• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Guide to running multiple GPU work units

Joined
Dec 18, 2009
Messages
2,406 (0.82/day)
Likes
2,460
Location
London, UK
System Name Slick
Processor Intel i5 2467M
Motherboard Samsung Series 5 Ultrabook
Memory 8GB Corsair Value
Storage Crucial M4 7mm 256GB
Display(s) 13"
Software Windows 8 Pro x64
Linux users can now join in on the GPU action! BETA WU's for now:

http://www.worldcommunitygrid.org/forums/wcg/viewthread_thread,34356_offset,0#403554
We are releasing a batch of work units for beta test on Linux GPU only. This will include 64 bit ATI and NVIDIA as well as 32 bit ATI and NVIDIA.

There will be 5 batches released with a total of 3840 work units sent with a quorum of 2. These will have double images in them similar to how they are being run on production right now.

Thanks,
-Uplinger
 
Joined
Nov 29, 2011
Messages
5,975 (2.70/day)
Likes
5,278
Location
Hi! I'm from the Internet
System Name Selene / Yoda
Processor Fx 8350 @ 4.4 / Phenom II x6 1090t @ 3.6
Motherboard Gigabyte 990FXA-UD3 r4.0 / Gigabyte 890XA-UD3
Cooling H100i / Xig Dark Knight
Memory 4x 8gb G.Skill Snipers / 4x 4gb G.Skill Ares
Video Card(s) Gigabyte R9 290x / XfX DD & VisionTek HD6850's C'fired
Storage 256gb ssd, 2x 2tb Wd Blacks & 1x 1tb Wd black / 1x 1tb
Display(s) Dell Ultra Sharp 2408 WFp / Hp w2207
Case Raidmax Vampire / Chieftec Alum. Dragon Blue
Audio Device(s) Onboard Hd Audio / Onboard Hd Audio
Power Supply Corsair TX 850 watt / Corsair TX 750 watt
Mouse Logitech G500s
Keyboard Corsair Strafe
Software Win 10 pro / Win Vista Home prem. 64 bit
Benchmark Scores What are benchmarks anyway?
Well, I got it working properly. It seems that you need to let the manager download at least one of all of the types of work units mentioned in the app_info file before you actually put the file into place.
Yeah you have to let it download work before adding the app info file now for some weird reason.
 

t_ski

Former Staff
Joined
Apr 11, 2006
Messages
11,960 (2.80/day)
Likes
6,443
System Name My i7 Beast
Processor Intel Core i7 6800K
Motherboard Asus X99-A II
Cooling Nickel-plated EK Supremacy EVO, D5 with XSPC Bayres & BIX Quad Radiator
Memory 4 x 8GB EVGA SuperSC DDR4-3200
Video Card(s) EVGA 1080 SuperClocked
Storage Samsung 950 Pro 256GB m.2 SSD + 480GB Sandisk storage SSD
Display(s) Three Asus 24" VW246H LCD's
Case Silverstone TJ07
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair AX1200
Keyboard Corsair K95
Software Windows 10 x64 Pro
Here's a tip to add: BOINC will consider only two decimal places. For example, if you set the GPU to 0.166, it will round it up to 0.17. Technically, that will put you over 100%. Just round it down to the last hundredth and you shuld be fine.

EDIT: I should clarify my statement above and say if you're only running GPU WU's and are running more WU's than you have cores/threads. If you are running mixed CPU & GPU WU's, then see Ion's tip below:

http://www.techpowerup.com/forums/showpost.php?p=2795584&postcount=433
 
Last edited:

t_ski

Former Staff
Joined
Apr 11, 2006
Messages
11,960 (2.80/day)
Likes
6,443
System Name My i7 Beast
Processor Intel Core i7 6800K
Motherboard Asus X99-A II
Cooling Nickel-plated EK Supremacy EVO, D5 with XSPC Bayres & BIX Quad Radiator
Memory 4 x 8GB EVGA SuperSC DDR4-3200
Video Card(s) EVGA 1080 SuperClocked
Storage Samsung 950 Pro 256GB m.2 SSD + 480GB Sandisk storage SSD
Display(s) Three Asus 24" VW246H LCD's
Case Silverstone TJ07
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair AX1200
Keyboard Corsair K95
Software Windows 10 x64 Pro
AthlonX2, I think you need to start with this:

Code:
<app_info>
   <app>
      <name>hcc1</name>
      <user_friendly_name>Help Conquer Cancer</user_friendly_name>
   </app>
   <file_info>
      <name>wcg_hcc1_img_7.05_windows_intelx86__nvidia_hcc1</name>
      <executable/> 
   </file_info>
   <file_info>
      <name>hcckernel.cl.7.05</name>
      <executable/>
   </file_info>
      <app_version>
      <app_name>hcc1</app_name>
      <version_num>705</version_num>
      <platform>windows_intelx86</platform>
      <plan_class>nvidia_hcc1</plan_class>
      <avg_ncpus>1.0</avg_ncpus>
      <max_ncpus>2.0</max_ncpus>
      <coproc>
         <type>CUDA</type>
         <count>.5</count>
      </coproc>
      <file_ref>
          <file_name>wcg_hcc1_img_7.05_windows_intelx86__nvidia_hcc1</file_name>
          <main_program/>
      </file_ref>
      <file_ref>
         <file_name>hcckernel.cl.7.05</file_name>
         <open_name>hcckernel.cl</open_name>
      </file_ref>
   </app_version>
</app_info>
IIRC, that will give you two WU's per card and should work on multiple cards - if I'm wrong, please correct me guys.
 

Athlon2K15

HyperVtX™
Joined
Sep 27, 2006
Messages
7,848 (1.91/day)
Likes
2,305
Location
O-H-I-O
Processor AMD Ryzen 7 1800x
Motherboard Asus Crosshair VI Hero
Cooling CH6 EK MonoBlock
Memory TridentZ 16GB DDR4 3600
Video Card(s) GTX 1080Ti EK Full Cover Block
Storage Samsung 960 Pro
Display(s) LG 34UC88 Curved Ultrawide
Case EVGA DG86
Power Supply Corsair RM850x
Mouse Asus Strix Evolve
Keyboard Asus Strix Claymore
Where do paste this? local prefs?
 
Joined
Dec 18, 2009
Messages
2,406 (0.82/day)
Likes
2,460
Location
London, UK
System Name Slick
Processor Intel i5 2467M
Motherboard Samsung Series 5 Ultrabook
Memory 8GB Corsair Value
Storage Crucial M4 7mm 256GB
Display(s) 13"
Software Windows 8 Pro x64
Where do paste this? local prefs?
That goes into the app_info.xml file. Check the OP for location and step to avoid errors.
 

t_ski

Former Staff
Joined
Apr 11, 2006
Messages
11,960 (2.80/day)
Likes
6,443
System Name My i7 Beast
Processor Intel Core i7 6800K
Motherboard Asus X99-A II
Cooling Nickel-plated EK Supremacy EVO, D5 with XSPC Bayres & BIX Quad Radiator
Memory 4 x 8GB EVGA SuperSC DDR4-3200
Video Card(s) EVGA 1080 SuperClocked
Storage Samsung 950 Pro 256GB m.2 SSD + 480GB Sandisk storage SSD
Display(s) Three Asus 24" VW246H LCD's
Case Silverstone TJ07
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair AX1200
Keyboard Corsair K95
Software Windows 10 x64 Pro
This:

You create a file called app_info.xml inside the project folder of your BOINC Data folder (normally: C:\Program Data\BOINC\Data\projects\www.worldcommunitygrid.org).
You want to install the program, open it, attach to the project, then hit "get no new work." You will need to download two files (which happens when you attach to the project) in order for the app_info file to work, and it won't happen if the app_info file is already in place.* Once everything's downloaded, close the BOINC manager completely and insert the file into that folder, then launch the client. Watch your messages for errors and post them here if you get them.


* There is a work-around for this if you have already installed the client on another machine: you can copy the files from that other installation. I have done this with 100% success, as long as the app_info file is calling the file by the same name/version.
 

[Ion]

WCG Team Assistant
Joined
Sep 15, 2009
Messages
13,391 (4.44/day)
Likes
14,251
Location
Raleigh, North Carolina, United States
System Name Niedersachsen / Ribe / Minsk
Processor i3 3240 / i7-3520M / 4x Opteron 6376 @ 2.86GHz
Motherboard BIOSTAR H61M / HP Q77 / Supermicro H8QG7
Cooling Stock / Stock / 4x 1U G34
Memory 1x8GB / 2x4GB / 4x4GB
Video Card(s) GTX260 / Intel HD 4000 / nVidia GT310
Storage 80GB Intel SSD / 256GB Intel SSD / 2x 60GB SSD (RAID1)
Display(s) Dell 3007 + HP 2245w / 12.1" 1366x768 / None
Case Antec NSK3480 / HP / Supermicro 1U
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Enermax 500W / HP 130W / Supermicro Gold 1400W
Keyboard IBM Model M
Software Windows 7 (Niedersachsen/Ribe) / Linux Mint 17.2 (Minsk)
Here's a tip to add: BOINC will consider only two decimal places. For example, if you set the GPU to 0.166, it will round it up to 0.17. Technically, that will put you over 100%. Just round it down to the last hundredth and you shuld be fine.
Really? On my i920, I've set each GPU WU to use .875 CPU cores--and it reports in the manager that that's what it's doing. It also leaves a thread open then for the CPU to run a WU of its own.
 

t_ski

Former Staff
Joined
Apr 11, 2006
Messages
11,960 (2.80/day)
Likes
6,443
System Name My i7 Beast
Processor Intel Core i7 6800K
Motherboard Asus X99-A II
Cooling Nickel-plated EK Supremacy EVO, D5 with XSPC Bayres & BIX Quad Radiator
Memory 4 x 8GB EVGA SuperSC DDR4-3200
Video Card(s) EVGA 1080 SuperClocked
Storage Samsung 950 Pro 256GB m.2 SSD + 480GB Sandisk storage SSD
Display(s) Three Asus 24" VW246H LCD's
Case Silverstone TJ07
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair AX1200
Keyboard Corsair K95
Software Windows 10 x64 Pro
You must be running mixed WU's then. I should clarify my statement above then and say if you're only running GPU WU's and are running more WU's than you have cores/threads.

I edited my post above. Maybe it depends on the client then if it gives you three decimal places. I'm only seeing two on mine.
 

Athlon2K15

HyperVtX™
Joined
Sep 27, 2006
Messages
7,848 (1.91/day)
Likes
2,305
Location
O-H-I-O
Processor AMD Ryzen 7 1800x
Motherboard Asus Crosshair VI Hero
Cooling CH6 EK MonoBlock
Memory TridentZ 16GB DDR4 3600
Video Card(s) GTX 1080Ti EK Full Cover Block
Storage Samsung 960 Pro
Display(s) LG 34UC88 Curved Ultrawide
Case EVGA DG86
Power Supply Corsair RM850x
Mouse Asus Strix Evolve
Keyboard Asus Strix Claymore
I set it up using that xml you referenced. Im getting an error that hcckernel.cl.7.05 doesnt exist
 

t_ski

Former Staff
Joined
Apr 11, 2006
Messages
11,960 (2.80/day)
Likes
6,443
System Name My i7 Beast
Processor Intel Core i7 6800K
Motherboard Asus X99-A II
Cooling Nickel-plated EK Supremacy EVO, D5 with XSPC Bayres & BIX Quad Radiator
Memory 4 x 8GB EVGA SuperSC DDR4-3200
Video Card(s) EVGA 1080 SuperClocked
Storage Samsung 950 Pro 256GB m.2 SSD + 480GB Sandisk storage SSD
Display(s) Three Asus 24" VW246H LCD's
Case Silverstone TJ07
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair AX1200
Keyboard Corsair K95
Software Windows 10 x64 Pro
Yep, that's one of the files that needs to download before you can insert that app_info file. Send that file to the recycle bin, open the client and watch the messages or downloads to see when that file is received (the other is "WCG-something-hcc"), then close the client and restore the app_info file from the recycle bin.
 
Joined
Dec 18, 2009
Messages
2,406 (0.82/day)
Likes
2,460
Location
London, UK
System Name Slick
Processor Intel i5 2467M
Motherboard Samsung Series 5 Ultrabook
Memory 8GB Corsair Value
Storage Crucial M4 7mm 256GB
Display(s) 13"
Software Windows 8 Pro x64
I set it up using that xml you referenced. Im getting an error that hcckernel.cl.7.05 doesnt exist
Might be the same as this:

Well, I got it working properly. It seems that you need to let the manager download at least one of all of the types of work units mentioned in the app_info file before you actually put the file into place.
Close BOINC, remove app_info. Open BOINC, let it download what it needs, hit "no new tasks".

Once those tasks are cleared, close BOINC, then put the app_info file again and should be sorted next time you open it up.
 

Athlon2K15

HyperVtX™
Joined
Sep 27, 2006
Messages
7,848 (1.91/day)
Likes
2,305
Location
O-H-I-O
Processor AMD Ryzen 7 1800x
Motherboard Asus Crosshair VI Hero
Cooling CH6 EK MonoBlock
Memory TridentZ 16GB DDR4 3600
Video Card(s) GTX 1080Ti EK Full Cover Block
Storage Samsung 960 Pro
Display(s) LG 34UC88 Curved Ultrawide
Case EVGA DG86
Power Supply Corsair RM850x
Mouse Asus Strix Evolve
Keyboard Asus Strix Claymore
Ok it download the cores and is running but just says waiting to run (1CPUS + 2 NVIDIA GPUS) been like this for 5 minutes or so
 

[Ion]

WCG Team Assistant
Joined
Sep 15, 2009
Messages
13,391 (4.44/day)
Likes
14,251
Location
Raleigh, North Carolina, United States
System Name Niedersachsen / Ribe / Minsk
Processor i3 3240 / i7-3520M / 4x Opteron 6376 @ 2.86GHz
Motherboard BIOSTAR H61M / HP Q77 / Supermicro H8QG7
Cooling Stock / Stock / 4x 1U G34
Memory 1x8GB / 2x4GB / 4x4GB
Video Card(s) GTX260 / Intel HD 4000 / nVidia GT310
Storage 80GB Intel SSD / 256GB Intel SSD / 2x 60GB SSD (RAID1)
Display(s) Dell 3007 + HP 2245w / 12.1" 1366x768 / None
Case Antec NSK3480 / HP / Supermicro 1U
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Enermax 500W / HP 130W / Supermicro Gold 1400W
Keyboard IBM Model M
Software Windows 7 (Niedersachsen/Ribe) / Linux Mint 17.2 (Minsk)
Ok it download the cores and is running but just says waiting to run (1CPUS + 2 NVIDIA GPUS) been like this for 5 minutes or so
You probably have it set to only run the GPU while you aren't touching the computer. Either set it to use the GPU always or wait a bit.
And you set that wrong--you want it to say 1 CPUs + .5 nVidia GPUs. That's something you need to fix in the app_info file--I assume you said '2' instead of '.5' for the GPU requirements ;)
 

Athlon2K15

HyperVtX™
Joined
Sep 27, 2006
Messages
7,848 (1.91/day)
Likes
2,305
Location
O-H-I-O
Processor AMD Ryzen 7 1800x
Motherboard Asus Crosshair VI Hero
Cooling CH6 EK MonoBlock
Memory TridentZ 16GB DDR4 3600
Video Card(s) GTX 1080Ti EK Full Cover Block
Storage Samsung 960 Pro
Display(s) LG 34UC88 Curved Ultrawide
Case EVGA DG86
Power Supply Corsair RM850x
Mouse Asus Strix Evolve
Keyboard Asus Strix Claymore
You probably have it set to only run the GPU while you aren't touching the computer. Either set it to use the GPU always or wait a bit.
And you set that wrong--you want it to say 1 CPUs + .5 nVidia GPUs. That's something you need to fix in the app_info file--I assume you said '2' instead of '.5' for the GPU requirements ;)
Fixed..but its only using one GPU now,but it is running
 

[Ion]

WCG Team Assistant
Joined
Sep 15, 2009
Messages
13,391 (4.44/day)
Likes
14,251
Location
Raleigh, North Carolina, United States
System Name Niedersachsen / Ribe / Minsk
Processor i3 3240 / i7-3520M / 4x Opteron 6376 @ 2.86GHz
Motherboard BIOSTAR H61M / HP Q77 / Supermicro H8QG7
Cooling Stock / Stock / 4x 1U G34
Memory 1x8GB / 2x4GB / 4x4GB
Video Card(s) GTX260 / Intel HD 4000 / nVidia GT310
Storage 80GB Intel SSD / 256GB Intel SSD / 2x 60GB SSD (RAID1)
Display(s) Dell 3007 + HP 2245w / 12.1" 1366x768 / None
Case Antec NSK3480 / HP / Supermicro 1U
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Enermax 500W / HP 130W / Supermicro Gold 1400W
Keyboard IBM Model M
Software Windows 7 (Niedersachsen/Ribe) / Linux Mint 17.2 (Minsk)
Fixed..but its only using one GPU now,but it is running
Check the Event Log (Ctrl+Shift+E)--at the top it should say that it detects two GPUs but one of them is "not used". If so, create a file named cc_config.xml in the BOINC Data folder, and paste in the following:
Code:
<cc_config> <options> <use_all_gpus>1</use_all_gpus> </options> </cc_config>
 

Norton

Moderator & WCG-TPU Captain
Staff member
Joined
Dec 21, 2011
Messages
12,690 (5.80/day)
Likes
36,289
Location
USA
System Name My Fortress/Trish (WCG)/Julia (WCG)/Ella (WCG)/Junior(WCG)/Cruncher 1 & 2/Kreij (WCG)
Processor Ryzen 1700X/i7-970/2600K/i7-980X/3930k/Opteron 6168x4/Ryzen 1600X/FX-8350
Motherboard X370 Taichi/ ASUS R3E/Asus P8P67 Pro/P9X79 Pro/EVGA X58 SLI 3/SuperMicro 4P
Cooling NH-D14/Phanteks/NH-U14S/H70/DeepCool/CM 212+ (x4)/NH-U14S/CM212
Memory 16GB GSkill TridentZ-3200 (1700X), 16GB GSkill FlareX-2400 (1600X),... various...., 4P- 16x1GB
Video Card(s) RX 580/HD 4670/HD 7770/HD 7770/HD 7770/onboard/HD 7770/onboard
Storage WD 500GB SSD/Seagate 2TB SSHD, everything else is Western Digital (mostly)
Display(s) Dell U2414H & 2409W / Dell 2208WFP (shared)
Case Silverstone FT01B/Source 530/Corsair 230T/Define XL R2/Silverstone FT05/Define R4/custom
Audio Device(s) on board (All)
Power Supply Corsair HX850/TX650/CS650M/X Gold 750/EVGA P2 850/X Gold 1050/HX650
Mouse Logitech G300s
Keyboard Thermaltake Challenger Prime (Great for $30!!!)
Software Win 7 Home 64 (Win 10 Pro 64)/Win Pro 64 or Ubuntu 12.04 LTS/14.04 LTS/17.04
Benchmark Scores Why sit on the Bench when you can get in the game and Crunch!!!
I have a question:

Can you change the CPU/GPU values live in the app_info and just restart BOINC or do you need to go through the whole process from scratch?

i.e.- If I wanted to increase/decrease the # GPU wu's per card or adjust the # of CPU cores reserved for the GPU's (with no other changes)
 

Athlon2K15

HyperVtX™
Joined
Sep 27, 2006
Messages
7,848 (1.91/day)
Likes
2,305
Location
O-H-I-O
Processor AMD Ryzen 7 1800x
Motherboard Asus Crosshair VI Hero
Cooling CH6 EK MonoBlock
Memory TridentZ 16GB DDR4 3600
Video Card(s) GTX 1080Ti EK Full Cover Block
Storage Samsung 960 Pro
Display(s) LG 34UC88 Curved Ultrawide
Case EVGA DG86
Power Supply Corsair RM850x
Mouse Asus Strix Evolve
Keyboard Asus Strix Claymore
Thanks for all the help guys! its working as intended now. Hopefully Ill start returning WUs soon!
 

t_ski

Former Staff
Joined
Apr 11, 2006
Messages
11,960 (2.80/day)
Likes
6,443
System Name My i7 Beast
Processor Intel Core i7 6800K
Motherboard Asus X99-A II
Cooling Nickel-plated EK Supremacy EVO, D5 with XSPC Bayres & BIX Quad Radiator
Memory 4 x 8GB EVGA SuperSC DDR4-3200
Video Card(s) EVGA 1080 SuperClocked
Storage Samsung 950 Pro 256GB m.2 SSD + 480GB Sandisk storage SSD
Display(s) Three Asus 24" VW246H LCD's
Case Silverstone TJ07
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair AX1200
Keyboard Corsair K95
Software Windows 10 x64 Pro
I have a question:

Can you change the CPU/GPU values live in the app_info and just restart BOINC or do you need to go through the whole process from scratch?

i.e.- If I wanted to increase/decrease the # GPU wu's per card or adjust the # of CPU cores reserved for the GPU's (with no other changes)
No, you can just close the client, edit the file and then restart the client. if you have WU's in progess, they will complete under the new adjusted ratios when you restart.

Thanks for all the help guys! its working as intended now. Hopefully Ill start returning WUs soon!
Cool :toast:
 

Norton

Moderator & WCG-TPU Captain
Staff member
Joined
Dec 21, 2011
Messages
12,690 (5.80/day)
Likes
36,289
Location
USA
System Name My Fortress/Trish (WCG)/Julia (WCG)/Ella (WCG)/Junior(WCG)/Cruncher 1 & 2/Kreij (WCG)
Processor Ryzen 1700X/i7-970/2600K/i7-980X/3930k/Opteron 6168x4/Ryzen 1600X/FX-8350
Motherboard X370 Taichi/ ASUS R3E/Asus P8P67 Pro/P9X79 Pro/EVGA X58 SLI 3/SuperMicro 4P
Cooling NH-D14/Phanteks/NH-U14S/H70/DeepCool/CM 212+ (x4)/NH-U14S/CM212
Memory 16GB GSkill TridentZ-3200 (1700X), 16GB GSkill FlareX-2400 (1600X),... various...., 4P- 16x1GB
Video Card(s) RX 580/HD 4670/HD 7770/HD 7770/HD 7770/onboard/HD 7770/onboard
Storage WD 500GB SSD/Seagate 2TB SSHD, everything else is Western Digital (mostly)
Display(s) Dell U2414H & 2409W / Dell 2208WFP (shared)
Case Silverstone FT01B/Source 530/Corsair 230T/Define XL R2/Silverstone FT05/Define R4/custom
Audio Device(s) on board (All)
Power Supply Corsair HX850/TX650/CS650M/X Gold 750/EVGA P2 850/X Gold 1050/HX650
Mouse Logitech G300s
Keyboard Thermaltake Challenger Prime (Great for $30!!!)
Software Win 7 Home 64 (Win 10 Pro 64)/Win Pro 64 or Ubuntu 12.04 LTS/14.04 LTS/17.04
Benchmark Scores Why sit on the Bench when you can get in the game and Crunch!!!
No, you can just close the client, edit the file and then restart the client. if you have WU's in progess, they will complete under the new adjusted ratios when you restart
Very good! :toast:

Thanks for the info!
 

t_ski

Former Staff
Joined
Apr 11, 2006
Messages
11,960 (2.80/day)
Likes
6,443
System Name My i7 Beast
Processor Intel Core i7 6800K
Motherboard Asus X99-A II
Cooling Nickel-plated EK Supremacy EVO, D5 with XSPC Bayres & BIX Quad Radiator
Memory 4 x 8GB EVGA SuperSC DDR4-3200
Video Card(s) EVGA 1080 SuperClocked
Storage Samsung 950 Pro 256GB m.2 SSD + 480GB Sandisk storage SSD
Display(s) Three Asus 24" VW246H LCD's
Case Silverstone TJ07
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair AX1200
Keyboard Corsair K95
Software Windows 10 x64 Pro
You're welcome - I've done this a few times playing with the WU count lately :)

If you are completely changing up the setup (like adding in the all-projects file or going from GPU only to CPU + GPU, it may or may not work - I have never tested that.
 

Athlon2K15

HyperVtX™
Joined
Sep 27, 2006
Messages
7,848 (1.91/day)
Likes
2,305
Location
O-H-I-O
Processor AMD Ryzen 7 1800x
Motherboard Asus Crosshair VI Hero
Cooling CH6 EK MonoBlock
Memory TridentZ 16GB DDR4 3600
Video Card(s) GTX 1080Ti EK Full Cover Block
Storage Samsung 960 Pro
Display(s) LG 34UC88 Curved Ultrawide
Case EVGA DG86
Power Supply Corsair RM850x
Mouse Asus Strix Evolve
Keyboard Asus Strix Claymore
so now the question is can i get more Wus done by running 2 per gpu or 1 per gpu. right now its 5m10s for 1 Wu per card. I can feel a very expensive addiction coming into play here
 

t_ski

Former Staff
Joined
Apr 11, 2006
Messages
11,960 (2.80/day)
Likes
6,443
System Name My i7 Beast
Processor Intel Core i7 6800K
Motherboard Asus X99-A II
Cooling Nickel-plated EK Supremacy EVO, D5 with XSPC Bayres & BIX Quad Radiator
Memory 4 x 8GB EVGA SuperSC DDR4-3200
Video Card(s) EVGA 1080 SuperClocked
Storage Samsung 950 Pro 256GB m.2 SSD + 480GB Sandisk storage SSD
Display(s) Three Asus 24" VW246H LCD's
Case Silverstone TJ07
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair AX1200
Keyboard Corsair K95
Software Windows 10 x64 Pro
so now the question is can i get more Wus done by running 2 per gpu or 1 per gpu. right now its 5m10s for 1 Wu per card.
You have to test it and find the balance, especially with how you want to use the PC and how you want to cope with the heat/noise. I had a dual-thread P4 running with the GTX 280. I could do one GPU WU in about 8 minutes, and the CPU WU in hours. I took it to two GPU WU's, using one thread from the CPU for each, and was still kinking out WU's in faster time than just a single.

I think you're best bet would be two WU's per card, each using their own core or thread from the CPU. Ion says watch the heat output though.

I can feel a very expensive addiction coming into play here
Yes, very much so... :laugh:
 
Joined
Dec 18, 2009
Messages
2,406 (0.82/day)
Likes
2,460
Location
London, UK
System Name Slick
Processor Intel i5 2467M
Motherboard Samsung Series 5 Ultrabook
Memory 8GB Corsair Value
Storage Crucial M4 7mm 256GB
Display(s) 13"
Software Windows 8 Pro x64
I have a question:

Can you change the CPU/GPU values live in the app_info and just restart BOINC or do you need to go through the whole process from scratch?

i.e.- If I wanted to increase/decrease the # GPU wu's per card or adjust the # of CPU cores reserved for the GPU's (with no other changes)
I have never tried it live. If you do I presume you'd need to just hit the "Read prefs" option from the menu. I rather stick to the safe method of closing to avoid errors though.
 

[Ion]

WCG Team Assistant
Joined
Sep 15, 2009
Messages
13,391 (4.44/day)
Likes
14,251
Location
Raleigh, North Carolina, United States
System Name Niedersachsen / Ribe / Minsk
Processor i3 3240 / i7-3520M / 4x Opteron 6376 @ 2.86GHz
Motherboard BIOSTAR H61M / HP Q77 / Supermicro H8QG7
Cooling Stock / Stock / 4x 1U G34
Memory 1x8GB / 2x4GB / 4x4GB
Video Card(s) GTX260 / Intel HD 4000 / nVidia GT310
Storage 80GB Intel SSD / 256GB Intel SSD / 2x 60GB SSD (RAID1)
Display(s) Dell 3007 + HP 2245w / 12.1" 1366x768 / None
Case Antec NSK3480 / HP / Supermicro 1U
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Enermax 500W / HP 130W / Supermicro Gold 1400W
Keyboard IBM Model M
Software Windows 7 (Niedersachsen/Ribe) / Linux Mint 17.2 (Minsk)
I have never tried it live. If you do I presume you'd need to just hit the "Read prefs" option from the menu. I rather stick to the safe method of closing to avoid errors though.
When you click "Read local prefs file" it reads from global_prefs_override.xml

So I think you'd have to close BOINC and re-launch for it to take effect ;)