• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

help! 9550 ===> 9600 pro

ajokz

New Member
Joined
Jan 15, 2005
Messages
12 (0.00/day)
Likes
0
#1
I'm using HIS excalibur 9550 128 mb, 128-bit and I want to change the bios to 9600 pro

after made DOS bootup disk and a backup of my 9550 bios, I picked up HIS 9600 pro bios (modified and original) from this site's bios collection I started to type 'flashrom -p 0 9600.bin(I named it 9600)' and after a little process, it shows error message: asic memory doesn't match the bios file.(both modified and original HIS 9600 pro bios)

after that, I decided to download HIS 9600 non pro 128mb bios original and modified. I typed 'flashrom -p 0 rv360.bin(I named it rv360). it showed error message also: ssid doesn't match the bios file(both original and modified).

is it ok to force the bios? or what should I do? :)
 

car852

New Member
Joined
Jan 16, 2005
Messages
6 (0.00/day)
Likes
0
Location
Salinas, CA
#2
The only way to flash it is to force the BIOS. It will always have that error message when flashing to a BIOS that isn't the exact same model as the one in the card. Make sure you have the right BIOS though.
 
Joined
Nov 26, 2004
Messages
4,378 (0.92/day)
Likes
1,510
Location
Canuck in Norway
System Name Hellbox 3.0(same case new guts)
Processor i7 4790K
Motherboard Asus Z97 Sabertooth Mark 1
Cooling TT Kandalf L.C.S.(Water/Air)AC Cuplex Kryos CPU Block/Noctua
Memory 2x8GB Corsair Vengance Pro 2400
Video Card(s) Sapphire Tri-X Fury (Unlocked to Fury X)
Storage WD Caviar Black SATA 3 1TB x2 RAID 0 2xSamsung 850 Evo 500GB RAID 0 1TB WD Blue
Display(s) ASUS MG279Q 1440 IPS 144Hz FreeSync
Case TT Kandalf L.C.S.
Audio Device(s) Soundblaster ZX/Logitech Z906 5.1
Power Supply Seasonic X-1050W 80+ Gold
Mouse G502 Proteus Spectrum
Keyboard G19s
Software Win 10 Pro x64
#4
yep all you need to do is add -f to the line when you flash it
 

shady

New Member
Joined
Jan 16, 2005
Messages
12 (0.00/day)
Likes
0
#6
Hi dude. I also have the same card as you. HIS 9550 128MB. I'm planning to flash to HIS 9600NP bios. Is your card using Hynix 4.0 ? How's the flashing process ? Any problems ? Thanks for your feedback.
 

shady

New Member
Joined
Jan 16, 2005
Messages
12 (0.00/day)
Likes
0
#7
It works. I manage to flash to Radeon 9600NP bios. Nice work and thanks for the guide. :)
 

sweeper

New Member
Joined
Dec 19, 2004
Messages
796 (0.17/day)
Likes
36
Location
SW, Ohio
System Name "X"
Processor AMD PHENOM II X 6 3.2GHz @ 3.6GHz
Motherboard ASUS M4A785-M
Cooling ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro Rev.2
Memory Kingston Hyper X DDR2 1066 2X2 - 4GB
Video Card(s) SAPPHIRE Radeon HD4870 1GB 256-bit GDDR5
Storage Western Digital 500GB SATAII Black / Western Digital My Book Essential External HDD 1TB
Display(s) Soyo 22" LCD / Vizio 32" LCD
Case Thermaltake Xaser II Full Tower
Audio Device(s) ON-BOARD VIA VT1708S
Power Supply Antec Basiq 550W Plus Modular
Software Windows 7 Ultimate
#8
hmmm... the question here is can anyone answer how to flash a gigabyte R9550 128MB 128-bit? Have tried forcing, everything.....
 
Joined
Nov 26, 2004
Messages
4,378 (0.92/day)
Likes
1,510
Location
Canuck in Norway
System Name Hellbox 3.0(same case new guts)
Processor i7 4790K
Motherboard Asus Z97 Sabertooth Mark 1
Cooling TT Kandalf L.C.S.(Water/Air)AC Cuplex Kryos CPU Block/Noctua
Memory 2x8GB Corsair Vengance Pro 2400
Video Card(s) Sapphire Tri-X Fury (Unlocked to Fury X)
Storage WD Caviar Black SATA 3 1TB x2 RAID 0 2xSamsung 850 Evo 500GB RAID 0 1TB WD Blue
Display(s) ASUS MG279Q 1440 IPS 144Hz FreeSync
Case TT Kandalf L.C.S.
Audio Device(s) Soundblaster ZX/Logitech Z906 5.1
Power Supply Seasonic X-1050W 80+ Gold
Mouse G502 Proteus Spectrum
Keyboard G19s
Software Win 10 Pro x64
#9
Sweeper try to find Gigabytes Flash program preferably version 1.1 its the program I have used for flashing and it works great
 

sweeper

New Member
Joined
Dec 19, 2004
Messages
796 (0.17/day)
Likes
36
Location
SW, Ohio
System Name "X"
Processor AMD PHENOM II X 6 3.2GHz @ 3.6GHz
Motherboard ASUS M4A785-M
Cooling ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro Rev.2
Memory Kingston Hyper X DDR2 1066 2X2 - 4GB
Video Card(s) SAPPHIRE Radeon HD4870 1GB 256-bit GDDR5
Storage Western Digital 500GB SATAII Black / Western Digital My Book Essential External HDD 1TB
Display(s) Soyo 22" LCD / Vizio 32" LCD
Case Thermaltake Xaser II Full Tower
Audio Device(s) ON-BOARD VIA VT1708S
Power Supply Antec Basiq 550W Plus Modular
Software Windows 7 Ultimate
#10
I've used anything and everything from gigabyte.