• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

GPU-Z 0.6.6 System Crash

Joined
Oct 29, 2012
Messages
2 (0.00/day)
Likes
0
#1
Hi i got to report a bug which caused a extrem crash for me.

I watched a Video on Youtube, and started GPU-Z.
When GPU-Z was loading it seemed like it locked up. So i tried ctrl+alt+del but nothing happend. Music kept playing. Then my screen became black, music stopped and the GPU fan ran at 100%, then my screen went into idle mode and didn't wake up anymore. I had to push the reset button.
Uefi reported that it tried to reboot multiple times which kinda scared me because i never had such a message from UEFI before.

I never had such an issue before. Now when i start GPU-Z it seems to work, but while loading it seems to slow down the system for example music will be "slow" for the moment when GPU-Z loads although i have a good system. When i started GPU-Z for the first time after this crash it told me that the crash happend when loading Open CL.

Here are my specs:

Asrock z68 Pro3
Core i5 2500k
Sapphire AMD 7850 2GB
4GB DDR3
Win 7 x64

Also: GPUZ seem to have a bug when reading my clockrates(happens with any driver). The clockrates it reads are incorrect. It reads the clockrates of the OC version of my card although my card isn't a OC Version and runs at stock settings.
 

de.das.dude

Pro Indian Modder
Joined
Jun 13, 2010
Messages
8,202 (2.99/day)
Likes
2,390
Location
Pune
System Name la de da... | Samsung NP355V5C-S05IN
Processor FX 8320 | AMD A8-4500
Motherboard ASRock 990FX Extreme 4 | Samsung something something
Cooling CM Hyper 212 EVO push:pull+ 1 panaflow 113CFM + 2 x 120mm NZXTs | Coolermaster Notepal
Memory 2x4GB DDR3 Corsair Vengeance 1600MHz CL9 | Samsunng 4GB + 2GB DDR3 1600MHz
Video Card(s) AMD 7790 GHZ edition! | 7670M + 7640G
Storage 1TB WD10EZEX | W.D 500GB Green AADS | Samsung 1TB
Display(s) dell S2240l 1080p IPS 21.5" | Samsung antiglare 15.6"
Case NZXT Guardian 921RB(@home) and Antec ASK4000B U3(Current)
Audio Device(s) Realtek ALC892 with THX True Studio | Realtek something
Power Supply Corsair GS600 | 90W Brick, 6 cell 48000mAh battery
Mouse Logitech G400, GOD TIER MOUSE!! LOGitech F310 gamepad!
Keyboard Logitech K200
Software Windows 8.1 x64 | Windows 8.1 x64
Benchmark Scores real men do bench presses not bench marks.
#2
can you post a screen shot og gpu z?

i think flash crashed you system. do you use fire fox?

sometimes my opera crashes when i use youtube or am viewing facebook photos.
i also heard someones system crashing andshowing gpu fault like symptoms, but was later identified to be a flash problem.
 
Joined
Oct 29, 2012
Messages
2 (0.00/day)
Likes
0
#3
can you post a screen shot og gpu z?

i think flash crashed you system. do you use fire fox?

sometimes my opera crashes when i use youtube or am viewing facebook photos.
i also heard someones system crashing andshowing gpu fault like symptoms, but was later identified to be a flash problem.
I use Chrome. Also: look at my Clockrate. It shows 920/1250 that are the clocks of the OC Version. But i do not own the OC Version and my Card runs at stock 860/1200. I think it may be related and caused by reading the bios. I know that there are a lot users right now who have a Black Screen Bug in games. But i never had that. When starting GPU-Z it happend for the very first time.
http://gpuz.techpowerup.com/12/10/29/9c9.png