• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

HIS 4850 - Garbled Video on Reboot

Joined
Feb 20, 2007
Messages
1,140 (0.29/day)
Likes
63
Location
Baltimore, Maryland
System Name Cozad (Asus G60JX)
Processor Core i5 M 430
Memory 8 GB DDR3 1066
Video Card(s) nVidia GeForce 360M
Storage 500GB
Display(s) 16 inch LED LCD
Software Windows 7 Ultimate x64 SP1
#1
I've been meaning to post about this for a few weeks but I was not sure how to explain the problem. Okay, so I upgraded from a 2600 XT to a 4850 and ever since I installed the card, when I restart the computer, I get this garbled looking screen with random caracters on it and I can see the board POST but the text is chopped up looking - When Windows starts to load the screen goes blank and then I ASSUME Windows blue screens because the tower resets only with no video at all. If I shut off the computer though and turn it back on, I have no issues at all... any ideas? I really don't want to RMA this thing because that means no computer at all until the new card gets here (well, I COULD use the onboard graphics but... let's not and say we did) :banghead:
 
Joined
Oct 21, 2008
Messages
3,459 (1.04/day)
Likes
483
Location
95350
Processor ???
Motherboard 760
Cooling HK
Memory 3x1gb
Video Card(s) 285 Classified / EVGA 480
Display(s) 22" Acer /42" Toshiba
Case Stacker
Power Supply Toughpower 1000w / Coolmaster 650w
Software All of them
#2
did you uninstall all of the old drivers?
 

roque66

New Member
Joined
Jun 3, 2009
Messages
47 (0.02/day)
Likes
3
System Name Phenom I
Processor 9950BE 2.6 @ 2.9
Motherboard Biostar 790GX
Cooling Noctua U12P
Memory 4G DDR2 800mhz Transcend
Video Card(s) CF HD3850 512MB GDDR3
Storage SATA II 320G
Display(s) Fujitsu Siemens 19''
Case An ugly One
Audio Device(s) AUDIGY LS
Power Supply Corsair TX650W
Software WINDOWS 7
#3
it appears that graphic card has problems...but before send it to rma do what assassin48 said....unnistall and reinstall 9.5 ati drivers
 
Joined
Feb 20, 2007
Messages
1,140 (0.29/day)
Likes
63
Location
Baltimore, Maryland
System Name Cozad (Asus G60JX)
Processor Core i5 M 430
Memory 8 GB DDR3 1066
Video Card(s) nVidia GeForce 360M
Storage 500GB
Display(s) 16 inch LED LCD
Software Windows 7 Ultimate x64 SP1
#4
did you uninstall all of the old drivers?
Yes. I did that before shutting off the tower to do the upgrade - Windows actually installed the new ones by itself via Windows Update and those were the latest that ATI has released. Removing old drivers is a priority for me before any upgrade becaue I know it can cause hella issues.

EDIT:
it appears that graphic card has problems...but before send it to rma do what assassin48 said....unnistall and reinstall 9.5 ati drivers
I will try that... I was wondering if it is a BIOS issue (the card's BIOS mind you)...
 

roque66

New Member
Joined
Jun 3, 2009
Messages
47 (0.02/day)
Likes
3
System Name Phenom I
Processor 9950BE 2.6 @ 2.9
Motherboard Biostar 790GX
Cooling Noctua U12P
Memory 4G DDR2 800mhz Transcend
Video Card(s) CF HD3850 512MB GDDR3
Storage SATA II 320G
Display(s) Fujitsu Siemens 19''
Case An ugly One
Audio Device(s) AUDIGY LS
Power Supply Corsair TX650W
Software WINDOWS 7
#5
did you plug extra energy to the card?
 
Joined
Feb 20, 2007
Messages
1,140 (0.29/day)
Likes
63
Location
Baltimore, Maryland
System Name Cozad (Asus G60JX)
Processor Core i5 M 430
Memory 8 GB DDR3 1066
Video Card(s) nVidia GeForce 360M
Storage 500GB
Display(s) 16 inch LED LCD
Software Windows 7 Ultimate x64 SP1
#6
did you plug extra energy to the card?

Yes, the card is hooked into the PSU via a 6 pin PCIe power cable - I was also thinking maybe the power to the card goofs up on a reboot - e.g. the PC resets but the card does not fully do so unlike the DVD RW drives...
 

roque66

New Member
Joined
Jun 3, 2009
Messages
47 (0.02/day)
Likes
3
System Name Phenom I
Processor 9950BE 2.6 @ 2.9
Motherboard Biostar 790GX
Cooling Noctua U12P
Memory 4G DDR2 800mhz Transcend
Video Card(s) CF HD3850 512MB GDDR3
Storage SATA II 320G
Display(s) Fujitsu Siemens 19''
Case An ugly One
Audio Device(s) AUDIGY LS
Power Supply Corsair TX650W
Software WINDOWS 7
#7
i think if that is your psu....you don't have enough energy....to many things for just a little 500W psu... and with a phenom like mine..... maybe is that the problem.....

sorry by the offtopic...can you tell me the 3.0 OC values to try to apply to mine computer?
 
Joined
Dec 23, 2007
Messages
16,919 (4.64/day)
Likes
1,622
Location
Omaha, NE
System Name The ShadowFold Draconis (Ordering soon)
Processor AMD Phenom II X6 1055T 2.8ghz
Motherboard ASUS M4A87TD EVO AM3 AMD 870
Cooling Stock
Memory Kingston ValueRAM 4GB DDR3-1333
Video Card(s) XFX ATi Radeon HD 5850 1gb
Storage Western Digital 640gb
Display(s) Acer 21.5" 5ms Full HD 1920x1080P
Case Antec Nine-Hundred
Audio Device(s) Onboard + Creative "Fatal1ty" Headset
Power Supply Antec Earthwatts 650w
Software Windows 7 Home Premium 64bit
Benchmark Scores -❶-❸-❸-❼-
#8
The power supply is more than enough. Don't know what's wrong, just wanted to add that.
 
Joined
Feb 20, 2007
Messages
1,140 (0.29/day)
Likes
63
Location
Baltimore, Maryland
System Name Cozad (Asus G60JX)
Processor Core i5 M 430
Memory 8 GB DDR3 1066
Video Card(s) nVidia GeForce 360M
Storage 500GB
Display(s) 16 inch LED LCD
Software Windows 7 Ultimate x64 SP1
#9
i think if that is your psu....you don't have enough energy....to many things for just a little 500W psu... and with a phenom like mine..... maybe is that the problem.....

sorry by the offtopic...can you tell me the 3.0 OC values to try to apply to mine computer?
I just discussed this accually :p Here >>> http://forums.techpowerup.com/showthread.php?p=1429751#post1429751


EDIT: removing 'old' drivers and replacing with 'new' ones did not help btw.
 

mankind

New Member
Joined
Feb 12, 2008
Messages
67 (0.02/day)
Likes
2
System Name Numa
Processor Q6600 @ 3.6GHz 1.37v actual
Motherboard Asus P5K-E/WIFI
Cooling Thermalright Venomous X + 2 Apache 120mm fans
Memory OCZ 4Gb PC2-8500 Reaper HPC
Video Card(s) Asus 5870 @ 915/1250
Storage 1Tb F3/500Gb F1/320Gb Seagate
Display(s) Samsung 2443
Case Antec P182
Audio Device(s) Asus Xonar DX
Power Supply Corsair TX750
Software Windows Vista 64
#10
Well if your PSU is upto it, then the card is faulty. RMA time.
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,112 (9.57/day)
Likes
13,542
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon
Cooling Fractal Celsius S24 (Silent fans, meh pump)
Memory 16GB 2133 generic @ 2800
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5. So much room, so quiet...
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 / sennheiser HD595/518 + bob marley zion's
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G403 + KKmoon desk-sized mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
#11
personally i say its the PSU.

it cant be software, cause you get the problem in the BIOS.

The power supply is more than enough. Don't know what's wrong, just wanted to add that.
Just because the wattage may be enough on paper, doesnt mean much if the PSU is a crap one (as most older TT's are), and it doesnt rule out the PSU aging poorly, or failing.
 
Last edited:
Joined
Jan 17, 2009
Messages
2,143 (0.66/day)
Likes
312
System Name THE MAD BEAST!!!
Processor Tinfoil rapper with some coathangers
Motherboard Graham cracker with with frosting
Cooling A shovel full of snow
Memory Grey matter out of a corpse
Video Card(s) Cat eyes
Storage A whales brain
Display(s) Cyclops eyeball
Case Inside a yetis hollowed out corpse
Audio Device(s) howling banchee
Power Supply 32 hamster on a massive wheel
Software WHo needs software when you have a box of kittens
Benchmark Scores IS gatrillions a number?
#12
it sounds like its overheating on startup, check and make sure your fan is getting proper airflow, and make sure its starting up all togther, blow it out if must
 

CH@NO

New Member
Joined
May 24, 2007
Messages
901 (0.23/day)
Likes
59
Location
Toluca, Mexico
System Name Thank God you're back!!!
Processor Intel Core i3 2100 @ 3.1GHz (stock)
Motherboard ECS H67H2-M3
Cooling Stock + 1 X 80mm Thermaltake red LED
Memory 1 X 4 GB Kingston 1333MHz DDR3
Video Card(s) coming soon
Storage 1TB Seagate SATAII + 500GB Hitachi USB (External)
Display(s) Samsung 20" LED Widescreen
Case coming soon
Audio Device(s) Onboard Realtek HD 6ch Audio
Power Supply Generic 450W with 20A on the 12v+ rail
Software Windows 7 Ultimate x64
Benchmark Scores coming soon
#13
a motherboard's BIOS update maybe???

also try your VGA with another PC and see what happens.

If the VGA works the same in other rigs then better if you RMA it, maybe in the near future will not boot at all.
 
Joined
Feb 20, 2007
Messages
1,140 (0.29/day)
Likes
63
Location
Baltimore, Maryland
System Name Cozad (Asus G60JX)
Processor Core i5 M 430
Memory 8 GB DDR3 1066
Video Card(s) nVidia GeForce 360M
Storage 500GB
Display(s) 16 inch LED LCD
Software Windows 7 Ultimate x64 SP1
#14
it sounds like its overheating on startup, check and make sure your fan is getting proper airflow, and make sure its starting up all togther, blow it out if must
If it's over heating, wouldn't it have an issue off of a cold boot? like I shut down windows, the tower powers off, i press the power button and the video is fine - i know the fan is working and everything in the case it with temp range - also got a HUGE case fan on the side panel (250 mm?) pulling air in onto the CPU and the card too.

a motherboard's BIOS update maybe???

also try your VGA with another PC and see what happens.

If the VGA works the same in other rigs then better if you RMA it, maybe in the near future will not boot at all.
I don't have the luxery of trying the card in another tower :( - and my BIOS is up to date as well.

personally i say its the PSU.

it cant be software, cause you get the problem in the BIOS.



Just because the wattage may be enough on paper, doesnt mean much if the PSU is a crap one (as most older TT's are), and it doesnt rule out the PSU aging poorly, or failing.
This PSU has a 5 egg rating on newegg - if it was causing issues with modern ATI cards I'm sure folks would be docking eggs from it like candy.


Don't graphics cards ever recieve bios updates?
 

erocker

Senior Moderator
Staff member
Joined
Jul 19, 2006
Messages
42,376 (10.17/day)
Likes
18,020
Processor Intel i7 8700k
Motherboard Gigabyte z370 AORUS Gaming 7
Cooling Water
Memory 16gb G.Skill 4000 MHz DDR4
Video Card(s) Evga GTX 1080
Storage 3 x Samsung Evo 850 500GB, 1 x 250GB, 2 x 2TB HDD
Display(s) Nixeus EDG27
Case Thermaltake X5
Power Supply Corsair HX1000i
Mouse Zowie EC1-B
Software Windows 10
#15
Yes. I did that before shutting off the tower to do the upgrade - Windows actually installed the new ones by itself via Windows Update and those were the latest that ATI has released. Removing old drivers is a priority for me before any upgrade becaue I know it can cause hella issues.
Try following this guide: http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=52502

Do not let Windows Update install new drivers. I think that's where the problem is.

Download and install Cat 9.6.
 

Mussels

Moderprator
Staff member
Joined
Oct 6, 2004
Messages
46,112 (9.57/day)
Likes
13,542
Location
Australalalalalaia.
System Name Daddy Long Legs
Processor Ryzen R7 1700, 3.9GHz 1.375v
Motherboard MSI X370 Gaming PRO carbon
Cooling Fractal Celsius S24 (Silent fans, meh pump)
Memory 16GB 2133 generic @ 2800
Video Card(s) MSI GTX 1080 Gaming X (BIOS modded to Gaming Z - faster and solved black screen bugs!)
Storage 1TB Intel SSD Pro 6000p (60TB USB3 storage)
Display(s) Samsung 4K 40" HDTV (UA40KU6000WXXY) / 27" Qnix 2K 110Hz
Case Fractal Design R5. So much room, so quiet...
Audio Device(s) Pioneer VSX-519V + Yamaha YHT-270 / sennheiser HD595/518 + bob marley zion's
Power Supply Corsair HX 750i (Platinum, fan off til 300W)
Mouse Logitech G403 + KKmoon desk-sized mousepad
Keyboard Corsair K65 Rapidfire
Software Windows 10 pro x64 (all systems)
Benchmark Scores Laptops: i7-4510U + 840M 2GB (touchscreen) 275GB SSD + 16GB i7-2630QM + GT 540M + 8GB
#16
This PSU has a 5 egg rating on newegg - if it was causing issues with modern ATI cards I'm sure folks would be docking eggs from it like candy.
newegg ratings are meaningless. who's to say all those reviews arent from people with machines using less than 200W of power?


http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?S=1170&ID=1524#Tab1
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817153052

The PSU has one 14A, and one 15A 12V rail. its beyond weak. its more like a cheap 350W.
 
Last edited:
Joined
Feb 20, 2007
Messages
1,140 (0.29/day)
Likes
63
Location
Baltimore, Maryland
System Name Cozad (Asus G60JX)
Processor Core i5 M 430
Memory 8 GB DDR3 1066
Video Card(s) nVidia GeForce 360M
Storage 500GB
Display(s) 16 inch LED LCD
Software Windows 7 Ultimate x64 SP1
#17
newegg ratings are meaningless. who's to say all those reviews arent from people with machines using less than 200W of power?


http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?S=1170&ID=1524#Tab1
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817153052

The PSU has one 14A, and one 15A 12V rail. its beyond weak. its more like a cheap 350W.
I see it fell to 4 eggs :ohwell: well, there's nothing I can do about the PSU - I live on $0 a month (and for some reason I'm too poor to get on welfare, lmao) and modern computer parts never come my way without trading/sell something else to obtain them and I'm fresh out of stuff to trade... the only reason I have my current machine is because I traded my 'old' mobo (P45 that was a gift) with a pentium D 925 and my toshiba laptop for a new mobo, CPU (used), DVD-RW, PSU (the RAM and other 2 DVD-rws were left overs from the old build) - the audio and graphics cards were gifts so I have no RMA info, but I did at least get to pick them out - also been over a month since I got it... warrenty maybe?

I was told that this PSU could run THIS card just fine by many people on a different thread - infact, i nearly picked out a 4870 because i've never owned a high end card before, but i decided against it because i was worried about the PSU not being enough for it, even after everyone in the aforementioned thread said the PSU would also run a 4870...

I will try the steps erocker suggeted and after that i'll just accept that i made a poor choice that has left me fucked for another 2 years :( :ohwell:

Wish me luck! :)
 

roque66

New Member
Joined
Jun 3, 2009
Messages
47 (0.02/day)
Likes
3
System Name Phenom I
Processor 9950BE 2.6 @ 2.9
Motherboard Biostar 790GX
Cooling Noctua U12P
Memory 4G DDR2 800mhz Transcend
Video Card(s) CF HD3850 512MB GDDR3
Storage SATA II 320G
Display(s) Fujitsu Siemens 19''
Case An ugly One
Audio Device(s) AUDIGY LS
Power Supply Corsair TX650W
Software WINDOWS 7
#18
i think you have a psu problem...becausa with my CF of HD3850, i had a 500w psu also, and playing Grid...don't laugh...it explode with lights and everything...told the store that it don't have enough power and smart has they are, give exacly the same psu, new of course....explode againd, with fire works and everything :D

now, in another store i finally get a decent psu for my PC .... no problemo anymore
 
Joined
May 27, 2008
Messages
3,577 (1.03/day)
Likes
533
Location
Huddersfield, uk
Processor E8200
Motherboard Asus P5KC
Cooling cooler master hyper tx3, 2x 120mm, 1x 80mm
Memory 4 GB DDR3 OCZ Black Edition
Video Card(s) Gigabyte HD 2600xt silent pipe II
Storage 500GB WD Sata / 60 GB Samsung IDE
Display(s) 20" samusng LCD, gaming at 1680 x 1050
Case some old amd thing
Audio Device(s) onboard
Power Supply 650W
Software Windows 8.1, with 'start is back' obviously
Benchmark Scores It boots whilst im still young so im pleased with that.
#19
exactly the same thing happend years ago to me with a geforce 6800 i was playing prey pretty high settings the screen artifacted turned pink and my rig restarted and was all chopped up carried on and it happend many times eventually my pc wouldnt turn on an my gpu died i still to this day dont no what caused it replaced it with a slightly older card and still works now. the point is i got what it wounds like u got an my card died not long after
 
Joined
Jun 16, 2009
Messages
5,123 (1.65/day)
Likes
989
Location
North of Germany
System Name Heatbitch / The Dark Tower / Custom Acer
Processor AMD Phenom 2 X4 960T @ 4200mhz 1,44v,3130NB /Q9550 3.4ghz 1.20v/ X2 260 1.42v @3.6
Motherboard Asus M4A89GTD PRO / Asus Rampage Formula/Foxconn A7DA-S 3.0
Cooling Heatkiller 3.0 LT,Laing DDC+,Octakaideca-Rad /EK SP,Tt 400L, B.Ice XT2/Xiggy Black Knight
Memory 4x2gb Transcend 2400 CL10 1.65v: 1600 7-8-7-24-40 1.65 /Dominator 1066 2GB/Ripjaws 2000 CL9 4GB
Video Card(s) 6970, soon to be WCed/ 4870x2 HK Full Cover WC´d / 2xGeforce 8800GT HyperSLI
Storage 128gb Vertex 3, 32GB Ultradrive GX2, 320GB+500GB+2x1TB F1 /160gb Maxtor,500gb F1/ 160GB WD
Display(s) LG Flatron 23" W2353V /Benq 19" FP93E-S/TFT 17"
Case Thermaltake Shark /Superflower SF-860B/Acer m-ATX Tower
Audio Device(s) Realtek Onboard Sound, on all of them
Power Supply Corsair TX850/ OCZ Modxstream-Pro 600W/ MS-Tech 750w
Software XP 32bit Professional+ Win7 64Bit Ultimate
Benchmark Scores 3DMark Vantage: P21385 3DM11: P5920
#20
in my rig, only one 3870 (and Furmark) was enough to produce loud agressive buzzing for a sec,then the voltage protection for our whole Flat kicked in. i had to remove the power cord, or otherwise the buzzing would start again, and the safety would press back off, when i tried to get it on. have an el cheapo PSU right now in my Rig that started to degrade since i had a 4850... this 4850 showed the same symptoms as yours, on restart or reset graphical corruption, as soon you start it normal, theres no Problem. But the degradation got bigger every month... it was visible thru everest... looks like it will follow his ancestor

PSU had 500 and 550 watt, both were el cheapo, nameless PSU
 
Joined
Mar 28, 2009
Messages
125 (0.04/day)
Likes
11
Location
Virginia
#21
Bad card.

The same exact thing happened to a 9700AIW I had, I told ATi about it and they RMA'd it on the spot.

If it's corrupting in the BIOS then it's not a driver issue, as the drivers don't even load until after the BIOS posts.
 
Joined
Jun 16, 2009
Messages
5,123 (1.65/day)
Likes
989
Location
North of Germany
System Name Heatbitch / The Dark Tower / Custom Acer
Processor AMD Phenom 2 X4 960T @ 4200mhz 1,44v,3130NB /Q9550 3.4ghz 1.20v/ X2 260 1.42v @3.6
Motherboard Asus M4A89GTD PRO / Asus Rampage Formula/Foxconn A7DA-S 3.0
Cooling Heatkiller 3.0 LT,Laing DDC+,Octakaideca-Rad /EK SP,Tt 400L, B.Ice XT2/Xiggy Black Knight
Memory 4x2gb Transcend 2400 CL10 1.65v: 1600 7-8-7-24-40 1.65 /Dominator 1066 2GB/Ripjaws 2000 CL9 4GB
Video Card(s) 6970, soon to be WCed/ 4870x2 HK Full Cover WC´d / 2xGeforce 8800GT HyperSLI
Storage 128gb Vertex 3, 32GB Ultradrive GX2, 320GB+500GB+2x1TB F1 /160gb Maxtor,500gb F1/ 160GB WD
Display(s) LG Flatron 23" W2353V /Benq 19" FP93E-S/TFT 17"
Case Thermaltake Shark /Superflower SF-860B/Acer m-ATX Tower
Audio Device(s) Realtek Onboard Sound, on all of them
Power Supply Corsair TX850/ OCZ Modxstream-Pro 600W/ MS-Tech 750w
Software XP 32bit Professional+ Win7 64Bit Ultimate
Benchmark Scores 3DMark Vantage: P21385 3DM11: P5920
#22
had this prob with several bioses, its hardware related imo... but i would say PSU over Card, my Card ran Fine with adequate Overclocks (it just somehow died during reapplying Silver Thermalpaste... i belive i shortened it out, ran a few sec and during windows boot it crackled and died)
 
Joined
Feb 20, 2007
Messages
1,140 (0.29/day)
Likes
63
Location
Baltimore, Maryland
System Name Cozad (Asus G60JX)
Processor Core i5 M 430
Memory 8 GB DDR3 1066
Video Card(s) nVidia GeForce 360M
Storage 500GB
Display(s) 16 inch LED LCD
Software Windows 7 Ultimate x64 SP1
#23
erockers tips, though through, did not help =( Sadly, I cannot RMA it - (I was wrong, it's been a little over 3 weeks since it was bought, not quite a month) - but Newegg no longer has it - they removed my card and replaced it (price and all) with a 1 GB varient... =/ The person that bought me the card understands though, and i know someone that will buy THIS card dispite the issue... so in July or August I may see a new (and slightl better) card come my way thank god... So, back to diagnosing, thinking it was PSU issue, I used the molex to PCIe power adapter (all molex power devices powercycle properly) but the card had the same issue... I will just have to remember to shut down and not reboot - rebooting is the only time i have an issue, otherwise it's just fine - i will try to locate a PC to test my card in btw, before I offload it, just to be sure it's not my PSU... I suspect it's the card more than the PSU, but I digress - it could be either.
 
Joined
May 27, 2008
Messages
3,577 (1.03/day)
Likes
533
Location
Huddersfield, uk
Processor E8200
Motherboard Asus P5KC
Cooling cooler master hyper tx3, 2x 120mm, 1x 80mm
Memory 4 GB DDR3 OCZ Black Edition
Video Card(s) Gigabyte HD 2600xt silent pipe II
Storage 500GB WD Sata / 60 GB Samsung IDE
Display(s) 20" samusng LCD, gaming at 1680 x 1050
Case some old amd thing
Audio Device(s) onboard
Power Supply 650W
Software Windows 8.1, with 'start is back' obviously
Benchmark Scores It boots whilst im still young so im pleased with that.
#24
well its best to be safe i imagine ud be rathe pissed if you get rid of a working card, can you try another psu? a named brand?
 
Joined
Jun 16, 2009
Messages
5,123 (1.65/day)
Likes
989
Location
North of Germany
System Name Heatbitch / The Dark Tower / Custom Acer
Processor AMD Phenom 2 X4 960T @ 4200mhz 1,44v,3130NB /Q9550 3.4ghz 1.20v/ X2 260 1.42v @3.6
Motherboard Asus M4A89GTD PRO / Asus Rampage Formula/Foxconn A7DA-S 3.0
Cooling Heatkiller 3.0 LT,Laing DDC+,Octakaideca-Rad /EK SP,Tt 400L, B.Ice XT2/Xiggy Black Knight
Memory 4x2gb Transcend 2400 CL10 1.65v: 1600 7-8-7-24-40 1.65 /Dominator 1066 2GB/Ripjaws 2000 CL9 4GB
Video Card(s) 6970, soon to be WCed/ 4870x2 HK Full Cover WC´d / 2xGeforce 8800GT HyperSLI
Storage 128gb Vertex 3, 32GB Ultradrive GX2, 320GB+500GB+2x1TB F1 /160gb Maxtor,500gb F1/ 160GB WD
Display(s) LG Flatron 23" W2353V /Benq 19" FP93E-S/TFT 17"
Case Thermaltake Shark /Superflower SF-860B/Acer m-ATX Tower
Audio Device(s) Realtek Onboard Sound, on all of them
Power Supply Corsair TX850/ OCZ Modxstream-Pro 600W/ MS-Tech 750w
Software XP 32bit Professional+ Win7 64Bit Ultimate
Benchmark Scores 3DMark Vantage: P21385 3DM11: P5920
#25
yeah try a better psu, if that fails, the card should be clearly damaged.

but i guess psu 70%...