1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

GPU-Z 0.51 strange checksum

Discussion in 'GPU-Z' started by Socram13, Feb 22, 2011.

  1. Socram13

    Socram13 New Member

    Joined:
    Feb 22, 2011
    Messages:
    19 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Hi everybody i decide to register to share my experience with the useful program gpu-z.:roll:

    But today i discover a strange situation when use the option "save bios backup", currently i have a gigabyte gtx460 oc, but for caution i decide to backup original bios before install a new overclocked by fbe. Until there everything is fine, but for curiosity i decide to check checksum of actual bios and appear RED.
    I did not belive because is a factory default F3 bios, next i remember and backup bios again with an older version of gpu-z 0.48, check checksum again with FBE(bios editor), and result is a GREEN checksum value as it should be. Not satisfied i try to backup bios with "gigabyte vga bios tool" but GREEN checksum.

    Sorry if is little confuse but i need to explain the details of my "investigation":rolleyes:

    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us

    What i want is if anybody could test if is something wrong with that version of gpu.z 0.52...
     
    Last edited: Apr 2, 2011
  2. Socram13

    Socram13 New Member

    Joined:
    Feb 22, 2011
    Messages:
    19 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Thread updates with image details:::: Please watch
     
  3. W1zzard

    W1zzard Administrator Staff Member

    Joined:
    May 14, 2004
    Messages:
    16,542 (3.60/day)
    Thanks Received:
    15,655
    gpuz bug, the bios has some extra bytes appended to the end. the bioses are still valid and will work fine
     
    10 Year Member at TPU
  4. Socram13

    Socram13 New Member

    Joined:
    Feb 22, 2011
    Messages:
    19 (0.01/day)
    Thanks Received:
    0
    Even that bug doesn´t brick my card, it´s not safe to flash with this backup bios.
    It´s better use the bios backup of gpu-z 0.48 that i have...
    Hope this bug can be fixed is the next versions...:ohwell:
     

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)