messages
1,171 (3.06/day)
Location
Knoxville, TN, USA
System Name Work Computer | Laptop | Unfinished Computer
Processor Core i7-6700 | Core i7-7700HQ | Ryzen 5 5600X
Motherboard Dell Q170 | Lenovo ThinkPad | Gigabyte Aorus Elite Wi-Fi
Cooling A fan? | Some Fans | Truly Custom Loop
Memory 4x4GB Crucial 2133 C17 | 2x8GB Assorted | 4x8GB Corsair Vengeance RGB 3600 C26
Video Card(s) Dell Radeon R7 450 | Intel HD 630 + Quadro M620 Mobile | RTX 2080 Ti FE
Storage Crucial BX500 2TB | WD Black SN750 512GB + Intel H20 512GB + 1TB HDD | TBD
Display(s) 3x LG QHD 32" GSM5B96 | Internal 1080p | TBD
Case Dell | Lenovo ThinkPad | Heavily Modified Phanteks P400
Audio Device(s) Half-broken Earbuds | Headphones | TBD
Power Supply Dell TFX Non-standard | Lenovo 225W | EVGA BQ 650W
Mouse Logitech M275 | Monster No-Name $7 Gaming Mouse| TBD
Keyboard Logitech K345 | Lenovo's Incredible Keyboard | TBD
Software Quotesoft, Adobe Acrobat, DaVinci Resolve | GAMES | MOAR GAMES
this is the ops second thread
hes got something else going on he's apparently tried two different platforms at this point
Yep, his card is showing up in a FX based system, but is not in the LGA1151 system.
 
Joined
Jan 5, 2006
Messages
14,415 (2.33/day)
System Name AlderLake / Laptop
Processor Intel i7 12700K / Intel i3 7100U
Motherboard Gigabyte Z690 Aorus Master / HP 83A3 (U3E1)
Cooling Noctua NH-U12A 2 fans + Thermal Grizzly Kryonaut Extreme + 5 case fans / Fan
Memory 32GB DDR5 Corsair Dominator Platinum RGB 6000MHz CL36 / 8GB DDR4 HyperX CL13
Video Card(s) MSI RTX 2070 Super Gaming X Trio / Intel HD620
Storage Samsung 980 Pro 1TB + 970 Evo 500GB + 850 Pro 512GB + 860 Evo 1TB x2 / Samsung 256GB M.2 SSD
Display(s) 23.8" Dell S2417DG 165Hz G-Sync 1440p / 14" 1080p IPS Glossy
Case Be quiet! Silent Base 600 - Window / HP Pavilion
Audio Device(s) Panasonic SA-PMX94 / Realtek onboard + B&O speaker system
Power Supply Seasonic Focus Plus Gold 750W / Powerbrick
Mouse Logitech MX Anywhere 2 Laser wireless / Logitech M330 wireless
Keyboard RAPOO E9270P Black 5GHz wireless / HP backlit
Software Windows 11 / Windows 10
Benchmark Scores Cinebench R23 (Single Core) 1936 @ stock Cinebench R23 (Multi Core) 23006 @ stock
Here's another thread created by OP:
 
Joined
Nov 15, 2021
Messages
1,171 (3.06/day)
Location
Knoxville, TN, USA
System Name Work Computer | Laptop | Unfinished Computer
Processor Core i7-6700 | Core i7-7700HQ | Ryzen 5 5600X
Motherboard Dell Q170 | Lenovo ThinkPad | Gigabyte Aorus Elite Wi-Fi
Cooling A fan? | Some Fans | Truly Custom Loop
Memory 4x4GB Crucial 2133 C17 | 2x8GB Assorted | 4x8GB Corsair Vengeance RGB 3600 C26
Video Card(s) Dell Radeon R7 450 | Intel HD 630 + Quadro M620 Mobile | RTX 2080 Ti FE
Storage Crucial BX500 2TB | WD Black SN750 512GB + Intel H20 512GB + 1TB HDD | TBD
Display(s) 3x LG QHD 32" GSM5B96 | Internal 1080p | TBD
Case Dell | Lenovo ThinkPad | Heavily Modified Phanteks P400
Audio Device(s) Half-broken Earbuds | Headphones | TBD
Power Supply Dell TFX Non-standard | Lenovo 225W | EVGA BQ 650W
Mouse Logitech M275 | Monster No-Name $7 Gaming Mouse| TBD
Keyboard Logitech K345 | Lenovo's Incredible Keyboard | TBD
Software Quotesoft, Adobe Acrobat, DaVinci Resolve | GAMES | MOAR GAMES
Exactly, also im downloading 3dmark its okay for benchmark?
Should be, any sort of GPU benchmark will work. Make sure to start GPU-Z after the benchmark starts.
 

AnimaFox

New Member
Joined
Oct 7, 2022
Messages
19 (0.33/day)
I tried other GPUs (GTX 1050ti and GTX 1650) on both PCs and they work fine and are detected correctly, will the RTX have any modification?

Should be, any sort of GPU benchmark will work. Make sure to start GPU-Z after the benchmark starts.
Ok thx!!!
 

OneMoar

There is Always Moar
Joined
Apr 9, 2010
Messages
8,487 (1.84/day)
Location
Rochester area
System Name RPC MK2.5
Processor Ryzen 5800x
Motherboard Gigabyte Aorus Pro V2
Cooling Enermax ETX-T50RGB
Memory CL16 BL2K16G36C16U4RL 3600 1:1 micron e-die
Video Card(s) GIGABYTE RTX 3070 Ti GAMING OC
Storage ADATA SX8200PRO NVME \512GB Intel 545s ssd \500GB ADATA SU800 ssd 3TB Spinner
Display(s) 1440p Dell
Case Phanteks P300 /w 300A front panel conversion
Audio Device(s) onboard
Power Supply SeaSonic Focus+ Platinum 750W
Mouse Kone burst Pro
Keyboard EVGA Z15
Software Windows 11 +startisallback
ops doing something wrong or hes got a dead B250H and Z690 prime

./thread
 
Top