• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

GPU-Z & GTX550Ti & WinXP Problem

mountkidd

New Member
Joined
Oct 15, 2012
Messages
7 (0.00/day)
Likes
0
#1
GPU-Z (both 0.6.5 & 0.6.2) does not show any values in any of the tabs on my WinXP 32 SP3 system with a GeForce GTX550Ti video card using the Nvidia 30142 driver. The Event system log shows that the GPU-Z service was successfully sent a start control. GPU-Z works as expected on my Win7 x64 system. Any ideas on what might be happening?
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,056 (3.44/day)
Likes
17,961
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#2
screenshot please
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,056 (3.44/day)
Likes
17,961
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#4
and you are sure you have an nvidia card on your system? thats properly working? and you are not inside a virtual machine?


can you get me that screenshot from your system?
 
Joined
Jan 12, 2010
Messages
1,471 (0.51/day)
Likes
290
Location
Spain
System Name Custom Built | Netbook Samsung N145P
Processor Intel Core i3 6100 | Intel Atom N455 1.6 GHz
Motherboard Asus H110M-K-D3
Cooling Stock heatsink/fan
Memory 12GB RAM
Video Card(s) MSI GT 1050 Ti 4GB| Intel GMA 3150
Storage Samsung EVO 750 120GB + Kingston HyperX Fury 120 GB + 2TB WD Hard disk | Kingston V300 120GB
Display(s) HP Pavilion 22cw
Case A old one
Audio Device(s) Realtek
Power Supply Generic 500W
Software Windows 10 Pro 64-bit 1| Windows 7 Ultimate 64-bit
#5
I have the same issue with a virtual machine
 

mountkidd

New Member
Joined
Oct 15, 2012
Messages
7 (0.00/day)
Likes
0
#6
No, I am not running in a virtual machine - it's the real thing. The GTX550 is the only video card in the system and it is functional. I'm using it as I type this... The attachment shows the details.
 

Attachments

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,056 (3.44/day)
Likes
17,961
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#7
get me that screen from device manager, with the hardware id property tab open.

did you disable any windows services for "optimization" ?

I have the same issue with a virtual machine
the virtual machine virtualizes the graphics hardware, so gpuz has nothing to detect