• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Have I killed my 9800pro?????

HookeyStreet

Eat, sleep, game!
Joined
Aug 29, 2004
Messages
7,123 (1.47/day)
Likes
515
Location
Great Yarmouth, England
#1
My monitor wont come on with the card installed, tried another card and it works perfectly....
Really strange as everythings been running great :confused:
Could I have oc'ed too much??????
 
Joined
Aug 16, 2004
Messages
2,998 (0.62/day)
Likes
1,578
Location
Visalia, CA
System Name Crimson Titan 2.5
Processor Intel Core i7 5930K @ 4.5GHz 1.28V
Motherboard Asus ROG Rampage V Extreme
Cooling CPU: Swiftech H220-X, RAM: Geil Cyclone 2, VGA: Custom EK water loop
Memory 8x4GBs G.Skill Ripjaws DDR4 XMP2 3000MHz @ 1.35V
Video Card(s) 2x EVGA GTX Titan X SCs in SLI under full cover EK water blocks
Storage OS: 256GBs Samsung 850 Pro SSD/Games: 3TBs WD Black
Display(s) Acer XB280HK 28" 4K G-Sync - 2x27" Acer HN274s 1920x1080 120Hz
Case Corsair Graphite Black 760T - EK Pump/Reservoir, 360mm EK Radiator
Audio Device(s) SB X-Fi Fatal1ty Pro on Logitech THX Z-5500 5.1/Razer Tiamat 7.1 Headset
Power Supply Silvestone ST1500 1.5 kW
Mouse Cyborg R.A.T. 9
Keyboard Corsair K70 RGB Cherry MX Red
Software Windows 10 Pro 64bit
#4
HookeyStreet said:
If it did work in another pc what would the reason be for it not working in mine????????????
Damaged mobo perhaps?
What Slayerstaps is trying to say is that you should eliminate all possibilites before assuming that your card is dead, there's always hope that some other component may be responsible for a video problem, specially when the video card is by far the most expensive component in your PC. Good luck.
 

HookeyStreet

Eat, sleep, game!
Joined
Aug 29, 2004
Messages
7,123 (1.47/day)
Likes
515
Location
Great Yarmouth, England
#5
15th Warlock said:
Damaged mobo perhaps?
What Slayerstaps is trying to say is that you should eliminate all possibilites before assuming that your card is dead, there's always hope that some other component may be responsible for a video problem, specially when the video card is by far the most expensive component in your PC. Good luck.
Hi,
Im actually running my PC at the moment with an old GeForce FX 5200, surely if it was my motherboard (which is less then a week old) no card would work??????? But to be on the safe side Im going to test it on my m8s PC.
 

HookeyStreet

Eat, sleep, game!
Joined
Aug 29, 2004
Messages
7,123 (1.47/day)
Likes
515
Location
Great Yarmouth, England
#6
I tried my 9800pro in another pc and its still dead :( Ive been in touch with the company I purchased it from and Ive got to return it and it will take upto 3 weeks before I get a replacement :(
 
Joined
Aug 30, 2004
Messages
5,358 (1.10/day)
Likes
106
Location
Seattle
Processor X2 3800+ @ 2.3 GHz
Motherboard DFI Lanparty SLI-DR
Cooling Zalman CNPS 9500 LED
Memory 2x1 Gb OCZ Plat. @ 3-3-2-8-1t 460 MHz
Video Card(s) HIS IceQ 4670 512Mb
Storage 640Gb & 160Gb western digital sata drives
Display(s) Hanns G 19" widescreen LCD w/ DVI 5ms
Case Thermaltake Soprano
Audio Device(s) Audigy 2 softmod@Audigy 4, Logitech X-530 5:1
Power Supply Coolermaster eXtreme Power Plus 500w
Software XP Pro
#7
If its not too late, try and clean the metal connectors that go into the agp slot on the card with rubbing alcohol and qtips. My Geforce 4 stopped working in any computer, and i did this and now it works perfectly.
 

BiGShiRley

New Member
Joined
Aug 30, 2004
Messages
53 (0.01/day)
Likes
0
Processor AMD Athlon 64 4000+ San Diego @ 2.4GHz (Stock)
Motherboard ASUS A8N-SLi nFORCE 4
Cooling CPU:GigaByte G-Power, Case:1x 8cm & 2x 12cm
Memory 2GB Corsair XMS PC3200 DDR (2 x 1GB)
Video Card(s) XFX nVIDIA GeFORCE 7800GT Extreme Edition 256MB GDDR3 VIVO @ 450/1050MHz (Stock)
Storage Samsung SpinPoint 200GB SATA-II 8MB Cache 7200RPM
Display(s) 19'' Samsung SyncMaster CRT @ 100Hz
Case ThermalTake Tsunami Dream (Black)
Audio Device(s) Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS 7.1
Power Supply Seasonic S12 600W Silent ATX2.0
Software Windows XP Home Edition + SP2
#8
Try putting it in some dirty washing up water but u must leave it to soak over night.
then in the morning place it in the microwave to dry it u want that on high power after that u have to put the placenta of a recently born baby on it. Spin round 3 times then it should work if all else fails u could always, give me your mobo p4 and memory thx.












ps all its ok im a m8 of hookey's
 

HookeyStreet

Eat, sleep, game!
Joined
Aug 29, 2004
Messages
7,123 (1.47/day)
Likes
515
Location
Great Yarmouth, England
#9
wazzledoozle said:
If its not too late, try and clean the metal connectors that go into the agp slot on the card with rubbing alcohol and qtips. My Geforce 4 stopped working in any computer, and i did this and now it works perfectly.
Cheers m8, I will give it a go :D
 

W1zzard

Administrator
Staff member
Joined
May 14, 2004
Messages
17,024 (3.43/day)
Likes
17,880
Processor Core i7-4790K
Memory 16 GB
Video Card(s) GTX 1080
Display(s) 30" 2560x1600 + 19" 1280x1024
Software Windows 7
#10
BiGShiRley said:
ps all its ok im a m8 of hookey's
*moves mouse away from ban button*
 
Joined
Aug 16, 2004
Messages
2,998 (0.62/day)
Likes
1,578
Location
Visalia, CA
System Name Crimson Titan 2.5
Processor Intel Core i7 5930K @ 4.5GHz 1.28V
Motherboard Asus ROG Rampage V Extreme
Cooling CPU: Swiftech H220-X, RAM: Geil Cyclone 2, VGA: Custom EK water loop
Memory 8x4GBs G.Skill Ripjaws DDR4 XMP2 3000MHz @ 1.35V
Video Card(s) 2x EVGA GTX Titan X SCs in SLI under full cover EK water blocks
Storage OS: 256GBs Samsung 850 Pro SSD/Games: 3TBs WD Black
Display(s) Acer XB280HK 28" 4K G-Sync - 2x27" Acer HN274s 1920x1080 120Hz
Case Corsair Graphite Black 760T - EK Pump/Reservoir, 360mm EK Radiator
Audio Device(s) SB X-Fi Fatal1ty Pro on Logitech THX Z-5500 5.1/Razer Tiamat 7.1 Headset
Power Supply Silvestone ST1500 1.5 kW
Mouse Cyborg R.A.T. 9
Keyboard Corsair K70 RGB Cherry MX Red
Software Windows 10 Pro 64bit
#11
W1zzard said:
*moves mouse away from ban button*
That was close :D :p
How did everyting go Hookey? :confused:
 

HookeyStreet

Eat, sleep, game!
Joined
Aug 29, 2004
Messages
7,123 (1.47/day)
Likes
515
Location
Great Yarmouth, England
#12
15th Warlock said:
That was close :D :p
How did everyting go Hookey? :confused:
It is 100% DEAD :( , I sent it back to MD today, now Ive got to wait 14-21 days as they have to send it back to the manufacturer (ATi) I hope they dont say my warrantys void due to oc'ing (its only just over a month old! I did my best to make it look like it was unmodified ;) Oh well fingers crossed for me guys :D
 

HookeyStreet

Eat, sleep, game!
Joined
Aug 29, 2004
Messages
7,123 (1.47/day)
Likes
515
Location
Great Yarmouth, England
#13
Also as I was cleaning up the card I realized that I had one with a R360 core and could have flashed it to an XT :mad: AND my new Ramsinks should be here tomorrow aswell :mad: GUTTED!!! :(
 

BiGShiRley

New Member
Joined
Aug 30, 2004
Messages
53 (0.01/day)
Likes
0
Processor AMD Athlon 64 4000+ San Diego @ 2.4GHz (Stock)
Motherboard ASUS A8N-SLi nFORCE 4
Cooling CPU:GigaByte G-Power, Case:1x 8cm & 2x 12cm
Memory 2GB Corsair XMS PC3200 DDR (2 x 1GB)
Video Card(s) XFX nVIDIA GeFORCE 7800GT Extreme Edition 256MB GDDR3 VIVO @ 450/1050MHz (Stock)
Storage Samsung SpinPoint 200GB SATA-II 8MB Cache 7200RPM
Display(s) 19'' Samsung SyncMaster CRT @ 100Hz
Case ThermalTake Tsunami Dream (Black)
Audio Device(s) Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS 7.1
Power Supply Seasonic S12 600W Silent ATX2.0
Software Windows XP Home Edition + SP2
#14
LOL @ R.I.P u nutter
 
N

nightelf84

Guest
#15
HookeyStreet said:
Also as I was cleaning up the card I realized that I had one with a R360 core and could have flashed it to an XT :mad: AND my new Ramsinks should be here tomorrow aswell :mad: GUTTED!!! :(
mate if you had flashed it, ati's probably gonna hv a stronger case to void ur warranty ;)
 
N

nightelf84

Guest
#20
hookeystreet, hope this does not discourage you from the world of OCing :) My XP3000+ died on me cos I OCed it without 'appropriate' cooling....yeah....I drank a few beers, had a few flash backs to the time when i first booted it up :) memories.....
 

HookeyStreet

Eat, sleep, game!
Joined
Aug 29, 2004
Messages
7,123 (1.47/day)
Likes
515
Location
Great Yarmouth, England
#21
nightelf84 said:
hookeystreet, hope this does not discourage you from the world of OCing :) My XP3000+ died on me cos I OCed it without 'appropriate' cooling....yeah....I drank a few beers, had a few flash backs to the time when i first booted it up :) memories.....
LOL..............Dont worry, in the words of Arnie 'I'll Be Back' :D
 

HookeyStreet

Eat, sleep, game!
Joined
Aug 29, 2004
Messages
7,123 (1.47/day)
Likes
515
Location
Great Yarmouth, England
#22
nightelf84 said:
hookeystreet, hope this does not discourage you from the world of OCing :) My XP3000+ died on me cos I OCed it without 'appropriate' cooling....yeah....I drank a few beers, had a few flash backs to the time when i first booted it up :) memories.....
I just hope nothing else dies on me, I cained my PSU the other week (admittedly it was a piece of shite Q-Tec 300Watter) Thats why Im not going overboard with my P4 CPU (Ive only got stock cooling on it at the moment)
 

BiGShiRley

New Member
Joined
Aug 30, 2004
Messages
53 (0.01/day)
Likes
0
Processor AMD Athlon 64 4000+ San Diego @ 2.4GHz (Stock)
Motherboard ASUS A8N-SLi nFORCE 4
Cooling CPU:GigaByte G-Power, Case:1x 8cm & 2x 12cm
Memory 2GB Corsair XMS PC3200 DDR (2 x 1GB)
Video Card(s) XFX nVIDIA GeFORCE 7800GT Extreme Edition 256MB GDDR3 VIVO @ 450/1050MHz (Stock)
Storage Samsung SpinPoint 200GB SATA-II 8MB Cache 7200RPM
Display(s) 19'' Samsung SyncMaster CRT @ 100Hz
Case ThermalTake Tsunami Dream (Black)
Audio Device(s) Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS 7.1
Power Supply Seasonic S12 600W Silent ATX2.0
Software Windows XP Home Edition + SP2
#23
daz u should clock that p4 up to 8ghz use freezer cooling tho :p