• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

GPU-Z reads some wrong values from HD4670 Agp

Joined
Oct 7, 2007
Messages
162 (0.04/day)
Likes
20
Location
North of Iran
System Name Main system
Processor Intel Core-i7 4790K
Motherboard Asus H87M-E
Memory 20 Gig Geil DDR1333-CL9
Video Card(s) Gigabyte GTX1080 G1 Gaming
Storage Western Digital Blue Cavier 500 and 1 Terabyte + one Green Cavier 1Terabyte
Display(s) ASUS ML238 LED Monitor
Case Green Viper X3
Audio Device(s) Onboard-Realtek
Power Supply Green 700watt (Its a rebranded psu from highpower/kolink I guess)
Software Windows 10 /Ubuntu 14.04
#1
hello all, i dont know if its a bug ! so i thought itd be best to discuss it here .

firs of all the latest Gpu-z doesnt recognize the card vendor correctly ! ( or maybe it does!)
my card vendor is club3d , while gpu-z as you can see below says its ATI AIB! .
(in this case maybe club3d re branded the powercolor card ).
and the other issue that i think should be taken care of , is the gpu temperature .
i have FanSpeed installed , the gpu temp in FanSpeed differs from the one in GPU-Z .
GPU-Z displays the CPU temperature as the GPU temperature ! i know this because i checked it couple of times.
 

Attachments

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,069 (3.44/day)
Likes
17,978
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#2
the screenshot seems to be correct .. ati aib is a pci id that several different Add in board vendors use.

please show a screenshot of the second tab, gpuz can not read the cpu temperature at all on any system
 
Joined
Oct 7, 2007
Messages
162 (0.04/day)
Likes
20
Location
North of Iran
System Name Main system
Processor Intel Core-i7 4790K
Motherboard Asus H87M-E
Memory 20 Gig Geil DDR1333-CL9
Video Card(s) Gigabyte GTX1080 G1 Gaming
Storage Western Digital Blue Cavier 500 and 1 Terabyte + one Green Cavier 1Terabyte
Display(s) ASUS ML238 LED Monitor
Case Green Viper X3
Audio Device(s) Onboard-Realtek
Power Supply Green 700watt (Its a rebranded psu from highpower/kolink I guess)
Software Windows 10 /Ubuntu 14.04
#3
the screenshot seems to be correct .. ati aib is a pci id that several different Add in board vendors use.

please show a screenshot of the second tab, gpuz can not read the cpu temperature at all on any system
gotta go home and take another screen shot .
 
Joined
Oct 7, 2007
Messages
162 (0.04/day)
Likes
20
Location
North of Iran
System Name Main system
Processor Intel Core-i7 4790K
Motherboard Asus H87M-E
Memory 20 Gig Geil DDR1333-CL9
Video Card(s) Gigabyte GTX1080 G1 Gaming
Storage Western Digital Blue Cavier 500 and 1 Terabyte + one Green Cavier 1Terabyte
Display(s) ASUS ML238 LED Monitor
Case Green Viper X3
Audio Device(s) Onboard-Realtek
Power Supply Green 700watt (Its a rebranded psu from highpower/kolink I guess)
Software Windows 10 /Ubuntu 14.04
#4
sorry for the delay .
i took two screen shots .
1 form gpuz
and the other one accompanying speedfan .
i didnt install speedfan in win7 , and i think thats why the temps are kinda different .
under windows xp , gpu z shows a temperature for gpu which speedfan shows in in the second label .
i mean in speedfan the temp2 represents the cpu temp , and the 2700 rmp which you see on the left represents the cpu fan .
as you see i am not running any cpu or gpu intensive task . so cpu fan is normal , and gpu temp is reasonable .
but look at gpuz , gpuz shows 34 for my card ! and i think thats my cpu temp!
in previous versions of gpuz i didnt have neither this kind of problem nor this card .
 

Attachments

Joined
Oct 7, 2007
Messages
162 (0.04/day)
Likes
20
Location
North of Iran
System Name Main system
Processor Intel Core-i7 4790K
Motherboard Asus H87M-E
Memory 20 Gig Geil DDR1333-CL9
Video Card(s) Gigabyte GTX1080 G1 Gaming
Storage Western Digital Blue Cavier 500 and 1 Terabyte + one Green Cavier 1Terabyte
Display(s) ASUS ML238 LED Monitor
Case Green Viper X3
Audio Device(s) Onboard-Realtek
Power Supply Green 700watt (Its a rebranded psu from highpower/kolink I guess)
Software Windows 10 /Ubuntu 14.04
#5
edited.
my bad .i'm sorry i made a mistake , and the reason was that i used to have a nvidia 6600 which had a fairly high temps, and about 5 months ago it died because of that high temp! i couldnt convince myself that this superior card the 4670 has this low temp! thats why i was kinnda worried .
again sorry for the disturbance .
 

Attachments

Last edited: