• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

gt755m wont launch bf4

Joined
Feb 17, 2014
Messages
1 (0.00/day)
Likes
0
#1
hey, i just got a lenovo y510p so i could get into pc gaming, i mostly just wanna play battlefield 4 but it wont launch with the nvidia gt755m gpu in my computer it will start to load and every time it will stop half way threw the loading screen and crash, but when i try to launch it with the integrated intel graphics it will work and i can play the game but the frame rates are painfully low i have tried updating the drivers to the newest and to a couple older ones that are still supported by battlefield 4 and i still have the same problem.

any help would be much appreciated, thanks.
 
Joined
Dec 9, 2013
Messages
910 (0.62/day)
Likes
280
System Name BlueKnight
Processor Intel Celeron G1610 @ 2.60GHz
Motherboard Gigabyte GA-H61M-S2PH (rev. 1.0)
Memory 1x 4GB DDR3 @ 1333MHz (Kingston KVR13N9S8/4)
Video Card(s) 1x NVIDIA GeForce 9500GT 512MB (Zotac ZT-95TEH2P-FSL)
Storage 1x 160GB (Western Digital WD1600AAJS-75M0A0)
Display(s) 1x 20" 1600x900 (PHILIPS 200VW9FBJ/78)
Case μATX Case (Generic)
Power Supply 300W (Generic)
Software GNU/Linux Mint 17
#2
Don't know, the notebook versions of GPUs are not even officially supported by most games (especially big($) titles like Battlefield)...

They always say: "They may work but are not officially supported".

Happy New Year!
 
Joined
Aug 26, 2013
Messages
954 (0.61/day)
Likes
385
Location
Cumberland Plateau
System Name EVGA-FX | Lenny (Lenovo Y480)
Processor AMD FX-8320 @ 4.5GHz 1.416v | i7 3610qm
Motherboard Asus M5A99FX Pro R2.0
Cooling Phanteks PH-TC14PE
Memory 2x4GB Corsair Vengeance @ 1600 | 8gb DDR3 @ 1600
Video Card(s) EVGA GTX780 Classified @ 1228MHz 1.615v | GT640m LE
Storage Crucial M500 480GB, WD Caviar Blue 500GB, WD Scorpio Blue 750GB | Samsung 250GB 840
Display(s) Qnix QX2710 1440p | 42" Vizio 3D LCD TV 1080p
Case CoolerMaster HAF XB Evo
Power Supply Seasonic G-650
Software Windows 6.3.9600
#3
Don't know, the notebook versions of GPUs are not even officially supported by most games (especially big($) titles like Battlefield)...

They always say: "They may work but are not officially supported".


Happy New Year!
That is a load of crap.

Merry Christmas!

hey, i just got a lenovo y510p so i could get into pc gaming, i mostly just wanna play battlefield 4 but it wont launch with the nvidia gt755m gpu in my computer it will start to load and every time it will stop half way threw the loading screen and crash, but when i try to launch it with the integrated intel graphics it will work and i can play the game but the frame rates are painfully low i have tried updating the drivers to the newest and to a couple older ones that are still supported by battlefield 4 and i still have the same problem.

any help would be much appreciated, thanks.
You could try:
Completely removing the nvidia drivers and do a clean install (may be worth trying the latest drivers from Lenovo's website.)
Running BF4 in 32-bit mode
Doing a repair install of BF4 through Origin

Is there any specific error that comes up?

Also, do you have SLI on your laptop?
 
Last edited:
Joined
Dec 9, 2013
Messages
910 (0.62/day)
Likes
280
System Name BlueKnight
Processor Intel Celeron G1610 @ 2.60GHz
Motherboard Gigabyte GA-H61M-S2PH (rev. 1.0)
Memory 1x 4GB DDR3 @ 1333MHz (Kingston KVR13N9S8/4)
Video Card(s) 1x NVIDIA GeForce 9500GT 512MB (Zotac ZT-95TEH2P-FSL)
Storage 1x 160GB (Western Digital WD1600AAJS-75M0A0)
Display(s) 1x 20" 1600x900 (PHILIPS 200VW9FBJ/78)
Case μATX Case (Generic)
Power Supply 300W (Generic)
Software GNU/Linux Mint 17
#4
You could try: Completely removing the nvidia drivers and do a clean install (may be worth trying the latest drivers from Lenovo's website.) Running BF4 in 32-bit mode Doing a repair install of BF4 through Origin Is there any specific error that comes up? Also, do you have SLI on your laptop?
This is a load of crap.

Happy New Year!
 

FreedomEclipse

~Technological Technocrat~
Joined
Apr 20, 2007
Messages
17,146 (4.41/day)
Likes
5,298
Location
London,UK
System Name Codename: Rapture X Mk.VI {Still....MoonPig Edition}
Processor Intel 3930k@4.5Ghz
Motherboard Asus P9X79 PRO
Cooling Corsair H105 {2x Corsair ML 120 Pro}|VRM: Antec Spotcool 100
Memory 32GB DDR3 Kingston HyperX Beast 2400Mhz {8x4GB}
Video Card(s) MSI 1070 Gaming X (Samsung)
Storage 512GB Samsung 850 Pro (Boot)|1x 512GB Crucial MX100|2x 3TB Toshiba DT01ACA300
Display(s) Asus PB278Q 27"
Case Corsair 760T (White) {1x140mm NB PK-3, 2x Corsair AF140}
Audio Device(s) Creative SB Z {Speakers: Logitech Z-5500 }
Power Supply Corsair AX760
Mouse Logitech G900 Chaos Spectrum
Keyboard Duckyshine Dead LED(s) III
Software Windows 7 7600 x64
Benchmark Scores ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#5
My guess is its the switch between the Intel & GT755M's that make it go wrong.

If possible, try disabling the intel VGA and run with the GT755M's by default and see if that fixes the issue.
 
Joined
Aug 26, 2013
Messages
954 (0.61/day)
Likes
385
Location
Cumberland Plateau
System Name EVGA-FX | Lenny (Lenovo Y480)
Processor AMD FX-8320 @ 4.5GHz 1.416v | i7 3610qm
Motherboard Asus M5A99FX Pro R2.0
Cooling Phanteks PH-TC14PE
Memory 2x4GB Corsair Vengeance @ 1600 | 8gb DDR3 @ 1600
Video Card(s) EVGA GTX780 Classified @ 1228MHz 1.615v | GT640m LE
Storage Crucial M500 480GB, WD Caviar Blue 500GB, WD Scorpio Blue 750GB | Samsung 250GB 840
Display(s) Qnix QX2710 1440p | 42" Vizio 3D LCD TV 1080p
Case CoolerMaster HAF XB Evo
Power Supply Seasonic G-650
Software Windows 6.3.9600
#6
My guess is its the switch between the Intel & GT755M's that make it go wrong.

If possible, try disabling the intel VGA and run with the GT755M's by default and see if that fixes the issue.
You can't do that on some optimus laptops. The nVidia card's output get's passed through the intel gpu for output.


This is a load of crap.

Happy New Year!
Good one. Your suggestions were also top notch. Wait.....you didn't have any suggestions. Your presence here is a waste of bandwidth.

Don't know, the notebook versions of GPUs are not even officially supported by most games (especially big($) titles like Battlefield)...

They always say: "They may work but are not officially supported".

Happy New Year!
My fault, you already conceded that you don't know anything about this issue. Once again, a waste of bandwidth.
 
Last edited:
Joined
Apr 19, 2009
Messages
782 (0.25/day)
Likes
958
Location
Romania
System Name Asus ROG G752VY
Processor i7-6700HQ
Memory 24GB DDR4 2133mhz
Video Card(s) nvidia 980m
Storage Samsung SSD 850 pro 2TB+1tb hdd 7200rpm
Software Mageia 6 + Windows 10
#7
On other games it is tha same problem?