• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

Hibernate acting funky on vista

Reynardin

New Member
Joined
May 25, 2008
Messages
297 (0.08/day)
Likes
3
System Name Rey's PC
Processor Intel Core 2 Duo E8400 Wolfdale 3.0GHz 6MB L2 Cache LGA 775 65W Dual-Core Processor @3.5 Ghz
Motherboard DFI BloodIron P35-T2RL LGA 775 Intel P35 ATX Intel Motherboard - Retail
Cooling XIGMATEK HDT-S1283 120mm Rifle CPU Cooler / Arctic Silver 5 / SILVERSTONE 120mm fan
Memory G.SKILL 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 1000 (PC2 8000) Dual Channel Kit Desktop Memory
Video Card(s) EVGA 512-P3-N841-AR GeForce 8800GTS (G92) 512MB 256-bit GDDR3 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready SLI
Storage Western Digital Caviar SE16 WD5000AAKS 500GB 7200 RPM SATA 3.0Gb/s Hard Drive / 300GB external usb
Display(s) SAMSUNG 2253BW Black 22" 2ms(GTG) DVI Widescreen LCD Monitor
Case APEVIA X-Gear ATXB5KLW-BK Black Steel ATX Mid Tower Computer Case
Audio Device(s) Integrated
Power Supply PC Power & Cooling S61EPS 610W Continuous @ 40°C EPS12V Power Supply
Software Microsoft Windows Vista 64-Bit Home Premium for System Builders
#1
For some reason, when I try to put my computer in hibernate, it instantly restarts after it goes into hibernate mode. I can hit the power switch, and the next time it starts up, it acts like it was in hibernate, but it's a bit of a pain to do every time. Another problem with it is that it seems to take the same amount of time, or even more, to wake up from hibernate as it does to start my computer up normally.
Does anybody have a clue about why this might be?
 

Reynardin

New Member
Joined
May 25, 2008
Messages
297 (0.08/day)
Likes
3
System Name Rey's PC
Processor Intel Core 2 Duo E8400 Wolfdale 3.0GHz 6MB L2 Cache LGA 775 65W Dual-Core Processor @3.5 Ghz
Motherboard DFI BloodIron P35-T2RL LGA 775 Intel P35 ATX Intel Motherboard - Retail
Cooling XIGMATEK HDT-S1283 120mm Rifle CPU Cooler / Arctic Silver 5 / SILVERSTONE 120mm fan
Memory G.SKILL 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 1000 (PC2 8000) Dual Channel Kit Desktop Memory
Video Card(s) EVGA 512-P3-N841-AR GeForce 8800GTS (G92) 512MB 256-bit GDDR3 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready SLI
Storage Western Digital Caviar SE16 WD5000AAKS 500GB 7200 RPM SATA 3.0Gb/s Hard Drive / 300GB external usb
Display(s) SAMSUNG 2253BW Black 22" 2ms(GTG) DVI Widescreen LCD Monitor
Case APEVIA X-Gear ATXB5KLW-BK Black Steel ATX Mid Tower Computer Case
Audio Device(s) Integrated
Power Supply PC Power & Cooling S61EPS 610W Continuous @ 40°C EPS12V Power Supply
Software Microsoft Windows Vista 64-Bit Home Premium for System Builders
#2
anyone have any idea about why this might be happening?