1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

HD 3850 Crossfire or HD 3870 + HD 3850 CrossfireX?

Discussion in 'AMD / ATI' started by ShadowFold, Apr 18, 2008.

  1. ShadowFold

    ShadowFold New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    16,919 (4.72/day)
    Thanks Received:
    1,642
    Location:
    Omaha, NE
    Would drivers for two 3850's be better than 3850+3870? I'm gonna go crossfire here in the next month or two so any suggestions would be nice :)
     
  2. kenkickr

    kenkickr

    Joined:
    Dec 5, 2007
    Messages:
    5,026 (1.39/day)
    Thanks Received:
    1,773
    Is your 3850 the 512Mb version or 256Mb version. If 256 I would say cf with another 256 MB version since you will not benefit much adding a 512Mb version but if it is the 512Mb version give your 3850 I little speed bump and add a 3870 to your setup.
     
    Crunching for Team TPU
  3. ShadowFold

    ShadowFold New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    16,919 (4.72/day)
    Thanks Received:
    1,642
    Location:
    Omaha, NE
    Yes I have a 3850 512mb comin fresh from RMA :D So a 3870 would be better performance wise? Also I dont need Vista for CrossfireX, thats just Hybrid right?
     
  4. Fitseries3

    Fitseries3 Eleet Hardware Junkie

    Joined:
    Oct 6, 2007
    Messages:
    15,508 (4.23/day)
    Thanks Received:
    3,120
    Location:
    Republic of Texas
    vista is needed for xfirex yes. i've got 2 3870's for sale if your interested.
     
    10 Year Member at TPU
  5. erocker

    erocker Senior Moderator Staff Member

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Messages:
    42,312 (10.30/day)
    Thanks Received:
    18,370
    I would suggest another 3850 512mb. Crossfire is a little buggy with with the 3850 + 3870 combo.:)
     
    10 Year Member at TPU
  6. niko084

    niko084

    Joined:
    Dec 5, 2006
    Messages:
    7,696 (1.94/day)
    Thanks Received:
    762
    Get a 3850, the 3870 is almost no faster than a 3850 in tests, erocker says the combo is a bit buggy, I wouldn't push it then don't need problems....

    If you plan on getting another 3870 later, then it might be worth it to get a 3870 now.
     
    10 Year Member at TPU
  7. ShadowFold

    ShadowFold New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    16,919 (4.72/day)
    Thanks Received:
    1,642
    Location:
    Omaha, NE
    Yea I do not plan on getting Vista unless its free so I guess ill get a 3850.
     
  8. KainXS

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Messages:
    5,819 (1.58/day)
    Thanks Received:
    626
    I just got a HD3850 512 off ebay for 90 bucks, I got my first one for 120 from ebay last year, if you need a 3850 then I reccomend ebay if you know what your doing

    I wish I knew how to do the mem volt mod though
     
    10 Year Member at TPU
  9. ShadowFold

    ShadowFold New Member

    Joined:
    Dec 23, 2007
    Messages:
    16,919 (4.72/day)
    Thanks Received:
    1,642
    Location:
    Omaha, NE
    No thanks.. I dont buy used stuff. Thanks for the suggestions tho.
     
  10. KainXS

    Joined:
    Sep 25, 2007
    Messages:
    5,819 (1.58/day)
    Thanks Received:
    626
    its new, but with ebay you never know, and if its not new then im gonna send it right back
     
    10 Year Member at TPU
  11. jbunch07

    jbunch07 New Member

    Joined:
    Feb 22, 2008
    Messages:
    5,260 (1.49/day)
    Thanks Received:
    612
    Location:
    Chattanooga,TN

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)