• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Having video display issue

kernel.31337

New Member
Joined
May 12, 2019
Messages
5 (0.03/day)
Location
QUEBEC CANADA
Rig Running Ethos
Biostar Tc250-btc pro
Intel q3900
8gb ddr4

Having 12 card
6 like this https://www.techpowerup.com/gpu-specs/sapphire-nitro-rx-470-mining-8-gb.b4737 (micron)
6 like this https://www.techpowerup.com/gpu-specs/sapphire-nitro-rx-470-mining-8-gb.b5385 (hynix)

I bios modded them
using this https://www.techpowerup.com/vgabios/199063/199063 for the 6 micron
using this https://www.techpowerup.com/vgabios/196262/196262 for the 6 hynix

Only micron have dvi output ...
since that ... having video issue...

When boot up ...
Bios screen does not show up
then it taking time before screen turn on ...
it going when ethos loading gpu
then when boot finish goes back to saving mode ...

Video had already worked well

Try to put back original bios as saved first ... nothing changed ...

I NEED HELP AS MY HEAD CAN FIND WHY !
 
Last edited:

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
27,903 (6.17/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
Rig Running Ethos
Biostar Tc250-btc pro
Intel q3900
8gb ddr4

Having 12 card
6 like this https://www.techpowerup.com/gpu-specs/sapphire-nitro-rx-470-mining-8-gb.b4737 (micron)
6 like this https://www.techpowerup.com/gpu-specs/sapphire-nitro-rx-470-mining-8-gb.b5385 (hynix)

I bios modded them
using this https://www.techpowerup.com/vgabios/199063/199063 for the 6 micron
using this https://www.techpowerup.com/vgabios/196262/196262 for the 6 hynix

Only micron have dvi output ...
since that ... having video issue...

When boot up ...
Bios screen does not show up
then it taking time before screen turn on ...
it going when ethos loading gpu
then when boot finish goes back to saving mode ...

Try to put back original bios as saved first ... nothing changed ...

I NEED HELP AS MY HEAD CAN FIND WHY !
Take pictures of each cards white stickers from back or side of heatsink, pull the heatsink off each and take pictures of the ram chips info too. Make sure the white stickers and ram info match up to each card please.
 

kernel.31337

New Member
Joined
May 12, 2019
Messages
5 (0.03/day)
Location
QUEBEC CANADA
Take pictures of each cards white stickers from back or side of heatsink, pull the heatsink off each and take pictures of the ram chips info too. Make sure the white stickers and ram info match up to each card please.

White sticker may be easy to show ...
Heatsink removal is a job...
Idk if I wanna do it...
I Will need to repaste it after...
Also I think could found that info via cmd line

Found Card: 1002:67df rev cf (AMD Radeon RX 470)
Chip Type: Polaris10
BIOS Version: 113-2E353HU-M5A
PCI: 0c:00.0
OpenCL Platform: 0
OpenCL ID: 10
Subvendor: 0x174b
Subdevice: 0x353e
Sysfs Path: /sys/bus/pci/devices/0000:0c:00.0
Memory Type: GDDR5
Memory Model: SK Hynix H5GQ8H24MJR
-----------------------------------
Found Card: 1002:67df rev cf (AMD Radeon RX 470)
Chip Type: Polaris10
BIOS Version: 113-WE3534U-M9J
PCI: 01:00.0
OpenCL Platform: 0
OpenCL ID: 0
Subvendor: 0x174b
Subdevice: 0x353e
Sysfs Path: /sys/bus/pci/devices/0000:01:00.0
Memory Type: GDDR5
Memory Model: Micron MT51J256M32
-----------------------------------
Found Card: 1002:67df rev cf (AMD Radeon RX 470)
Chip Type: Polaris10
BIOS Version: 113-WE3534U-M9J
PCI: 08:00.0
OpenCL Platform: 0
OpenCL ID: 6
Subvendor: 0x174b
Subdevice: 0x353e
Sysfs Path: /sys/bus/pci/devices/0000:08:00.0
Memory Type: GDDR5
Memory Model: Micron MT51J256M32
-----------------------------------
Found Card: 1002:67df rev cf (AMD Radeon RX 470)
Chip Type: Polaris10
BIOS Version: 113-2E353HU-M5A
PCI: 0d:00.0
OpenCL Platform: 0
OpenCL ID: 11
Subvendor: 0x174b
Subdevice: 0x353e
Sysfs Path: /sys/bus/pci/devices/0000:0d:00.0
Memory Type: GDDR5
Memory Model: SK Hynix H5GQ8H24MJR
-----------------------------------
Found Card: 1002:67df rev cf (AMD Radeon RX 470)
Chip Type: Polaris10
BIOS Version: 113-WE3534U-M9J
PCI: 02:00.0
OpenCL Platform: 0
OpenCL ID: 1
Subvendor: 0x174b
Subdevice: 0x353e
Sysfs Path: /sys/bus/pci/devices/0000:02:00.0
Memory Type: GDDR5
Memory Model: Micron MT51J256M32
-----------------------------------
Found Card: 1002:67df rev cf (AMD Radeon RX 470)
Chip Type: Polaris10
BIOS Version: 113-WE3534U-M9J
PCI: 09:00.0
OpenCL Platform: 0
OpenCL ID: 7
Subvendor: 0x174b
Subdevice: 0x353e
Sysfs Path: /sys/bus/pci/devices/0000:09:00.0
Memory Type: GDDR5
Memory Model: Micron MT51J256M32
-----------------------------------
Found Card: 1002:67df rev cf (AMD Radeon RX 470)
Chip Type: Polaris10
BIOS Version: 113-WE3534U-M9J
PCI: 03:00.0
OpenCL Platform: 0
OpenCL ID: 2
Subvendor: 0x174b
Subdevice: 0x353e
Sysfs Path: /sys/bus/pci/devices/0000:03:00.0
Memory Type: GDDR5
Memory Model: Micron MT51J256M32
-----------------------------------
Found Card: 1002:67df rev cf (AMD Radeon RX 470)
Chip Type: Polaris10
BIOS Version: 113-WE3534U-M9J
PCI: 04:00.0
OpenCL Platform: 0
OpenCL ID: 3
Subvendor: 0x174b
Subdevice: 0x353e
Sysfs Path: /sys/bus/pci/devices/0000:04:00.0
Memory Type: GDDR5
Memory Model: Micron MT51J256M32
-----------------------------------
Found Card: 1002:67df rev cf (AMD Radeon RX 470)
Chip Type: Polaris10
BIOS Version: 113-2E353HU-M5A
PCI: 05:00.0
OpenCL Platform: 0
OpenCL ID: 4
Subvendor: 0x174b
Subdevice: 0x353e
Sysfs Path: /sys/bus/pci/devices/0000:05:00.0
Memory Type: GDDR5
Memory Model: SK Hynix H5GQ8H24MJR
-----------------------------------
Found Card: 1002:67df rev cf (AMD Radeon RX 470)
Chip Type: Polaris10
BIOS Version: 113-2E353HU-M5A
PCI: 0a:00.0
OpenCL Platform: 0
OpenCL ID: 8
Subvendor: 0x174b
Subdevice: 0x353e
Sysfs Path: /sys/bus/pci/devices/0000:0a:00.0
Memory Type: GDDR5
Memory Model: SK Hynix H5GQ8H24MJR
-----------------------------------
Found Card: 1002:67df rev cf (AMD Radeon RX 470)
Chip Type: Polaris10
BIOS Version: 113-2E353HU-M5A
PCI: 0b:00.0
OpenCL Platform: 0
OpenCL ID: 9
Subvendor: 0x174b
Subdevice: 0x353e
Sysfs Path: /sys/bus/pci/devices/0000:0b:00.0
Memory Type: GDDR5
Memory Model: SK Hynix H5GQ8H24MJR
-----------------------------------
Found Card: 1002:67df rev cf (AMD Radeon RX 470)
Chip Type: Polaris10
BIOS Version: 113-2E353HU-M5A
PCI: 07:00.0
OpenCL Platform: 0
OpenCL ID: 5
Subvendor: 0x174b
Subdevice: 0x353e
Sysfs Path: /sys/bus/pci/devices/0000:07:00.0
Memory Type: GDDR5
Memory Model: SK Hynix H5GQ8H24MJR
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
27,903 (6.17/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
White sticker may be easy to show ...
Heatsink removal is a job...
Idk if I wanna do it...
I Will need to repaste it after...
Also I think could found that info via cmd line
Not when the bios files are incorrect on the cards.

You got yourself in this mess, I will help you get out of it, but I need the info requested by the way I said it. This is the only way to ensure the correct bios files are found.

You took the time and effort to modify files flash and brick them, well take the time and effort to fix them correctly. I'm taking time and effort to instruct you correctly on what needs to be done so do it please.
 
Last edited:

kernel.31337

New Member
Joined
May 12, 2019
Messages
5 (0.03/day)
Location
QUEBEC CANADA
Not when the bios files are incorrect on the cards.

You got yourself in this mess, I will help you get out of it, but I need the info requested by the way I said it. This is the only way to ensure the correct bios files are found.

You took the time and effort to modify files flash and brick them, well take the time and effort to fix them correctly.
Going by the fact i got the original bios saved and reflashed to card...
How does original bios may have changed ???
You are funny...
I know I brick something but as saying ...
Have no time to remove those heatsink out...
No time to relate and fuck around ...
Finish with worst than just video trouble..
Forget me
As it mining with or without video...

Explain why original bios get brick without any change !
 
Joined
Oct 22, 2014
Messages
7,165 (3.86/day)
Location
Sunshine Coast
System Name Black Box
Processor Intel Xeon E5-2680 10c/20t 2.8GHz @ 3.0GHz
Motherboard Asrock X79 Extreme 11
Cooling Coolermaster 240 RGB A.I.O.
Memory G. Skill 16Gb (4x4Gb) 2133Mhz
Video Card(s) Nvidia GTX 710
Storage Sandisk X 400 256Gb
Display(s) AOC 22" Freesync 1m.s. 75Hz
Case Corsair 450D High Air Flow.
Audio Device(s) No need.
Power Supply FSP Aurum 650W
Mouse Yes
Keyboard Of course
Software W10 Home Premium 64 bit
Do the cards have a dual bios?
 

eidairaman1

The Exiled Airman
Joined
Jul 2, 2007
Messages
27,903 (6.17/day)
Location
Republic of Texas (True Patriot)
System Name PCGOD
Processor AMD FX 8350@ 5.0GHz
Motherboard Asus TUF 990FX Sabertooth R2 2901 Bios
Cooling Scythe Ashura, 2×BitFenix 230mm Spectre Pro LED (Blue,Green), 2x BitFenix 140mm Spectre Pro LED
Memory 16 GB Gskill Ripjaws X 2133 (2400 OC, 10-10-12-20-20, 1T, 1.65V)
Video Card(s) AMD Radeon 290 Sapphire Vapor-X
Storage Samsung 840 Pro 256GB, WD Velociraptor 1TB
Display(s) NEC Multisync LCD 1700V (Display Port Adapter)
Case AeroCool Xpredator Evil Blue Edition
Audio Device(s) Creative Labs Sound Blaster ZxR
Power Supply Seasonic 1250 XM2 Series (XP3)
Mouse Roccat Kone XTD
Keyboard Roccat Ryos MK Pro
Software Windows 7 Pro 64
To be 100% sure lets start with 1 card at a time.

Take a pic of white sticker on back or side of card heatsink, pull heatsink and verify what ram chip is on there.

Post picks, it is the best and failsafe way.

Case not resolved
 
Top