• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

how many crossfire bridges to use / H4770 and X58 chipset

Status
Not open for further replies.

erocker

Senior Moderator
Staff member
Joined
Jul 19, 2006
Messages
42,370 (10.17/day)
Likes
18,019
Processor Intel i7 8700k
Motherboard Gigabyte z370 AORUS Gaming 7
Cooling Water
Memory 16gb G.Skill 4000 MHz DDR4
Video Card(s) Evga GTX 1080
Storage 3 x Samsung Evo 850 500GB, 1 x 250GB, 2 x 2TB HDD
Display(s) Nixeus EDG27
Case Thermaltake X5
Power Supply Corsair HX1000i
Mouse Zowie EC1-B
Software Windows 10
#26

Wile E

Power User
Joined
Oct 1, 2006
Messages
24,318 (5.94/day)
Likes
3,682
System Name The ClusterF**k
Processor 980X @ 4Ghz
Motherboard Gigabyte GA-EX58-UD5 BIOS F12
Cooling MCR-320, DDC-1 pump w/Bitspower res top (1/2" fittings), Koolance CPU-360
Memory 3x2GB Mushkin Redlines 1600Mhz 6-8-6-24 1T
Video Card(s) Evga GTX 580
Storage Corsair Neutron GTX 240GB, 2xSeagate 320GB RAID0; 2xSeagate 3TB; 2xSamsung 2TB; Samsung 1.5TB
Display(s) HP LP2475w 24" 1920x1200 IPS
Case Technofront Bench Station
Audio Device(s) Auzentech X-Fi Forte into Onkyo SR606 and Polk TSi200's + RM6750
Power Supply ENERMAX Galaxy EVO EGX1250EWT 1250W
Software Win7 Ultimate N x64, OSX 10.8.4
#27
erocker, do you have 4770's?

i do, and there is no difference when i used 1 or 2 bridges.
if 2 tabs were really needed, then xfire with 3 or 4 cards would look like this (having 4 tabs total)

http://i465.photobucket.com/albums/rr17/tastegw/xfire4.jpg
Why the hell are you arguing? If ATI says to use 2, why not just do the safe thing, and use 2 like they say? No need to argue here, take it up with ATI, not the people on this forum.
 
Joined
May 31, 2008
Messages
5,787 (1.66/day)
Likes
855
Location
Switzerland, Heart of Europe
System Name Fractality 1.0
Processor Intel Core i7-860 @ 3.6GHz
Motherboard EVGA P55 SLI
Cooling Prolimatech Megahalems and four Fractal Design 120mm fans, sleeved
Memory 16GB Kingston Hyper RAM
Video Card(s) PNY GeForce 580 XLR8
Storage 64GB and 180GB SSDs / 1TB and 2TB HDDs
Display(s) 24" Acer V243W
Case Fractal Design Define R2, sleeved all I/O cables
Audio Device(s) onboard
Power Supply Corsair HX750W modular, sadly only stock sleeving
Software Win 7 64bit
#28
Send the man the one I sent you! Benchmarks are at stake!! :eek:



We don't have sweet machine guns disguised as windmills like you do, or the Alps.
Not windmills, chalets! And they feature larger calibers as just machine guns.
 
Joined
Jan 28, 2009
Messages
325 (0.10/day)
Likes
146
System Name Harley
Processor Intel core i7 3820
Motherboard ASRock Extreme6 X79
Cooling NZXT Kraken X60
Memory Geil Enhance Corsa DDR3 1600+ 16GB
Video Card(s) EVGA SuperClocked GTX Titan
Storage OCZ Vertex4 128GB SSD / Toshiba 7200 2TB HDD
Display(s) Crossover 30" 2560x1600
Case CoolerMaster HAF XB - Custom Modded
Audio Device(s) n/a
Power Supply CoolerMaster Silent Pro Hybrid 1300w
Software Win7 64
#29
erocker,

this is strait from xfx

* ATI CrossFireX™ technology requires an ATI CrossFireX Ready motherboard, an ATI CrossFireX™ Bridge Interconnect and may require a specialized power supply.
here are instructions:

click link and read the fine print

http://www.xfxforce.com/en-us/products/graphiccards/HD 4000series/4770.aspx

where does it say use 2 bridges?

have a nice day

also in that same link

For a complete ATI CrossFireX™ system, a second ATI Radeon™ HD 4890 graphics card, an ATI CrossFireX Ready motherboard and one ATI CrossFireX Bridge Interconnect cable per graphics card (included) are required.
have 2 nice days

you would be wise to edit all of your bogous comments so you dont look like an ass.
 

erocker

Senior Moderator
Staff member
Joined
Jul 19, 2006
Messages
42,370 (10.17/day)
Likes
18,019
Processor Intel i7 8700k
Motherboard Gigabyte z370 AORUS Gaming 7
Cooling Water
Memory 16gb G.Skill 4000 MHz DDR4
Video Card(s) Evga GTX 1080
Storage 3 x Samsung Evo 850 500GB, 1 x 250GB, 2 x 2TB HDD
Display(s) Nixeus EDG27
Case Thermaltake X5
Power Supply Corsair HX1000i
Mouse Zowie EC1-B
Software Windows 10
#30
erocker,

this is strait from xfx



here are instructions:

click link and read the fine print

http://www.xfxforce.com/en-us/products/graphiccards/HD 4000series/4770.aspx

where does it say use 2 bridges?

have a nice day

also in that same link



have 2 nice days

you would be wise to edit all of your bogous comments so you dont look like an ass.
What? I'm thinking you are a bit out of line. I've given you the information from ATi on the subject here:
You must know better than the people who designed the card! Yes both tabs are used for 3 or 4 way CrossFire, and they are also used for two. Here you go: http://ati.amd.com/technology/crossfire/tutorials.html Read up!
...in a polite manner nonetheless and you give me this. Whatever. I'd infract you for calling me an ass, but it's really not worth my time. Perhaps another moderator will see fit to do so, but I'm out of your trivial little argument. :shadedshu
 
Joined
Jan 28, 2009
Messages
325 (0.10/day)
Likes
146
System Name Harley
Processor Intel core i7 3820
Motherboard ASRock Extreme6 X79
Cooling NZXT Kraken X60
Memory Geil Enhance Corsa DDR3 1600+ 16GB
Video Card(s) EVGA SuperClocked GTX Titan
Storage OCZ Vertex4 128GB SSD / Toshiba 7200 2TB HDD
Display(s) Crossover 30" 2560x1600
Case CoolerMaster HAF XB - Custom Modded
Audio Device(s) n/a
Power Supply CoolerMaster Silent Pro Hybrid 1300w
Software Win7 64
#31
the info you given from ati was for the older cards that needed 2 bridges...

ATI™ Radeon™ X1900 CrossFire Edition User's Guide
ATI™ Radeon™ X1900
ATI™ Radeon™ X1800 CrossFire Edition User's Guide
ATI™ Radeon™ X1800
ATI™ Radeon™ X1600
ATI™ Radeon™ X1300
ATI™ Radeon™ X800 / X850

xfx clearly says "one" bridge. why are you still trying to mislead people?
 
Joined
May 31, 2008
Messages
5,787 (1.66/day)
Likes
855
Location
Switzerland, Heart of Europe
System Name Fractality 1.0
Processor Intel Core i7-860 @ 3.6GHz
Motherboard EVGA P55 SLI
Cooling Prolimatech Megahalems and four Fractal Design 120mm fans, sleeved
Memory 16GB Kingston Hyper RAM
Video Card(s) PNY GeForce 580 XLR8
Storage 64GB and 180GB SSDs / 1TB and 2TB HDDs
Display(s) 24" Acer V243W
Case Fractal Design Define R2, sleeved all I/O cables
Audio Device(s) onboard
Power Supply Corsair HX750W modular, sadly only stock sleeving
Software Win 7 64bit
#32
the info you given from ati was for the older cards that needed 2 bridges...

ATI™ Radeon™ X1900 CrossFire Edition User's Guide
ATI™ Radeon™ X1900
ATI™ Radeon™ X1800 CrossFire Edition User's Guide
ATI™ Radeon™ X1800
ATI™ Radeon™ X1600
ATI™ Radeon™ X1300
ATI™ Radeon™ X800 / X850

xfx clearly says "one" bridge. why are you still trying to mislead people?
Well, two 4890s with just one bridge seems unhealty. I aborted the benchmark.
 

Wile E

Power User
Joined
Oct 1, 2006
Messages
24,318 (5.94/day)
Likes
3,682
System Name The ClusterF**k
Processor 980X @ 4Ghz
Motherboard Gigabyte GA-EX58-UD5 BIOS F12
Cooling MCR-320, DDC-1 pump w/Bitspower res top (1/2" fittings), Koolance CPU-360
Memory 3x2GB Mushkin Redlines 1600Mhz 6-8-6-24 1T
Video Card(s) Evga GTX 580
Storage Corsair Neutron GTX 240GB, 2xSeagate 320GB RAID0; 2xSeagate 3TB; 2xSamsung 2TB; Samsung 1.5TB
Display(s) HP LP2475w 24" 1920x1200 IPS
Case Technofront Bench Station
Audio Device(s) Auzentech X-Fi Forte into Onkyo SR606 and Polk TSi200's + RM6750
Power Supply ENERMAX Galaxy EVO EGX1250EWT 1250W
Software Win7 Ultimate N x64, OSX 10.8.4
#33
erocker,

this is strait from xfx



here are instructions:

click link and read the fine print

http://www.xfxforce.com/en-us/products/graphiccards/HD 4000series/4770.aspx

where does it say use 2 bridges?

have a nice day

also in that same link



have 2 nice days

you would be wise to edit all of your bogous comments so you dont look like an ass.
One bridge per video card equals 2 to Crossfire 2 cards. you just proved yourself wrong. And since when does an AIB partner know more than the actual manufacturer anyway?
 
Joined
Jan 28, 2009
Messages
325 (0.10/day)
Likes
146
System Name Harley
Processor Intel core i7 3820
Motherboard ASRock Extreme6 X79
Cooling NZXT Kraken X60
Memory Geil Enhance Corsa DDR3 1600+ 16GB
Video Card(s) EVGA SuperClocked GTX Titan
Storage OCZ Vertex4 128GB SSD / Toshiba 7200 2TB HDD
Display(s) Crossover 30" 2560x1600
Case CoolerMaster HAF XB - Custom Modded
Audio Device(s) n/a
Power Supply CoolerMaster Silent Pro Hybrid 1300w
Software Win7 64
#34
One bridge per video card equals 2 to Crossfire 2 cards. you just proved yourself wrong. And since when does an AIB partner know more than the actual manufacturer anyway?
1 per video card

so explain how 4 video cards use 4 bridges?

or 3 use 3 bridges?
 

Wile E

Power User
Joined
Oct 1, 2006
Messages
24,318 (5.94/day)
Likes
3,682
System Name The ClusterF**k
Processor 980X @ 4Ghz
Motherboard Gigabyte GA-EX58-UD5 BIOS F12
Cooling MCR-320, DDC-1 pump w/Bitspower res top (1/2" fittings), Koolance CPU-360
Memory 3x2GB Mushkin Redlines 1600Mhz 6-8-6-24 1T
Video Card(s) Evga GTX 580
Storage Corsair Neutron GTX 240GB, 2xSeagate 320GB RAID0; 2xSeagate 3TB; 2xSamsung 2TB; Samsung 1.5TB
Display(s) HP LP2475w 24" 1920x1200 IPS
Case Technofront Bench Station
Audio Device(s) Auzentech X-Fi Forte into Onkyo SR606 and Polk TSi200's + RM6750
Power Supply ENERMAX Galaxy EVO EGX1250EWT 1250W
Software Win7 Ultimate N x64, OSX 10.8.4
#35
1 per video card

so explain how 4 video cards use 4 bridges?

or 3 use 3 bridges?
Well, Crossfire is a minimum of 2 cards. If it's one per card, 2 cards = 2 bridges. It's right there in the quote you posted. We weren't speaking of 3 and 4 card setups, but even so, it's still 1 bridge per card. ATI also says 2 bridges for 2 cards. What's the issue here? Why do you think the designer/manufacturer of the cards would be wrong?
 
Joined
Jan 28, 2009
Messages
325 (0.10/day)
Likes
146
System Name Harley
Processor Intel core i7 3820
Motherboard ASRock Extreme6 X79
Cooling NZXT Kraken X60
Memory Geil Enhance Corsa DDR3 1600+ 16GB
Video Card(s) EVGA SuperClocked GTX Titan
Storage OCZ Vertex4 128GB SSD / Toshiba 7200 2TB HDD
Display(s) Crossover 30" 2560x1600
Case CoolerMaster HAF XB - Custom Modded
Audio Device(s) n/a
Power Supply CoolerMaster Silent Pro Hybrid 1300w
Software Win7 64
#36
Well, Crossfire is a minimum of 2 cards. If it's one per card, 2 cards = 2 bridges. It's right there in the quote you posted. We weren't speaking of 3 and 4 card setups, but even so, it's still 1 bridge per card. ATI also says 2 bridges for 2 cards.
the link erocker gave us has not been updated since the x1000's
if you still want to go by those standards then be my guest.

for 2 4770's, all you need is 1 bridge.

if you dont believe this, then show me a link from ati that says you need 2 bridges for these cards (not a link for the x1000's)
 

JrRacinFan

Served 5k and counting ...
Joined
Mar 17, 2007
Messages
19,666 (5.01/day)
Likes
4,754
Location
Youngstown, OH
System Name Gamer :Server and Android BuildBox
Processor i7 3930k: Xeon e5-2660
Motherboard MSI X79A-GD45 Plus : Generic
Cooling Liqid cooled: CM 212+
Memory Klevv Neo 2x4Gb 1866 @ 1600 CL9 : 2x8Gb Vengeance 1600 cl9
Video Card(s) EVGA GTX 950 SC : XFX R5 220
Storage HGST 2TB + 480GB OCZ Trion 150 : Seagate 1TB SSHD + WD 3TB + 2x HGST 2TB
Display(s) ViewSonic VX2457-MHD 23.6" : headless
Case DIYPC D480-W White Window : Bitfenix Comrade
Audio Device(s) nVidia HDMI : Onboard
Power Supply EVGA 500b : Tt 775W Modular
Software Windows 7 Ultimate+Manjaro 16.06: Ubuntu Server 16.10
#37
the info you given from ati was for the older cards that needed 2 bridges...

ATI™ Radeon™ X1900 CrossFire Edition User's Guide
ATI™ Radeon™ X1900
ATI™ Radeon™ X1800 CrossFire Edition User's Guide
ATI™ Radeon™ X1800
ATI™ Radeon™ X1600
ATI™ Radeon™ X1300
ATI™ Radeon™ X800 / X850

xfx clearly says "one" bridge. why are you still trying to mislead people?
Well, Crossfire is a minimum of 2 cards. If it's one per card, 2 cards = 2 bridges. It's right there in the quote you posted. We weren't speaking of 3 and 4 card setups, but even so, it's still 1 bridge per card. ATI also says 2 bridges for 2 cards.
Also to add to your post Wile E:

The on-topic of the thread isn't even about the older cards you are talking about. If you want to flamebait someone you can flamebait me cause you know darn well I won't flame back. I will just let you continue typing and laugh. :laugh: :roll: :laugh:

I will re-iterate with NEWER cards HD2k's and above:
Just figured I throw this out there. 2 cards + 1 bridge = max output res with xfire enabled is 1900x1200.
 

erocker

Senior Moderator
Staff member
Joined
Jul 19, 2006
Messages
42,370 (10.17/day)
Likes
18,019
Processor Intel i7 8700k
Motherboard Gigabyte z370 AORUS Gaming 7
Cooling Water
Memory 16gb G.Skill 4000 MHz DDR4
Video Card(s) Evga GTX 1080
Storage 3 x Samsung Evo 850 500GB, 1 x 250GB, 2 x 2TB HDD
Display(s) Nixeus EDG27
Case Thermaltake X5
Power Supply Corsair HX1000i
Mouse Zowie EC1-B
Software Windows 10
#38
if you dont believe this, then show me a link from ati that says you need 2 bridges for these cards (not a link for the x1000's)
End of story. http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/ATICrossFire_comp_req.aspx Updated 5/29/2009


ATI CrossFire™ Platform(2 discrete GPUs) Requirements:

■The requirements of a CrossFire system are:
◦A ATI CrossFire-ready Motherboard
◦Two ATI CrossFire-ready graphics cards
◦ATI CrossFire connections for card-to-card communications (comes with your cards)
◦550W or better power supply is recommended
And tastegw, I'll just forget all the rude and insulting comments you gave me in PM's. I hope you learned something today.
 
Last edited:
Status
Not open for further replies.