1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Graphics card giving me low clocks/frame rates

Discussion in 'AMD / ATI' started by El_Mayo, Aug 18, 2010.

  1. El_Mayo

    El_Mayo

    Joined:
    Apr 15, 2009
    Messages:
    2,886 (0.99/day)
    Thanks Received:
    255
    I have the XFX 5770
    I was having weird problems where in 3d mode my clocks were 400/900 instead of 960/1300
    I've rolled back to 10.5 driver and this is fixed, however even at the right clocks sometimes my frame rates dip
    From 150+ on cod4 to 30
    it's capped at 30 as well (i.e for about a minute it would be exactly 29-30 frames)
    then it returns to normal
    any thoughts?
     
  2. KingPing

    KingPing

    Joined:
    Aug 17, 2009
    Messages:
    847 (0.30/day)
    Thanks Received:
    286
    Location:
    Argentina (South America)
    I have a 5850, with cat 10.4, and if i'm watching a video in youtube the clocks jump to 400 mhz, but would stay there (instead of jumping to 775 mhz), even if a game is launched, if i don't minimize the browser where that video is.

    maybe it's something similar.
     
  3. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    41,868 (10.73/day)
    Thanks Received:
    17,549
    Uninstall/reinstall drivers. Use Driver Sweeper or something like that as well. Don't use "Roll Back"
     
    El_Mayo says thanks.
    10 Year Member at TPU
  4. surfingerman

    surfingerman New Member

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Messages:
    209 (0.08/day)
    Thanks Received:
    59
    had this identical problem, complete driver sweep, unistalling drivers with the uninstaller AND, also manually uninstalling all nvidia and amd drivers and fresh install 10.5 completely fixed it, you should give it a go
     
    KingPing says thanks.
  5. El_Mayo

    El_Mayo

    Joined:
    Apr 15, 2009
    Messages:
    2,886 (0.99/day)
    Thanks Received:
    255
    That's what I used
    rolledback to 10.6
    didn't uninstall though
    installed 10.5 over it

    how do I do a driver sweep?
     
  6. erocker

    erocker Super Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    41,868 (10.73/day)
    Thanks Received:
    17,549
    Yeah, I said don't rollback as it causes issues.

    Read and follow this: http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=52502

    All of the info is in there. Do it all and it will work.
     
    KingPing and TheLaughingMan say thanks.
    10 Year Member at TPU

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)