• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

HDMI - Vega64 intermittent blackscreen issue

Joined
Jul 21, 2018
Messages
487 (0.96/day)
Location
Germany
System Name Athlon Dragon
Processor AMD Threadripper 1950X
Motherboard ASUS ROG-STRIX-X399
Cooling Dual custom-loop watercooling
Memory 32GB (4x8GB)
Video Card(s) RX Vega 64
Storage Samsung 860 EVO
Display(s) 24", 1440p, freesync, 144hz
Case Thermaltake Core X9
Audio Device(s) beyerdynamic MMX 300
Power Supply EVGA Supernova T2 1600W
Mouse OG steelseries Sensei
Keyboard steelseries 6Gv2
Software Windows 10
Benchmark Scores GPUPI 1B GPU - 13.637s
I hope this is the right sub-forum to post this, but I think it´s related to the GPU.

So I have two systems here, one running a Vega64 and one on an RTX 2080 Super. Both updated to the latest drivers. I wanted to connect both to my (144hz freesync) AOC Agon AG241QX monitor.

If I use my HDMI cable to connect the Vega to the monitor I get intermittent blackscreens with no error message. It just drops the signal for 1-2 seconds and comes back, then drops again every 5 seconds. It is unusable like this. If I use the display port cable on the same Vega it works fine.
Now the witchcraft is, when I use the HDMI cable on my 2080 Super in the same HDMI port of the monitor it works fine all the way up to 1440p 144hz! While the Vega can´t even do 60hz with this cable.

How is that? Is my hdmi port on the Vega bad?

It´s not a big issue for me, for now I just use HDMI on the RTX and DP on the Vega but I´d like to figure out how that issue is even possible.
 
Top