• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

GTX 570 w twin Frozr III cooler OC!

Joined
Jul 23, 2010
Messages
245 (0.09/day)
Likes
15
System Name i7 Zanderige Brug
Processor Intel i7 2600k @ stock cuz current mobo sucks!
Motherboard p8h77-v le (temporarily)
Cooling ThermalTake FRIO 2x2500 rpm 120mm fans P&P effect
Memory 4 x 4gb corsair XMS3 DDR3 1333 mhz
Video Card(s) MSI GTX570 Twin Frozr III OC @ 930/1860/2000
Storage 1x Samsung 600gb (HD642JJ) 1 x WD 1.5 tb (WD15ears)
Display(s) Philips 236vla
Case CoolerMaster Elite 310
Audio Device(s) Creative Soundblaster Audigy 2 SE
Power Supply Antec High Current Gamer 900watt
Software Win 8 Enterprise N
Benchmark Scores non done yet.
#1
Okay i got my recently purchased msi gtx 570 twin frozr III with a nice factory clock of 770/1550/2000/(1000). So i started playing with the clocks, i reached 848/1696/2000 without touching voltages.
im now at 910//1820/2000 with core v: 1.093 and mem and aux v ontouched.
temps are around 65/75 when playing bf3. i can say for almost 100% it is stable, i tested with a few stresstester like occt 4.0, ati tool for artifacts, furmark offcourse, and some benchs; 3dmark11, heaven 2.0. and some games like bf3, stalker cop, metro 2033, rage.
i leave the mem on the 2000, cause i know it won't increase fps all that much.
my question here is, is it wise to continue upping the voltage to further increase the core clocks?
and what does the aux voltage do? has that something to do with more power from the psu ?,
cuz auxiliary means "outside" (cant find the word for it :laugh:).
and i know the max operating temp of the gtx 570 core is around 105 °c but i really don't think it can last long on 105°c.. and if i increae voltage more it means more heat... ?

Can anyone elaborate on the above mentioned questions.

Thanks in advance.. :toast:
 

wolf

Performance Enthusiast
Joined
May 7, 2007
Messages
5,576 (1.44/day)
Likes
864
System Name MightyX (MITX)
Processor Core i7 4770K @ 4.2ghz
Motherboard Asus Z87i-Pro
Cooling Noctua NH-L12
Memory 16gb DDR3 1600 LP
Video Card(s) Gigabyte GTX1080 G1 OC
Storage Lots of SSD's
Display(s) AOC AGON AG352QCX
Case Raven RVZ-01
Power Supply SFX 450 G
Mouse Razer Mamba Tournament Chroma
Keyboard Razer Blackwidow X Chroma
#2
Using MSI afterburner you can customise the fan ramp curve to be more aggressive, you'll hear the card a bit more but it should keep the temps a fair margin lower. I wouldn't want mine running hotter than 75-80 for long periods of time, my card is tweaked to hover around 60 Degrees C.

As for more voltage, how far does the core voltage go up to? my GTX570 only goes up to 1100mv but will do 900-925mhz core speed. Interestingly however if I use GPU-Z to monitor the card in the background, during load the core voltage droops to around 1050-1060mv, quite a drop! I would be interested to hear how your card does if you could test that?

In short increasing the voltage should lead towards ever higher clockspeeds but whether that is wise is up to you :p I believe your card uses a non-reference PCB with beefed up power delivery components, not to mention a better cooler, so I think you can go higher. Be very cautious! I can't stress this enough.

As for the Aux voltage I have no idea but I'm sure it's not hard to find out, and will benefit your overclocking somehow if used correctly.
 

Bo$$

Lab Extraordinaire
Joined
May 7, 2009
Messages
5,626 (1.79/day)
Likes
971
Location
London, UK
System Name Desktop | Server
Processor Intel i7 2700k @ 4.4GHZ | AMD 5350 @ 2500MHZ
Motherboard Asus P7Z77-V Pro | Asus AM1I-A
Cooling GeLID Tranquilo | Stock Air
Memory Crucial Ballistix 2x8GB CL8 1600MHZ | Corsair Vengence 2x4GB CL9 1600MHZ
Video Card(s) Gainward GTX 780 Phantom GLH | PNY GTX 750Ti
Storage Samsung 840 EVO 250GB + 4TB WD Red | 2x Seagate Barracuda 2TB
Display(s) Samsung S27D390H + Asus VE276Q | Headless
Case Fractal Design R5 | CM Elite 110
Audio Device(s) Asus Xonar D1 w/Otone Stilo 5.1 and Creative Fatal1ty headset
Power Supply EVGA Supernova 850 G2| Corsair CX430M
Mouse Razer Imperator 2012
Keyboard Corsair K90
Software Windows 7 SP1 X64 | Ubuntu 16.04LTS
#3
AUX is fine to boost up, it can stabilse the clock speeds if you need it.

Wolf, what gigabyte do you have? windforceX3 OC??
 
Joined
Jul 23, 2010
Messages
245 (0.09/day)
Likes
15
System Name i7 Zanderige Brug
Processor Intel i7 2600k @ stock cuz current mobo sucks!
Motherboard p8h77-v le (temporarily)
Cooling ThermalTake FRIO 2x2500 rpm 120mm fans P&P effect
Memory 4 x 4gb corsair XMS3 DDR3 1333 mhz
Video Card(s) MSI GTX570 Twin Frozr III OC @ 930/1860/2000
Storage 1x Samsung 600gb (HD642JJ) 1 x WD 1.5 tb (WD15ears)
Display(s) Philips 236vla
Case CoolerMaster Elite 310
Audio Device(s) Creative Soundblaster Audigy 2 SE
Power Supply Antec High Current Gamer 900watt
Software Win 8 Enterprise N
Benchmark Scores non done yet.
#4
@wolf,

okay thanks for the advice, my vcore voltage on load is 1.093 and i don't have a vdrop, gpu z says its on 0.9750 but the msi afterburner says its on 1.093 on load. i know for a fact that gpu-z is not programmed well. (im using version 0.5.5). i had also had that problem with my previous gtx260.
 
Joined
Jul 23, 2010
Messages
245 (0.09/day)
Likes
15
System Name i7 Zanderige Brug
Processor Intel i7 2600k @ stock cuz current mobo sucks!
Motherboard p8h77-v le (temporarily)
Cooling ThermalTake FRIO 2x2500 rpm 120mm fans P&P effect
Memory 4 x 4gb corsair XMS3 DDR3 1333 mhz
Video Card(s) MSI GTX570 Twin Frozr III OC @ 930/1860/2000
Storage 1x Samsung 600gb (HD642JJ) 1 x WD 1.5 tb (WD15ears)
Display(s) Philips 236vla
Case CoolerMaster Elite 310
Audio Device(s) Creative Soundblaster Audigy 2 SE
Power Supply Antec High Current Gamer 900watt
Software Win 8 Enterprise N
Benchmark Scores non done yet.
#5
@ Bo$$,

thanks i knew i had something to do with "a little more juice".
 
Joined
Jul 23, 2010
Messages
245 (0.09/day)
Likes
15
System Name i7 Zanderige Brug
Processor Intel i7 2600k @ stock cuz current mobo sucks!
Motherboard p8h77-v le (temporarily)
Cooling ThermalTake FRIO 2x2500 rpm 120mm fans P&P effect
Memory 4 x 4gb corsair XMS3 DDR3 1333 mhz
Video Card(s) MSI GTX570 Twin Frozr III OC @ 930/1860/2000
Storage 1x Samsung 600gb (HD642JJ) 1 x WD 1.5 tb (WD15ears)
Display(s) Philips 236vla
Case CoolerMaster Elite 310
Audio Device(s) Creative Soundblaster Audigy 2 SE
Power Supply Antec High Current Gamer 900watt
Software Win 8 Enterprise N
Benchmark Scores non done yet.
#6
and i have another question, i got msi lightning tweaker prog, but i dont know what thats for, i can switch between pwm clocks from, 226 - 273 - 319 - 360. what will this do if i change the slider?
screen:
 
Last edited:

wolf

Performance Enthusiast
Joined
May 7, 2007
Messages
5,576 (1.44/day)
Likes
864
System Name MightyX (MITX)
Processor Core i7 4770K @ 4.2ghz
Motherboard Asus Z87i-Pro
Cooling Noctua NH-L12
Memory 16gb DDR3 1600 LP
Video Card(s) Gigabyte GTX1080 G1 OC
Storage Lots of SSD's
Display(s) AOC AGON AG352QCX
Case Raven RVZ-01
Power Supply SFX 450 G
Mouse Razer Mamba Tournament Chroma
Keyboard Razer Blackwidow X Chroma
#7
Wolf, what gigabyte do you have? windforceX3 OC??
thats the one dude, seems to be revision 1.0, 780mhz core pre overclocked. and it is one HELL of an overclocker :)

@wolf,

okay thanks for the advice, my vcore voltage on load is 1.093 and i don't have a vdrop, gpu z says its on 0.9750 but the msi afterburner says its on 1.093 on load. i know for a fact that gpu-z is not programmed well. (im using version 0.5.5). i had also had that problem with my previous gtx260.
odd that it doesn't show the current voltage at all! still just shows your idle voltage which is very weird, I would report the bug in the appropriate section of the forums. keep in mind GPU-Z is a TPU's own home made tool, so it can be updated with your input to fix issues you have with it. personally I think it is programmed great and I've been using it since about 2006, perhaps before. I can't imagine owning a gfx card without it.

and i have another question, i got msi lightning tweaker prog, but i dont know what thats for, i can switch between pwm clocks from, 226 - 273 - 319 - 360. what will this do if i change the slider?
again sorry mate, no idea what that is... but the MSI site, or other users with cards like yours will have the answer I'm sure.
 
Joined
Oct 5, 2010
Messages
858 (0.33/day)
Likes
218
System Name FragBox
Processor Intel Core i7 2600K @ 5.0GHz/1.45 volts
Motherboard Asus P8Z77 WS
Cooling Custom CPU loop
Memory Kingston 12GB DDR3 1600
Video Card(s) Galaxy GTX 680/Zotac GTX 680 in SLi/EVGA GTX 650Ti
Storage 2 Vertex 3 120's, raid 0, 2 Seagate Momentus XT 500GB's in raid 0, 1 Hitatchi 2TB for backup
Display(s) 3 Acer S232HLX2 in nvidia surround
Case Corsair C70 White
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair AX1200
Software Win 7 x64 Pro
#8
the pwm tweaker is for adjusting how fast the VRM phases turn on and off, the faster the better for overclocking (usually)
 

Bo$$

Lab Extraordinaire
Joined
May 7, 2009
Messages
5,626 (1.79/day)
Likes
971
Location
London, UK
System Name Desktop | Server
Processor Intel i7 2700k @ 4.4GHZ | AMD 5350 @ 2500MHZ
Motherboard Asus P7Z77-V Pro | Asus AM1I-A
Cooling GeLID Tranquilo | Stock Air
Memory Crucial Ballistix 2x8GB CL8 1600MHZ | Corsair Vengence 2x4GB CL9 1600MHZ
Video Card(s) Gainward GTX 780 Phantom GLH | PNY GTX 750Ti
Storage Samsung 840 EVO 250GB + 4TB WD Red | 2x Seagate Barracuda 2TB
Display(s) Samsung S27D390H + Asus VE276Q | Headless
Case Fractal Design R5 | CM Elite 110
Audio Device(s) Asus Xonar D1 w/Otone Stilo 5.1 and Creative Fatal1ty headset
Power Supply EVGA Supernova 850 G2| Corsair CX430M
Mouse Razer Imperator 2012
Keyboard Corsair K90
Software Windows 7 SP1 X64 | Ubuntu 16.04LTS
#9
thats the one dude, seems to be revision 1.0, 780mhz core pre overclocked. and it is one HELL of an overclocker
mine is a rev 2...
was near stable at 920/1880/2000 with no voltage boost, im sure i can do much much more with it :)
how are your temps?



koek: keep playing around with settings, your card has awesome Power design like mine, and hence wont explode if you overvolt them. Mind temps and you'll be happy like me and wolf :)
 
Joined
May 30, 2006
Messages
7,626 (1.81/day)
Likes
855
Location
TX, USA
Processor Intel i7 4770K
Motherboard Asrock
Cooling Water
Memory Team Xtreem LV 16GB (2x8GB)
Video Card(s) EK Full WB HD7970
Display(s) CROSSOVER 27Q LED-P 27"
Case Danger Den Torture Rack
Audio Device(s) Onboard
Power Supply CORSAIR Professional Series Gold AX1200
Software W 10 Pro
#10
I want that msi lightning tweaker prog :)

My max was about 930-940 at the max core volts
 
J

John Doe

Guest
#11
I'd look into changing the PSU. Doesn't look too good;

http://www.datadisk.nl/main/voeding/axp630wbfblack.htm

Passive PFC with that red voltage switch, minor rails are rated too high and only a 6-pin connector? Must be forcing you to use a converter as well. Old, crap design. They added a PCI-E connector later on since the design originally didn't have one. Oh and, it's not really a 630W unit. It's providing dirty power with no protection circuits for shorts etc.

A cheap Antec would do wonders.
 
Joined
Jul 23, 2010
Messages
245 (0.09/day)
Likes
15
System Name i7 Zanderige Brug
Processor Intel i7 2600k @ stock cuz current mobo sucks!
Motherboard p8h77-v le (temporarily)
Cooling ThermalTake FRIO 2x2500 rpm 120mm fans P&P effect
Memory 4 x 4gb corsair XMS3 DDR3 1333 mhz
Video Card(s) MSI GTX570 Twin Frozr III OC @ 930/1860/2000
Storage 1x Samsung 600gb (HD642JJ) 1 x WD 1.5 tb (WD15ears)
Display(s) Philips 236vla
Case CoolerMaster Elite 310
Audio Device(s) Creative Soundblaster Audigy 2 SE
Power Supply Antec High Current Gamer 900watt
Software Win 8 Enterprise N
Benchmark Scores non done yet.
#12
@John Doe,

Nope thats not my psu, it is 630 wats, but i got 4x6pin connectors so i can run sli/crossfire if i want.. so a single gpu should not be a problem + if the psu show any signs of failure windows does shutdown, or bsod. i know that cuz i already bricked a axp psu (older version)
 
Joined
Jul 23, 2010
Messages
245 (0.09/day)
Likes
15
System Name i7 Zanderige Brug
Processor Intel i7 2600k @ stock cuz current mobo sucks!
Motherboard p8h77-v le (temporarily)
Cooling ThermalTake FRIO 2x2500 rpm 120mm fans P&P effect
Memory 4 x 4gb corsair XMS3 DDR3 1333 mhz
Video Card(s) MSI GTX570 Twin Frozr III OC @ 930/1860/2000
Storage 1x Samsung 600gb (HD642JJ) 1 x WD 1.5 tb (WD15ears)
Display(s) Philips 236vla
Case CoolerMaster Elite 310
Audio Device(s) Creative Soundblaster Audigy 2 SE
Power Supply Antec High Current Gamer 900watt
Software Win 8 Enterprise N
Benchmark Scores non done yet.
#13
I want that msi lightning tweaker prog :)

My max was about 930-940 at the max core volts
The software was included in the Driver/manual/software disc, at least with the gtx570 i purchased
 
Joined
Jul 23, 2010
Messages
245 (0.09/day)
Likes
15
System Name i7 Zanderige Brug
Processor Intel i7 2600k @ stock cuz current mobo sucks!
Motherboard p8h77-v le (temporarily)
Cooling ThermalTake FRIO 2x2500 rpm 120mm fans P&P effect
Memory 4 x 4gb corsair XMS3 DDR3 1333 mhz
Video Card(s) MSI GTX570 Twin Frozr III OC @ 930/1860/2000
Storage 1x Samsung 600gb (HD642JJ) 1 x WD 1.5 tb (WD15ears)
Display(s) Philips 236vla
Case CoolerMaster Elite 310
Audio Device(s) Creative Soundblaster Audigy 2 SE
Power Supply Antec High Current Gamer 900watt
Software Win 8 Enterprise N
Benchmark Scores non done yet.
#14
thats the one dude, seems to be revision 1.0, 780mhz core pre overclocked. and it is one HELL of an overclocker :)



odd that it doesn't show the current voltage at all! still just shows your idle voltage which is very weird, I would report the bug in the appropriate section of the forums. keep in mind GPU-Z is a TPU's own home made tool, so it can be updated with your input to fix issues you have with it. personally I think it is programmed great and I've been using it since about 2006, perhaps before. I can't imagine owning a gfx card without it./QOUTE]

Hmm i guess i just make a screen of gpu-z sensors tab & msi afterburner graphs under load. and inform tpu of this. i've always had this bug, as long as i can remember.
 
Joined
Jul 23, 2010
Messages
245 (0.09/day)
Likes
15
System Name i7 Zanderige Brug
Processor Intel i7 2600k @ stock cuz current mobo sucks!
Motherboard p8h77-v le (temporarily)
Cooling ThermalTake FRIO 2x2500 rpm 120mm fans P&P effect
Memory 4 x 4gb corsair XMS3 DDR3 1333 mhz
Video Card(s) MSI GTX570 Twin Frozr III OC @ 930/1860/2000
Storage 1x Samsung 600gb (HD642JJ) 1 x WD 1.5 tb (WD15ears)
Display(s) Philips 236vla
Case CoolerMaster Elite 310
Audio Device(s) Creative Soundblaster Audigy 2 SE
Power Supply Antec High Current Gamer 900watt
Software Win 8 Enterprise N
Benchmark Scores non done yet.
#15
So if i understand this correctly, the pwm clock is basicly how fast it switches between pre-configured clock speeds ?
 
J

John Doe

Guest
#16
@John Doe,

Nope thats not my psu, it is 630 wats, but i got 4x6pin connectors so i can run sli/crossfire if i want.. so a single gpu should not be a problem + if the psu show any signs of failure windows does shutdown, or bsod. i know that cuz i already bricked a axp psu (older version)
Yeah but, the problem here isn't lack of wattage. Those units (Xion) are based on modified old ATX 1.3 desings. Not ATX 2.x; they were originally meant to power P4/Athlon machines with no ATX 8-Pin. The ripple (dirty power) will slowly degrade your parts till they break, it'll regulate badly so your system would have hard time to stabilize. And the worst of all, it has no protections. So if you plug in a connector wrong (short out), or if the electricity goes in/out in a whim, your PSU will blow up and take out whatever you have in there.

You honestly shouldn't rely on a cheap PSU. People say this all the time, "never" cheap out on PSU. The first thing I'd do would be to replace it with a brand name unit like a SeaSonic.
 
Joined
Jul 23, 2010
Messages
245 (0.09/day)
Likes
15
System Name i7 Zanderige Brug
Processor Intel i7 2600k @ stock cuz current mobo sucks!
Motherboard p8h77-v le (temporarily)
Cooling ThermalTake FRIO 2x2500 rpm 120mm fans P&P effect
Memory 4 x 4gb corsair XMS3 DDR3 1333 mhz
Video Card(s) MSI GTX570 Twin Frozr III OC @ 930/1860/2000
Storage 1x Samsung 600gb (HD642JJ) 1 x WD 1.5 tb (WD15ears)
Display(s) Philips 236vla
Case CoolerMaster Elite 310
Audio Device(s) Creative Soundblaster Audigy 2 SE
Power Supply Antec High Current Gamer 900watt
Software Win 8 Enterprise N
Benchmark Scores non done yet.
#17
lol i can tell u i have this psu for over 2.5 years now, i never had any problems with this psu. or any other hardware for that matter. so i don't know where u get this information from. i think your talking about a other model. cuz u first mentioned that i only have 1 6 pin connector, i have 4. and my atx connector is 1 whole not 2 pieces that i manualy have to click together on the mobo.... so i think u got the wrong idea about what kind of psu i have.

But if what u say is true besided the wrong psu model... u blame my psu for the instability?
cuz nvidia says "it does not matter what brand of power supply unit you have, as long as its at least 550 watt for single gpu"

and believe me i did not cheap out. i payed 210 Euros back then for this psu.
 
J

John Doe

Guest
#18

Bo$$

Lab Extraordinaire
Joined
May 7, 2009
Messages
5,626 (1.79/day)
Likes
971
Location
London, UK
System Name Desktop | Server
Processor Intel i7 2700k @ 4.4GHZ | AMD 5350 @ 2500MHZ
Motherboard Asus P7Z77-V Pro | Asus AM1I-A
Cooling GeLID Tranquilo | Stock Air
Memory Crucial Ballistix 2x8GB CL8 1600MHZ | Corsair Vengence 2x4GB CL9 1600MHZ
Video Card(s) Gainward GTX 780 Phantom GLH | PNY GTX 750Ti
Storage Samsung 840 EVO 250GB + 4TB WD Red | 2x Seagate Barracuda 2TB
Display(s) Samsung S27D390H + Asus VE276Q | Headless
Case Fractal Design R5 | CM Elite 110
Audio Device(s) Asus Xonar D1 w/Otone Stilo 5.1 and Creative Fatal1ty headset
Power Supply EVGA Supernova 850 G2| Corsair CX430M
Mouse Razer Imperator 2012
Keyboard Corsair K90
Software Windows 7 SP1 X64 | Ubuntu 16.04LTS
#19
lol i can tell u i have this psu for over 2.5 years now, i never had any problems with this psu.
I see the problem, Caps age over time and loose power, if you dont have trouble now you may have trouble soon :(

Try and change it if you get a chance, it could work out moar expensive if you don't change it
 
Joined
May 30, 2006
Messages
7,626 (1.81/day)
Likes
855
Location
TX, USA
Processor Intel i7 4770K
Motherboard Asrock
Cooling Water
Memory Team Xtreem LV 16GB (2x8GB)
Video Card(s) EK Full WB HD7970
Display(s) CROSSOVER 27Q LED-P 27"
Case Danger Den Torture Rack
Audio Device(s) Onboard
Power Supply CORSAIR Professional Series Gold AX1200
Software W 10 Pro
#20
The software was included in the Driver/manual/software disc, at least with the gtx570 i purchased
I didn't even look what even came with the card just took it out and put the box in the closet haha
 
Joined
Jul 23, 2010
Messages
245 (0.09/day)
Likes
15
System Name i7 Zanderige Brug
Processor Intel i7 2600k @ stock cuz current mobo sucks!
Motherboard p8h77-v le (temporarily)
Cooling ThermalTake FRIO 2x2500 rpm 120mm fans P&P effect
Memory 4 x 4gb corsair XMS3 DDR3 1333 mhz
Video Card(s) MSI GTX570 Twin Frozr III OC @ 930/1860/2000
Storage 1x Samsung 600gb (HD642JJ) 1 x WD 1.5 tb (WD15ears)
Display(s) Philips 236vla
Case CoolerMaster Elite 310
Audio Device(s) Creative Soundblaster Audigy 2 SE
Power Supply Antec High Current Gamer 900watt
Software Win 8 Enterprise N
Benchmark Scores non done yet.
#21
It's about the quality of a unit, not wattage. :) I believe it's based on this platform;

http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story4&reid=109

Like I said, Xion is garbage. I mean, look at this:

XION XON-1000P14F High Performance 1000W Power Sup...

A kW unit with a LED fan... for $100. There's a lot of difference between that and one that costs $220. The $220 one provides clean power, is reliable and trustable. Xion simply isn't, and never has been.
hmm okay,
Thanks for the pre-warning:D, i really don't want to brick parts haha.
i'm gonna order a new psu. :p
 
Joined
Jul 23, 2010
Messages
245 (0.09/day)
Likes
15
System Name i7 Zanderige Brug
Processor Intel i7 2600k @ stock cuz current mobo sucks!
Motherboard p8h77-v le (temporarily)
Cooling ThermalTake FRIO 2x2500 rpm 120mm fans P&P effect
Memory 4 x 4gb corsair XMS3 DDR3 1333 mhz
Video Card(s) MSI GTX570 Twin Frozr III OC @ 930/1860/2000
Storage 1x Samsung 600gb (HD642JJ) 1 x WD 1.5 tb (WD15ears)
Display(s) Philips 236vla
Case CoolerMaster Elite 310
Audio Device(s) Creative Soundblaster Audigy 2 SE
Power Supply Antec High Current Gamer 900watt
Software Win 8 Enterprise N
Benchmark Scores non done yet.
#22
I didn't even look what even came with the card just took it out and put the box in the closet haha
lol haha, i always admire the box first for about 10 min reading everything thats on it, and then admire the gfx card itself for about 10 min & then inspect all the junk that came with the card.. thats h0w i do!!!
 
Joined
Jul 23, 2010
Messages
245 (0.09/day)
Likes
15
System Name i7 Zanderige Brug
Processor Intel i7 2600k @ stock cuz current mobo sucks!
Motherboard p8h77-v le (temporarily)
Cooling ThermalTake FRIO 2x2500 rpm 120mm fans P&P effect
Memory 4 x 4gb corsair XMS3 DDR3 1333 mhz
Video Card(s) MSI GTX570 Twin Frozr III OC @ 930/1860/2000
Storage 1x Samsung 600gb (HD642JJ) 1 x WD 1.5 tb (WD15ears)
Display(s) Philips 236vla
Case CoolerMaster Elite 310
Audio Device(s) Creative Soundblaster Audigy 2 SE
Power Supply Antec High Current Gamer 900watt
Software Win 8 Enterprise N
Benchmark Scores non done yet.
#23
I see the problem, Caps age over time and loose power, if you dont have trouble now you may have trouble soon :(

Try and change it if you get a chance, it could work out moar expensive if you don't change it

Yeh sometimes when i shutdown and reboot the screen stays black... i've had this problem for over 6 months now, i don't know if thats related to the psu. but its pretty damn anyoing..
cuz i have to reset the bios.. i think the problem is caused by the oc of the cpu.
but it may as well be the psu.. so like i said im gonna order a proper psu... anyone got any suggestions ?
budget is around 200/300 euros...
 
Last edited:

Bo$$

Lab Extraordinaire
Joined
May 7, 2009
Messages
5,626 (1.79/day)
Likes
971
Location
London, UK
System Name Desktop | Server
Processor Intel i7 2700k @ 4.4GHZ | AMD 5350 @ 2500MHZ
Motherboard Asus P7Z77-V Pro | Asus AM1I-A
Cooling GeLID Tranquilo | Stock Air
Memory Crucial Ballistix 2x8GB CL8 1600MHZ | Corsair Vengence 2x4GB CL9 1600MHZ
Video Card(s) Gainward GTX 780 Phantom GLH | PNY GTX 750Ti
Storage Samsung 840 EVO 250GB + 4TB WD Red | 2x Seagate Barracuda 2TB
Display(s) Samsung S27D390H + Asus VE276Q | Headless
Case Fractal Design R5 | CM Elite 110
Audio Device(s) Asus Xonar D1 w/Otone Stilo 5.1 and Creative Fatal1ty headset
Power Supply EVGA Supernova 850 G2| Corsair CX430M
Mouse Razer Imperator 2012
Keyboard Corsair K90
Software Windows 7 SP1 X64 | Ubuntu 16.04LTS
Joined
May 30, 2006
Messages
7,626 (1.81/day)
Likes
855
Location
TX, USA
Processor Intel i7 4770K
Motherboard Asrock
Cooling Water
Memory Team Xtreem LV 16GB (2x8GB)
Video Card(s) EK Full WB HD7970
Display(s) CROSSOVER 27Q LED-P 27"
Case Danger Den Torture Rack
Audio Device(s) Onboard
Power Supply CORSAIR Professional Series Gold AX1200
Software W 10 Pro
#25
I tryed that app says its for 480 if I changed anything my screen would go blank and light on the mb flashing lol but card is still good after a power down :p