• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

GPU at PCIe x16 3.0 @ x1 Speed

v1nz0

New Member
Joined
Mar 29, 2020
Messages
9 (0.14/day)
Hello!


So, my GPU is GeForce GTX 1070 inno3D JET. Its exactly http://www.inno3d.com/products_detail.php?refid=349 this model. Ill give you some photos of the card. I've cleared this mess around pin, but it doesnt help. Also screen from GPU z. I'd like to repair it on my own, since warrianty has expired few months ago.

Forgot to add, other card worked fine on my setup. Also, 2 or more months ago, this card was running worse that it's working now, since i had nearly 70 fps in games. Now i can get some decent fps in some games
 

Attachments

FreedomEclipse

~Technological Technocrat~
Joined
Apr 20, 2007
Messages
20,572 (4.29/day)
Location
London,UK
System Name Codename: Icarus Mk.V
Processor Intel 8600k@4.8Ghz
Motherboard Asus ROG Strixx Z370-F
Cooling CPU: BeQuiet! Dark Rock Pro 4 {1xCorsair ML120 Pro|5xML140 Pro}
Memory 16 Corsair Vengeance White LED DDR4 3200Mhz {2x8GB}
Video Card(s) Gigabyte 1080Ti Gaming OC|Accelero Xtreme IV
Storage Samsung 970Evo 512GB SSD (Boot)|WD Blue 1TB SSD|2x 3TB Toshiba DT01ACA300
Display(s) Asus PB278Q 27"
Case Corsair 760T (White)
Audio Device(s) Yamaha RX-V573|Speakers: JBL Control One|Auna 300-CN|Wharfedale Diamond SW150
Power Supply Corsair AX760
Mouse Logitech G900/G502
Keyboard Duckyshine Dead LED(s) III
Software Windows 10 Pro
Benchmark Scores (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻
Whats the rest of your setup?
 

v1nz0

New Member
Joined
Mar 29, 2020
Messages
9 (0.14/day)
Mobo - MPG Z390 GAMING EDGE AC
CPU - 9700k
powersupply - Thermaltake smart SE2 600W
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
30,443 (6.45/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
Turn on the built in test

You need to clean those pins
 

v1nz0

New Member
Joined
Mar 29, 2020
Messages
9 (0.14/day)
You mean test in GPUZ? I've tested it several times, fps flowing from 35 to 80, but nothing changes.
1585513370323.png
<- also this is cleaned, I took pictures before the cleaning
 
Joined
Jul 19, 2015
Messages
543 (0.30/day)
System Name The Banshee
Processor R7 1700 @ 3.8GHz 1.375V
Motherboard ASRock X370 Taichi
Cooling CPU + GPU Custom loop
Memory 2x8GB G.SKILL Trident Z B-die @ 3200 CL14 1.35V
Video Card(s) 2x GTX 780 Ti @ 1150/1750 1.062V
Storage 120GB OS SSD & 1TB Mass Storage HDD
Display(s) LG 25UM57-P
Case Farctal Design Arc XL
Audio Device(s) ATH-M20x
Power Supply Evga SuperNova 1300 G2
Mouse Evga Torq X3
Keyboard Thermaltake challenger
Software Win 10 Pro 64-Bit
It's missing some capacitors that handle pcie signaling, that is likely the issue.

karta 3.jpg
 

v1nz0

New Member
Joined
Mar 29, 2020
Messages
9 (0.14/day)
That might be a problem. I assume this should be easy to fix right, i just need to check what kind of caps i need
 

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
27,077 (5.10/day)
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 9900K@5.0GHz
Motherboard AsRock Z370 Taichi
Cooling Corsair H115i Pro w/ Noctua NF-A14 Fans
Memory 32GB Corsair DDR4-3000
Video Card(s) ASUS Strix GTX 1080Ti
Storage 500GB SX8200 Pro + 8TB with 1TB SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Fractal Design Define S
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply eVGA SuperNOVA 1000w G3
Software Windows 10 Pro x64
It's missing some capacitors that handle pcie signaling, that is likely the issue.

View attachment 149748
That's definitely the problem. There are 16 pairs of caps/resistors(I'm not sure which they actually are), one pair for each PCI-E lane. The 2nd pair is missing, so PCI-E lane #2. So the motherboard will only see the card as a PCI-E x1 card.
 
Joined
Jun 26, 2008
Messages
2,411 (0.55/day)
Location
EDM, AB, CAN
Processor AMD Ryzen 5 2600
Motherboard MSI B450 Gaming Plus
Memory GSkill 8GB Dual Channel DDR4-2800
Video Card(s) MSI GamingX RX580 4GB
Storage Kingston V300 240GB SSD + WD Green 2TB
Display(s) ACER K212HL 27" + Haier 55" + Lenovo Explorer Mixed Reality Headset
Case Enermax Ostrog (Red)
Power Supply EVGA SuperNOVA B2 750W
Software Win10 64bit

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
27,077 (5.10/day)
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 9900K@5.0GHz
Motherboard AsRock Z370 Taichi
Cooling Corsair H115i Pro w/ Noctua NF-A14 Fans
Memory 32GB Corsair DDR4-3000
Video Card(s) ASUS Strix GTX 1080Ti
Storage 500GB SX8200 Pro + 8TB with 1TB SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Fractal Design Define S
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply eVGA SuperNOVA 1000w G3
Software Windows 10 Pro x64
Joined
Jun 26, 2008
Messages
2,411 (0.55/day)
Location
EDM, AB, CAN
Processor AMD Ryzen 5 2600
Motherboard MSI B450 Gaming Plus
Memory GSkill 8GB Dual Channel DDR4-2800
Video Card(s) MSI GamingX RX580 4GB
Storage Kingston V300 240GB SSD + WD Green 2TB
Display(s) ACER K212HL 27" + Haier 55" + Lenovo Explorer Mixed Reality Headset
Case Enermax Ostrog (Red)
Power Supply EVGA SuperNOVA B2 750W
Software Win10 64bit

v1nz0

New Member
Joined
Mar 29, 2020
Messages
9 (0.14/day)
This question needs to be answered.
Sorry that i missed that. Test button doesnt change anything.


Anyway, anyone have any idea what kind of caps I'll have to orded? I'll check the card in few hours, but would be cool to double check on thatr
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
30,443 (6.45/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64

Regeneration

NGOHQ.COM
Joined
Oct 26, 2005
Messages
1,927 (0.36/day)
Is this the only PCIe card installed in the system?

Update the motherboard BIOS to the latest version and reset to default configuration.

Clean the PCIe slot, cards' pins, and try another PCIe slot.

This problem is usually caused by dirty/damaged pins.
 
Last edited:

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
30,443 (6.45/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
Until caps are damaged knocked off
 

v1nz0

New Member
Joined
Mar 29, 2020
Messages
9 (0.14/day)
Is this the only PCIe card installed in the system?

Update the motherboard BIOS to the latest version and reset to default configuration.

Clean the PCIe slot, cards' pins, and try another PCIe slot.

This problem is usually caused by dirty/damaged pins.
I did all of those, i'll follow the caps thing. But only problem now is, I have completely no clue, what kind of caps I need to buy, since they are so small to even see mark :shadedshu:
 
Joined
Mar 14, 2008
Messages
423 (0.09/day)
Location
DK
System Name Main setup
Processor I7 5930K
Motherboard Asus X99 Deluxe
Cooling Water
Memory Kingston 16GB 2400 DDR4
Video Card(s) Asus GTX 1080TI STRIX OC
Storage Samsung 960EVO, Crucial MX300 750GB Limited edition, Kingston SSDnow V+ Samsung 850 EVO
Display(s) ASUS PB287Q 4K
Audio Device(s) Logitech G933
Power Supply Corsair RX750M
Mouse MMO 800000button thing that i cant remember the name of.
Keyboard Logitech G19
Software W10
Joined
Dec 31, 2009
Messages
17,530 (4.60/day)
I did all of those, i'll follow the caps thing. But only problem now is, I have completely no clue, what kind of caps I need to buy, since they are so small to even see mark :shadedshu:
If you didnt know how to check the values of the ones that are there, should we really be soldering them on?
 

v1nz0

New Member
Joined
Mar 29, 2020
Messages
9 (0.14/day)
If you didnt know how to check the values of the ones that are there, should we really be soldering them on?
Don't get me wrong, I know if I want to be fully sure, I should use multimeter etc. But it's hard to get things now due to corona. So i just asked if anyone have any idea, if not, ill probably give the card to the nearest pc service ;)
 
Joined
Aug 5, 2019
Messages
267 (0.88/day)
System Name Neon Master
Processor AMD Ryzen 3900x
Motherboard x570 Aorus Master F11
Cooling H115i RGB Platinum 280mm/Case Fans NF-A14 x4
Memory 2x16GB 3733 C16 G.Skill Neo
Video Card(s) RTX 2070 Super Strix
Storage MP600 1tb+2tb / 860 Evo 1tb / WD4005FZBX
Display(s) LG 27GL850-b
Case Phanteks Evolv X
Audio Device(s) BeyerDynamic DT 770 Pro (250 Ohms)
Power Supply Seasonic Prime Ultra Titanium 1000w
Mouse Scimitar Pro rgb
Keyboard K95 Platinum rgb
Software W10Pro 1909
I had a similar issue on x570. Stuck on x8. Reseating/going over all settings etc
All i had to do in the end to fix it was load defaults and save, haven't had the issue since.
 
Joined
Jul 19, 2015
Messages
543 (0.30/day)
System Name The Banshee
Processor R7 1700 @ 3.8GHz 1.375V
Motherboard ASRock X370 Taichi
Cooling CPU + GPU Custom loop
Memory 2x8GB G.SKILL Trident Z B-die @ 3200 CL14 1.35V
Video Card(s) 2x GTX 780 Ti @ 1150/1750 1.062V
Storage 120GB OS SSD & 1TB Mass Storage HDD
Display(s) LG 25UM57-P
Case Farctal Design Arc XL
Audio Device(s) ATH-M20x
Power Supply Evga SuperNova 1300 G2
Mouse Evga Torq X3
Keyboard Thermaltake challenger
Software Win 10 Pro 64-Bit
Don't get me wrong, I know if I want to be fully sure, I should use multimeter etc. But it's hard to get things now due to corona. So i just asked if anyone have any idea, if not, ill probably give the card to the nearest pc service ;)
That's probably the best idea, hand soldering smd's of that size is a real pain, I typically use hot air for them.

What your looking for is likely 100nF 0603 MLCC 50V/16V, don't think the voltage rating matters in this case.
 

v1nz0

New Member
Joined
Mar 29, 2020
Messages
9 (0.14/day)
So theres update - went to pc service, they fixed it, card is working (at least for now)
 
Top