• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

GPU-z says one slot is 2.0 and other isnt

Joined
Apr 30, 2006
Messages
1,181 (0.18/day)
Processor 7900
Motherboard Rampage Apex
Cooling H115i
Memory 64GB TridentZ 3200 14-14-14-34-1T
Video Card(s) Fury X
Case Corsair 740
Audio Device(s) 8ch LPCM via HDMI to Yamaha Z7 Receiver
Power Supply Corsair AX860
Mouse G903
Keyboard G810
Software 8.1 x64
I'm using ATI HD4870 on a P5E WS Pro board that uses the x38 chipset. GPU-Z shows "PCI-E x16 @ x16" when installed in the top slot nearest the CPU. When in the bottom slot it says "PCI-E 2.0 x16 @ x16 2.0". CCC and everest says its running at x16 2.0 in either slot. Is this an error in GPU-Z? or could one slot be limited to 1.1 and the other 2.0?




 
D

Deleted member 24505

Guest
It must be an error,if you KNOW the specs of the board to be true,then the software is misreporting.
 
Joined
Apr 30, 2006
Messages
1,181 (0.18/day)
Processor 7900
Motherboard Rampage Apex
Cooling H115i
Memory 64GB TridentZ 3200 14-14-14-34-1T
Video Card(s) Fury X
Case Corsair 740
Audio Device(s) 8ch LPCM via HDMI to Yamaha Z7 Receiver
Power Supply Corsair AX860
Mouse G903
Keyboard G810
Software 8.1 x64
It must be an error,if you KNOW the specs of the board to be true,then the software is misreporting.

Yea I know but this board has a PCI-X slot on it and im wondering if its tied into the PCI-E lanes and not compatible with PCI-E 2.0 and forcing 1.1 mode. Its just weird that one slot shows 1.1 and the other 2.0 in GPU-Z.
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
26,870 (3.72/day)
Processor Ryzen 7 5700X
Memory 48 GB
Video Card(s) RTX 4080
Storage 2x HDD RAID 1, 3x M.2 NVMe
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 10 64-bit
ask asus support its either a design limitation or some bios link negotiation issue
 
Joined
Apr 21, 2008
Messages
5,250 (0.91/day)
Location
IRAQ-Baghdad
System Name MASTER
Processor Core i7 3930k run at 4.4ghz
Motherboard Asus Rampage IV extreme
Cooling Corsair H100i
Memory 4x4G kingston hyperx beast 2400mhz
Video Card(s) 2X EVGA GTX680
Storage 2X Crusial M4 256g raid0, 1TbWD g, 2x500 WD B
Display(s) Samsung 27' 1080P LED 3D monitior 2ms
Case CoolerMaster Chosmos II
Audio Device(s) Creative sound blaster X-FI Titanum champion,Creative speakers 7.1 T7900
Power Supply Corsair 1200i, Logitch G500 Mouse, headset Corsair vengeance 1500
Software Win7 64bit Ultimate
Benchmark Scores 3d mark 2011: testing
try update bios , if you update bios of the x38 maybe you have a x48 mobo , bios of x38 do too much things am sure
 
Joined
Apr 30, 2006
Messages
1,181 (0.18/day)
Processor 7900
Motherboard Rampage Apex
Cooling H115i
Memory 64GB TridentZ 3200 14-14-14-34-1T
Video Card(s) Fury X
Case Corsair 740
Audio Device(s) 8ch LPCM via HDMI to Yamaha Z7 Receiver
Power Supply Corsair AX860
Mouse G903
Keyboard G810
Software 8.1 x64
I got a beta bios from asus support which fixed the issue. If anyone needs this bios pm me.
 

Ketxxx

Heedless Psychic
Joined
Mar 4, 2006
Messages
11,521 (1.75/day)
Location
Kingdom of gods
System Name Ravens Talon
Processor AMD R7 3700X @ 4.4GHz 1.3v
Motherboard MSI X570 Tomahawk
Cooling Modded 240mm Coolermaster Liquidmaster
Memory 2x16GB Klevv BoltX 3600MHz & custom timings
Video Card(s) Powercolor 6800XT Red Devil
Storage 250GB Asgard SSD, 1TB Integral SSD, 2TB Seagate Barracuda
Display(s) 27" BenQ Mobiuz
Case NZXT Phantom 530
Audio Device(s) Asus Xonar DX 7.1 PCI-E
Power Supply 1000w Supernova
Software Windows 10 x64
Benchmark Scores Fast. I don't need epeen.
Whats the email of the tech that replied to you? I'd like to talk to those dimwits about the P5Q series.
 
Top