• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

GPU-Z shows wrong company name

Joined
Sep 13, 2020
Messages
145 (0.10/day)
System Name Desktop
Processor AMD Ryzen 7 5800X3D (H²O)
Motherboard ASRock X470 Taichi
Cooling NZXT X61 + 2x PH-F140XP | NZXT X41 + PH-F140XP
Memory G.Skill 32 GiB DDR4@3600 CL16
Video Card(s) MSI RX 5700 XT (H²O)
Storage Crucial MX200 250GB, SEC 970 Evo 1TB
Display(s) LG 34GL750-B
Case Phanteks Enthoo Luxe
Audio Device(s) ALC1220, DT 770 Pro, UR44
Power Supply BeQuiet! SP E10 700W
Mouse EndgameGear XM1
Keyboard Cherry RS 6000M
Software EndeavourOS | Pop!_OS | Win10
Hello @W1zzard,

GPU-Z don't show the right company name.
I have a RX 5700 XT reference card.

GPU-Z 5700 XT Reference.png
GPU-Z Anzeigefehler als ASUS.gif


It's not an "ASUS" product: 4163 (1043 Hex). Could you please change it back to "AMD" 4130 (1022 Hex)?

Best regards
 
Joined
Dec 25, 2020
Messages
5,329 (4.11/day)
Location
São Paulo, Brazil
Hello @W1zzard,

GPU-Z don't show the right company name.
I have a RX 5700 XT reference card.

View attachment 342192 View attachment 342193

It's not an "ASUS" product. Could you please change it back to "AMD"(?).

Best regards

GPU-Z merely reads the name that the driver itself has set. Are you using a modified driver, perhaps? Also, your screenshots are years apart, so something might have changed along the way. Either way this shouldn't affect your GPU's performance and doesn't truly matter, it's not a reliable identification as it can be changed by the user.

1712343927775.png
 
Joined
Sep 13, 2020
Messages
145 (0.10/day)
System Name Desktop
Processor AMD Ryzen 7 5800X3D (H²O)
Motherboard ASRock X470 Taichi
Cooling NZXT X61 + 2x PH-F140XP | NZXT X41 + PH-F140XP
Memory G.Skill 32 GiB DDR4@3600 CL16
Video Card(s) MSI RX 5700 XT (H²O)
Storage Crucial MX200 250GB, SEC 970 Evo 1TB
Display(s) LG 34GL750-B
Case Phanteks Enthoo Luxe
Audio Device(s) ALC1220, DT 770 Pro, UR44
Power Supply BeQuiet! SP E10 700W
Mouse EndgameGear XM1
Keyboard Cherry RS 6000M
Software EndeavourOS | Pop!_OS | Win10
GPU-Z merely reads the name that the driver itself has set.
Oh you are right. I started an older version and it shows the same wrong name.

Are you using a modified driver, perhaps?
No, I installed the 24.3.1 from the AMD website.



Okay. I found out, that AMD had replaced the installer file:

different adrenalin versions.png


So I'll install the new version now.
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
27,229 (3.70/day)
Processor Ryzen 7 5700X
Memory 48 GB
Video Card(s) RTX 4080
Storage 2x HDD RAID 1, 3x M.2 NVMe
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 10 64-bit
Hello @W1zzard,

GPU-Z don't show the right company name.
I have a RX 5700 XT reference card.

View attachment 342192 View attachment 342193

It's not an "ASUS" product: 4163 (1043 Hex). Could you please change it back to "AMD" 4130 (1022 Hex)?

Best regards
The first line in GPU-Z comes from the graphics driver, it's the same name displayed in Device Manager. Do you have the official drivers from AMD installed?

GPU-Z correctly shows "Subvendor" "ATI/AMD"
 
Joined
Sep 13, 2020
Messages
145 (0.10/day)
System Name Desktop
Processor AMD Ryzen 7 5800X3D (H²O)
Motherboard ASRock X470 Taichi
Cooling NZXT X61 + 2x PH-F140XP | NZXT X41 + PH-F140XP
Memory G.Skill 32 GiB DDR4@3600 CL16
Video Card(s) MSI RX 5700 XT (H²O)
Storage Crucial MX200 250GB, SEC 970 Evo 1TB
Display(s) LG 34GL750-B
Case Phanteks Enthoo Luxe
Audio Device(s) ALC1220, DT 770 Pro, UR44
Power Supply BeQuiet! SP E10 700W
Mouse EndgameGear XM1
Keyboard Cherry RS 6000M
Software EndeavourOS | Pop!_OS | Win10
Top