• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

GPU Problem.

Joined
Oct 23, 2008
Messages
28 (0.01/day)
Likes
4
Location
Sweden
Processor PII 1090T @ 3.8GHz
Motherboard ASUS ROG Crosshair V Formula-Z
Cooling Corsair H80
Memory 8GB Corsar XMS3 1600MHz
Video Card(s) Sapphire TriX R9 290
Storage Intel 520 SSD 120GB, WD Black 2TB, Samsung F3 1TB
Display(s) BenQ 24"
Case Fractal Design Define R4
Audio Device(s) Creative SB Audigy
Power Supply Fractal Design 800W
Software W8 x64
#1
Hi!

I have a friend that have a problem with his 2'nd GTX 760.
He recently got both cards, but the second one wouldn't be found in Windows. So he tried only that card in the system, and no signal was found. Thought the card was faulty, so he got back to the store and they tested it and it worked perfect there. He then tried the card in his Brothers computer and it worked perfect there too.

We have tried to reset BIOS, double checked if it was the right power cables he used, tried both slots on the Motherboard and that card wont work in his own computer.

His brother have the same setup except the PSU and RAM.

What could this be? His other 760 works perfect for him.
 
Joined
Dec 6, 2005
Messages
9,810 (2.23/day)
Likes
3,798
Location
Manchester, NH
System Name Working on it ;)
Processor I7-4790K
Motherboard MSI Z97
Cooling Be Quiet Pure Rock Air
Memory 16GB 4x4 G.Skill CAS9 2133 Sniper
Video Card(s) Intel IGP (Dedicated GPU TBD)
Storage WD 320 / 500KS / 500KS / 640KS / 640LS / 640LS / 640LS / 1TBFAEX and a NAS with 2x2Tb WD Black
Display(s) 24" DELL 2405FPW
Case Rosewill Challenger
Audio Device(s) Onboard + HD HDMI
Power Supply Corsair HX750 (love it)
Mouse Logitech G5
Software Win 7 Pro
#2
tried both slots on the Motherboard and that card wont work in his own computer.
Completely bizarre. Assuming you mean he took out the one that was apparently working and replaced it with the one that wasn't?
 
Joined
Oct 23, 2008
Messages
28 (0.01/day)
Likes
4
Location
Sweden
Processor PII 1090T @ 3.8GHz
Motherboard ASUS ROG Crosshair V Formula-Z
Cooling Corsair H80
Memory 8GB Corsar XMS3 1600MHz
Video Card(s) Sapphire TriX R9 290
Storage Intel 520 SSD 120GB, WD Black 2TB, Samsung F3 1TB
Display(s) BenQ 24"
Case Fractal Design Define R4
Audio Device(s) Creative SB Audigy
Power Supply Fractal Design 800W
Software W8 x64
#3
Completely bizarre. Assuming you mean he took out the one that was apparently working and replaced it with the one that wasn't?
Correct.
 
Joined
Feb 19, 2006
Messages
5,609 (1.30/day)
Likes
1,285
Location
New York
System Name http://www.heatware.com/eval.php?id=73751
Processor i7-920 CO@4.2GHZ / ASUS GL553VW 15.6" Gaming Laptop NVIDIA GTX 960M 4GB Intel Core i56300HQ 8GB DDR4
Motherboard Asus P6T Deluxe Intel X58
Cooling Asetek Liquid CPU Cooling System
Memory CORSAIR DOMINATOR 6GB (3 x 2GB) DDR3 1600
Video Card(s) 2X ATI Radeon HD 4870 X2 2GB DDR5 PCI-Express
Storage (RAID-0) with 4 Identical Hard Drives (1.28TB (320GBx4)
Display(s) LG 50" 50PK550 1080p 600Hz Plasma/37 Inch WestingHouse @1920x1080
Case Thermaltake M9 (I hate it its like trying to live in a 1 inch box)
Power Supply ThermalTake ToughPower 1200 Watt
Software Windows 7 professional 64
#4
hmm, well that sounds like you need to look at the contacts (on the gpu) for something a bit off. you could also give the contacts a bit of a cleaning..sounds like possibly anyway.
the pins on the other mobo's may have been stronger in contact?
 
Last edited:
Joined
Apr 1, 2008
Messages
2,817 (0.79/day)
Likes
604
System Name HTC's System
Processor Ryzen 5 1600
Motherboard Asrock Taichi
Cooling NH-C14
Memory G.Skill Kit 16GB DDR4 F4 - 3200 C16D - 16 GTZB
Video Card(s) Sapphire Nitro+ Radeon RX 480 OC 4 GB
Storage 2 * Samsung 1 TB HD103UJ
Display(s) LG 27UD58
Case Corsair Obsidian 650D
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair TX750
Mouse Logitech Performance MX
Software Ubuntu 16.04 LTS
#5
Completely bizarre. Assuming you mean he took out the one that was apparently working and replaced it with the one that wasn't?
Question: when this was done, was the cable used the same or when you swapped the card you also swapped the cable?

There may be a problem with the cable.
 
Joined
Oct 23, 2008
Messages
28 (0.01/day)
Likes
4
Location
Sweden
Processor PII 1090T @ 3.8GHz
Motherboard ASUS ROG Crosshair V Formula-Z
Cooling Corsair H80
Memory 8GB Corsar XMS3 1600MHz
Video Card(s) Sapphire TriX R9 290
Storage Intel 520 SSD 120GB, WD Black 2TB, Samsung F3 1TB
Display(s) BenQ 24"
Case Fractal Design Define R4
Audio Device(s) Creative SB Audigy
Power Supply Fractal Design 800W
Software W8 x64
#6
They've tried all the PCI-E Cables from the PSU. I never touched his computer myself, been more like support through Skype, so can't tell for sure how everything is/looks. But I will get to his place as soon as we have time, so I can take a good look at everything.