• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

hard drive gone missing

Joined
Dec 2, 2008
Messages
234 (0.07/day)
Likes
36
Processor i5 750
Motherboard EVGA P55 Sli Micro
Cooling Noctua NH-U12P
Memory G. Skill Ripjaws 4x4GB 1600 Mhz
Video Card(s) Msi GTX 465 Golden (flashed to 470)
Storage OCZ 60GB agility
Display(s) Sony SDM-HS95P
Case just sitting ontop of my mobo box
Power Supply Corsair HX 650
Software Windows 7 x64
#1
so I have 2 hard drives of the same model

one of them I have been using just fine, so recently I decided it was time for a fresh install of Vista, and I opted to install in AHCI mode this time.

I was one of the early adopters, so I have Vista disk w/o SP1

when I got done installing, everything seems fine, hard drives shows up.

so I went ahead and installed SP1 and other updates
after restart, my hard drive went missing. :confused:

then I plugged in another fresh drive of the same model, just to make sure it is not dead.
the fresh drive has the same problem too.

here is all 3 of my hard drives showing up in BIOS


and here is the fresh drive with unallocated space showing up


formatting....


after about 30 seconds


gone, just like that.


hardware:
Mobo: Asus P5Q Pro Bios - 2102
Hard Drive: WD4000YR-01PLB0

software:
Vista home premium 64 bit

I've installed the following from Asus support site:
- Intel(R) P45/ICH10R Chipset Software Installation Utility WHQL V9.0.0.1009
- Marvell 88SE6111 SATA Controller Driver V1.2.0.60

but didn't work.

seems like I have 2 options, format and run in EIDE mode, or again, format and do w/o SP1
 

Flyordie

New Member
Joined
Oct 26, 2008
Messages
1,870 (0.55/day)
Likes
246
System Name Shay's Revenge
Processor Phenom II X2 550 @ 4,012Mhz 1.488V
Motherboard DFI LANParty 790GX-M2RS
Cooling ThermalTake V1 "Black Widow"
Memory 2x2GB OCZ Reapers 4-4-4-12-1T @ 1.8V
Video Card(s) BBA HD5770 Crossfire @ 900Mhz Core 5.6Gbps VRAM
Storage 3x SATA (320GB/ 160GB/160GB Seagates)
Display(s) Westinghouse L1916HW 1680x1050 VGA/DVI/HDCP
Case ThermalTake Element V
Audio Device(s) RealTek Onboard
Power Supply SeaSonic SS-550HT Active PFC F3 80PLUS Bronze
Software Windows Vista Home Premium x64 w/ SQL Hack
Benchmark Scores 3DMark06 13,200 http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=495939
#2
Your controller might be killing over? (the onboard controller) Thats where my bet would be placed.