• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Help!!! fans turn on but does not beep

Joined
Jun 30, 2008
Messages
15 (0.00/day)
Likes
0
#1
first time builder I connected everything but the fans turn on but it does not post, any suggestions??

The PSu fans spins the gpu fan spins and the dvd drive works (spins) so does cpu fan but I cannot see anything on my screen, is the motherboard faulty??? or ram or cpu I do not know? :(

p5q-e asus motherboard
q6600, 800mhz ddrs ram, radeon HD4850, corasiar 750w, itahci hard drive standard dvd rom drive
 
Joined
Aug 10, 2006
Messages
4,413 (1.07/day)
Likes
147
Location
England
Processor Intel Core i7-7700K
Motherboard ASUS ROG Strix Z270E Gaming
Cooling Arctic Cooling Freezer i11
Memory 4x 8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX @ 2133MHz
Video Card(s) 2x NVIDIA GTX 1080 Ti FEs
Storage 512GB SSD, 2x2TB HDD
Display(s) AOC U2879VF, AOC G2260VWQ6
Case Corsair 750D Airflow Edition
Power Supply EVGA Supernova 850G
Software Windows 10 x64 Pro
#2
I had the same problemwith my P5K, as did another member. If someone figures out how to fix this problem, they'll get coies on me... I could do with a spare system.
 
Joined
May 5, 2008
Messages
3,318 (0.95/day)
Likes
301
Processor Intel i5-3570K @ 3.4Ghz
Motherboard Asrock LGA1155 Z77 Extreme 4
Cooling Cooler Master Evo 212
Memory 16GB (4X4) G.Skill Ripjaw 2 DDR3-1600
Video Card(s) Nvidia gForce GTX 660ti
Storage 1x Samsung 840 EVO 256GB 6Gb/s, 1x WD 500GB 6Gb/s, 1x WD 80GB 3Gb/s
Display(s) ASUS VH242H Black + 2 HP 2311x 23" LED
Case Fractal Design R4
Audio Device(s) Realtek OnBoard Both
Power Supply Cooler Master 850w
Software Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
#3
Ok, check behind the PSU a see if the red switch is on the # 250 or somewhere around there. It needs to be on 150 or somewhere around there.
 
Joined
Apr 5, 2005
Messages
6,571 (1.42/day)
Likes
1,164
Location
Republic of Asia (a.k.a Irvine), CA
System Name Red Spy
Processor FX 8350 @ 4.35 Ghz with 1.28v
Motherboard Gigabyte 990FX-UD3 v4.0
Cooling TT Water 3.0 Performer + 2 x Cougar 120mm fan, 1 x 120mm Blue LED, 1 x 200 mm Red LED fan
Memory Kingston HyperX DDR3 1333 16GB
Video Card(s) Asus R9 290 OC @ GPU - 1050, MEM - 1300
Storage ADATA 128GB Sata III SSD for OS, WDC Black - 1TB Storage, OCZ Vertex 3 120GB SSD - Games
Display(s) AOC 23" 1080P LCD
Case AeroCool XPredator X3
Audio Device(s) Built-in Realtek
Power Supply Corsair HX1000 Modular
Software Windows 7 Ultimate 64 bit
Benchmark Scores BF4 with Mantle on Ultra settings gets around 60 FPS.
#5
Just curious, you connected the Video cable (VGA or DVI) to the Video card and monitor right?
 
Joined
Sep 23, 2007
Messages
2,887 (0.77/day)
Likes
1,030
Location
On top of a mountain
System Name Shop Dog
Processor E8400
Motherboard Asus Blitz Formula SE
Cooling d-Tek FuZion
Memory 2 x 2GB DDR2 800 G Skill
Video Card(s) EVGA 7900 GTX
Storage 150GB VelociRaptor
Display(s) Acer 21.5 1080p LED Back Lit Monitor
Case Working on it
Audio Device(s) PCI SoundMax
Power Supply Silverstone 750 Modular
Software XP Pro SP2
Benchmark Scores Super Pi 11.56s 1M at 4050mhz
#7
Sounds like a power issue to the GFX card?
 
Joined
Jun 30, 2008
Messages
15 (0.00/day)
Likes
0
#8
dunno tried another 6 pin did not work, but there are two red leds that are on on top of the card
 
K

kyle2020

Guest
#9
Sounds like a power issue to the GFX card?
either that or a monitor issue - check the fuse in your monitor, may sound silly but make sure its switched on, check your GFX card is seated correctly, etc etc. Sometime my syncmaster doesnt show my pc, i usually have to unplug it and wait a few minutes, then re plug it in and it works.
 

newtekie1

Semi-Retired Folder
Joined
Nov 22, 2005
Messages
24,274 (5.51/day)
Likes
10,361
Location
Indiana, USA
Processor Intel Core i7 4790K@4.6GHz
Motherboard AsRock Z97 Extreme6
Cooling Corsair H100i
Memory 32GB Corsair DDR3-1866 9-10-9-27
Video Card(s) ASUS GTX960 STRIX @ 1500/1900
Storage 480GB Crucial MX200 + 2TB Seagate Solid State Hybrid Drive with 128GB OCZ Synapse SSD Cache
Display(s) QNIX QX2710 1440p@120Hz
Case Corsair 650D Black
Audio Device(s) Onboard is good enough for me
Power Supply Corsair HX850
Software Windows 10 Pro x64
#14
You did plug the power supply into both the 24 pin and the 8 pin connectors on the motherboard, right?
 
Joined
Jun 30, 2008
Messages
15 (0.00/day)
Likes
0
#15
You did plug the power supply into both the 24 pin and the 8 pin connectors on the motherboard, right?
wait one sec there is one 24 pin connecter for the mohterboard and another one which had 4 pins right next to it which I connected as well

there is also another 4 pin one at the the top of the board do I connect that as well?
 
K

kyle2020

Guest
#16
wait one sec there is one 24 pin connecter for the mohterboard and another one which had 4 pins right next to it which I connected as well

there is also another 4 pin one at the the top of the board do I connect that as well?
pictures if possible? try it now though, be careful mind.
 

w2richwood

New Member
Joined
Feb 18, 2006
Messages
74 (0.02/day)
Likes
7
Location
Alta Loma Ca.
Processor intel 6400 core 2 duo
Motherboard asus p5wdh deluxe
Cooling x90 xp
Memory gskill 6400 hz 2x1 gb
Video Card(s) 1800xl ati
Storage 2xraptors in raido 36gig
Display(s) acer 19 in lcd
Case tc mambo black
Audio Device(s) onboard
Power Supply enmerax 535 watt
Software xp pro xp office
#17
try clearing cmos by pulling plug from wall then take out battery put ctr jumper on 2/3 or as manual says for ten min.s or so hope this helps
Rich
 
Joined
Jul 19, 2007
Messages
7,043 (1.85/day)
Likes
863
Location
Sector ZZ₉ Plural Z Alpha
System Name УльтраФиолет
Processor Intel Kentsfield Q9650 @ 3.8GHz (4.2GHz highest achieved)
Motherboard ASUS P5E3 Deluxe/WiFi; X38 NSB, ICH9R SSB
Cooling Delta V3 block, XPSC res, 120x3 rad, ST 1/2" pump - 10 fans, SYSTRIN HDD cooler, Antec HDD cooler
Memory Dual channel 8GB OCZ Platinum DDR3 @ 1800MHz @ 7-7-7-20 1T
Video Card(s) Quadfire: (2) Sapphire HD5970
Storage (2) WD VelociRaptor 300GB SATA-300; WD 320GB SATA-300; WD 200GB UATA + WD 160GB UATA
Display(s) Samsung Syncmaster T240 24" (16:10)
Case Cooler Master Stacker 830
Audio Device(s) Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Pro PCI-E x1
Power Supply Kingwin Mach1 1200W modular
Software Windows XP Home SP3; Vista Ultimate x64 SP2
Benchmark Scores 3m06: 20270 here: http://hwbot.org/user.do?userId=12313
#18
try replacing the CMOS battery as well.


Is the CPU seated properly? Try removing the CPU from the socket and then reinstalling it.

Also, ae you using a 3 or 4-pin CPU cooling fan?
 
Joined
Apr 5, 2005
Messages
6,571 (1.42/day)
Likes
1,164
Location
Republic of Asia (a.k.a Irvine), CA
System Name Red Spy
Processor FX 8350 @ 4.35 Ghz with 1.28v
Motherboard Gigabyte 990FX-UD3 v4.0
Cooling TT Water 3.0 Performer + 2 x Cougar 120mm fan, 1 x 120mm Blue LED, 1 x 200 mm Red LED fan
Memory Kingston HyperX DDR3 1333 16GB
Video Card(s) Asus R9 290 OC @ GPU - 1050, MEM - 1300
Storage ADATA 128GB Sata III SSD for OS, WDC Black - 1TB Storage, OCZ Vertex 3 120GB SSD - Games
Display(s) AOC 23" 1080P LCD
Case AeroCool XPredator X3
Audio Device(s) Built-in Realtek
Power Supply Corsair HX1000 Modular
Software Windows 7 Ultimate 64 bit
Benchmark Scores BF4 with Mantle on Ultra settings gets around 60 FPS.
#19
wait one sec there is one 24 pin connecter for the mohterboard and another one which had 4 pins right next to it which I connected as well

there is also another 4 pin one at the the top of the board do I connect that as well?
yes sir you need to connect the top 4 pin one. Thats the power for the cpu.

24 pin goes to the power socket (usually the transparent or white one with multiple holes 24 pins)
 
Joined
Jun 30, 2008
Messages
15 (0.00/day)
Likes
0
#20
will try cmos battery but gpu is in way >_<

pictures if possible? try it now though, be careful mind.
pics I counted the pins on the psu 20+4 they can fit on this one, or does the 4 one need to go to the other one (pic below this one)



or does the 4 pin go here??????

 
Joined
Apr 5, 2005
Messages
6,571 (1.42/day)
Likes
1,164
Location
Republic of Asia (a.k.a Irvine), CA
System Name Red Spy
Processor FX 8350 @ 4.35 Ghz with 1.28v
Motherboard Gigabyte 990FX-UD3 v4.0
Cooling TT Water 3.0 Performer + 2 x Cougar 120mm fan, 1 x 120mm Blue LED, 1 x 200 mm Red LED fan
Memory Kingston HyperX DDR3 1333 16GB
Video Card(s) Asus R9 290 OC @ GPU - 1050, MEM - 1300
Storage ADATA 128GB Sata III SSD for OS, WDC Black - 1TB Storage, OCZ Vertex 3 120GB SSD - Games
Display(s) AOC 23" 1080P LCD
Case AeroCool XPredator X3
Audio Device(s) Built-in Realtek
Power Supply Corsair HX1000 Modular
Software Windows 7 Ultimate 64 bit
Benchmark Scores BF4 with Mantle on Ultra settings gets around 60 FPS.
#21
follow the markings on the picture attached
 
Last edited:

WarEagleAU

Bird of Prey
Joined
Jul 9, 2006
Messages
10,809 (2.59/day)
Likes
529
Location
Gurley, AL
System Name Boddha Getta Boddha Getta Bah!
Processor AMD FX 6100 @ 4.432Ghz @1.382
Motherboard ASUS M5A99X EVO AMD 990X AMD SB950
Cooling Custom Water. EK 240MM Kit, Supreme HSF - Runs 35C
Memory 2 x 4GB Corsair Vengeance White LP @ 1.35V
Video Card(s) XFX Radeon HD 6870 980/1100
Storage WD Caviar Black 1.0TB, WD Caviar Green 1.0TB, WD 160GB
Display(s) Asus VH222/S 22: (21.5" Viewable) 1920x1080p HDMI LCD Monitor
Case NZXT White Switch 810
Audio Device(s) Onboard Realtek 5.1
Power Supply NZXT Hale 90 Gold Cert 750W Modular PSU
Software Windows 8.1 Profession 64 Bit
#22
Did you try just the VGA connection? If everything is spinning up, either you Graphics card isnt seated right, have enough power to it, or you are missing a connection. Last but not last, it could be you have a poor gpu.
 
Joined
Jul 19, 2007
Messages
7,043 (1.85/day)
Likes
863
Location
Sector ZZ₉ Plural Z Alpha
System Name УльтраФиолет
Processor Intel Kentsfield Q9650 @ 3.8GHz (4.2GHz highest achieved)
Motherboard ASUS P5E3 Deluxe/WiFi; X38 NSB, ICH9R SSB
Cooling Delta V3 block, XPSC res, 120x3 rad, ST 1/2" pump - 10 fans, SYSTRIN HDD cooler, Antec HDD cooler
Memory Dual channel 8GB OCZ Platinum DDR3 @ 1800MHz @ 7-7-7-20 1T
Video Card(s) Quadfire: (2) Sapphire HD5970
Storage (2) WD VelociRaptor 300GB SATA-300; WD 320GB SATA-300; WD 200GB UATA + WD 160GB UATA
Display(s) Samsung Syncmaster T240 24" (16:10)
Case Cooler Master Stacker 830
Audio Device(s) Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Pro PCI-E x1
Power Supply Kingwin Mach1 1200W modular
Software Windows XP Home SP3; Vista Ultimate x64 SP2
Benchmark Scores 3m06: 20270 here: http://hwbot.org/user.do?userId=12313
#23
or does the 4 pin go here??????



there should be a seperate 4-pin connector from the PSU for this header on the motherboard; typically it'll have two yellow wires, and two black wires
 
Joined
Apr 5, 2005
Messages
6,571 (1.42/day)
Likes
1,164
Location
Republic of Asia (a.k.a Irvine), CA
System Name Red Spy
Processor FX 8350 @ 4.35 Ghz with 1.28v
Motherboard Gigabyte 990FX-UD3 v4.0
Cooling TT Water 3.0 Performer + 2 x Cougar 120mm fan, 1 x 120mm Blue LED, 1 x 200 mm Red LED fan
Memory Kingston HyperX DDR3 1333 16GB
Video Card(s) Asus R9 290 OC @ GPU - 1050, MEM - 1300
Storage ADATA 128GB Sata III SSD for OS, WDC Black - 1TB Storage, OCZ Vertex 3 120GB SSD - Games
Display(s) AOC 23" 1080P LCD
Case AeroCool XPredator X3
Audio Device(s) Built-in Realtek
Power Supply Corsair HX1000 Modular
Software Windows 7 Ultimate 64 bit
Benchmark Scores BF4 with Mantle on Ultra settings gets around 60 FPS.
#24
I am also thinking since 48xx series is a new just released GPU, the board might need a bios update to recogonize the GPU.
 

AsRock

TPU addict
Joined
Jun 23, 2007
Messages
15,309 (4.00/day)
Likes
4,717
Location
US
Processor 2500k \ 3770k
Motherboard ASRock Z68 \ Z77
Memory Samsung low profile 1600
Video Card(s) XFX 6770 \ XFX R9 290X
Storage Intel 80Gb (SATA2) WD 250Gb \ Team SSD+Samsung Evo 250Gb+500Gb+ 2xCorsair Force+WD250GbHDD
Display(s) Samsung 1080P \ Toshiba HDTV 1080P
Case HTPC400 \ Thermaltake Armor case ( original ), With Zalman fan controller ( wattage usage ).
Audio Device(s) Yamaha RX-V475 \ Marantz SR5008 Tannoy Mercury MKII Paradigm 5SE + Tannoy Mercury F4
Power Supply PC&Power 750w \ Seasonic 750w MKII
Mouse MS intelimouse \ Logitech G700s + Steelseries Sensei wireless
Keyboard Logitech K120 \ ROCCAT MK Pro ( modded amber leds )
Benchmark Scores Meh benchmarks.
#25
the 4pin thats connected to the 20 pin should be on the same bunch of wires.

Check that you plugged the cable in the left DVI connector ( as if you were looking at the rear of the case ).

Make sure you have pluged the mouse and keyboard in the right ps\2.

Make sure the CPU is sitting right in the socket.

make sure the CPU fan is connected to the right fan on the motherboard ( one should be marked for the CPU ).