• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Guide to running multiple GPU work units

Joined
Dec 18, 2009
Messages
2,406 (0.50/day)
Location
London, UK
System Name Slick
Processor Intel i5 2467M
Motherboard Samsung Series 5 Ultrabook
Memory 8GB Corsair Value
Storage Crucial M4 7mm 256GB
Display(s) 13"
Software Windows 8 Pro x64
Linux users can now join in on the GPU action! BETA WU's for now:

http://www.worldcommunitygrid.org/forums/wcg/viewthread_thread,34356_offset,0#403554
We are releasing a batch of work units for beta test on Linux GPU only. This will include 64 bit ATI and NVIDIA as well as 32 bit ATI and NVIDIA.

There will be 5 batches released with a total of 3840 work units sent with a quorum of 2. These will have double images in them similar to how they are being run on production right now.

Thanks,
-Uplinger
 
Joined
Nov 29, 2011
Messages
5,975 (1.47/day)
Location
Hi! I'm from the Internet
System Name Selene / Yoda
Processor Fx 8350 @ 4.4 / Phenom II x6 1090t @ 3.6
Motherboard Gigabyte 990FXA-UD3 r4.0 / Gigabyte 890XA-UD3
Cooling H100i / Xig Dark Knight
Memory 4x 8gb G.Skill Snipers / 4x 4gb G.Skill Ares
Video Card(s) Gigabyte R9 290x / XfX DD & VisionTek HD6850's C'fired
Storage 256gb ssd, 2x 2tb Wd Blacks & 1x 1tb Wd black / 1x 1tb
Display(s) Dell Ultra Sharp 2408 WFp / Hp w2207
Case Raidmax Vampire / Chieftec Alum. Dragon Blue
Audio Device(s) Onboard Hd Audio / Onboard Hd Audio
Power Supply Corsair TX 850 watt / Corsair TX 750 watt
Mouse Logitech G500s
Keyboard Corsair Strafe
Software Win 10 pro / Win Vista Home prem. 64 bit
Benchmark Scores What are benchmarks anyway?
Well, I got it working properly. It seems that you need to let the manager download at least one of all of the types of work units mentioned in the app_info file before you actually put the file into place.

Yeah you have to let it download work before adding the app info file now for some weird reason.
 

t_ski

Former Staff
Joined
Apr 11, 2006
Messages
11,960 (1.95/day)
System Name My i7 Beast
Processor Intel Core i7 6800K
Motherboard Asus X99-A II
Cooling Nickel-plated EK Supremacy EVO, D5 with XSPC Bayres & BIX Quad Radiator
Memory 4 x 8GB EVGA SuperSC DDR4-3200
Video Card(s) EVGA 1080 SuperClocked
Storage Samsung 950 Pro 256GB m.2 SSD + 480GB Sandisk storage SSD
Display(s) Three Asus 24" VW246H LCD's
Case Silverstone TJ07
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair AX1200
Keyboard Corsair K95
Software Windows 10 x64 Pro
Here's a tip to add: BOINC will consider only two decimal places. For example, if you set the GPU to 0.166, it will round it up to 0.17. Technically, that will put you over 100%. Just round it down to the last hundredth and you shuld be fine.

EDIT: I should clarify my statement above and say if you're only running GPU WU's and are running more WU's than you have cores/threads. If you are running mixed CPU & GPU WU's, then see Ion's tip below:

http://www.techpowerup.com/forums/showpost.php?p=2795584&postcount=433
 
Last edited:

t_ski

Former Staff
Joined
Apr 11, 2006
Messages
11,960 (1.95/day)
System Name My i7 Beast
Processor Intel Core i7 6800K
Motherboard Asus X99-A II
Cooling Nickel-plated EK Supremacy EVO, D5 with XSPC Bayres & BIX Quad Radiator
Memory 4 x 8GB EVGA SuperSC DDR4-3200
Video Card(s) EVGA 1080 SuperClocked
Storage Samsung 950 Pro 256GB m.2 SSD + 480GB Sandisk storage SSD
Display(s) Three Asus 24" VW246H LCD's
Case Silverstone TJ07
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair AX1200
Keyboard Corsair K95
Software Windows 10 x64 Pro
AthlonX2, I think you need to start with this:

Code:
<app_info>
   <app>
      <name>hcc1</name>
      <user_friendly_name>Help Conquer Cancer</user_friendly_name>
   </app>
   <file_info>
      <name>wcg_hcc1_img_7.05_windows_intelx86__nvidia_hcc1</name>
      <executable/> 
   </file_info>
   <file_info>
      <name>hcckernel.cl.7.05</name>
      <executable/>
   </file_info>
      <app_version>
      <app_name>hcc1</app_name>
      <version_num>705</version_num>
      <platform>windows_intelx86</platform>
      <plan_class>nvidia_hcc1</plan_class>
      <avg_ncpus>1.0</avg_ncpus>
      <max_ncpus>2.0</max_ncpus>
      <coproc>
         <type>CUDA</type>
         <count>.5</count>
      </coproc>
      <file_ref>
          <file_name>wcg_hcc1_img_7.05_windows_intelx86__nvidia_hcc1</file_name>
          <main_program/>
      </file_ref>
      <file_ref>
         <file_name>hcckernel.cl.7.05</file_name>
         <open_name>hcckernel.cl</open_name>
      </file_ref>
   </app_version>
</app_info>

IIRC, that will give you two WU's per card and should work on multiple cards - if I'm wrong, please correct me guys.
 

Athlon2K15

HyperVtX™
Joined
Sep 27, 2006
Messages
7,906 (1.32/day)
Location
O-H-I-O
Processor Intel Core i9 11900K
Motherboard MSI Z590 Carbon EK X
Cooling Custom Water
Memory Team DDR4 4000MHz
Video Card(s) ASUS TUF RTX 3080 OC
Storage WD WN850 1TB
Display(s) 43" LG NanoCell 4K 120Hz
Power Supply Asus Thor 1200w
Mouse Asus Strix Evolve
Keyboard Asus Strix Claymore
Where do paste this? local prefs?
 
Joined
Dec 18, 2009
Messages
2,406 (0.50/day)
Location
London, UK
System Name Slick
Processor Intel i5 2467M
Motherboard Samsung Series 5 Ultrabook
Memory 8GB Corsair Value
Storage Crucial M4 7mm 256GB
Display(s) 13"
Software Windows 8 Pro x64
Where do paste this? local prefs?

That goes into the app_info.xml file. Check the OP for location and step to avoid errors.
 

t_ski

Former Staff
Joined
Apr 11, 2006
Messages
11,960 (1.95/day)
System Name My i7 Beast
Processor Intel Core i7 6800K
Motherboard Asus X99-A II
Cooling Nickel-plated EK Supremacy EVO, D5 with XSPC Bayres & BIX Quad Radiator
Memory 4 x 8GB EVGA SuperSC DDR4-3200
Video Card(s) EVGA 1080 SuperClocked
Storage Samsung 950 Pro 256GB m.2 SSD + 480GB Sandisk storage SSD
Display(s) Three Asus 24" VW246H LCD's
Case Silverstone TJ07
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair AX1200
Keyboard Corsair K95
Software Windows 10 x64 Pro
This:

You create a file called app_info.xml inside the project folder of your BOINC Data folder (normally: C:\Program Data\BOINC\Data\projects\www.worldcommunitygrid.org).

You want to install the program, open it, attach to the project, then hit "get no new work." You will need to download two files (which happens when you attach to the project) in order for the app_info file to work, and it won't happen if the app_info file is already in place.* Once everything's downloaded, close the BOINC manager completely and insert the file into that folder, then launch the client. Watch your messages for errors and post them here if you get them.


* There is a work-around for this if you have already installed the client on another machine: you can copy the files from that other installation. I have done this with 100% success, as long as the app_info file is calling the file by the same name/version.
 

[Ion]

WCG Team Assistant
Joined
Sep 15, 2009
Messages
13,391 (2.74/day)
Location
Raleigh, North Carolina, United States
System Name Niedersachsen / Ribe / Minsk
Processor i3 3240 / i7-3520M / 4x Opteron 6376 @ 2.86GHz
Motherboard BIOSTAR H61M / HP Q77 / Supermicro H8QG7
Cooling Stock / Stock / 4x 1U G34
Memory 1x8GB / 2x4GB / 4x4GB
Video Card(s) GTX260 / Intel HD 4000 / nVidia GT310
Storage 80GB Intel SSD / 256GB Intel SSD / 2x 60GB SSD (RAID1)
Display(s) Dell 3007 + HP 2245w / 12.1" 1366x768 / None
Case Antec NSK3480 / HP / Supermicro 1U
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Enermax 500W / HP 130W / Supermicro Gold 1400W
Keyboard IBM Model M
Software Windows 7 (Niedersachsen/Ribe) / Linux Mint 17.2 (Minsk)
Here's a tip to add: BOINC will consider only two decimal places. For example, if you set the GPU to 0.166, it will round it up to 0.17. Technically, that will put you over 100%. Just round it down to the last hundredth and you shuld be fine.

Really? On my i920, I've set each GPU WU to use .875 CPU cores--and it reports in the manager that that's what it's doing. It also leaves a thread open then for the CPU to run a WU of its own.
 

t_ski

Former Staff
Joined
Apr 11, 2006
Messages
11,960 (1.95/day)
System Name My i7 Beast
Processor Intel Core i7 6800K
Motherboard Asus X99-A II
Cooling Nickel-plated EK Supremacy EVO, D5 with XSPC Bayres & BIX Quad Radiator
Memory 4 x 8GB EVGA SuperSC DDR4-3200
Video Card(s) EVGA 1080 SuperClocked
Storage Samsung 950 Pro 256GB m.2 SSD + 480GB Sandisk storage SSD
Display(s) Three Asus 24" VW246H LCD's
Case Silverstone TJ07
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair AX1200
Keyboard Corsair K95
Software Windows 10 x64 Pro
You must be running mixed WU's then. I should clarify my statement above then and say if you're only running GPU WU's and are running more WU's than you have cores/threads.

I edited my post above. Maybe it depends on the client then if it gives you three decimal places. I'm only seeing two on mine.
 

Athlon2K15

HyperVtX™
Joined
Sep 27, 2006
Messages
7,906 (1.32/day)
Location
O-H-I-O
Processor Intel Core i9 11900K
Motherboard MSI Z590 Carbon EK X
Cooling Custom Water
Memory Team DDR4 4000MHz
Video Card(s) ASUS TUF RTX 3080 OC
Storage WD WN850 1TB
Display(s) 43" LG NanoCell 4K 120Hz
Power Supply Asus Thor 1200w
Mouse Asus Strix Evolve
Keyboard Asus Strix Claymore
I set it up using that xml you referenced. Im getting an error that hcckernel.cl.7.05 doesnt exist
 

t_ski

Former Staff
Joined
Apr 11, 2006
Messages
11,960 (1.95/day)
System Name My i7 Beast
Processor Intel Core i7 6800K
Motherboard Asus X99-A II
Cooling Nickel-plated EK Supremacy EVO, D5 with XSPC Bayres & BIX Quad Radiator
Memory 4 x 8GB EVGA SuperSC DDR4-3200
Video Card(s) EVGA 1080 SuperClocked
Storage Samsung 950 Pro 256GB m.2 SSD + 480GB Sandisk storage SSD
Display(s) Three Asus 24" VW246H LCD's
Case Silverstone TJ07
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair AX1200
Keyboard Corsair K95
Software Windows 10 x64 Pro
Yep, that's one of the files that needs to download before you can insert that app_info file. Send that file to the recycle bin, open the client and watch the messages or downloads to see when that file is received (the other is "WCG-something-hcc"), then close the client and restore the app_info file from the recycle bin.
 
Joined
Dec 18, 2009
Messages
2,406 (0.50/day)
Location
London, UK
System Name Slick
Processor Intel i5 2467M
Motherboard Samsung Series 5 Ultrabook
Memory 8GB Corsair Value
Storage Crucial M4 7mm 256GB
Display(s) 13"
Software Windows 8 Pro x64
I set it up using that xml you referenced. Im getting an error that hcckernel.cl.7.05 doesnt exist

Might be the same as this:

Well, I got it working properly. It seems that you need to let the manager download at least one of all of the types of work units mentioned in the app_info file before you actually put the file into place.

Close BOINC, remove app_info. Open BOINC, let it download what it needs, hit "no new tasks".

Once those tasks are cleared, close BOINC, then put the app_info file again and should be sorted next time you open it up.
 

Athlon2K15

HyperVtX™
Joined
Sep 27, 2006
Messages
7,906 (1.32/day)
Location
O-H-I-O
Processor Intel Core i9 11900K
Motherboard MSI Z590 Carbon EK X
Cooling Custom Water
Memory Team DDR4 4000MHz
Video Card(s) ASUS TUF RTX 3080 OC
Storage WD WN850 1TB
Display(s) 43" LG NanoCell 4K 120Hz
Power Supply Asus Thor 1200w
Mouse Asus Strix Evolve
Keyboard Asus Strix Claymore
Ok it download the cores and is running but just says waiting to run (1CPUS + 2 NVIDIA GPUS) been like this for 5 minutes or so
 

[Ion]

WCG Team Assistant
Joined
Sep 15, 2009
Messages
13,391 (2.74/day)
Location
Raleigh, North Carolina, United States
System Name Niedersachsen / Ribe / Minsk
Processor i3 3240 / i7-3520M / 4x Opteron 6376 @ 2.86GHz
Motherboard BIOSTAR H61M / HP Q77 / Supermicro H8QG7
Cooling Stock / Stock / 4x 1U G34
Memory 1x8GB / 2x4GB / 4x4GB
Video Card(s) GTX260 / Intel HD 4000 / nVidia GT310
Storage 80GB Intel SSD / 256GB Intel SSD / 2x 60GB SSD (RAID1)
Display(s) Dell 3007 + HP 2245w / 12.1" 1366x768 / None
Case Antec NSK3480 / HP / Supermicro 1U
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Enermax 500W / HP 130W / Supermicro Gold 1400W
Keyboard IBM Model M
Software Windows 7 (Niedersachsen/Ribe) / Linux Mint 17.2 (Minsk)
Ok it download the cores and is running but just says waiting to run (1CPUS + 2 NVIDIA GPUS) been like this for 5 minutes or so

You probably have it set to only run the GPU while you aren't touching the computer. Either set it to use the GPU always or wait a bit.
And you set that wrong--you want it to say 1 CPUs + .5 nVidia GPUs. That's something you need to fix in the app_info file--I assume you said '2' instead of '.5' for the GPU requirements ;)
 

Athlon2K15

HyperVtX™
Joined
Sep 27, 2006
Messages
7,906 (1.32/day)
Location
O-H-I-O
Processor Intel Core i9 11900K
Motherboard MSI Z590 Carbon EK X
Cooling Custom Water
Memory Team DDR4 4000MHz
Video Card(s) ASUS TUF RTX 3080 OC
Storage WD WN850 1TB
Display(s) 43" LG NanoCell 4K 120Hz
Power Supply Asus Thor 1200w
Mouse Asus Strix Evolve
Keyboard Asus Strix Claymore
You probably have it set to only run the GPU while you aren't touching the computer. Either set it to use the GPU always or wait a bit.
And you set that wrong--you want it to say 1 CPUs + .5 nVidia GPUs. That's something you need to fix in the app_info file--I assume you said '2' instead of '.5' for the GPU requirements ;)

Fixed..but its only using one GPU now,but it is running
 

[Ion]

WCG Team Assistant
Joined
Sep 15, 2009
Messages
13,391 (2.74/day)
Location
Raleigh, North Carolina, United States
System Name Niedersachsen / Ribe / Minsk
Processor i3 3240 / i7-3520M / 4x Opteron 6376 @ 2.86GHz
Motherboard BIOSTAR H61M / HP Q77 / Supermicro H8QG7
Cooling Stock / Stock / 4x 1U G34
Memory 1x8GB / 2x4GB / 4x4GB
Video Card(s) GTX260 / Intel HD 4000 / nVidia GT310
Storage 80GB Intel SSD / 256GB Intel SSD / 2x 60GB SSD (RAID1)
Display(s) Dell 3007 + HP 2245w / 12.1" 1366x768 / None
Case Antec NSK3480 / HP / Supermicro 1U
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Enermax 500W / HP 130W / Supermicro Gold 1400W
Keyboard IBM Model M
Software Windows 7 (Niedersachsen/Ribe) / Linux Mint 17.2 (Minsk)
Fixed..but its only using one GPU now,but it is running

Check the Event Log (Ctrl+Shift+E)--at the top it should say that it detects two GPUs but one of them is "not used". If so, create a file named cc_config.xml in the BOINC Data folder, and paste in the following:
Code:
<cc_config> <options> <use_all_gpus>1</use_all_gpus> </options> </cc_config>
 
Joined
Dec 21, 2011
Messages
13,887 (3.42/day)
Location
Northeast USA
System Name Main PC- Gamer- Main Cruncher/Folder and too many crunching/folding rigs
Processor Ryzen 5900X- Ryzen 5950X- Ryzen 3950X and etc...
Motherboard Asrock X570 Extreme4- MSI X570S Tomahawk MAX WiFi- MSI B450M Bazooka Max and etc...
Cooling Noctua NH-U14S (dual fan)- EK 360 AIO with push/pull fans- Corsair H115i RGB Pro XT and etc...
Memory 2x16GB GSkill FlareX 3200/c14- 4x8GB Corsair Vengeance 3600/c16- 2x16GB Team 3600/c18 and etc..
Video Card(s) MSI Gaming RX 6800- Asus RTX 3070 TUF OC- MSI Ventus RTX 3060 OC and etc...
Storage Main PC (1TB WD SN850- 2TB PNY CS 3040- 2TB Seagate Firecuda) and etc...
Display(s) Main PC (2x24" Dell UltraSharp U2414H)
Case Phanteks P600s- Seasonic Q704- Fractal Meshify C and etc...
Audio Device(s) Logitech Z625 THX 2.1 speakers
Power Supply EVGA 750 G3- SeaSonic DGC 750- EVGA P2 850 and etc...
Mouse G300s
Keyboard Corsair K65
VR HMD N/A
Software Windows 10 Pro or Ubuntu
Benchmark Scores Why sit on the Bench when you can get in the game and Crunch!!!
I have a question:

Can you change the CPU/GPU values live in the app_info and just restart BOINC or do you need to go through the whole process from scratch?

i.e.- If I wanted to increase/decrease the # GPU wu's per card or adjust the # of CPU cores reserved for the GPU's (with no other changes)
 

Athlon2K15

HyperVtX™
Joined
Sep 27, 2006
Messages
7,906 (1.32/day)
Location
O-H-I-O
Processor Intel Core i9 11900K
Motherboard MSI Z590 Carbon EK X
Cooling Custom Water
Memory Team DDR4 4000MHz
Video Card(s) ASUS TUF RTX 3080 OC
Storage WD WN850 1TB
Display(s) 43" LG NanoCell 4K 120Hz
Power Supply Asus Thor 1200w
Mouse Asus Strix Evolve
Keyboard Asus Strix Claymore
Thanks for all the help guys! its working as intended now. Hopefully Ill start returning WUs soon!
 

t_ski

Former Staff
Joined
Apr 11, 2006
Messages
11,960 (1.95/day)
System Name My i7 Beast
Processor Intel Core i7 6800K
Motherboard Asus X99-A II
Cooling Nickel-plated EK Supremacy EVO, D5 with XSPC Bayres & BIX Quad Radiator
Memory 4 x 8GB EVGA SuperSC DDR4-3200
Video Card(s) EVGA 1080 SuperClocked
Storage Samsung 950 Pro 256GB m.2 SSD + 480GB Sandisk storage SSD
Display(s) Three Asus 24" VW246H LCD's
Case Silverstone TJ07
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair AX1200
Keyboard Corsair K95
Software Windows 10 x64 Pro
I have a question:

Can you change the CPU/GPU values live in the app_info and just restart BOINC or do you need to go through the whole process from scratch?

i.e.- If I wanted to increase/decrease the # GPU wu's per card or adjust the # of CPU cores reserved for the GPU's (with no other changes)

No, you can just close the client, edit the file and then restart the client. if you have WU's in progess, they will complete under the new adjusted ratios when you restart.

Thanks for all the help guys! its working as intended now. Hopefully Ill start returning WUs soon!

Cool :toast:
 
Joined
Dec 21, 2011
Messages
13,887 (3.42/day)
Location
Northeast USA
System Name Main PC- Gamer- Main Cruncher/Folder and too many crunching/folding rigs
Processor Ryzen 5900X- Ryzen 5950X- Ryzen 3950X and etc...
Motherboard Asrock X570 Extreme4- MSI X570S Tomahawk MAX WiFi- MSI B450M Bazooka Max and etc...
Cooling Noctua NH-U14S (dual fan)- EK 360 AIO with push/pull fans- Corsair H115i RGB Pro XT and etc...
Memory 2x16GB GSkill FlareX 3200/c14- 4x8GB Corsair Vengeance 3600/c16- 2x16GB Team 3600/c18 and etc..
Video Card(s) MSI Gaming RX 6800- Asus RTX 3070 TUF OC- MSI Ventus RTX 3060 OC and etc...
Storage Main PC (1TB WD SN850- 2TB PNY CS 3040- 2TB Seagate Firecuda) and etc...
Display(s) Main PC (2x24" Dell UltraSharp U2414H)
Case Phanteks P600s- Seasonic Q704- Fractal Meshify C and etc...
Audio Device(s) Logitech Z625 THX 2.1 speakers
Power Supply EVGA 750 G3- SeaSonic DGC 750- EVGA P2 850 and etc...
Mouse G300s
Keyboard Corsair K65
VR HMD N/A
Software Windows 10 Pro or Ubuntu
Benchmark Scores Why sit on the Bench when you can get in the game and Crunch!!!
No, you can just close the client, edit the file and then restart the client. if you have WU's in progess, they will complete under the new adjusted ratios when you restart

Very good! :toast:

Thanks for the info!
 

t_ski

Former Staff
Joined
Apr 11, 2006
Messages
11,960 (1.95/day)
System Name My i7 Beast
Processor Intel Core i7 6800K
Motherboard Asus X99-A II
Cooling Nickel-plated EK Supremacy EVO, D5 with XSPC Bayres & BIX Quad Radiator
Memory 4 x 8GB EVGA SuperSC DDR4-3200
Video Card(s) EVGA 1080 SuperClocked
Storage Samsung 950 Pro 256GB m.2 SSD + 480GB Sandisk storage SSD
Display(s) Three Asus 24" VW246H LCD's
Case Silverstone TJ07
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair AX1200
Keyboard Corsair K95
Software Windows 10 x64 Pro
You're welcome - I've done this a few times playing with the WU count lately :)

If you are completely changing up the setup (like adding in the all-projects file or going from GPU only to CPU + GPU, it may or may not work - I have never tested that.
 

Athlon2K15

HyperVtX™
Joined
Sep 27, 2006
Messages
7,906 (1.32/day)
Location
O-H-I-O
Processor Intel Core i9 11900K
Motherboard MSI Z590 Carbon EK X
Cooling Custom Water
Memory Team DDR4 4000MHz
Video Card(s) ASUS TUF RTX 3080 OC
Storage WD WN850 1TB
Display(s) 43" LG NanoCell 4K 120Hz
Power Supply Asus Thor 1200w
Mouse Asus Strix Evolve
Keyboard Asus Strix Claymore
so now the question is can i get more Wus done by running 2 per gpu or 1 per gpu. right now its 5m10s for 1 Wu per card. I can feel a very expensive addiction coming into play here
 

t_ski

Former Staff
Joined
Apr 11, 2006
Messages
11,960 (1.95/day)
System Name My i7 Beast
Processor Intel Core i7 6800K
Motherboard Asus X99-A II
Cooling Nickel-plated EK Supremacy EVO, D5 with XSPC Bayres & BIX Quad Radiator
Memory 4 x 8GB EVGA SuperSC DDR4-3200
Video Card(s) EVGA 1080 SuperClocked
Storage Samsung 950 Pro 256GB m.2 SSD + 480GB Sandisk storage SSD
Display(s) Three Asus 24" VW246H LCD's
Case Silverstone TJ07
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair AX1200
Keyboard Corsair K95
Software Windows 10 x64 Pro
so now the question is can i get more Wus done by running 2 per gpu or 1 per gpu. right now its 5m10s for 1 Wu per card.

You have to test it and find the balance, especially with how you want to use the PC and how you want to cope with the heat/noise. I had a dual-thread P4 running with the GTX 280. I could do one GPU WU in about 8 minutes, and the CPU WU in hours. I took it to two GPU WU's, using one thread from the CPU for each, and was still kinking out WU's in faster time than just a single.

I think you're best bet would be two WU's per card, each using their own core or thread from the CPU. Ion says watch the heat output though.

I can feel a very expensive addiction coming into play here

Yes, very much so... :laugh:
 
Joined
Dec 18, 2009
Messages
2,406 (0.50/day)
Location
London, UK
System Name Slick
Processor Intel i5 2467M
Motherboard Samsung Series 5 Ultrabook
Memory 8GB Corsair Value
Storage Crucial M4 7mm 256GB
Display(s) 13"
Software Windows 8 Pro x64
I have a question:

Can you change the CPU/GPU values live in the app_info and just restart BOINC or do you need to go through the whole process from scratch?

i.e.- If I wanted to increase/decrease the # GPU wu's per card or adjust the # of CPU cores reserved for the GPU's (with no other changes)

I have never tried it live. If you do I presume you'd need to just hit the "Read prefs" option from the menu. I rather stick to the safe method of closing to avoid errors though.
 

[Ion]

WCG Team Assistant
Joined
Sep 15, 2009
Messages
13,391 (2.74/day)
Location
Raleigh, North Carolina, United States
System Name Niedersachsen / Ribe / Minsk
Processor i3 3240 / i7-3520M / 4x Opteron 6376 @ 2.86GHz
Motherboard BIOSTAR H61M / HP Q77 / Supermicro H8QG7
Cooling Stock / Stock / 4x 1U G34
Memory 1x8GB / 2x4GB / 4x4GB
Video Card(s) GTX260 / Intel HD 4000 / nVidia GT310
Storage 80GB Intel SSD / 256GB Intel SSD / 2x 60GB SSD (RAID1)
Display(s) Dell 3007 + HP 2245w / 12.1" 1366x768 / None
Case Antec NSK3480 / HP / Supermicro 1U
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Enermax 500W / HP 130W / Supermicro Gold 1400W
Keyboard IBM Model M
Software Windows 7 (Niedersachsen/Ribe) / Linux Mint 17.2 (Minsk)
I have never tried it live. If you do I presume you'd need to just hit the "Read prefs" option from the menu. I rather stick to the safe method of closing to avoid errors though.

When you click "Read local prefs file" it reads from global_prefs_override.xml

So I think you'd have to close BOINC and re-launch for it to take effect ;)
 
Top