• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

How To: Enable SLI on pre-i7/i5 hardware

Joined
Jun 21, 2009
Messages
1,433 (0.37/day)
I can test those tomorrow afternoon CET. What's the biggest risks? Pretty sure I can but I'll ask: can I go back to 0.7a if there's a problem?
"What's the biggest risks?" no at all
"can I go back to 0.7a if there's a problem?" of course you can
 

ken2cky

New Member
Joined
Apr 20, 2010
Messages
41 (0.01/day)
Processor E8500 @ 4,3Ghz
Motherboard P5Q Pro
Cooling NH-U12P
Memory 2*2 Gb G.Skill PK PC8500
Video Card(s) Gainward + Zotac: GTX 260 SLI
Storage Samsung Spinpoint F1 1Tb
Display(s) Dell 17" T_T => waiting for my Sony 52" TV ^_^
Case Thermaltake Amor+ MX => Very good cable management
Power Supply Corsair HX620
Software Win7 Pro 64bits
Benchmark Scores 3DVantage: 21946
Are you a member of xDevs.com? Will this patch be posted on xDevs' "How To"? Just asking ;)
 
Last edited:

ken2cky

New Member
Joined
Apr 20, 2010
Messages
41 (0.01/day)
Processor E8500 @ 4,3Ghz
Motherboard P5Q Pro
Cooling NH-U12P
Memory 2*2 Gb G.Skill PK PC8500
Video Card(s) Gainward + Zotac: GTX 260 SLI
Storage Samsung Spinpoint F1 1Tb
Display(s) Dell 17" T_T => waiting for my Sony 52" TV ^_^
Case Thermaltake Amor+ MX => Very good cable management
Power Supply Corsair HX620
Software Win7 Pro 64bits
Benchmark Scores 3DVantage: 21946
Of course

Correct name of site is xDevs.com not xDev as said TiN with sad face
I can finally thank the right guys for their awesome work!! :rockout: THANKS!!
 
Joined
Jun 21, 2009
Messages
1,433 (0.37/day)
here plan for future:

universal installer, that consists of:
1) patching engine, which patches the kernel or the hal regardless of version OS.
2) autoupdater, which repatches the kernel or the hal if there is a newest version of the kernel or the hal. (for example, if you did update the system)

after it, the project will be frozen until NV think out something else. otherwise it'll not be unfrozen.
 

ken2cky

New Member
Joined
Apr 20, 2010
Messages
41 (0.01/day)
Processor E8500 @ 4,3Ghz
Motherboard P5Q Pro
Cooling NH-U12P
Memory 2*2 Gb G.Skill PK PC8500
Video Card(s) Gainward + Zotac: GTX 260 SLI
Storage Samsung Spinpoint F1 1Tb
Display(s) Dell 17" T_T => waiting for my Sony 52" TV ^_^
Case Thermaltake Amor+ MX => Very good cable management
Power Supply Corsair HX620
Software Win7 Pro 64bits
Benchmark Scores 3DVantage: 21946
here plan for future:

universal installer, that consists of:
1) patching engine, which patches the kernel or the hal regardless of version OS.
2) autoupdater, which repatches the kernel or the hal if there is a newest version of the kernel or the hal. (for example, if you did update the system)

after it, the project will be frozen until NV think out something else. otherwise it'll not be unfrozen.
Can Microsoft Updates unpatch the kernel? Or only NV drivers can?
 

r3b00t3r

New Member
Joined
Dec 7, 2009
Messages
39 (0.01/day)
Location
Alverca / Lisboa / Portugal
Processor Intel Q9550 E0 @ 3825MHz
Motherboard Asus P5Q Deluxe
Cooling Thermalright Ultra Extreme 120 Black + 10 X Noctua P12
Memory 2X2GB GSkill Ripjaws 1200MHz 1.9V @ 5-5-5-15
Video Card(s) 2 X EVGA GTX260 Core 216 55 nm SuperClocked @ SLI
Storage 1 X SSD GSKILL FALCON I 128GB + 1 X Samsung F3 2TB + 2 X Samsung F3 1TB @ RAID1
Display(s) Samsung 223BW
Case modded Lian Li A77
Audio Device(s) Creative X-Fi Xtreme Music
Power Supply Corsair HX620
Software Windows 7 Ultimate x64
Benchmark Scores about P22000 in 3DMark Vantage
I used the new 0.8 patch for Win7 x64 with no problems whatsoever. Played yesterday some CoD:MW2 and GH:WT, and experienced no issues. Today/tomorrow I'll try other games, like BF:BC2.

Thanks!
 

TiN

Joined
Aug 28, 2009
Messages
194 (0.05/day)
Location
Taipei
System Name selfmade caseless :D
Processor Intel ES
Motherboard EVGA X299 DARK ES :)
Cooling LN2
Memory G.SKILL DDR4 @ 3600MHz
Video Card(s) GTX Kingpin's
Storage Intel P4500 4TB
Display(s) Philips BDM4350
Case none
Audio Device(s) Creative X-Fi
Power Supply EVGA NEX 1500W's
Mouse None (trackball)
Keyboard Steelseries APEX RAW and Corsair K-something
Software W2k8 R2 64bit SP1, FreeBSD 10
Benchmark Scores http://www.hwbot.org/community/user/tin?oldstyle=true

johnspack

Here For Good!
Joined
Oct 6, 2007
Messages
5,491 (1.23/day)
Location
Nelson B.C. Canada
System Name Blacknet
Processor E5-1680v2 Xeon
Motherboard Asus P9X79 Pro
Cooling Noctua NH-D14/7case fans
Memory 32gb Gskill 1866 Cas9
Video Card(s) EVGA FTW GTX 980 Ti ACX 2.0+
Storage Toshiba 3TB, x300 Toshiba 5TB, 2x EVO 850 250GB, 2x EVO 860 500GB, LG 14x Blu-Ray Rewriter
Display(s) 24" LG 24GL600F 144HZ, 23" Asus VZ239H IPS
Case Antec 1200
Audio Device(s) Asus Xonar MKII+ AKG Q701 Studio Monitors
Power Supply XFX XTR 750 Gold
Mouse Logitech G900 Chaos Spectrum
Keyboard Ducky One 2 RGB
Software Kubuntu 19.10
Benchmark Scores It's linux baby!
New 0.8 slipatch tested under both xp64 and win7 64 verified as working. SlipatchInstaller.exe for XP64 just adds another boot entry named xp64slienable xp64slienabled entry, bit of a bug there! You must still run InstallSLI.cmd to copy the new files. Under Win7 64, just running the InstallSLI.cmd file gets all 3 files in, and so far is working.
Edit: don't forget to reboot when you update!
 
Last edited:

TiN

Joined
Aug 28, 2009
Messages
194 (0.05/day)
Location
Taipei
System Name selfmade caseless :D
Processor Intel ES
Motherboard EVGA X299 DARK ES :)
Cooling LN2
Memory G.SKILL DDR4 @ 3600MHz
Video Card(s) GTX Kingpin's
Storage Intel P4500 4TB
Display(s) Philips BDM4350
Case none
Audio Device(s) Creative X-Fi
Power Supply EVGA NEX 1500W's
Mouse None (trackball)
Keyboard Steelseries APEX RAW and Corsair K-something
Software W2k8 R2 64bit SP1, FreeBSD 10
Benchmark Scores http://www.hwbot.org/community/user/tin?oldstyle=true
SLIPatch v0.8 for Win2008 R2 x64

Working, tested :)
 

johnspack

Here For Good!
Joined
Oct 6, 2007
Messages
5,491 (1.23/day)
Location
Nelson B.C. Canada
System Name Blacknet
Processor E5-1680v2 Xeon
Motherboard Asus P9X79 Pro
Cooling Noctua NH-D14/7case fans
Memory 32gb Gskill 1866 Cas9
Video Card(s) EVGA FTW GTX 980 Ti ACX 2.0+
Storage Toshiba 3TB, x300 Toshiba 5TB, 2x EVO 850 250GB, 2x EVO 860 500GB, LG 14x Blu-Ray Rewriter
Display(s) 24" LG 24GL600F 144HZ, 23" Asus VZ239H IPS
Case Antec 1200
Audio Device(s) Asus Xonar MKII+ AKG Q701 Studio Monitors
Power Supply XFX XTR 750 Gold
Mouse Logitech G900 Chaos Spectrum
Keyboard Ducky One 2 RGB
Software Kubuntu 19.10
Benchmark Scores It's linux baby!
It's very odd, under both my oses, the sli certificate does not show up in everest DSDT properties, yet my performance clearly shows sli is working. No way I could get 21.5k in vantage even with a gtx280, so it's all working. So it looks like you don't need to see that cert in all cases. I got this result with both 0.7 and 0.8.
 

TiN

Joined
Aug 28, 2009
Messages
194 (0.05/day)
Location
Taipei
System Name selfmade caseless :D
Processor Intel ES
Motherboard EVGA X299 DARK ES :)
Cooling LN2
Memory G.SKILL DDR4 @ 3600MHz
Video Card(s) GTX Kingpin's
Storage Intel P4500 4TB
Display(s) Philips BDM4350
Case none
Audio Device(s) Creative X-Fi
Power Supply EVGA NEX 1500W's
Mouse None (trackball)
Keyboard Steelseries APEX RAW and Corsair K-something
Software W2k8 R2 64bit SP1, FreeBSD 10
Benchmark Scores http://www.hwbot.org/community/user/tin?oldstyle=true
johnspack

I've already described everest DSDT stuff few pages earlier..
OK. LAST repeat
There IS NEED of that cert. But its now only showed to nvidia driver now, not rest of software.
 

johnspack

Here For Good!
Joined
Oct 6, 2007
Messages
5,491 (1.23/day)
Location
Nelson B.C. Canada
System Name Blacknet
Processor E5-1680v2 Xeon
Motherboard Asus P9X79 Pro
Cooling Noctua NH-D14/7case fans
Memory 32gb Gskill 1866 Cas9
Video Card(s) EVGA FTW GTX 980 Ti ACX 2.0+
Storage Toshiba 3TB, x300 Toshiba 5TB, 2x EVO 850 250GB, 2x EVO 860 500GB, LG 14x Blu-Ray Rewriter
Display(s) 24" LG 24GL600F 144HZ, 23" Asus VZ239H IPS
Case Antec 1200
Audio Device(s) Asus Xonar MKII+ AKG Q701 Studio Monitors
Power Supply XFX XTR 750 Gold
Mouse Logitech G900 Chaos Spectrum
Keyboard Ducky One 2 RGB
Software Kubuntu 19.10
Benchmark Scores It's linux baby!
Sorry, must of missed that. Of course the cert is needed for sli, but didn't realize it wouldn't show in everest anymore. It definitely is working however! I honestly don't see the point in the gtx 4xx series, unless they are used, and sli.....
 

ken2cky

New Member
Joined
Apr 20, 2010
Messages
41 (0.01/day)
Processor E8500 @ 4,3Ghz
Motherboard P5Q Pro
Cooling NH-U12P
Memory 2*2 Gb G.Skill PK PC8500
Video Card(s) Gainward + Zotac: GTX 260 SLI
Storage Samsung Spinpoint F1 1Tb
Display(s) Dell 17" T_T => waiting for my Sony 52" TV ^_^
Case Thermaltake Amor+ MX => Very good cable management
Power Supply Corsair HX620
Software Win7 Pro 64bits
Benchmark Scores 3DVantage: 21946
I've finally installed Battlefield BC2, but...
With one card, all maxed out (16xQ and 16AF) at 1280*1024, I get +-48 fps
With two cards, same settings, I get about the same fps :wtf:

Ain't I suppose to get at least a little bump? How am I suppose to get 60+ when I'll be at 1080p :confused: like johnspack
 

Attachments

Last edited:

johnspack

Here For Good!
Joined
Oct 6, 2007
Messages
5,491 (1.23/day)
Location
Nelson B.C. Canada
System Name Blacknet
Processor E5-1680v2 Xeon
Motherboard Asus P9X79 Pro
Cooling Noctua NH-D14/7case fans
Memory 32gb Gskill 1866 Cas9
Video Card(s) EVGA FTW GTX 980 Ti ACX 2.0+
Storage Toshiba 3TB, x300 Toshiba 5TB, 2x EVO 850 250GB, 2x EVO 860 500GB, LG 14x Blu-Ray Rewriter
Display(s) 24" LG 24GL600F 144HZ, 23" Asus VZ239H IPS
Case Antec 1200
Audio Device(s) Asus Xonar MKII+ AKG Q701 Studio Monitors
Power Supply XFX XTR 750 Gold
Mouse Logitech G900 Chaos Spectrum
Keyboard Ducky One 2 RGB
Software Kubuntu 19.10
Benchmark Scores It's linux baby!
Hmm, it could be you are a bit cpu bound at lower res. I notice BC2 really strains my cpu even at 1920x1200. I use highest quality in the driver settings as well to make the gpus work harder. Also, I run it under XP64, which definitely gives me higher min fps than win7. But yes, sli cards tend to scale better at higher resolutions, so when you go to a bigger monitor and res, you'll notice the difference!
 

ken2cky

New Member
Joined
Apr 20, 2010
Messages
41 (0.01/day)
Processor E8500 @ 4,3Ghz
Motherboard P5Q Pro
Cooling NH-U12P
Memory 2*2 Gb G.Skill PK PC8500
Video Card(s) Gainward + Zotac: GTX 260 SLI
Storage Samsung Spinpoint F1 1Tb
Display(s) Dell 17" T_T => waiting for my Sony 52" TV ^_^
Case Thermaltake Amor+ MX => Very good cable management
Power Supply Corsair HX620
Software Win7 Pro 64bits
Benchmark Scores 3DVantage: 21946
I tested Dirt 2 and I got almost 100% performance increase :D
High Quality in NV Control Panel and all maxed in game (16xQC-whatever), still 1280*1024.
1 card: AVG: 36 - MIN: 30
2 cards: AVG: 64 - MIN: 54

both cards @ stock and E8500 @ 4Ghz
 

rhem09

New Member
Joined
Feb 14, 2010
Messages
2 (0.00/day)
System Name Paper Weight
Processor C2Q q6600 (400x9) 3.6ghz
Motherboard Emaxx EMX-P45-PRO
Cooling DeepCool IceBlade Pro
Memory Geil Dual Channel Value Rams ddr2 pc6400 2x2gb
Video Card(s) 2x Palit 9800gt Super+ 1gb ddr3 256bit cooled by accelero s1
Storage 1x 1tb WD Caviar Black, 2x 250gb Seagate Barracuda
Display(s) LG w2353v-pf
Case CoolerMaster RC-690 Pure
Power Supply Gigabyte Odin Pro 550w
Software Windows 7 Ultimate x64
very much enjoying this hack

 

bacan

New Member
Joined
Jun 9, 2010
Messages
15 (0.00/day)
System Name Super Diesel
Processor AMD FX-8320@4.6GHz 1.48V
Motherboard Asus Crosshair V Formula
Cooling Corsair H70 /Pushmepully :)
Memory 4X4GB Kingston Predator HyperX DDR3@1912CAS9
Video Card(s) 2X Asus GTX660 DCII SLI
Storage intel (X25-V/40GB + i510/250GB) + Seagate 2TB
Display(s) NEC Multisync 2470WVX
Case Silverstone Raven 2 RV02
Audio Device(s) ALC889
Power Supply Corsair TX850
Software Win7 SP1 64bit
Hi - Здравствуйте, :)

First I would like to say thanks for this wonderful mod, Большое спасибо.

This fantastic mod gave me an opportunity to run a two GTX 470 cards on my AMD790X board
and it runs great. Still I don't have a SLI bridge but performance gain is great, in CrysisWH about 50%.



So your mod definitely works with the latest nvidia cards. :)

EDIT: Here's one Vantage P bench run with Physics ON:



The gain here is about 8000 marks more for GPU score versus single GTX 470 mode. That's so nice... :)
One more notion is that all Fermi cards have a bug related to pci-e specification, so randomly they change their pci-e mode after reboots from 1.0 to 2.0 and vice versa. They say that bug is going to be fixed with a newer motherboard BIOS versions.
 
Last edited:

ken2cky

New Member
Joined
Apr 20, 2010
Messages
41 (0.01/day)
Processor E8500 @ 4,3Ghz
Motherboard P5Q Pro
Cooling NH-U12P
Memory 2*2 Gb G.Skill PK PC8500
Video Card(s) Gainward + Zotac: GTX 260 SLI
Storage Samsung Spinpoint F1 1Tb
Display(s) Dell 17" T_T => waiting for my Sony 52" TV ^_^
Case Thermaltake Amor+ MX => Very good cable management
Power Supply Corsair HX620
Software Win7 Pro 64bits
Benchmark Scores 3DVantage: 21946
EDIT: Here's one Vantage P bench run with Physics ON:

[url]http://img175.imageshack.us/img175/6632/msi470slipvantageforweb.th.jpg[/URL]

The gain here is about 8000 marks more for GPU score versus single GTX 470 mode. That's so nice... :)
One more notion is that all Fermi cards have a bug related to pci-e specification, so randomly they change their pci-e mode after reboots from 1.0 to 2.0 and vice versa. They say that bug is going to be fixed with a newer motherboard BIOS versions.
Dude, I think U have a poor GPU score :ohwell:... Look at mine. And it's only GTX 260s OCed.
U mean that U ran Vantage at PCI-e 1.0?? How do you know if you're 1.0 or 2.0?

EDIT: Anyone tested on 257.21 WHQL??
 

Attachments

Last edited:

bacan

New Member
Joined
Jun 9, 2010
Messages
15 (0.00/day)
System Name Super Diesel
Processor AMD FX-8320@4.6GHz 1.48V
Motherboard Asus Crosshair V Formula
Cooling Corsair H70 /Pushmepully :)
Memory 4X4GB Kingston Predator HyperX DDR3@1912CAS9
Video Card(s) 2X Asus GTX660 DCII SLI
Storage intel (X25-V/40GB + i510/250GB) + Seagate 2TB
Display(s) NEC Multisync 2470WVX
Case Silverstone Raven 2 RV02
Audio Device(s) ALC889
Power Supply Corsair TX850
Software Win7 SP1 64bit
I got pci-e 2.0 board but like I wrote before, there's a bug with fermi cards regarding unstable pci-e mode so it switches randomly from 1.0 to 2.0 on every restart.
I also wrote before that I do not have SLI bridge.

Regarding my GPU score, it's in the range of stock GTX 470 SLI scores on AMD platform. You can google it easily to find similar results.

Here's the GTX 470 SLI on a nforce 780a with a P II 940@3.4GHz


Your system is highly overclocked, CPU@4.3GHz, video cards too, so it's not strange to see that high score of yours. Also, till now Vantage has been optimized many times to run well with a GT200 SLI systems.
 
Last edited:
Top