• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

HL2 Resolution

Chewy

New Member
Joined
Jul 9, 2006
Messages
3,287 (0.79/day)
Likes
147
Location
Halifax, Canada
Processor Q6600 G0 @ 3.2Ghz
Motherboard Asus p5k-Premium/Black Pearl
Cooling Luna Block, 240mm rad
Memory Patriot Extreme PC2-6400 2x2GB
Video Card(s) Saphire 5850 1GB
Storage 60GB SSD + 2x500GB/1TB/2TB
Display(s) Samsung 226BW and 50" Panasonic S2
Case Silverstone TJ-09
Audio Device(s) X-fi Prelude
Power Supply Enermax Galaxy Dxx 850watt
Software Windows7 32Bit
Benchmark Scores Super Pi 1M 14.333
#1
Ok max I can see in game is 1380x760 or somthing.. anyone know how I could edit it to 1680x1050? It looks decent even @ 1380x760 but I think it could look even better!

I know with some games you can change the res like in FEAR extraction point you can go into settings.cfg and change the screen hight elc.. I tried it on FEAR but it dident let me open the setting.cfg file... goess its just for extraction point.:toast:
 
Joined
Sep 9, 2006
Messages
994 (0.24/day)
Likes
28
Location
SoCal
Processor Intel C2D E6420 (3.2 gHz @ 1.365v)
Motherboard Gigabyte 965P-DS3
Cooling Zalman CNPS9500 LED
Memory 4 x 512mb Corsair XMS2 DDR2 667
Video Card(s) Visiontek HD 4870 512mb
Storage 200gb Maxtor SATA, 400gb WD SATA
Audio Device(s) Audigy 2 ZS
Software Windows XP Pro SP2
#3
Video Mode Launch Options

First, go to the "My Games" window. Right click on the game you want to change the video settings for and then click on properties. Then click on "Set launch options".

Use the -w # switch (where "#" is a number from the list below) to specify the display resolution:

* 640 (640x480) GoldSource Only
* 720 (720x576)
* 800 (800x600)
* 1024 (1024x768) - This mode offers the best performance for most cards
* 1152 (1152x864)
* 1280 (1280x1024) - This mode is optimal for high-end cards
* 1600 (1600x1200) - This mode requires a high-end monitor and a high-performance card
Taken from : http://support.steampowered.com/cgi...mNoX3RleHQ9Zm9yY2UgdmlkZW8*&p_li=&p_topview=1
 

Chewy

New Member
Joined
Jul 9, 2006
Messages
3,287 (0.79/day)
Likes
147
Location
Halifax, Canada
Processor Q6600 G0 @ 3.2Ghz
Motherboard Asus p5k-Premium/Black Pearl
Cooling Luna Block, 240mm rad
Memory Patriot Extreme PC2-6400 2x2GB
Video Card(s) Saphire 5850 1GB
Storage 60GB SSD + 2x500GB/1TB/2TB
Display(s) Samsung 226BW and 50" Panasonic S2
Case Silverstone TJ-09
Audio Device(s) X-fi Prelude
Power Supply Enermax Galaxy Dxx 850watt
Software Windows7 32Bit
Benchmark Scores Super Pi 1M 14.333
#4
Still no option in game for 1600x1024

heres what I should type in there from what I can understand.

1600 -gl

is that right? :p
 
Joined
Sep 9, 2006
Messages
994 (0.24/day)
Likes
28
Location
SoCal
Processor Intel C2D E6420 (3.2 gHz @ 1.365v)
Motherboard Gigabyte 965P-DS3
Cooling Zalman CNPS9500 LED
Memory 4 x 512mb Corsair XMS2 DDR2 667
Video Card(s) Visiontek HD 4870 512mb
Storage 200gb Maxtor SATA, 400gb WD SATA
Audio Device(s) Audigy 2 ZS
Software Windows XP Pro SP2
#5
Hm... I think it might be "-w 1600 -l 1024" without the quotes, but I'm not sure.
 

Chewy

New Member
Joined
Jul 9, 2006
Messages
3,287 (0.79/day)
Likes
147
Location
Halifax, Canada
Processor Q6600 G0 @ 3.2Ghz
Motherboard Asus p5k-Premium/Black Pearl
Cooling Luna Block, 240mm rad
Memory Patriot Extreme PC2-6400 2x2GB
Video Card(s) Saphire 5850 1GB
Storage 60GB SSD + 2x500GB/1TB/2TB
Display(s) Samsung 226BW and 50" Panasonic S2
Case Silverstone TJ-09
Audio Device(s) X-fi Prelude
Power Supply Enermax Galaxy Dxx 850watt
Software Windows7 32Bit
Benchmark Scores Super Pi 1M 14.333
#6
ah I got it working.. but in umm 10 aspect ratio my monitor is advertised as a (whatever#)10 but its really a 9.. I guess the 9 aspect ratio does not support 1680x1050 but the 16?/10 does.. :p

I had changed my settings in-game to windowed version and it wouldent load so I reinstalled.. than I still had the prob so I just used that link you gave me and it said I can type in -fullscreen to get it back to fullscreen :) was worried I was going to have to clear my registry to get it to work. anyways I noticed the font was smaller in 1680x1050 hopfully I get a better picture in game too... time to load up my saved game from b4 :).

Thanks man
 
Joined
Sep 9, 2006
Messages
994 (0.24/day)
Likes
28
Location
SoCal
Processor Intel C2D E6420 (3.2 gHz @ 1.365v)
Motherboard Gigabyte 965P-DS3
Cooling Zalman CNPS9500 LED
Memory 4 x 512mb Corsair XMS2 DDR2 667
Video Card(s) Visiontek HD 4870 512mb
Storage 200gb Maxtor SATA, 400gb WD SATA
Audio Device(s) Audigy 2 ZS
Software Windows XP Pro SP2
#7
Np, glad I was able to help a bit :D