• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Have I Overclocked My AMD 7750 Black Edition Properly? (3.2 GHz)

Joined
Mar 21, 2009
Messages
262 (0.08/day)
Likes
3
System Name Matt's Special
Processor AMD Phenom II X4 965 Black Edition AM3 3.4 GHz
Motherboard ASUS M4N72-E SLI
Cooling Zalman CNPS9900A-LED PWM
Memory Corsair Dominator XMS2 4GB (2X2GB) DDR2 1066 MHz Dual-Channel Kit
Video Card(s) Sapphire Radeon HD 4890 Vapor-X 1GB GDDR5
Storage Samsung SpinPoint F3 1TB 7200RPM
Display(s) Samsung SyncMaster P2070 20" 1600x900 LCD Monitor
Case Thermaltake WinGo V7000
Audio Device(s) VIA High Definition Audio
Power Supply OCZ StealthXStream 600W
Software Windows 7 Ultimate 64-Bit
#1
I recently just overclocked my AMD 7750 Black Edition to 3.2 GHz... All I did was set the CPU ratio from 13.5 to 16.0 for 3.2 GHz... And I left everything else as it was? Have I done it properly? And on everest it says both my cpu cores are at 25 degrees each... Is that right and is that safe? Thanks
 

ShadowFold

New Member
Joined
Dec 23, 2007
Messages
16,919 (4.60/day)
Likes
1,622
Location
Omaha, NE
System Name The ShadowFold Draconis (Ordering soon)
Processor AMD Phenom II X6 1055T 2.8ghz
Motherboard ASUS M4A87TD EVO AM3 AMD 870
Cooling Stock
Memory Kingston ValueRAM 4GB DDR3-1333
Video Card(s) XFX ATi Radeon HD 5850 1gb
Storage Western Digital 640gb
Display(s) Acer 21.5" 5ms Full HD 1920x1080P
Case Antec Nine-Hundred
Audio Device(s) Onboard + Creative "Fatal1ty" Headset
Power Supply Antec Earthwatts 650w
Software Windows 7 Home Premium 64bit
Benchmark Scores -❶-❸-❸-❼-
#2
Don't go above 60c for a long time. And yea it's that easy lol Might have to up the voltage a little to get a 100% stable 24/7 clock tho.
 
Joined
Mar 21, 2009
Messages
262 (0.08/day)
Likes
3
System Name Matt's Special
Processor AMD Phenom II X4 965 Black Edition AM3 3.4 GHz
Motherboard ASUS M4N72-E SLI
Cooling Zalman CNPS9900A-LED PWM
Memory Corsair Dominator XMS2 4GB (2X2GB) DDR2 1066 MHz Dual-Channel Kit
Video Card(s) Sapphire Radeon HD 4890 Vapor-X 1GB GDDR5
Storage Samsung SpinPoint F3 1TB 7200RPM
Display(s) Samsung SyncMaster P2070 20" 1600x900 LCD Monitor
Case Thermaltake WinGo V7000
Audio Device(s) VIA High Definition Audio
Power Supply OCZ StealthXStream 600W
Software Windows 7 Ultimate 64-Bit
#3
Yeah, my PC just shutdown and i just changed it quickly back to default... How much should i up the voltage by? atm its default cpu core voltage is 1.4
 
Joined
Oct 21, 2008
Messages
3,459 (1.02/day)
Likes
483
Location
95350
Processor ???
Motherboard 760
Cooling HK
Memory 3x1gb
Video Card(s) 285 Classified / EVGA 480
Display(s) 22" Acer /42" Toshiba
Case Stacker
Power Supply Toughpower 1000w / Coolmaster 650w
Software All of them
#4
up the multi by 1 then run prime95 for a few hours once you bsod up the voltage by .025 keep going till you hit 1.5 and watch those temps
 
Joined
Mar 21, 2009
Messages
262 (0.08/day)
Likes
3
System Name Matt's Special
Processor AMD Phenom II X4 965 Black Edition AM3 3.4 GHz
Motherboard ASUS M4N72-E SLI
Cooling Zalman CNPS9900A-LED PWM
Memory Corsair Dominator XMS2 4GB (2X2GB) DDR2 1066 MHz Dual-Channel Kit
Video Card(s) Sapphire Radeon HD 4890 Vapor-X 1GB GDDR5
Storage Samsung SpinPoint F3 1TB 7200RPM
Display(s) Samsung SyncMaster P2070 20" 1600x900 LCD Monitor
Case Thermaltake WinGo V7000
Audio Device(s) VIA High Definition Audio
Power Supply OCZ StealthXStream 600W
Software Windows 7 Ultimate 64-Bit
#5
whats the multi?
 
Joined
Oct 21, 2008
Messages
3,459 (1.02/day)
Likes
483
Location
95350
Processor ???
Motherboard 760
Cooling HK
Memory 3x1gb
Video Card(s) 285 Classified / EVGA 480
Display(s) 22" Acer /42" Toshiba
Case Stacker
Power Supply Toughpower 1000w / Coolmaster 650w
Software All of them
#6
cpu ratio
 
Joined
Mar 21, 2009
Messages
262 (0.08/day)
Likes
3
System Name Matt's Special
Processor AMD Phenom II X4 965 Black Edition AM3 3.4 GHz
Motherboard ASUS M4N72-E SLI
Cooling Zalman CNPS9900A-LED PWM
Memory Corsair Dominator XMS2 4GB (2X2GB) DDR2 1066 MHz Dual-Channel Kit
Video Card(s) Sapphire Radeon HD 4890 Vapor-X 1GB GDDR5
Storage Samsung SpinPoint F3 1TB 7200RPM
Display(s) Samsung SyncMaster P2070 20" 1600x900 LCD Monitor
Case Thermaltake WinGo V7000
Audio Device(s) VIA High Definition Audio
Power Supply OCZ StealthXStream 600W
Software Windows 7 Ultimate 64-Bit
#7
CPU voltage you mean? I've just done it, gonna stress test now
 
Joined
Feb 5, 2009
Messages
887 (0.27/day)
Likes
221
System Name Serenity
Processor Intel i7-4770K
Motherboard Asus Maximus VI Hero
Cooling Xigmatek Dark Knight II SD1283
Memory 16GB Kingston DDR3
Video Card(s) Gigabyte GTX 770 4GB
Storage 2x Samsung 840 Pro 256GB SSDs, RAID0
Display(s) 2x 27" Samsung curved
Case Coolermaster HAF 932
Audio Device(s) HT Omega Striker 7.1
Power Supply Thermaltake 1200w
Software Windows 10 Pro 64-bit
#8
No, he's talking about the CPU multiplier. Up it by one and test.
 
Joined
Mar 21, 2009
Messages
262 (0.08/day)
Likes
3
System Name Matt's Special
Processor AMD Phenom II X4 965 Black Edition AM3 3.4 GHz
Motherboard ASUS M4N72-E SLI
Cooling Zalman CNPS9900A-LED PWM
Memory Corsair Dominator XMS2 4GB (2X2GB) DDR2 1066 MHz Dual-Channel Kit
Video Card(s) Sapphire Radeon HD 4890 Vapor-X 1GB GDDR5
Storage Samsung SpinPoint F3 1TB 7200RPM
Display(s) Samsung SyncMaster P2070 20" 1600x900 LCD Monitor
Case Thermaltake WinGo V7000
Audio Device(s) VIA High Definition Audio
Power Supply OCZ StealthXStream 600W
Software Windows 7 Ultimate 64-Bit
#9
but then it will be 3.3 ghz, and im already shuting down at 3.2 ghz