• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

GTX 460 1 Gig cannot play Dirt 2

lc_x13n

New Member
Joined
Nov 30, 2010
Messages
5 (0.00/day)
Likes
0
Location
Indonesia
Processor Intel Q6600 3.249 GHz (361x9)
Motherboard Abit IX38 Quad GT
Cooling Artic Cooling Freezer 7 Pro
Memory Corsair XMS2 -- 4x1024 MB DDR2 800
Video Card(s) Digital Alliance GTX 460 1GB Sonic
Storage Seagate Barracuda Sata II 7200 rpm 250GB/320GB
Display(s) BenQ FP92W 19" 75 Hz (1440x900)
Case Simbadda SimCool
Audio Device(s) Creative Soundblaster Fat4lity Platinum Series feat Logitech Z5500
Power Supply Zeus Silverstone 850W
Software OS Windows 7 Ultimate 64bit
#1
Heloo... :)

Kindly wanna ask to you...
Everytime I played Dirt 2, only black screen appeared on my monitor, but sound's still be there.
I saw advice from the neighbour, that it could be fixed by change -- <directx forcedx9="false" /> became "true" -- in its hardware settings. It was alright, no matter at all, but the game ran in DirectX 9 mode of course...

The problem is, I bought GTX 460 few days ago in order to feel the performance of DirectX 11 in my Win7 Ultimate 64bit, and I disappointed for the results. I used the newest Nvidia driver 260.99, the newest DirectX files of June 2010, and my windows always updated.

And I had the same problems if played Aliens vs Predators in DirectX 11 mode.

Please enlighten me about these problems.. THX.. :respect:
 
Joined
Aug 29, 2005
Messages
4,808 (1.06/day)
Likes
1,579
Location
Whatever my internet protocol shows I guess O.o
System Name Lynni and The Great White Dragon in Tempered Glass | Lynni-Stick
Processor Intel Core i7-6700K "Skylake" | Intel Atom X5-Z8300 "Cherry Trail"
Motherboard Gigabyte Aorus GA-Z270X-Gaming 7 "Union Point" | Intel Compute Stick board
Cooling Thermalright True (Old legend still going strong) 1xNoctua NF-F12 PWM | Fan xD
Memory Geil Dragon 2x8GB@3000mhz 15-17-17-35 (GWW416GB3000C15DC) | 2GB DDR3-L @ 1600mhz
Video Card(s) MSI GTX 1080 Ti FE "Pascal" | Intel HD Graphics
Storage OS/Games:Samsung 960 EVO 250GB NVME|2xSamsung EVO 850 1TB SSD|Data:3xWD Red/Purple 4TB & WD SE 1TB
Display(s) Dell S2417DG 1440p@165hz G-Sync | Philips 50PFT4009/12
Case Phantek Eclipse P400 Black/White | Intel Compute Case
Audio Device(s) Creative Core3D (Onboard) | Intel HD Audio
Power Supply Corsair SF600 | Generic Intel Power Adapter (3amp)
Mouse Logitech G502 | Logtech MK270 kit @ Lynni-Stick
Keyboard Razer Blackwidow Chroma X UK
Software Win10 Pro CU UK x64 | Win10 Home CU x86
Benchmark Scores 3DMark Skydrive @ 1440p: GS: 25188 / PS: 12238 / CS: 25308: http://www.3dmark.com/3dm/11665249
#2
what processor, motherboard and memory do u have?
 

lc_x13n

New Member
Joined
Nov 30, 2010
Messages
5 (0.00/day)
Likes
0
Location
Indonesia
Processor Intel Q6600 3.249 GHz (361x9)
Motherboard Abit IX38 Quad GT
Cooling Artic Cooling Freezer 7 Pro
Memory Corsair XMS2 -- 4x1024 MB DDR2 800
Video Card(s) Digital Alliance GTX 460 1GB Sonic
Storage Seagate Barracuda Sata II 7200 rpm 250GB/320GB
Display(s) BenQ FP92W 19" 75 Hz (1440x900)
Case Simbadda SimCool
Audio Device(s) Creative Soundblaster Fat4lity Platinum Series feat Logitech Z5500
Power Supply Zeus Silverstone 850W
Software OS Windows 7 Ultimate 64bit
#3
what processor, motherboard and memory do u have?
Sorry, forgot my systems :
Here you are :
- Mobo Abit IX38 Quad GT BIOS Ver 14
- Procie Q6600 3.249 GHz (361x9) with Artic Cooling Freezer 7 Pro
- Mem 4x1024MB DDR2 800 Corsair XMS2
- Creative Soundblaster FPS with Logitech Z5500
- PSU Zeus Silverstone 850W

Thx for the help... :)
 
Joined
Nov 26, 2008
Messages
4,250 (1.27/day)
Likes
2,802
Location
S.Cali
System Name Freeman's Box (HL2 mod)
Processor Intel core i7 860 @ 3.6Ghz
Motherboard Asus Maximus III Formula P55
Cooling ApogeeXT/EK pump/ 140 rad x2
Memory Kingston HyperX 2166 8Gb
Video Card(s) Evga SSC GTX 970 4Gb
Storage SSD 840 250Gb, WD 640Gb
Display(s) 32" Samsung SyncMaster
Case NZXT Tempest Case
Audio Device(s) Creative SupremeFX
Power Supply Corsair TX 750W
Mouse Razer DeathAdder
Keyboard Razer Tarantula
Software Win.7 Home Prem. x64
Benchmark Scores Good enough ;)
#4
I recommend filling out your system specs in your user cp options,:)

Have you tried reinstalling the video drivers yet?
 
Joined
Jan 17, 2009
Messages
2,143 (0.65/day)
Likes
312
System Name THE MAD BEAST!!!
Processor Tinfoil rapper with some coathangers
Motherboard Graham cracker with with frosting
Cooling A shovel full of snow
Memory Grey matter out of a corpse
Video Card(s) Cat eyes
Storage A whales brain
Display(s) Cyclops eyeball
Case Inside a yetis hollowed out corpse
Audio Device(s) howling banchee
Power Supply 32 hamster on a massive wheel
Software WHo needs software when you have a box of kittens
Benchmark Scores IS gatrillions a number?
#5
lcx13n for AVP, run the direct X file in the games folders, then restart your computer should work, AVP needs a specifix version for some reason, dont ask me, just give it a try, same thing for dirt 2. that should fix your problem, and if by chance you have the steam version of avp/dirt2 right click the game go to options, go to local files, and verify the game files. for avp
 
Joined
Dec 27, 2007
Messages
8,506 (2.31/day)
Likes
2,072
Location
Kansas City
System Name The Dove Box Rev 2.0
Processor I7 5930k
Motherboard Asus X99
Cooling Custom water loop
Memory 4 x 4GB 3000 MHz DDR4
Video Card(s) 2x MSI 780 Ti's in SLI
Storage 500GB Samsung 850 PCIe SSD, 2x1TB WD Blacks, 1.2TB NAS
Display(s) 27" Asus 144Hz
Case Enermax Fulmo GT
Audio Device(s) ON BOARD FTW
Power Supply Thermaltake Toughpower 850W
Keyboard Logitech G510
Software Win 10 64x
#6
I'm pretty sure you need SLI cards and to upgrade your ram to fix this.

Na, kidding aside uninstall the game, completely remove drivers and reinstall drivers, and reinstall the game.

Still have problems? Check for game updates/patches, DX updates, and perhaps check the game's site's forums for help.
 
Joined
Jan 14, 2009
Messages
2,628 (0.80/day)
Likes
521
Location
Brisbane, Australia
System Name MRCOMP!
Processor Amd 1090T @ 4200 mhz
Motherboard Gigabyte 890FX UD5
Cooling CNPS Extreme
Memory 32GB OCZ Reapers 1600mhz 6-8-6-24 1.65v
Video Card(s) GTX560 TI 26% overclock
Storage 60GB OCZ vertex 3, 2x1TB Raid 0 2x 640GB Raid 0
Display(s) 30" LG lcd
Case No Case... just sitting on cardboard :D
Audio Device(s) Nvida HDMI - Sony MU TE KE 7.2 1695Rms
Power Supply Silverstone 700watts.
#7

lc_x13n

New Member
Joined
Nov 30, 2010
Messages
5 (0.00/day)
Likes
0
Location
Indonesia
Processor Intel Q6600 3.249 GHz (361x9)
Motherboard Abit IX38 Quad GT
Cooling Artic Cooling Freezer 7 Pro
Memory Corsair XMS2 -- 4x1024 MB DDR2 800
Video Card(s) Digital Alliance GTX 460 1GB Sonic
Storage Seagate Barracuda Sata II 7200 rpm 250GB/320GB
Display(s) BenQ FP92W 19" 75 Hz (1440x900)
Case Simbadda SimCool
Audio Device(s) Creative Soundblaster Fat4lity Platinum Series feat Logitech Z5500
Power Supply Zeus Silverstone 850W
Software OS Windows 7 Ultimate 64bit
#8
@All : Thanx all for your explaining.... I'll try, and I will post again if I success to work it out for further information to another members. :toast: :)
 

lc_x13n

New Member
Joined
Nov 30, 2010
Messages
5 (0.00/day)
Likes
0
Location
Indonesia
Processor Intel Q6600 3.249 GHz (361x9)
Motherboard Abit IX38 Quad GT
Cooling Artic Cooling Freezer 7 Pro
Memory Corsair XMS2 -- 4x1024 MB DDR2 800
Video Card(s) Digital Alliance GTX 460 1GB Sonic
Storage Seagate Barracuda Sata II 7200 rpm 250GB/320GB
Display(s) BenQ FP92W 19" 75 Hz (1440x900)
Case Simbadda SimCool
Audio Device(s) Creative Soundblaster Fat4lity Platinum Series feat Logitech Z5500
Power Supply Zeus Silverstone 850W
Software OS Windows 7 Ultimate 64bit
#9
lcx13n for AVP, run the direct X file in the games folders, then restart your computer should work, AVP needs a specifix version for some reason, dont ask me, just give it a try, same thing for dirt 2. that should fix your problem, and if by chance you have the steam version of avp/dirt2 right click the game go to options, go to local files, and verify the game files. for avp
I have tried them out just moment ago. AVP showed me the good result, till it kicked me out back to the desktop just the game began... :mad:
Dirt 2 have the same problems just like the first...

I'm pretty sure you need SLI cards and to upgrade your ram to fix this.

Na, kidding aside uninstall the game, completely remove drivers and reinstall drivers, and reinstall the game.

Still have problems? Check for game updates/patches, DX updates, and perhaps check the game's site's forums for help.
Hahahaha.... I have completely uninstall and install again... But the same problems still occured.... Ohh...:banghead:
Anyone have any ideas?? :respect:
 
Joined
Aug 29, 2005
Messages
4,808 (1.06/day)
Likes
1,579
Location
Whatever my internet protocol shows I guess O.o
System Name Lynni and The Great White Dragon in Tempered Glass | Lynni-Stick
Processor Intel Core i7-6700K "Skylake" | Intel Atom X5-Z8300 "Cherry Trail"
Motherboard Gigabyte Aorus GA-Z270X-Gaming 7 "Union Point" | Intel Compute Stick board
Cooling Thermalright True (Old legend still going strong) 1xNoctua NF-F12 PWM | Fan xD
Memory Geil Dragon 2x8GB@3000mhz 15-17-17-35 (GWW416GB3000C15DC) | 2GB DDR3-L @ 1600mhz
Video Card(s) MSI GTX 1080 Ti FE "Pascal" | Intel HD Graphics
Storage OS/Games:Samsung 960 EVO 250GB NVME|2xSamsung EVO 850 1TB SSD|Data:3xWD Red/Purple 4TB & WD SE 1TB
Display(s) Dell S2417DG 1440p@165hz G-Sync | Philips 50PFT4009/12
Case Phantek Eclipse P400 Black/White | Intel Compute Case
Audio Device(s) Creative Core3D (Onboard) | Intel HD Audio
Power Supply Corsair SF600 | Generic Intel Power Adapter (3amp)
Mouse Logitech G502 | Logtech MK270 kit @ Lynni-Stick
Keyboard Razer Blackwidow Chroma X UK
Software Win10 Pro CU UK x64 | Win10 Home CU x86
Benchmark Scores 3DMark Skydrive @ 1440p: GS: 25188 / PS: 12238 / CS: 25308: http://www.3dmark.com/3dm/11665249
#10
i don't think it's ur pc, it can be a software problem, remember to update the game totally and all that, and take DirectX, C++ and more it make got on the disc, always in it if it don't say u can repair it minimizes the failure of lunching the games big time.
 

lc_x13n

New Member
Joined
Nov 30, 2010
Messages
5 (0.00/day)
Likes
0
Location
Indonesia
Processor Intel Q6600 3.249 GHz (361x9)
Motherboard Abit IX38 Quad GT
Cooling Artic Cooling Freezer 7 Pro
Memory Corsair XMS2 -- 4x1024 MB DDR2 800
Video Card(s) Digital Alliance GTX 460 1GB Sonic
Storage Seagate Barracuda Sata II 7200 rpm 250GB/320GB
Display(s) BenQ FP92W 19" 75 Hz (1440x900)
Case Simbadda SimCool
Audio Device(s) Creative Soundblaster Fat4lity Platinum Series feat Logitech Z5500
Power Supply Zeus Silverstone 850W
Software OS Windows 7 Ultimate 64bit
#11
i don't think it's ur pc, it can be a software problem, remember to update the game totally and all that, and take DirectX, C++ and more it make got on the disc, always in it if it don't say u can repair it minimizes the failure of lunching the games big time.
Yess, Dirt2 is OK.. Just set the AA not greater than 8, you can play Dirt2 DirectX 11 with GTX 460. I think it's just the driver issue. Later, I hope the next NVidia driver can solve this bug...

But AVP DirectX 11 mode, I got nothing... No matter whatever I did, include set the AA, screen resolution, bla..bla..bla... I only got sh*t... :roll:

And once more, GPU have read the PCI bus only version 1.1, not 2.0. This result is came from GPU-Z 0.4.8... Do you know why???