• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

how long do you run Artifact test?

sneekypeet

Super Moderator
Staff member
Joined
Apr 12, 2006
Messages
24,721 (5.75/day)
Likes
9,483
System Name His
Processor Intel i9 7920X
Motherboard Asus Prime X299 Deluxe
Cooling Corsair H150i PRO RGB
Memory G.Skill TridentZ RGB 32GB @ 3600MHz
Video Card(s) nVidia GTX 1080ti SLI with EVGA Hybrid coolers.
Storage Samsung 960 Pro / Crucial MX300 750GB / Seagate 1TB Spinner
Display(s) Sony 43" 4K 60hz
Case Cooler Master Cosmos C700P (Inverted Layout)
Audio Device(s) Realtek on board > Sony Receiver > Cerwin Vega's
Power Supply Thermaltake TPSG 1050W
Mouse Always Changing
Keyboard Always Changing
Software Windows 10 Pro 64
#2
I run it for about 20 mins...just make sure temps have leveled off and there are no artifacts for about 10 mins after temp leveling.

Then I game for a bit to verify clocks....just more fun to game for an hour than to watch the cube for verification!
 

Hambone

New Member
Joined
Jul 30, 2007
Messages
17 (0.00/day)
Likes
0
#3
my temps level off @ 10 mins at 69C. if your get artifacts, what will it do to your card?
 

pbmaster

New Member
Joined
Aug 6, 2006
Messages
2,588 (0.62/day)
Likes
288
Location
Savannah, GA
Processor AMD Phenom II 955
Motherboard Asus Crosshair III Formula
Cooling Cooler Master V8 CPU cooler, 120 mm and 200 mm exhaust, 3 x 120 mm intake
Memory 4 GB OCZ DDR3 1600
Video Card(s) Sapphire Radeon HD 4890
Storage Western Digital 500 GB Blacks in RAID 0/ Wesdtern Digital SE16 250 GB
Display(s) Acer 19" widescreen
Case Antec Nine Hundred
Audio Device(s) Supreme X-Fi
Power Supply Seasonic M12 SS-700HM
Software Windows Vista Home Premium x64 SP2
Benchmark Scores 3dMark 03-~62k 3dMark 05-~22k 3dMark 06-18268
#4
Might harm it if you let it go too long, but they just mean the card isn't stable at the clocks you have it set at.
 

Kursah

Moderator
Staff member
Joined
Oct 15, 2006
Messages
11,053 (2.68/day)
Likes
5,149
Location
Missoula, MT, USA
System Name Kursah's Gaming Rig - Haswell Edition | Spartan Home Server 2015
Processor i7 4790k 4.0/4.8 @ 1.26v | i7 4790k 4.0/4.4 @ 1.18v - Both delidded w/CLU
Motherboard Asus Z87-Pro - BIOS 2103 | Asus Z87-Pro - BIOS 2103
Cooling Noctua NH-U14S Push-Pull | Cooler Master 212 EVO Stock - Using NT-H1 and AC MX-4
Memory 16GB (2x8) Corsair Dominator DDR3 2400 CL11 | 32GB (4x8) G.Skill DDR3-1600 CL9
Video Card(s) MSI GTX980 Ti Gaming 6G LE @ Stock | Onboard Intel HD 4600
Storage 850EVO 250GB SSD, 960GB SSD, 1x2TB | 840 120GB SSD, RAID10 6x2TB (6TB) + 8TB Backup
Display(s) Samsung 32" TV IPS 1080p, Dell 23" U2312HM IPS 1080p | 19" 4:3 Dell LCD..mostly RDP.
Case Corsair 600C - Stock Fans on Low | Lian Li Lancool PC-K7 - Cougar fans
Audio Device(s) Aune T1 mk1 > AKG K553 Pro + HiFiMAN HE-350 (Equalizer APO + PeaceUI) | Realtek ALC1150
Power Supply EVGA 750G2 Modular + APC 1500VA UPS | EVGA KR500 80+ Bronze + CyberPowerPC 1000VA UPS
Mouse Logitech G502 | Dell USB Laser Mouse
Keyboard Logitech G15 rv2 | Dell USB Keyboard
Software Windows 10 Pro x64 | Windows Server 2012 R2 (GUI Core,Hyper-V + VMs)
#5
I let mine run anywhere from 20 minutes to a couple of hours or more. Depending on what I'm doing and the time after OC-ing/Tuning I have to let it run. I have ran it overnight before just to be sure.

When I get artifacts with my x1950pro, my VPU resets and my GPU/Mem clocks are back to stock. If I get any artifacts, it's time to downclock or volt mod, but I haven't ventured into volt modding vid cards yet so I downclock till I'm good and stable.

Hambone, you should also update your System Specs by going into UserCP. :toast:
 

Hambone

New Member
Joined
Jul 30, 2007
Messages
17 (0.00/day)
Likes
0
#6
ok i got my system specs. if i get artifacting in ATItool but when i game i never see it or the game never crash, im i ok?