• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

Help me decide whether to move to Vista

Joined
Jul 10, 2008
Messages
574 (0.17/day)
Likes
124
Location
Alberta, Canada
System Name Custom FX
Processor AMD Phenom II X4 965 @ 4.0 GHz
Motherboard ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0
Cooling be quiet! Dark Rock 3
Memory G.SKILL F3-10666CL9D-8GBRL Ripjaws 8GB
Video Card(s) GIGABYTE GV-R927XOC-2GD Radeon R9 270X 2GB
Storage Samsung 840 EVO 120GB SSD OS Drive/Seagate Hybrid Drives ST1000LM014 1TB MLC/8GB 64MB Cache
Display(s) ASUS VE228H 21.5 inch
Case Fractal Design Define R4 Window Edition
Audio Device(s) Built in HD
Power Supply Silverstone Strider 750 Plus 750W Modular
Software Windows 7 Ultimate 64bit
#1
Hello all i have a copy of Windows Vista ultimate 64bit and i'm still debating on weather i should move to it or just keep my XP pro 64bit running i have heard the bad and the good from friends no i wants to hear it from other PC enthuiest's and see you all have to say

and also since i got my new video card HD 3870 i'm wanting to try some games in DX 10
 
Joined
Nov 3, 2007
Messages
1,567 (0.42/day)
Likes
611
Processor i5-6600K / i7-6700K / E5-1620 v3 / E5-2650L v4 / E5-2630L v3 / E5-2530 v4
Motherboard Asus Maximus IX APEX / Asrock EPC612D4I Mini
Cooling Noctua / Aquacomputer / EKWB / Corsair
Memory Corsair DP DDR4 2x16GB 3200 / Crucial LVP 2133 ECC 8x8GB
Video Card(s) R9 NANO / VEGA 64 / VEGA 56
Storage nvme's
Display(s) Acer XR382CQK
Case CaseLabs / Lian Li
Audio Device(s) Creative SB X7
Power Supply Corsair AX1500i / Corsair AX1200i / Seasonic (A handful)
Mouse Logitech
Keyboard Logitech
Software Windows 7 ULT / Windows 10 Pro / unRAID
Joined
Nov 8, 2006
Messages
5,052 (1.25/day)
Likes
540
Location
Manchester, United Kingdom
Processor AMD FX 8320 @ 4GHz
Motherboard Gigabyte GA-990FXA-UD5 rev1
Cooling Corsair H70
Memory 4 x 4GB DDR3 Ripjawz 1600Mhz
Video Card(s) Sapphire Vapor-X AMD R9 280X
Storage 1 x 500GB Samsung Evo 850, 1 x 500GB Vrap Data Drive, 3 x 2TB Seagate, 1 x 1TB Samsung F1
Display(s) 3 x DGM IPS-2402WDH
Case Coolermaster HAF X
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Coolermaster 1000W Silent Pro M
Mouse Logitech G502
Keyboard Logitech G510
Software Windows 10 Pro x64
#3
Hello all i have a copy of Windows Vista ultimate 64bit and i'm still debating on weather i should move to it or just keep my XP pro 64bit running i have heard the bad and the good from friends no i wants to hear it from other PC enthuiest's and see you all have to say

and also since i got my new video card HD 3870 i'm wanting to try some games in DX 10
I moved from XP x64 to Vista x64 about 3 weeks ago. I won't be going back. Is that enough for you?

Everyone is holding grudges against Vista because it did have a shit start, there's all this "information" going about that's about 6 months out of date, and I'm not free from the blame, I was spouting the same shit until I actually tried Vista. Now I've been well and truly silenced.
 
Joined
Jul 1, 2008
Messages
297 (0.09/day)
Likes
36
Location
Serbia, Nis
System Name Fedora-bluesky
Processor Intel P4 531+ @ 3.3GHz
Motherboard Asus P5LD2-VM/C
Memory Kingston 2x512MB 667MHz
Video Card(s) Gigabyte NV8600GT 256MB
Storage WD 640GB
Display(s) ViewSonic 22"
Case Codegen 403
Audio Device(s) integrated Realtek 882
Software Ubuntu, Fedora, Open Source Software...
#4
I think, after all hotfixes and SP1, Vista is very usable now...so go ahead and try it! :cool:
 

Lillebror

New Member
Joined
Jul 28, 2007
Messages
719 (0.19/day)
Likes
88
Location
Denmark
Processor Intel Core2Duo e8400 @ 3.6ghz
Motherboard Asus P5Q Pro w/ mBios
Cooling Xigmatec something with a orange fan
Memory Kingston HyperX 4 gig
Video Card(s) Sapphire hd4870
Storage 320 gb Maxtor 750gb samsung f11 250gb hitachi
Display(s) IIyama e1900s
Case CoolerMaster Ammo
Audio Device(s) Asus Xonar D2/PM Pci
Power Supply Corsair 750w
Software Windows 7 x64
#5
I think you should try it :) Your computer is good enough to get some decent frames in games.
 
Joined
Sep 25, 2006
Messages
2,312 (0.56/day)
Likes
670
Location
Norn Iron
Processor Q9550 @3.8
Motherboard Asus Maximus Extreme
Cooling Custom water cooling
Memory 4GB Patriot Viper DDR3 1600MHz
Video Card(s) 2x HD4870 512MB
Storage 2x 500GB
Display(s) 3x LG L226WTQ 22" Widescreen LCD
Case Modded TJ07
Audio Device(s) On board
Power Supply PC P&C Silencer 750
Software Windows 7 Ultimate
#6
and also since i got my new video card HD 3870 i'm wanting to try some games in DX 10
I think you just answered your own question...:p

Been dual booting XP and Vista for a year or so now and am using XP less and less now.

In my opinion I would try it out.
 

WarEagleAU

Bird of Prey
Joined
Jul 9, 2006
Messages
10,809 (2.59/day)
Likes
529
Location
Gurley, AL
System Name Boddha Getta Boddha Getta Bah!
Processor AMD FX 6100 @ 4.432Ghz @1.382
Motherboard ASUS M5A99X EVO AMD 990X AMD SB950
Cooling Custom Water. EK 240MM Kit, Supreme HSF - Runs 35C
Memory 2 x 4GB Corsair Vengeance White LP @ 1.35V
Video Card(s) XFX Radeon HD 6870 980/1100
Storage WD Caviar Black 1.0TB, WD Caviar Green 1.0TB, WD 160GB
Display(s) Asus VH222/S 22: (21.5" Viewable) 1920x1080p HDMI LCD Monitor
Case NZXT White Switch 810
Audio Device(s) Onboard Realtek 5.1
Power Supply NZXT Hale 90 Gold Cert 750W Modular PSU
Software Windows 8.1 Profession 64 Bit
#7
im waiting before i move to vista but i really like it on my wifes laptop
 
Joined
Nov 8, 2006
Messages
5,052 (1.25/day)
Likes
540
Location
Manchester, United Kingdom
Processor AMD FX 8320 @ 4GHz
Motherboard Gigabyte GA-990FXA-UD5 rev1
Cooling Corsair H70
Memory 4 x 4GB DDR3 Ripjawz 1600Mhz
Video Card(s) Sapphire Vapor-X AMD R9 280X
Storage 1 x 500GB Samsung Evo 850, 1 x 500GB Vrap Data Drive, 3 x 2TB Seagate, 1 x 1TB Samsung F1
Display(s) 3 x DGM IPS-2402WDH
Case Coolermaster HAF X
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Coolermaster 1000W Silent Pro M
Mouse Logitech G502
Keyboard Logitech G510
Software Windows 10 Pro x64
#8

Wile E

Power User
Joined
Oct 1, 2006
Messages
24,318 (5.95/day)
Likes
3,682
System Name The ClusterF**k
Processor 980X @ 4Ghz
Motherboard Gigabyte GA-EX58-UD5 BIOS F12
Cooling MCR-320, DDC-1 pump w/Bitspower res top (1/2" fittings), Koolance CPU-360
Memory 3x2GB Mushkin Redlines 1600Mhz 6-8-6-24 1T
Video Card(s) Evga GTX 580
Storage Corsair Neutron GTX 240GB, 2xSeagate 320GB RAID0; 2xSeagate 3TB; 2xSamsung 2TB; Samsung 1.5TB
Display(s) HP LP2475w 24" 1920x1200 IPS
Case Technofront Bench Station
Audio Device(s) Auzentech X-Fi Forte into Onkyo SR606 and Polk TSi200's + RM6750
Power Supply ENERMAX Galaxy EVO EGX1250EWT 1250W
Software Win7 Ultimate N x64, OSX 10.8.4
#9
I also moved from XPx64 to Vista x64. I took XP x64 off of my system completely. Vista has been the most stable Windows OS I've used to date (at least now that SP1 came out). I play all of my games on the exact same settings as I did in XP. I now only keep XP 32bit around for benchmarking. Vista has taken over for my 24/7 and gaming OS.
 

WarEagleAU

Bird of Prey
Joined
Jul 9, 2006
Messages
10,809 (2.59/day)
Likes
529
Location
Gurley, AL
System Name Boddha Getta Boddha Getta Bah!
Processor AMD FX 6100 @ 4.432Ghz @1.382
Motherboard ASUS M5A99X EVO AMD 990X AMD SB950
Cooling Custom Water. EK 240MM Kit, Supreme HSF - Runs 35C
Memory 2 x 4GB Corsair Vengeance White LP @ 1.35V
Video Card(s) XFX Radeon HD 6870 980/1100
Storage WD Caviar Black 1.0TB, WD Caviar Green 1.0TB, WD 160GB
Display(s) Asus VH222/S 22: (21.5" Viewable) 1920x1080p HDMI LCD Monitor
Case NZXT White Switch 810
Audio Device(s) Onboard Realtek 5.1
Power Supply NZXT Hale 90 Gold Cert 750W Modular PSU
Software Windows 8.1 Profession 64 Bit
#10
waiting on my next build to be honest. I got alot of stuff to make ghost images of and all that. But I do have Vista Ultimate 64 bit.
 

sneekypeet

Unpaid Babysitter
Staff member
Joined
Apr 12, 2006
Messages
24,613 (5.77/day)
Likes
9,340
System Name His
Processor Intel i7 5930K
Motherboard Asus Maximus V Extreme
Cooling Thermalright True Spirit 140 BW Rev.A
Memory Corsair Dominator Platinum ROG
Video Card(s) nVidia GTX 1080 SLI with EVGA Hybrid coolers.
Storage Samsung 960 Pro / Crucial MX300 750GB / Seagate 1TB Spinner
Display(s) Sony 43" 4K 60hz
Case SilverStone Temjin TJ11
Audio Device(s) Realtek on board > Sony receiver > Cerwin Vega's
Power Supply Thermaltake TPSG 1050W
Mouse Always Changing
Keyboard Always Changing
Software Windows 10 Pro 64
#11
You all realize you are telling a guy with 2GB of ddr1 on a non clocked 939 3800X2 to instal vista as to improve his situation.

IMO this is a case where Vista may just reduce performance!
 

Wile E

Power User
Joined
Oct 1, 2006
Messages
24,318 (5.95/day)
Likes
3,682
System Name The ClusterF**k
Processor 980X @ 4Ghz
Motherboard Gigabyte GA-EX58-UD5 BIOS F12
Cooling MCR-320, DDC-1 pump w/Bitspower res top (1/2" fittings), Koolance CPU-360
Memory 3x2GB Mushkin Redlines 1600Mhz 6-8-6-24 1T
Video Card(s) Evga GTX 580
Storage Corsair Neutron GTX 240GB, 2xSeagate 320GB RAID0; 2xSeagate 3TB; 2xSamsung 2TB; Samsung 1.5TB
Display(s) HP LP2475w 24" 1920x1200 IPS
Case Technofront Bench Station
Audio Device(s) Auzentech X-Fi Forte into Onkyo SR606 and Polk TSi200's + RM6750
Power Supply ENERMAX Galaxy EVO EGX1250EWT 1250W
Software Win7 Ultimate N x64, OSX 10.8.4
#12
You all realize you are telling a guy with 2GB of ddr1 on a non clocked 939 3800X2 to instal vista as to improve his situation.

IMO this is a case where Vista may just reduce performance!
No, not really. Ran fine on my 3800+ with 2GB of CAS5 DDR2-667 value ram(back-up sticks). His rig will be fine on Vista.
 

sneekypeet

Unpaid Babysitter
Staff member
Joined
Apr 12, 2006
Messages
24,613 (5.77/day)
Likes
9,340
System Name His
Processor Intel i7 5930K
Motherboard Asus Maximus V Extreme
Cooling Thermalright True Spirit 140 BW Rev.A
Memory Corsair Dominator Platinum ROG
Video Card(s) nVidia GTX 1080 SLI with EVGA Hybrid coolers.
Storage Samsung 960 Pro / Crucial MX300 750GB / Seagate 1TB Spinner
Display(s) Sony 43" 4K 60hz
Case SilverStone Temjin TJ11
Audio Device(s) Realtek on board > Sony receiver > Cerwin Vega's
Power Supply Thermaltake TPSG 1050W
Mouse Always Changing
Keyboard Always Changing
Software Windows 10 Pro 64
#13
No, not really. Ran fine on my 3800+ with 2GB of CAS5 DDR2-667 value ram(back-up sticks). His rig will be fine on Vista.
And yours was AM2 not 939. Im not trying to start an arguement, just an opinion!
 

Wile E

Power User
Joined
Oct 1, 2006
Messages
24,318 (5.95/day)
Likes
3,682
System Name The ClusterF**k
Processor 980X @ 4Ghz
Motherboard Gigabyte GA-EX58-UD5 BIOS F12
Cooling MCR-320, DDC-1 pump w/Bitspower res top (1/2" fittings), Koolance CPU-360
Memory 3x2GB Mushkin Redlines 1600Mhz 6-8-6-24 1T
Video Card(s) Evga GTX 580
Storage Corsair Neutron GTX 240GB, 2xSeagate 320GB RAID0; 2xSeagate 3TB; 2xSamsung 2TB; Samsung 1.5TB
Display(s) HP LP2475w 24" 1920x1200 IPS
Case Technofront Bench Station
Audio Device(s) Auzentech X-Fi Forte into Onkyo SR606 and Polk TSi200's + RM6750
Power Supply ENERMAX Galaxy EVO EGX1250EWT 1250W
Software Win7 Ultimate N x64, OSX 10.8.4
#14
And yours was AM2 not 939. Im not trying to start an arguement, just an opinion!
And 667Mhz DDR2 CAS5 is slower than CAS2 400MHz DDR1.

Not arguing, just saying that he'll be fine.
 

sneekypeet

Unpaid Babysitter
Staff member
Joined
Apr 12, 2006
Messages
24,613 (5.77/day)
Likes
9,340
System Name His
Processor Intel i7 5930K
Motherboard Asus Maximus V Extreme
Cooling Thermalright True Spirit 140 BW Rev.A
Memory Corsair Dominator Platinum ROG
Video Card(s) nVidia GTX 1080 SLI with EVGA Hybrid coolers.
Storage Samsung 960 Pro / Crucial MX300 750GB / Seagate 1TB Spinner
Display(s) Sony 43" 4K 60hz
Case SilverStone Temjin TJ11
Audio Device(s) Realtek on board > Sony receiver > Cerwin Vega's
Power Supply Thermaltake TPSG 1050W
Mouse Always Changing
Keyboard Always Changing
Software Windows 10 Pro 64
#15
I was more worried about day to day gaming....I know if I have GRID running my task manager shows 1.95GB of ram in use. That is more my point of the loss in performance.

Also I know him finding TCCD at this point is not going to happen. hence a loss!
 

Wile E

Power User
Joined
Oct 1, 2006
Messages
24,318 (5.95/day)
Likes
3,682
System Name The ClusterF**k
Processor 980X @ 4Ghz
Motherboard Gigabyte GA-EX58-UD5 BIOS F12
Cooling MCR-320, DDC-1 pump w/Bitspower res top (1/2" fittings), Koolance CPU-360
Memory 3x2GB Mushkin Redlines 1600Mhz 6-8-6-24 1T
Video Card(s) Evga GTX 580
Storage Corsair Neutron GTX 240GB, 2xSeagate 320GB RAID0; 2xSeagate 3TB; 2xSamsung 2TB; Samsung 1.5TB
Display(s) HP LP2475w 24" 1920x1200 IPS
Case Technofront Bench Station
Audio Device(s) Auzentech X-Fi Forte into Onkyo SR606 and Polk TSi200's + RM6750
Power Supply ENERMAX Galaxy EVO EGX1250EWT 1250W
Software Win7 Ultimate N x64, OSX 10.8.4
#16
I was more worried about day to day gaming....I know if I have GRID running my task manager shows 1.95GB of ram in use. That is more my point of the loss in performance.

Also I know him finding TCCD at this point is not going to happen. hence a loss!
It shows that much ram being used because of Superfetch. If the game needed any more ram, Superfetch would just release more. So the total ram usage would never exceed that point, unless the game itself actually used more than 2GB.
 

sneekypeet

Unpaid Babysitter
Staff member
Joined
Apr 12, 2006
Messages
24,613 (5.77/day)
Likes
9,340
System Name His
Processor Intel i7 5930K
Motherboard Asus Maximus V Extreme
Cooling Thermalright True Spirit 140 BW Rev.A
Memory Corsair Dominator Platinum ROG
Video Card(s) nVidia GTX 1080 SLI with EVGA Hybrid coolers.
Storage Samsung 960 Pro / Crucial MX300 750GB / Seagate 1TB Spinner
Display(s) Sony 43" 4K 60hz
Case SilverStone Temjin TJ11
Audio Device(s) Realtek on board > Sony receiver > Cerwin Vega's
Power Supply Thermaltake TPSG 1050W
Mouse Always Changing
Keyboard Always Changing
Software Windows 10 Pro 64
#17
I doubt its the actual game, also I was unaware that superfetch would just sorta kill itself to help the situation!
 
Joined
Feb 12, 2007
Messages
1,192 (0.30/day)
Likes
128
Location
scotland
System Name spuds K8-X2
Processor amd athlon X2 4200+ toledo s939 2794mhz 254x11 1.4 vcore
Motherboard MSI K8N Neo4-F v1.0 (MS-7125) nforce4 sata2 mod, laptop cpu heatpipe copper nb cooler
Cooling akasa evo "blue" + 90mm fan, 2x120mm front, 250mm side, 120mm rear, 120mm in psu, pci slot exhaust.
Memory OCZ Platinum XTC DDR PC3200 4GB(4x1024) @254mhz 3-3-3-8 2T
Video Card(s) sapphire HD3870 512mb GDDR4 vf900cu, several ramsinks on components / nvidia 7300gt 256mb secondary
Storage hitachi 160gb (slightly fried) / hitachi 120gb ATA / Seagate 160gb / 2x ps3 seagate 60gb
Display(s) CTX EX1300F 20" flat CRT, 1280x1024@100hz / 19" benq FP91G X / 19" hanns-g (all free)
Case mesh server/gaming black case, 9x 5.25' drive bays, silvestone auto fan controller
Audio Device(s) onboard realtek alc850 7.1/soundblaster LIVE! ct4780 + kxaudio - sony home theatre surround
Power Supply winpower 650w, system draws around 470-500w under load(+all screens)
Software win7 64bit
Benchmark Scores ~16m trips/sec using mty trip generator. triple monitor gaming using SoftTH. 3840x1024
#18
when i was running on 2gb games ran fine, it was getting back to desktop afterwards that took a little time,
one of my mates has vista on a celeron skt775 1.6ghz an 512mb ddr2, still useable for web browsing n stuff, im gonna stick more ram in it soon though:)
 

sneekypeet

Unpaid Babysitter
Staff member
Joined
Apr 12, 2006
Messages
24,613 (5.77/day)
Likes
9,340
System Name His
Processor Intel i7 5930K
Motherboard Asus Maximus V Extreme
Cooling Thermalright True Spirit 140 BW Rev.A
Memory Corsair Dominator Platinum ROG
Video Card(s) nVidia GTX 1080 SLI with EVGA Hybrid coolers.
Storage Samsung 960 Pro / Crucial MX300 750GB / Seagate 1TB Spinner
Display(s) Sony 43" 4K 60hz
Case SilverStone Temjin TJ11
Audio Device(s) Realtek on board > Sony receiver > Cerwin Vega's
Power Supply Thermaltake TPSG 1050W
Mouse Always Changing
Keyboard Always Changing
Software Windows 10 Pro 64
#19
when i was running on 2gb games ran fine, it was getting back to desktop afterwards that took a little time,
one of my mates has vista on a celeron skt775 1.6ghz an 512mb ddr2, still useable for web browsing n stuff, im gonna stick more ram in it soon though:)
I have to agree that with surfing and whatnot less ram is ok. I have run oin one 1GB stick durring a Crucial RMA. Just the gaming aspect is what concerned me, but with wile-e"s tip that the OS can release more ram Im more convinced he may just run into the back to desktop stall!
 
Joined
Feb 12, 2007
Messages
1,192 (0.30/day)
Likes
128
Location
scotland
System Name spuds K8-X2
Processor amd athlon X2 4200+ toledo s939 2794mhz 254x11 1.4 vcore
Motherboard MSI K8N Neo4-F v1.0 (MS-7125) nforce4 sata2 mod, laptop cpu heatpipe copper nb cooler
Cooling akasa evo "blue" + 90mm fan, 2x120mm front, 250mm side, 120mm rear, 120mm in psu, pci slot exhaust.
Memory OCZ Platinum XTC DDR PC3200 4GB(4x1024) @254mhz 3-3-3-8 2T
Video Card(s) sapphire HD3870 512mb GDDR4 vf900cu, several ramsinks on components / nvidia 7300gt 256mb secondary
Storage hitachi 160gb (slightly fried) / hitachi 120gb ATA / Seagate 160gb / 2x ps3 seagate 60gb
Display(s) CTX EX1300F 20" flat CRT, 1280x1024@100hz / 19" benq FP91G X / 19" hanns-g (all free)
Case mesh server/gaming black case, 9x 5.25' drive bays, silvestone auto fan controller
Audio Device(s) onboard realtek alc850 7.1/soundblaster LIVE! ct4780 + kxaudio - sony home theatre surround
Power Supply winpower 650w, system draws around 470-500w under load(+all screens)
Software win7 64bit
Benchmark Scores ~16m trips/sec using mty trip generator. triple monitor gaming using SoftTH. 3840x1024
#20
yeah thats what i had with only 2gb, exiting some games was like waiting for pc to start up all over again, but usually only after a few hours play.
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,096 (9.57/day)
Likes
13,525
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon
Cooling Fractal Celsius S24 (Silent fans, meh pump)
Memory 16GB 2133 generic @ 2800
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5. So much room, so quiet...
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 / sennheiser HD595/518 + bob marley zion's
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G403 + KKmoon desk-sized mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
#21
Hello all i have a copy of Windows Vista ultimate 64bit and i'm still debating on weather i should move to it or just keep my XP pro 64bit running i have heard the bad and the good from friends no i wants to hear it from other PC enthuiest's and see you all have to say

and also since i got my new video card HD 3870 i'm wanting to try some games in DX 10
of all the threads about vista here on TPU, theres maybe 1 in 10 people who claim they tried it and wont ever use it again. The rest are staying with vista and refusing to go back to XP.
 
Joined
Dec 10, 2007
Messages
7,185 (1.97/day)
Likes
769
Location
Adelaide Australia
System Name Becca 2
Processor AMD A10 4600m quad core @ 2.3 ghz
Motherboard dunno
Cooling Logitech alto connect
Memory 16 Gig ddr3 1600mhz
Video Card(s) Ati HD 7660G + & 7470M
Storage 1 TB
Audio Device(s) onboard crap
Software Windows 7 Home Premium 64 bit with sp1
#22
If my system can run Vista fine then ull no probs running and that includes gameing too. :toast:
 
Joined
Jun 24, 2008
Messages
1,365 (0.39/day)
Likes
109
Location
Alden, NY
System Name Turbo_Fighter/Pitbull
Processor AMD FX-9590/Intel i7 6700K 4.7GHZ @ 1.41 volts
Motherboard Gigabyte 990FXA-UD3 Rev 4.0/Gigabyte GA-Z170N-Gaming 5
Cooling Corsair H105/Corsair H100iv2
Memory 32 GB G.Skill Ares/32 GB G.Skill Trident-Z
Video Card(s) XFX Radeon R9 Fury X/Sapphire R9 Nano
Storage Mix of HDDs SSDs Externals and a 256GB Samsung M.2 in the pitbull
Display(s) 24" Nixeus 144hz freesync/24'' Benq XL2420TE/21.5'' Asus VH226/Panasonic 42" Plasma
Case White Phantom NZXT/Fractal Define Nano S
Audio Device(s) MayFlower O2 ODAC/HT Omega Claro+/Turtlebeach Earforce DSS
Power Supply Corsair AX1200i/Thermaltake Smart 650Watt(EVGA GS 650 Watt took a shit on me)
Mouse Logitech G502
Keyboard Corsair K70
Software Windows 10
Benchmark Scores They can run Crysis.
#23
if you have it why not give it a shot, or send it to me if you dont want to
 
Joined
Nov 8, 2006
Messages
5,052 (1.25/day)
Likes
540
Location
Manchester, United Kingdom
Processor AMD FX 8320 @ 4GHz
Motherboard Gigabyte GA-990FXA-UD5 rev1
Cooling Corsair H70
Memory 4 x 4GB DDR3 Ripjawz 1600Mhz
Video Card(s) Sapphire Vapor-X AMD R9 280X
Storage 1 x 500GB Samsung Evo 850, 1 x 500GB Vrap Data Drive, 3 x 2TB Seagate, 1 x 1TB Samsung F1
Display(s) 3 x DGM IPS-2402WDH
Case Coolermaster HAF X
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Coolermaster 1000W Silent Pro M
Mouse Logitech G502
Keyboard Logitech G510
Software Windows 10 Pro x64
#24
You all realize you are telling a guy with 2GB of ddr1 on a non clocked 939 3800X2 to instal vista as to improve his situation.

IMO this is a case where Vista may just reduce performance!
Heh, my 2nd rig (see sig) can play GRID at high smoothly on Vista Business :)

Oh, and it's not OC'd atm. BIOS is fucked.
 
Joined
Jul 10, 2008
Messages
574 (0.17/day)
Likes
124
Location
Alberta, Canada
System Name Custom FX
Processor AMD Phenom II X4 965 @ 4.0 GHz
Motherboard ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0
Cooling be quiet! Dark Rock 3
Memory G.SKILL F3-10666CL9D-8GBRL Ripjaws 8GB
Video Card(s) GIGABYTE GV-R927XOC-2GD Radeon R9 270X 2GB
Storage Samsung 840 EVO 120GB SSD OS Drive/Seagate Hybrid Drives ST1000LM014 1TB MLC/8GB 64MB Cache
Display(s) ASUS VE228H 21.5 inch
Case Fractal Design Define R4 Window Edition
Audio Device(s) Built in HD
Power Supply Silverstone Strider 750 Plus 750W Modular
Software Windows 7 Ultimate 64bit
#25
Ya guys i forgot to add that to my info my CPU is overcloaked but only by 200 MHz so its running at 2.2 GHz and my RAM is overcloaked too its running at 450 MHz and it is all Kingston HyperX TCCD Sticks i have had then for a bit now but still working strong with no Memtest errors