• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

GTA IV Performance

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,130 (9.57/day)
Likes
13,562
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon
Cooling Fractal Celsius S24 (Silent fans, meh pump)
Memory 16GB 2133 generic @ 2800
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5. So much room, so quiet...
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 / sennheiser HD595/518 + bob marley zion's
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G403 + KKmoon desk-sized mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
this game looks like total ass.

no AA, textures are low res and blurry, motion blur is so bad its not even properly aligned with the things meant to be blurring... on driver 180.48
 

erocker

Senior Moderator
Staff member
Joined
Jul 19, 2006
Messages
42,385 (10.17/day)
Likes
18,025
Processor Intel i7 8700k
Motherboard Gigabyte z370 AORUS Gaming 7
Cooling Water
Memory 16gb G.Skill 4000 MHz DDR4
Video Card(s) Evga GTX 1080
Storage 3 x Samsung Evo 850 500GB, 1 x 250GB, 2 x 2TB HDD
Display(s) Nixeus EDG27
Case Thermaltake X5
Power Supply Corsair HX1000i
Mouse Zowie EC1-B
Software Windows 10
With the textures on high it looks much, much better.
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,130 (9.57/day)
Likes
13,562
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon
Cooling Fractal Celsius S24 (Silent fans, meh pump)
Memory 16GB 2133 generic @ 2800
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5. So much room, so quiet...
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 / sennheiser HD595/518 + bob marley zion's
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G403 + KKmoon desk-sized mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
With the textures on high it looks much, much better.
you wanna send me a 1GB card? or at least a hack to make it work...
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
19,252 (5.04/day)
Likes
4,825
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
this game looks like total ass.

no AA, textures are low res and blurry, motion blur is so bad its not even properly aligned with the things meant to be blurring... on driver 180.48
180.84 Beta, Recommended for GTA 4- straight out of NVs starfish:roll:
 

Miracus

New Member
Joined
Jan 20, 2008
Messages
49 (0.01/day)
Likes
1
Location
New Zealand
Interesting GTA IV FPS tweak

Interesting FPS tweak.

I have made an Interesting discovery on my system which lead too a good 10FPS increase in GTA 4. This will most likely only work for single & multi nVidia GPU user's. I haven't confirmed this with actual FPS comparisons but my tweak makes such a noticeable improvement I didn't feel the need too. Anyway I can't promise it'll work for everyone but HEY what's the harm in trying! lemme know how ya's go.

First things first I have an nVidia SLI enabled setup, but I noticed it worked for both Single or SLI (Better on SLI of course). Also I run GTA 4 under Windows XP 32bit.

Current Drivers: Forceware 180.84 Beta (http://www.nzone.com/object/nzone_gtaiv_downloads.html)

STEP 1:
nVidia Control Panel Settings:
  • Anisotropic filtering = App-Controlled
  • Antialiasing - Gamma correction = Off
  • Antialiasing - Mode = App-Controlled
  • Antialiasing - Transparency = Off
  • Conformant texture clamp = Use hardware
  • Error Reporting & Extension Limit = Off
  • Force Mipmaps = Trilinear
  • Maximum Pre-rendered frames = 2 (KEY ASPECT IN THIS TWEAK)
  • Multi-Display/mixed-GPU acceleration = Single Display Performance Mode
  • SLI Performance Mode = Force alternate frame rendering 2
  • Texture Filtering - Negative LOD Bias = Allow
  • Texture Filtering - Quality = High Quality
  • Threaded Optimization = On
  • Triple Buffering = On
  • Vertical Sync = Force On
Both SLI and GPU PhysX are enabled too.

STEP 2:
GTA IV Settings:
NOTE: I have tweaked my GTA IV shortcut to bypass the Graphical restrictions. To do this make a shortcut on your desktop for the "LaunchGTAIV.exe" under your GTA IV root directory (Note: this file does not have a normal GTA icon, so it doesn't stand out easliy). Next right click on the desktop shortcut, click properties and copy "-norestriction" (not the quotes) and paste it into the end of the "Target" line after the quotes so it should look something like this.

"C:\Program Files\Rockstar Games\Grand Theft Auto IV\LaunchGTAIV.exe" -norestriction
(Location may vary from user to user)

Then ALWAYS launch your game from this shortcut NOT from the damn "PLAY" button on the Rockstar SocialClub launcher.

  • Resolution = 1650 x 1050
  • Aspect Ratio = Auto
  • Texture Quality = High (Before Tweak = Med)*
  • Render Quality = Highest (Before Tweak = High)*
  • View Distance = 25
  • Detail Distance = 50 (Before Tweak = 25)*
  • Vehicle Density = 25
  • Shadow Density = 6 (Before Tweak = 3)*

* These were my specs before I did the tweak and It was barely playable!

PC Specs at the end of my post.

Now that all my settings are out of the way I want to cut to the most important tweak that I came across throughout my hours of fiddling, start n' stopping and updating etc. You may have noticed earlier i mentioned "KEY ASPECT IN THIS TWEAK" beside the "Maximum Pre-rendered frames" setting on my nVidia Control panel, well of all the minor adjustments I made, THIS setting made the most notable improvement, and by that I do mean from literally unplayable on LESS settings than what I'm NOW using to VERY PLAYABLE on MUCH HIGHER settings. Basically the whole basis of my tweak lies solely on this lucky number 2, because I tried every other number of Pre-rendered frames up to 5, surprisingly 0 pre-rendered frames didn't free up the CPU anymore than when it was pre-rendering 4 frames, 3 improved my FPS notably, but 2 improved it even more, once I went down to 1 my FPS dropped again.

As I have said over and over again, this worked considerably well for me, my suggestion would be try these settings on your own system but changed the number of pre-rendered frames numerous times whilst restarting the game to see if there are any changes.

I hope this works as well for you guys as it did for me. =)
 

DrPepper

The Doctor is in the house
Joined
Jan 16, 2008
Messages
7,482 (2.06/day)
Likes
799
Location
Scotland (It rains alot)
System Name Rusky
Processor Intel Core i7 D0 3.8Ghz
Motherboard Asus P6T
Cooling Thermaltake Dark Knight
Memory 12GB Patriot Viper's 1866mhz 9-9-9-24
Video Card(s) GTX470 1280MB
Storage OCZ Summit 60GB + Samsung 1TB + Samsung 2TB
Display(s) Sharp Aquos L32X20E 1920 x 1080
Case Silverstone Raven RV01
Power Supply Corsair 650 Watt
Software Windows 7 x64
Benchmark Scores 3DMark06 - 18064 http://img.techpowerup.org/090720/Capture002.jpg

FordGT90Concept

"I go fast!1!11!1!"
Joined
Oct 13, 2008
Messages
20,927 (6.24/day)
Likes
10,026
Location
IA, USA
System Name BY-2015
Processor Intel Core i7-6700K (4 x 4.00 GHz) w/ HT and Turbo on
Motherboard MSI Z170A GAMING M7
Cooling Scythe Kotetsu
Memory 2 x Kingston HyperX DDR4-2133 8 GiB
Video Card(s) PowerColor PCS+ 390 8 GiB DVI + HDMI
Storage Crucial MX300 275 GB, Seagate 6 TB 7200 RPM
Display(s) Samsung SyncMaster T240 24" LCD (1920x1200 HDMI) + Samsung SyncMaster 906BW 19" LCD (1440x900 DVI)
Case Coolermaster HAF 932 w/ USB 3.0 5.25" bay
Audio Device(s) Realtek Onboard, Micca OriGen+
Power Supply Enermax Platimax 850w
Mouse SteelSeries Sensei RAW
Keyboard Tesoro Excalibur
Software Windows 10 Pro 64-bit
Benchmark Scores Faster than the tortoise; slower than the hare.
I just got my first exit to the desktop--no error messages, no send error report dialog. I was looking through stats and just clicked on "Misc" when it happened. At least it auto-saved a few seconds before.
 
Joined
Sep 22, 2007
Messages
3,490 (0.93/day)
Likes
571
Location
UK
System Name Dream Weaver
Processor 3770K @ 4.3GHz
Motherboard Gigabyte Z77 UD5H
Cooling NH-D14
Memory 8GB DDR3 @ 2000MHz 10-10-10-28 1T
Video Card(s) MSI RX 480 8GB Gaming
Storage Crucial M4 128 Gb + 4TB
Display(s) ASUS 27" 1440p 144hz FreeSync
Case Fractal Design Define R3
Audio Device(s) Asus Xonar DS
Power Supply Corsair HX 620W
Software Windows 10 x64
This game is a huge disappointment. The jaggies are killing me, it looks AWFUL without AA! Also the shadows are fucked up, I think they're called "soft shadows" and they're made up of thousands of dots, it's like watching a million black ants crawl around infront of you. Also the -noresctrictions command in the target hack isn't working for me.
 
W

wolf2009

Guest
Also the shadows are fucked up, I think they're called "soft shadows" and they're made up of thousands of dots, it's like watching a million black ants crawl around infront of you. .
I am getting that too, i thought maybe that was just me or the drivers.

That happens to me in COJ too
 

erocker

Senior Moderator
Staff member
Joined
Jul 19, 2006
Messages
42,385 (10.17/day)
Likes
18,025
Processor Intel i7 8700k
Motherboard Gigabyte z370 AORUS Gaming 7
Cooling Water
Memory 16gb G.Skill 4000 MHz DDR4
Video Card(s) Evga GTX 1080
Storage 3 x Samsung Evo 850 500GB, 1 x 250GB, 2 x 2TB HDD
Display(s) Nixeus EDG27
Case Thermaltake X5
Power Supply Corsair HX1000i
Mouse Zowie EC1-B
Software Windows 10
It's what medium textures looks like at high resolutions, the shadows seem to be affected too.
 
Joined
Sep 22, 2007
Messages
3,490 (0.93/day)
Likes
571
Location
UK
System Name Dream Weaver
Processor 3770K @ 4.3GHz
Motherboard Gigabyte Z77 UD5H
Cooling NH-D14
Memory 8GB DDR3 @ 2000MHz 10-10-10-28 1T
Video Card(s) MSI RX 480 8GB Gaming
Storage Crucial M4 128 Gb + 4TB
Display(s) ASUS 27" 1440p 144hz FreeSync
Case Fractal Design Define R3
Audio Device(s) Asus Xonar DS
Power Supply Corsair HX 620W
Software Windows 10 x64
Every time I try to launch the game via the GTAlauncher shortcut (which has -norestrictions in teh command line) it fails to launch, instead brings up the R* social club window. That must be why I can't access the High texture quality in-game. Anyone found a way around this?
 

erocker

Senior Moderator
Staff member
Joined
Jul 19, 2006
Messages
42,385 (10.17/day)
Likes
18,025
Processor Intel i7 8700k
Motherboard Gigabyte z370 AORUS Gaming 7
Cooling Water
Memory 16gb G.Skill 4000 MHz DDR4
Video Card(s) Evga GTX 1080
Storage 3 x Samsung Evo 850 500GB, 1 x 250GB, 2 x 2TB HDD
Display(s) Nixeus EDG27
Case Thermaltake X5
Power Supply Corsair HX1000i
Mouse Zowie EC1-B
Software Windows 10
How much vram does your video card have?
 
Joined
Sep 22, 2007
Messages
3,490 (0.93/day)
Likes
571
Location
UK
System Name Dream Weaver
Processor 3770K @ 4.3GHz
Motherboard Gigabyte Z77 UD5H
Cooling NH-D14
Memory 8GB DDR3 @ 2000MHz 10-10-10-28 1T
Video Card(s) MSI RX 480 8GB Gaming
Storage Crucial M4 128 Gb + 4TB
Display(s) ASUS 27" 1440p 144hz FreeSync
Case Fractal Design Define R3
Audio Device(s) Asus Xonar DS
Power Supply Corsair HX 620W
Software Windows 10 x64
"only" 512MB, however the -norestrictions command should still allow selection of high texture quality, I just can't launch the game via the shortcut which has the norestriction command. I can only launch it through the "play" button on the R*SC window :(
 

FordGT90Concept

"I go fast!1!11!1!"
Joined
Oct 13, 2008
Messages
20,927 (6.24/day)
Likes
10,026
Location
IA, USA
System Name BY-2015
Processor Intel Core i7-6700K (4 x 4.00 GHz) w/ HT and Turbo on
Motherboard MSI Z170A GAMING M7
Cooling Scythe Kotetsu
Memory 2 x Kingston HyperX DDR4-2133 8 GiB
Video Card(s) PowerColor PCS+ 390 8 GiB DVI + HDMI
Storage Crucial MX300 275 GB, Seagate 6 TB 7200 RPM
Display(s) Samsung SyncMaster T240 24" LCD (1920x1200 HDMI) + Samsung SyncMaster 906BW 19" LCD (1440x900 DVI)
Case Coolermaster HAF 932 w/ USB 3.0 5.25" bay
Audio Device(s) Realtek Onboard, Micca OriGen+
Power Supply Enermax Platimax 850w
Mouse SteelSeries Sensei RAW
Keyboard Tesoro Excalibur
Software Windows 10 Pro 64-bit
Benchmark Scores Faster than the tortoise; slower than the hare.
I launch GTA4 only through RGSC. Try adding the flag to RGSC and starting GTA4 via RGSC. I'm not certain RGSC passes the flag on to the game but that's really the only way you could add flags to it that aren't ignored.
 
Joined
Nov 4, 2005
Messages
9,950 (2.25/day)
Likes
2,309
System Name MoFo 2
Processor AMD PhenomII 1100T @ 4.2Ghz
Motherboard Asus Crosshair IV
Cooling Swiftec 655 pump, Apogee GT,, MCR360mm Rad, 1/2 loop.
Memory 8GB DDR3-2133 @ 1900 8.9.9.24 1T
Video Card(s) HD7970 1250/1750
Storage Agility 3 SSD 6TB RAID 0 on RAID Card
Display(s) 46" 1080P Toshiba LCD
Case Rosewill R6A34-BK modded (thanks to MKmods)
Audio Device(s) ATI HDMI
Power Supply 750W PC Power & Cooling modded (thanks to MKmods)
Software A lot.
Benchmark Scores Its fast. Enough.
The new 8.12 drivers pushed me up


Statistics
Average FPS: 38.20
Duration: 37.40 sec
CPU Usage: 59%
System memory usage: 76%
Video memory usage: 74%

Graphics Settings
Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz)
Texture Quality: High
Render Quality: High
View Distance: 32
Detail Distance: 70

Hardware
Microsoft® Windows Vista" Ultimate
Service Pack 1
Video Adapter: ATI Radeon HD 4800 Series
Video Driver version: 7.14.10.630
Audio Adapter: Speakers (SoundMAX Integrated Digital HD Audio)
AMD Phenom(tm) 9850 Quad-Core Processor

File ID: benchmark.cli



And I bought a new controller, and it doesn't work. apparently the game only supports the 360 controller. Asshats.


the missing textures are now also less of a issue, and the CPU useage has dropped.
 
Joined
Nov 4, 2005
Messages
9,950 (2.25/day)
Likes
2,309
System Name MoFo 2
Processor AMD PhenomII 1100T @ 4.2Ghz
Motherboard Asus Crosshair IV
Cooling Swiftec 655 pump, Apogee GT,, MCR360mm Rad, 1/2 loop.
Memory 8GB DDR3-2133 @ 1900 8.9.9.24 1T
Video Card(s) HD7970 1250/1750
Storage Agility 3 SSD 6TB RAID 0 on RAID Card
Display(s) 46" 1080P Toshiba LCD
Case Rosewill R6A34-BK modded (thanks to MKmods)
Audio Device(s) ATI HDMI
Power Supply 750W PC Power & Cooling modded (thanks to MKmods)
Software A lot.
Benchmark Scores Its fast. Enough.
And a friend posted this elsewhere.



--------------------------------------------------------------------------------

Put a text file called commandline.txt in the same folder as launchgtaiv.exe.

Paste the following into it:
-norestrictions -nomemrestrict
 

erocker

Senior Moderator
Staff member
Joined
Jul 19, 2006
Messages
42,385 (10.17/day)
Likes
18,025
Processor Intel i7 8700k
Motherboard Gigabyte z370 AORUS Gaming 7
Cooling Water
Memory 16gb G.Skill 4000 MHz DDR4
Video Card(s) Evga GTX 1080
Storage 3 x Samsung Evo 850 500GB, 1 x 250GB, 2 x 2TB HDD
Display(s) Nixeus EDG27
Case Thermaltake X5
Power Supply Corsair HX1000i
Mouse Zowie EC1-B
Software Windows 10
Here's some screens of the game lookin great.:D



 
Joined
Nov 4, 2005
Messages
9,950 (2.25/day)
Likes
2,309
System Name MoFo 2
Processor AMD PhenomII 1100T @ 4.2Ghz
Motherboard Asus Crosshair IV
Cooling Swiftec 655 pump, Apogee GT,, MCR360mm Rad, 1/2 loop.
Memory 8GB DDR3-2133 @ 1900 8.9.9.24 1T
Video Card(s) HD7970 1250/1750
Storage Agility 3 SSD 6TB RAID 0 on RAID Card
Display(s) 46" 1080P Toshiba LCD
Case Rosewill R6A34-BK modded (thanks to MKmods)
Audio Device(s) ATI HDMI
Power Supply 750W PC Power & Cooling modded (thanks to MKmods)
Software A lot.
Benchmark Scores Its fast. Enough.
A captured video, 891Mb transformed to a 15Mb MPEG 4 in 22 seconds. Then uploaded.


http://www.youtube.com/watch?v=fuf0gIsX-gE



Fraps takes a heavy toll on gaming performance when capturing fullscreen, 30FPS video.
 
Joined
Oct 19, 2007
Messages
888 (0.24/day)
Likes
69
Location
Lancs,UK
System Name xubidoo
Processor Intel Q6600 G0 2.4ghz
Motherboard ASUS P5K Premium:Black Pearl Edition
Cooling Arctic Cooling Freezer 7 Pro + MX2
Memory 4gb Corsair XMS2 DDR2 6400 2x 2gb 5-5-5-18 @854
Video Card(s) MSI nVidia GTX260 896mb or GeForce GTX 750Ti 2048mb
Storage WD 640gb / Samsung 750gb / WD 500gb
Display(s) Hanns-G 23"
Case Thermaltake Armour VA8003BWS/1x250mm/2x120mm/2x92mm
Audio Device(s) Logitech Z-10 2.0 Speakers
Power Supply Antec 550w
Mouse Razer Deathadder
Keyboard Standard
Software Windows 7 Professional x64
it does support other controllers

i installed the game on my 2nd pc and my Logitech Rumblepad 2 wireless works fine in it.
 
Joined
Jan 16, 2008
Messages
888 (0.25/day)
Likes
139
Location
Milwaukee, Wisconsin, USA
Processor Intel Xeon X5670 Hexa-core @ 4.6GHz @ 1.35v
Motherboard Gigabyte GA-X58A-UD7
Cooling Swiftech H20 (w/Custom External Rad Enclosure)
Memory 6GB (3x2GB) G.Skill Trident 2000Mhz + 6GB (3x2GB) Corsair 1600Mhz DDR3
Video Card(s) EVGA GTX 980 SC
Storage 1TB Samsung 850 EVO
Display(s) Samsung BX2440 (24" LED Backlit)
Case Cooler Master 690 (w/Mods)
Audio Device(s) Creative X-Fi Titanium
Power Supply Corsair 750-TX
Software Windows 7 Ultimate (x64)
There is also a controller hack. Details in this link...
http://www.gtaforums.com/index.php?showtopic=379477

I used the software that came with my Saitek controller to map keyboard buttons to it. It took a while and then I realized that the game is unplayable without making me sick to my stomach because of the low frame rates. I can't wait until we get some updates!
 
Joined
Sep 22, 2007
Messages
3,490 (0.93/day)
Likes
571
Location
UK
System Name Dream Weaver
Processor 3770K @ 4.3GHz
Motherboard Gigabyte Z77 UD5H
Cooling NH-D14
Memory 8GB DDR3 @ 2000MHz 10-10-10-28 1T
Video Card(s) MSI RX 480 8GB Gaming
Storage Crucial M4 128 Gb + 4TB
Display(s) ASUS 27" 1440p 144hz FreeSync
Case Fractal Design Define R3
Audio Device(s) Asus Xonar DS
Power Supply Corsair HX 620W
Software Windows 10 x64
those SS's look awesome erocker, what settings are you using there? I take it that the texture's on "high".
 

miloshs

New Member
Joined
Jun 22, 2008
Messages
362 (0.10/day)
Likes
39
Location
Serbia
System Name Begginer's E
Processor Intel E8500
Motherboard DFI LT X48-T2R
Cooling Thermalright HR-01 Plus & Silverstone FM-121B (800-2400rpm)
Memory 2x2gb GEIL Ultra Plus PC8500 CL5
Video Card(s) Sapphire HD5850 1gb
Storage WD 1tb Black Series
Display(s) ASUS VW242HS 24"
Case CoolerMaster 690
Audio Device(s) ICH8 integrated crappie
Power Supply OCZ 700W xStream SLI PSU
Software Windows 7 x64
Just tested it on my sig rig...

On average 27-ish FPS.... lowest 16 FPS, highest 39 FPS, 5 minute run...

Settings were:
Res - 1680x1050
Tex - medium
the next one (forgot what it was ) - high
draw dist - 25 (wont let me set higher)
cars - 100
details -100
shadows - 16

Thats kinda OK... but what annoys me the most is the following..

I realise that most of you guys are not from easter europe (Serbia, Croatia, Bosnia...) so you can't relate with Niko Bellic, but imagine this... Well our Niko and his buddies throw in some Serbo-Croatian sentences/words every once in a while, and while you guys don't understand it i can't help it but feel funny as i hear my language get spoken in the ways of MICROSOFT SAM!!! It's bloody ridiculous... get a bloody actor or someone off the street who would do it for 500$ or less... This is ridiculous for a game of this magnitude!!! If you're gonna do it, do it right... am i right or am i right?

Imagine a game in English spoken by Microsoft SAM!?!?!? OMG....
 
Joined
Sep 22, 2007
Messages
3,490 (0.93/day)
Likes
571
Location
UK
System Name Dream Weaver
Processor 3770K @ 4.3GHz
Motherboard Gigabyte Z77 UD5H
Cooling NH-D14
Memory 8GB DDR3 @ 2000MHz 10-10-10-28 1T
Video Card(s) MSI RX 480 8GB Gaming
Storage Crucial M4 128 Gb + 4TB
Display(s) ASUS 27" 1440p 144hz FreeSync
Case Fractal Design Define R3
Audio Device(s) Asus Xonar DS
Power Supply Corsair HX 620W
Software Windows 10 x64
Figured out how to enable high texture quality another way; create a new text doc in the GTA folder (the one with GTAIV.exe and LaunchGTAIV.exe) and name the text file commandline.txt

Put:

-norestrictions
-novblank
-nomemrestrict

in the document and save it.

Next time you run it it should allow you to select "high".