• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Graphics Card Won't Display! Please Help

Joined
Aug 7, 2012
Messages
5 (0.00/day)
Likes
0
#1
Hi I'm new here and I have a big problem, I have tried everything and would like any help I can get.

My Rig:
Intel Core i5 2320 @ 3.4Ghz
Acer Oem Motherboard
4Gb Dual Channel 1333Mhz DDR3 Ram
Gainward GTX275 Golden Sample
500Gb Western Digital Blue Caviar
DVD Re-writer Drive
3 Non-LED Case Fans
Fractal Design Tesla 600W Psu

The Graphics Card when connected wont display through my monitor and I have Re-seated 4x and checked that all connections are secure and that both 6-pin Pci-e are connected but still no display. When I plug it into my On board Graphics then the display comes on and everything works, I have tried disabling the on board Graphics through Device Manger to no avail and I cant change the primary boot in the Bios as it is Oem and wont let me.

The PSU is new and has more than enough power but I will give you some details:

+3.3V = 24A
+5V = 24A
+12v1 = 20A
+12v2 = 20A
+12v3 = 20A
+12v4 = 20A
-12v = 0.5A
+5Vsb = 2.5A

The Continuous output is rated at 531.5W with a peak of 600W and is 80Plus Certified

So I highly doubt it is the power supply as it has more than enough but I suppose it could be faulty? and it was then how would I tell?

I also should mention that I have tested the Graphics card in another system and it worked fine and when I put a low profile card into my computer it worked, so is it my Motherboard or something else? I am at a complete loss and any help would be greatly appreciated.
 
Joined
Feb 19, 2006
Messages
5,609 (1.30/day)
Likes
1,285
Location
New York
System Name http://www.heatware.com/eval.php?id=73751
Processor i7-920 CO@4.2GHZ / ASUS GL553VW 15.6" Gaming Laptop NVIDIA GTX 960M 4GB Intel Core i56300HQ 8GB DDR4
Motherboard Asus P6T Deluxe Intel X58
Cooling Asetek Liquid CPU Cooling System
Memory CORSAIR DOMINATOR 6GB (3 x 2GB) DDR3 1600
Video Card(s) 2X ATI Radeon HD 4870 X2 2GB DDR5 PCI-Express
Storage (RAID-0) with 4 Identical Hard Drives (1.28TB (320GBx4)
Display(s) LG 50" 50PK550 1080p 600Hz Plasma/37 Inch WestingHouse @1920x1080
Case Thermaltake M9 (I hate it its like trying to live in a 1 inch box)
Power Supply ThermalTake ToughPower 1200 Watt
Software Windows 7 professional 64
#2
You may need to config the GPU options within the bios.
 

Tatty_One

Super Moderator
Staff member
Joined
Jan 18, 2006
Messages
19,764 (4.54/day)
Likes
6,033
Location
Worcestershire, UK
Processor Skylake Core i7 6700k @ 4.6gig
Motherboard MSI Z170A Tomahawk
Cooling Cooler Master Seidon 240V AIO/Viper140's
Memory 16GB Corsair Vengeance LPX 3000mhz CL14
Video Card(s) Sapphire 4gb R9 290X VaporX @1150mhz
Storage SkHynix SL308 120GB/CrucialM4/1TB WD Black
Display(s) LG 29inch 2560x1080 Curved Ultrawide IPS
Case Phanteks Enthoo Pro M Windowed - Gunmetal
Audio Device(s) Xifi Elite Pro 7.1/VideoLogic ZXR550's
Power Supply XFX Pro Black Edition 750W Gold modular
Keyboard CM Storm Octane Combo
Software Win 10 Home x64
#3
Assuming you have actually put the 275 in the correect PCI-E slot, might I ask a couple of questions........

* Can you boot to integrated graphics with the 275 in the slot through "safe" mode (F8?)?
* If you can, can you disable integrated graphics in device manager whilst in safe mode so that on normal restart it may then boot to 275? Does Device Manager identify both integrated grapics and 275?
 
Joined
Mar 26, 2010
Messages
7,646 (2.71/day)
Likes
1,983
Location
Jakarta, Indonesia
System Name micropage7
Processor Intel G4400
Motherboard MSI B150M Bazooka D3
Cooling Stock ( Lapped )
Memory 16 Gb Team Xtreem DDR3
Video Card(s) Nvidia GTX460
Storage Seagate 1 TB, 5oo Gb and SSD A-Data 128 Gb
Display(s) LG 19 inch LCD Wide Screen
Case HP dx6120 MT
Audio Device(s) Stock
Power Supply Be Quiet 600 Watt
Software Windows 7 64-bit
Benchmark Scores Classified
#4
try to turn it on without card then set the bios to use pciex card then turn it off
plug the card into pciex slot and try turn it on
 
Joined
Dec 6, 2005
Messages
9,808 (2.23/day)
Likes
3,796
Location
Manchester, NH
System Name Working on it ;)
Processor I7-4790K
Motherboard MSI Z97
Cooling Be Quiet Pure Rock Air
Memory 16GB 4x4 G.Skill CAS9 2133 Sniper
Video Card(s) Intel IGP (Dedicated GPU TBD)
Storage WD 320 / 500KS / 500KS / 640KS / 640LS / 640LS / 640LS / 1TBFAEX and a NAS with 2x2Tb WD Black
Display(s) 24" DELL 2405FPW
Case Rosewill Challenger
Audio Device(s) Onboard + HD HDMI
Power Supply Corsair HX750 (love it)
Mouse Logitech G5
Software Win 7 Pro
#5

Tatty_One

Super Moderator
Staff member
Joined
Jan 18, 2006
Messages
19,764 (4.54/day)
Likes
6,033
Location
Worcestershire, UK
Processor Skylake Core i7 6700k @ 4.6gig
Motherboard MSI Z170A Tomahawk
Cooling Cooler Master Seidon 240V AIO/Viper140's
Memory 16GB Corsair Vengeance LPX 3000mhz CL14
Video Card(s) Sapphire 4gb R9 290X VaporX @1150mhz
Storage SkHynix SL308 120GB/CrucialM4/1TB WD Black
Display(s) LG 29inch 2560x1080 Curved Ultrawide IPS
Case Phanteks Enthoo Pro M Windowed - Gunmetal
Audio Device(s) Xifi Elite Pro 7.1/VideoLogic ZXR550's
Power Supply XFX Pro Black Edition 750W Gold modular
Keyboard CM Storm Octane Combo
Software Win 10 Home x64
#6
Guys, I think he is saying that his OEM Bios won't allow him to do that.

"I have tried disabling the on board Graphics through Device Manger to no avail and I cant change the primary boot in the Bios as it is Oem and wont let me".
 
Joined
Aug 7, 2012
Messages
5 (0.00/day)
Likes
0
#7
Hey and thanks for all the quick reply's :)

When I go into Bios it wont let me select what to boot from as it is just blacked out, also when the card is installed I can use the onboard graphics fine but switching the the Graphics card gives a black screen.

I did try to Disable and uninstall the onboard Graphics but it still didn't work and I tried to install the Graphic cards Drivers but just said "No compatible hardware could be detected".

When I'm in the Device Manager it only detects the onboard Graphics and not the Graphics card, it is installed into the correct slot as I only have one as it is a Micro-ATX. I have ran Memory Diagnostics and temperature tests and everything is fine.

I also tried using the DVI, HDMI and VGA with nothing but a blank screen.
 
Joined
Feb 19, 2006
Messages
5,609 (1.30/day)
Likes
1,285
Location
New York
System Name http://www.heatware.com/eval.php?id=73751
Processor i7-920 CO@4.2GHZ / ASUS GL553VW 15.6" Gaming Laptop NVIDIA GTX 960M 4GB Intel Core i56300HQ 8GB DDR4
Motherboard Asus P6T Deluxe Intel X58
Cooling Asetek Liquid CPU Cooling System
Memory CORSAIR DOMINATOR 6GB (3 x 2GB) DDR3 1600
Video Card(s) 2X ATI Radeon HD 4870 X2 2GB DDR5 PCI-Express
Storage (RAID-0) with 4 Identical Hard Drives (1.28TB (320GBx4)
Display(s) LG 50" 50PK550 1080p 600Hz Plasma/37 Inch WestingHouse @1920x1080
Case Thermaltake M9 (I hate it its like trying to live in a 1 inch box)
Power Supply ThermalTake ToughPower 1200 Watt
Software Windows 7 professional 64
#8
Hey and thanks for all the quick reply's :)

When I go into Bios it wont let me select what to boot from as it is just blacked out, also when the card is installed I can use the onboard graphics fine but switching the the Graphics card gives a black screen.

I did try to Disable and uninstall the onboard Graphics but it still didn't work and I tried to install the Graphic cards Drivers but just said "No compatible hardware could be detected".

When I'm in the Device Manager it only detects the onboard Graphics and not the Graphics card, it is installed into the correct slot as I only have one as it is a Micro-ATX. I have ran Memory Diagnostics and temperature tests and everything is fine.

I also tried using the DVI, HDMI and VGA with nothing but a blank screen.

Does the fan on the Graphic card spin up?
 
Joined
Feb 12, 2006
Messages
2,289 (0.53/day)
Likes
410
System Name MONEY PIT
Processor i7-3770K @ 4800 1.20v batch #3231B415 Delided
Motherboard ASrock Z77 OC Formula w onboard waterblocks
Cooling Apogee HD, MCP655,rad MCR320-XP,Micro Rev2 res
Memory G,skill Trident X F3-2400C10D-16GTX
Video Card(s) EVGA GTX 980 Ti Classified with EK nickel/acetal waterblock installed
Storage 2x120gig Wildfire raid0 2x120gig VERTEX3 raid0
Display(s) 3/ Samsung2343bwx + 65in LG 4K
Case NZXT Phantom White w/red
Audio Device(s) ReCon3d fatal1ty pro, Logitech z906 THX
Power Supply corsair AX860i
Mouse Rat7
Software 64bit ++++ win 10
#9
Joined
Feb 19, 2006
Messages
5,609 (1.30/day)
Likes
1,285
Location
New York
System Name http://www.heatware.com/eval.php?id=73751
Processor i7-920 CO@4.2GHZ / ASUS GL553VW 15.6" Gaming Laptop NVIDIA GTX 960M 4GB Intel Core i56300HQ 8GB DDR4
Motherboard Asus P6T Deluxe Intel X58
Cooling Asetek Liquid CPU Cooling System
Memory CORSAIR DOMINATOR 6GB (3 x 2GB) DDR3 1600
Video Card(s) 2X ATI Radeon HD 4870 X2 2GB DDR5 PCI-Express
Storage (RAID-0) with 4 Identical Hard Drives (1.28TB (320GBx4)
Display(s) LG 50" 50PK550 1080p 600Hz Plasma/37 Inch WestingHouse @1920x1080
Case Thermaltake M9 (I hate it its like trying to live in a 1 inch box)
Power Supply ThermalTake ToughPower 1200 Watt
Software Windows 7 professional 64
#11
Try the graphic card in safe mode? If so does it work?
 
Joined
Dec 6, 2005
Messages
9,808 (2.23/day)
Likes
3,796
Location
Manchester, NH
System Name Working on it ;)
Processor I7-4790K
Motherboard MSI Z97
Cooling Be Quiet Pure Rock Air
Memory 16GB 4x4 G.Skill CAS9 2133 Sniper
Video Card(s) Intel IGP (Dedicated GPU TBD)
Storage WD 320 / 500KS / 500KS / 640KS / 640LS / 640LS / 640LS / 1TBFAEX and a NAS with 2x2Tb WD Black
Display(s) 24" DELL 2405FPW
Case Rosewill Challenger
Audio Device(s) Onboard + HD HDMI
Power Supply Corsair HX750 (love it)
Mouse Logitech G5
Software Win 7 Pro
#12
Hey and thanks for all the quick reply's :)

When I go into Bios it wont let me select what to boot from as it is just blacked out, also when the card is installed I can use the onboard graphics fine but switching the the Graphics card gives a black screen.

I did try to Disable and uninstall the onboard Graphics but it still didn't work and I tried to install the Graphic cards Drivers but just said "No compatible hardware could be detected".

When I'm in the Device Manager it only detects the onboard Graphics and not the Graphics card, it is installed into the correct slot as I only have one as it is a Micro-ATX. I have ran Memory Diagnostics and temperature tests and everything is fine.

I also tried using the DVI, HDMI and VGA with nothing but a blank screen.
I wonder if ACER did something evil like put a jumper on the board to disable on-board graphics.
 
Joined
Aug 7, 2012
Messages
5 (0.00/day)
Likes
0
#13
Well in the Bios the Graphics is set to auto and I can't change it but what do you mean boot into safe mode? Do you mean with the GTX 275 or the onboard? As I cant even get the bios to display with the GTX275??
 

Tatty_One

Super Moderator
Staff member
Joined
Jan 18, 2006
Messages
19,764 (4.54/day)
Likes
6,033
Location
Worcestershire, UK
Processor Skylake Core i7 6700k @ 4.6gig
Motherboard MSI Z170A Tomahawk
Cooling Cooler Master Seidon 240V AIO/Viper140's
Memory 16GB Corsair Vengeance LPX 3000mhz CL14
Video Card(s) Sapphire 4gb R9 290X VaporX @1150mhz
Storage SkHynix SL308 120GB/CrucialM4/1TB WD Black
Display(s) LG 29inch 2560x1080 Curved Ultrawide IPS
Case Phanteks Enthoo Pro M Windowed - Gunmetal
Audio Device(s) Xifi Elite Pro 7.1/VideoLogic ZXR550's
Power Supply XFX Pro Black Edition 750W Gold modular
Keyboard CM Storm Octane Combo
Software Win 10 Home x64
#14
Try and find out any info on the motherboard that you can, there are some of these OEM boards where the manufacturer just locks/hides advanced bios options and there are some little apps out there that can unlock them.
 
Joined
Dec 6, 2005
Messages
9,808 (2.23/day)
Likes
3,796
Location
Manchester, NH
System Name Working on it ;)
Processor I7-4790K
Motherboard MSI Z97
Cooling Be Quiet Pure Rock Air
Memory 16GB 4x4 G.Skill CAS9 2133 Sniper
Video Card(s) Intel IGP (Dedicated GPU TBD)
Storage WD 320 / 500KS / 500KS / 640KS / 640LS / 640LS / 640LS / 1TBFAEX and a NAS with 2x2Tb WD Black
Display(s) 24" DELL 2405FPW
Case Rosewill Challenger
Audio Device(s) Onboard + HD HDMI
Power Supply Corsair HX750 (love it)
Mouse Logitech G5
Software Win 7 Pro
#15
What model of ACER machine is that?

Edit: http://acer.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/1116/kw/upgrade video

Maybe relevant, I dunno, it only talks about ATI video cards:
Why isn't video displayed with some add-on PCI-Express video cards on my Acer desktop?

While the Acer Power Fe and Acer Aspire T670 desktops meet PCI Express standards ATI had identified an issue where certain older Radeon video cards have a conflict with the integrated video controller present on the desktop. Due to this conflict some PCI-Express video cards will not be recognized as installed on the desktop.

Note: If the add-on video card is not recognized by the desktop the video signal will still be present on the integrated video port on the desktop.
 
Last edited:
Joined
Aug 7, 2012
Messages
5 (0.00/day)
Likes
0
#16
So the GTX 275 might just be too old?

And if so what would you recommend as a suitable upgrade, I have my eye on a GTS 250?
 
Joined
Oct 29, 2010
Messages
2,944 (1.13/day)
Likes
1,379
System Name The Sheriff / The Deputy
Processor 2500K / G4560
Motherboard ASRock P67Extreme4 / Gigabyte GA-Z170-HD3 DDR3
Cooling CM Hyper TX3 / Intel stock
Memory 16 GB Kingston HyperX / 8 GB Kingston HyperX
Video Card(s) EVGA GTX 960 SSC / Gigabyte GTX 1050 Ti LP
Storage SSD, some WD and lots of Samsungs
Display(s) BenQ GW2470 / Samsung SyncMaster T220
Case Cooler Master CM690 II Advanced / Thermaltake Core v31
Audio Device(s) Asus Xonar D1/Denon PMA500AE/Wharfedale D 10.1/Senn HD518
Power Supply Corsair TX650 / Corsair TX650M
Mouse Steelseries Rival 100/ Mionix Avior 7000
Keyboard Sidewinder
Software Windows 10 / Windows 10 Pro
#17
So the GTX 275 might just be too old?

And if so what would you recommend as a suitable upgrade, I have my eye on a GTS 250?
NOOOO. The GTX275 is almost 2x times faster than the GTS250. What is your budget and what resolution is your monitor?
 
Joined
Dec 6, 2005
Messages
9,808 (2.23/day)
Likes
3,796
Location
Manchester, NH
System Name Working on it ;)
Processor I7-4790K
Motherboard MSI Z97
Cooling Be Quiet Pure Rock Air
Memory 16GB 4x4 G.Skill CAS9 2133 Sniper
Video Card(s) Intel IGP (Dedicated GPU TBD)
Storage WD 320 / 500KS / 500KS / 640KS / 640LS / 640LS / 640LS / 1TBFAEX and a NAS with 2x2Tb WD Black
Display(s) 24" DELL 2405FPW
Case Rosewill Challenger
Audio Device(s) Onboard + HD HDMI
Power Supply Corsair HX750 (love it)
Mouse Logitech G5
Software Win 7 Pro
#18
So the GTX 275 might just be too old?

And if so what would you recommend as a suitable upgrade, I have my eye on a GTS 250?
It just says some certain older ATI cards. Can you get your hands on *any* newer PCIe card to try and see if it works with the ACER?