• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

GPU-Z conflict with KIS 7 / Kaspersky Internet Security 7 ?

UNICORN

New Member
Joined
Aug 25, 2008
Messages
4 (0.00/day)
Likes
0
#1
Yep, I've got a problem with them.
I'm using Windows XP SP2, Catalyst 8.8.
Any time I run GPU-Z (0.2.7), with KIS (Kaspersky Internet Security ver 7.0.1.325) protection enabled, it doesn't start. Just shows off the logo TechpowerUp GPU-Z and stay there until I terminate it by using Windows Task Manager.
After that, every program that I attemp to run will not start, screen shows nothing, but visible Windows task manager :(.
Then, I tried to exit KIS, but it wouldn't (can't kill it because of KIS's self-defense system >.< ) => tried to restart the computer but it wouldn't be restarted because it couldn't shutdown, just stop at "Goodbye screen" => pressed the power button in 5s:D
I tried to add GPU-Z to KIS exclusions threats, but it still doesn't work:banghead:
Have to exit KIS before using GPU-Z.
This could be a bug of KIS, but I think I should tell you, W1zz..
Thanks for reading.
 
Joined
Jul 28, 2007
Messages
8,013 (2.11/day)
Likes
854
Location
Dorset, UK
System Name Gaming Rig | Uni Laptop
Processor Intel Q6600 G0 (2007) @ 3.6Ghz @ 1.45625v (LLC) / 4 GHz Bench @ 1.63v | AMD Turion 64 X2 TL-62 2 GHz
Motherboard ASUS P5Q Deluxe (Intel P45) | HP 6715b
Cooling Xigmatek Dark Knight w/AC MX2 ~ Case Fans: 2 x 180mm + 1 x 120mm Silverstone Fans
Memory 4GB OCZ Platinum PC2-8000 @ 1000Mhz 5-5-5-15 2.1v | 2 x 1GB DDR2 667 MHz
Video Card(s) XFX GTX 285 1GB, Modded FTW BIOS @ 725/1512/1350 w/Accelero Xtreme GTX 280 + Scythe sinks| ATI X1250
Storage 2x WD6400AAKS 1 TB Raid 0, 140GB Raid 1 & 80GB Maxtor Basics External HDD (storage) | 160GB 2.5"
Display(s) Samsung SyncMaster SM2433BW @ 1920 x 1200 via DVI-D | 15.4" WSXGA+ (1680 x 1050 resolution)
Case Silverstone Fortress FT01B-W ~ Logitech G15 R1 / Microsoft Laser Mouse 6000
Audio Device(s) Soundmax AD2000BX Onboard Sound, via Logitech X-230 2.1 | ADI SoundMAX HD Audio
Power Supply Corsair TX650W | HP 90W
Software Windows 7 Ultimate Build 7100 x64 | Windows 7 Ultimate Build 7100 x64
Benchmark Scores 3DM06: 19519, Vantage: P16170 ~ Win7: -CPU 7.5 -MEM 7.5 -AERO 7.9 -GFX 6.0 -HDD 6.0
#2
Try updating to the latest version of KIS. Its on 8 now, you can get it from the product updates ection of their website. and they dont charge for it unlike Norton,etc.
 

UNICORN

New Member
Joined
Aug 25, 2008
Messages
4 (0.00/day)
Likes
0
#3
It's free to update the virus database and some modules, but not for upgrading the program to a newer version. A KIS7's license key cannot be used for KIS8. My license key expiration date is 12/22/2010, can't waste >.<
 
Joined
Jul 28, 2007
Messages
8,013 (2.11/day)
Likes
854
Location
Dorset, UK
System Name Gaming Rig | Uni Laptop
Processor Intel Q6600 G0 (2007) @ 3.6Ghz @ 1.45625v (LLC) / 4 GHz Bench @ 1.63v | AMD Turion 64 X2 TL-62 2 GHz
Motherboard ASUS P5Q Deluxe (Intel P45) | HP 6715b
Cooling Xigmatek Dark Knight w/AC MX2 ~ Case Fans: 2 x 180mm + 1 x 120mm Silverstone Fans
Memory 4GB OCZ Platinum PC2-8000 @ 1000Mhz 5-5-5-15 2.1v | 2 x 1GB DDR2 667 MHz
Video Card(s) XFX GTX 285 1GB, Modded FTW BIOS @ 725/1512/1350 w/Accelero Xtreme GTX 280 + Scythe sinks| ATI X1250
Storage 2x WD6400AAKS 1 TB Raid 0, 140GB Raid 1 & 80GB Maxtor Basics External HDD (storage) | 160GB 2.5"
Display(s) Samsung SyncMaster SM2433BW @ 1920 x 1200 via DVI-D | 15.4" WSXGA+ (1680 x 1050 resolution)
Case Silverstone Fortress FT01B-W ~ Logitech G15 R1 / Microsoft Laser Mouse 6000
Audio Device(s) Soundmax AD2000BX Onboard Sound, via Logitech X-230 2.1 | ADI SoundMAX HD Audio
Power Supply Corsair TX650W | HP 90W
Software Windows 7 Ultimate Build 7100 x64 | Windows 7 Ultimate Build 7100 x64
Benchmark Scores 3DM06: 19519, Vantage: P16170 ~ Win7: -CPU 7.5 -MEM 7.5 -AERO 7.9 -GFX 6.0 -HDD 6.0
#4
It's free to update the virus database and some modules, but not for upgrading the program to a newer version. A KIS7's license key cannot be used for KIS8. My license key expiration date is 12/22/2010, can't waste >.<
It doesnt cost anything to upgrade program. I bought a KIS 7 license, and installed kis 7, then when kis 8 came out i downloaded it and installed and i;m still using the same key.
The guys behind kaspersky arent greedy like Symantec, etc.
 
Joined
Jul 14, 2006
Messages
1,894 (0.45/day)
Likes
432
System Name It's just a computer
Processor i7 6700K
Cooling D5, PA140.3, HK Rev. 3.0
Memory G.Skill F4-3600C16D-8GTZ
Video Card(s) eVGA GTX970SSC
Storage 2X Samsung 960 EVO RAID0
Display(s) ViewSonic VX2770
Case Thermaltake Xaser VI
Audio Device(s) Onboard Realtek/Z-5500
Power Supply Corsair AX1200
Mouse Logitech
Keyboard Logitech
Software Win7 Ultimate x64 SP1
#5
@UNICORN,

alexp99 is correct, I bought and installed KIS 7, downloaded the KIS 2009 installer, used my KIS 7 license key, no problems.
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,067 (3.44/day)
Likes
17,974
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#6
so gpuz doesnt work with kis7 but works with kis 8 ?
 

btarunr

Editor & Senior Moderator
Staff member
Joined
Oct 9, 2007
Messages
34,335 (9.23/day)
Likes
17,427
Location
Hyderabad, India
System Name Long shelf-life potato
Processor Intel Core i7-4770K
Motherboard ASUS Z97-A
Cooling Xigmatek Aegir CPU Cooler
Memory 16GB Kingston HyperX Beast DDR3-1866
Video Card(s) 2x GeForce GTX 970 SLI
Storage ADATA SU800 512GB
Display(s) Samsung U28D590D 28-inch 4K
Case Cooler Master CM690 Window
Audio Device(s) Creative Sound Blaster Recon3D PCIe
Power Supply Corsair HX850W
Mouse Razer Abyssus 2014
Keyboard Microsoft Sidewinder X4
Software Windows 10 Pro Creators Update
#7
Sometimes KIS 7 prevents loading the driver, but it's very rare. Initially it would show "suspicious activity" caution, adding the GPU-Z process to trusted zone got rid of this.
 

Wile E

Power User
Joined
Oct 1, 2006
Messages
24,318 (5.94/day)
Likes
3,682
System Name The ClusterF**k
Processor 980X @ 4Ghz
Motherboard Gigabyte GA-EX58-UD5 BIOS F12
Cooling MCR-320, DDC-1 pump w/Bitspower res top (1/2" fittings), Koolance CPU-360
Memory 3x2GB Mushkin Redlines 1600Mhz 6-8-6-24 1T
Video Card(s) Evga GTX 580
Storage Corsair Neutron GTX 240GB, 2xSeagate 320GB RAID0; 2xSeagate 3TB; 2xSamsung 2TB; Samsung 1.5TB
Display(s) HP LP2475w 24" 1920x1200 IPS
Case Technofront Bench Station
Audio Device(s) Auzentech X-Fi Forte into Onkyo SR606 and Polk TSi200's + RM6750
Power Supply ENERMAX Galaxy EVO EGX1250EWT 1250W
Software Win7 Ultimate N x64, OSX 10.8.4
#8
I had it happen once, but adding it to the exclusion list worked for me.
 

UNICORN

New Member
Joined
Aug 25, 2008
Messages
4 (0.00/day)
Likes
0
#9
Dear all, I use an .key linsence file. When add it for KIS 8, I've got the message like "this key is not used for this application" ( I lost the seri@l number >_<).
As I told, I added GPU-Z to trusted zone but it still cannot start, and KIS doesn't show any message to me.
 
Joined
Jul 28, 2007
Messages
8,013 (2.11/day)
Likes
854
Location
Dorset, UK
System Name Gaming Rig | Uni Laptop
Processor Intel Q6600 G0 (2007) @ 3.6Ghz @ 1.45625v (LLC) / 4 GHz Bench @ 1.63v | AMD Turion 64 X2 TL-62 2 GHz
Motherboard ASUS P5Q Deluxe (Intel P45) | HP 6715b
Cooling Xigmatek Dark Knight w/AC MX2 ~ Case Fans: 2 x 180mm + 1 x 120mm Silverstone Fans
Memory 4GB OCZ Platinum PC2-8000 @ 1000Mhz 5-5-5-15 2.1v | 2 x 1GB DDR2 667 MHz
Video Card(s) XFX GTX 285 1GB, Modded FTW BIOS @ 725/1512/1350 w/Accelero Xtreme GTX 280 + Scythe sinks| ATI X1250
Storage 2x WD6400AAKS 1 TB Raid 0, 140GB Raid 1 & 80GB Maxtor Basics External HDD (storage) | 160GB 2.5"
Display(s) Samsung SyncMaster SM2433BW @ 1920 x 1200 via DVI-D | 15.4" WSXGA+ (1680 x 1050 resolution)
Case Silverstone Fortress FT01B-W ~ Logitech G15 R1 / Microsoft Laser Mouse 6000
Audio Device(s) Soundmax AD2000BX Onboard Sound, via Logitech X-230 2.1 | ADI SoundMAX HD Audio
Power Supply Corsair TX650W | HP 90W
Software Windows 7 Ultimate Build 7100 x64 | Windows 7 Ultimate Build 7100 x64
Benchmark Scores 3DM06: 19519, Vantage: P16170 ~ Win7: -CPU 7.5 -MEM 7.5 -AERO 7.9 -GFX 6.0 -HDD 6.0
#10
Dear all, I use an .key linsence file. When add it for KIS 8, I've got the message like "this key is not used for this application" ( I lost the seri@l number >_<).
As I told, I added GPU-Z to trusted zone but it still cannot start, and KIS doesn't show any message to me.
I used a KIS7 key file an it worked fine on KIS8.

Try going to their site and downloading a new key file. That might fix it.
 
Joined
Jul 14, 2006
Messages
1,894 (0.45/day)
Likes
432
System Name It's just a computer
Processor i7 6700K
Cooling D5, PA140.3, HK Rev. 3.0
Memory G.Skill F4-3600C16D-8GTZ
Video Card(s) eVGA GTX970SSC
Storage 2X Samsung 960 EVO RAID0
Display(s) ViewSonic VX2770
Case Thermaltake Xaser VI
Audio Device(s) Onboard Realtek/Z-5500
Power Supply Corsair AX1200
Mouse Logitech
Keyboard Logitech
Software Win7 Ultimate x64 SP1
#11
FYI, Version 8.0.0.454 of KIS 2009 is available.
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,067 (3.44/day)
Likes
17,974
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#12
i can confirm this issue. with KIS7 gpuz sometimes does not start correctly. this is caused by KAV which somehow tries to pop up the message "software is trying to install a driver" but the message never makes it to the screen for some reason.

a fix is to upgrade to KIS 8 (2009), no matter which settings are used with KIS8, there are no issues with GPU-Z that I could find