• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

How To: Enable SLI on pre-i7/i5 hardware

Joined
Oct 6, 2007
Messages
5,209 (1.35/day)
Likes
1,268
Location
Nelson B.C. Canada
System Name Blacknet
Processor E5-1650 Xeon @ 4.7Ghz
Motherboard Asus P9X79 Pro
Cooling Noctua NH-D14/7case fans
Memory 32gb Gskill 1866 Cas9
Video Card(s) Asus Strix GTX970 OC
Storage 2x Toshiba 3TB, Seagate 2TB, 2x EVO 850 250GB
Display(s) 27" Asus VS278Q 1ms
Case Antec 1200
Audio Device(s) Asus Xonar MKII+ AKG Q701 Studio Monitors
Power Supply XFX XTR 750 Gold
Mouse Corsair Vengeance M95
Keyboard Cheap Azio
Software Kubuntu 17.10.1
Benchmark Scores Average....
Sure glad sli is working again with the newer drivers, stupid DR2 at 1920x1200, 8x msaa 16x af, everything high, I actually drop into the 50s with a lot of zombies around! I did drop into the 30s for a bit, until I realized I was running 2 games at once! Seems sli is working okay now. Guess I can start looking for 2 used gtx285s now....
 

Merluz

New Member
Joined
Oct 12, 2010
Messages
6 (0.00/day)
Likes
0
Location
Genova, Italy
System Name Guren Knightmare HAF X
Processor 2600K @ 4.500mhz
Motherboard AsRock P67 Fatal1ty Professional
Cooling EK Supremacy nickel+plexy
Memory 4x4gb Crucial Tactical Tracer 1866mhz
Video Card(s) 2x 580gtx EVGA Hydrocopper
Storage Samsung 840 PRO 256gb
Display(s) Samsung S27A950 + P2770HD + UE46ES7000
Case CM HAF X
Audio Device(s) Creative X.Fi Fatal1ty Titanium Champion
Power Supply Seasonic 1000 Planitum (SS1000XP)
Software Win 7 x64
hi all, first post here... sorry for bad english i'm from italy...

my situation:

Rampage Formula X48

2x 295GTX dual pcb version (nvidia reference) one from Gainward & one from Manli

win 7 x64

Sli Patch 0.8b
nvidia Driver 258.96
sli Hack 1.1 installed

QUADSLI working OK at the moment! :rockout::rockout::rockout:
all stable, no BSOD or anything wrong...

question:

i see the new slipatch 0.9b, how can i install this new patch? i must remove first the 0.8b patch or install directly the 0.9b?

with slipatch 0.9b the slihack 1.1 is not required for have sli work?

p.s. with new nvidia driver 260.89 slipatch 0.9b work ok?

thanks a lot in advance! :)
 
Last edited:

MadBoy89

New Member
Joined
Sep 29, 2010
Messages
48 (0.02/day)
Likes
5
Location
Croatia
Processor Q9650 @ 4.0
Motherboard Asus P5E
Cooling TRU 120 Ex
Memory G. Skill black edition @ 880
Video Card(s) 2x GTX 260 ( XFX + Zotac )
Storage F1 + Barracuda = 1.x Tb
Display(s) Samy 2232BW
Case CM 690
Audio Device(s) X-fi audio
Power Supply TX 650
Software Win 7 x64
:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

Damnn, i am having again problems WITH fucking Freezzzzzzzzzz...................

Aaaaaaaaaaaaaaa..

Why is that happening,..... :banghead::banghead::banghead::banghead:
 
Joined
Sep 14, 2009
Messages
20 (0.01/day)
Likes
2
@Merluz, uninstall 1st sli patch 0.8b, reboot, and then install sli 0.9. i use the very same mainboard, with 2x470, so far no problems :)
 

MadBoy89

New Member
Joined
Sep 29, 2010
Messages
48 (0.02/day)
Likes
5
Location
Croatia
Processor Q9650 @ 4.0
Motherboard Asus P5E
Cooling TRU 120 Ex
Memory G. Skill black edition @ 880
Video Card(s) 2x GTX 260 ( XFX + Zotac )
Storage F1 + Barracuda = 1.x Tb
Display(s) Samy 2232BW
Case CM 690
Audio Device(s) X-fi audio
Power Supply TX 650
Software Win 7 x64

MadBoy89

New Member
Joined
Sep 29, 2010
Messages
48 (0.02/day)
Likes
5
Location
Croatia
Processor Q9650 @ 4.0
Motherboard Asus P5E
Cooling TRU 120 Ex
Memory G. Skill black edition @ 880
Video Card(s) 2x GTX 260 ( XFX + Zotac )
Storage F1 + Barracuda = 1.x Tb
Display(s) Samy 2232BW
Case CM 690
Audio Device(s) X-fi audio
Power Supply TX 650
Software Win 7 x64

MadBoy89

New Member
Joined
Sep 29, 2010
Messages
48 (0.02/day)
Likes
5
Location
Croatia
Processor Q9650 @ 4.0
Motherboard Asus P5E
Cooling TRU 120 Ex
Memory G. Skill black edition @ 880
Video Card(s) 2x GTX 260 ( XFX + Zotac )
Storage F1 + Barracuda = 1.x Tb
Display(s) Samy 2232BW
Case CM 690
Audio Device(s) X-fi audio
Power Supply TX 650
Software Win 7 x64
what's your system? how did it start
Still the same
Q9650 @ 3.6 now
2x GTX 260

currently @ 197.45 without Sli patch

Win 7 x64 Ultimate
 

Glendor

New Member
Joined
Aug 31, 2007
Messages
42 (0.01/day)
Likes
1
Location
In a constant state of confusion.
System Name Sniper
Processor AMD 1044T 6x @ 3.5ghz
Motherboard MSI 890FXA-GD70
Cooling Corsair H50 (push/pull) = 30c idle / 38c load
Memory 2x 4gb G.Skill Ripjaw DDR3
Video Card(s) 2x BFG GTX 275 OC in SLI
Storage 2x Seagate Momentus XT in RAID0
Display(s) Hanns 28"
Case Coolermaster Storm Sniper
Power Supply XFX XXX 650w
Software Win7 64bit w/ xDev SLI mod
Man... Just when I get ready to pull the trigger and upgrade to the latest patch & drivers, somebody has a mess and starts crashing right & left...

I'm sticking with my older working config for a little while longer... :(
 

MadBoy89

New Member
Joined
Sep 29, 2010
Messages
48 (0.02/day)
Likes
5
Location
Croatia
Processor Q9650 @ 4.0
Motherboard Asus P5E
Cooling TRU 120 Ex
Memory G. Skill black edition @ 880
Video Card(s) 2x GTX 260 ( XFX + Zotac )
Storage F1 + Barracuda = 1.x Tb
Display(s) Samy 2232BW
Case CM 690
Audio Device(s) X-fi audio
Power Supply TX 650
Software Win 7 x64

opapis

New Member
Joined
Sep 20, 2010
Messages
20 (0.01/day)
Likes
0
ok i need help, and maybe i discovered something!

seems when i have 2 cards my overclocked cpu fails or my memory or something like that because when run cpu stock sli works fine,
now the question is what should i raise vcore , fsb voltage, northbridge voltage or southbridge voltage???

I am with a q9550 @ 3.9 (vcore 1.30625,) on an maximus formula x38 plz, help if you can

maybe others with bsods and crash to desctops have the same problem?
 

MadBoy89

New Member
Joined
Sep 29, 2010
Messages
48 (0.02/day)
Likes
5
Location
Croatia
Processor Q9650 @ 4.0
Motherboard Asus P5E
Cooling TRU 120 Ex
Memory G. Skill black edition @ 880
Video Card(s) 2x GTX 260 ( XFX + Zotac )
Storage F1 + Barracuda = 1.x Tb
Display(s) Samy 2232BW
Case CM 690
Audio Device(s) X-fi audio
Power Supply TX 650
Software Win 7 x64
ok i need help, seems when i have 2 cards my overclocked cpu fails or my memory or something like that because when run cpu stock sli works fine, now the question is what should i raise vcore , fsb voltage, northbridge voltage or southbridge voltage. I am with a q9550 on an maximus formula x38 plz, help if you can
psu ?
 

opapis

New Member
Joined
Sep 20, 2010
Messages
20 (0.01/day)
Likes
0
pc power and cooling 750 i am with 2x gtx260 i think its not problem of the total consumption because it also crashed with 5870+8800gts physx, and then the 8800 would be idle, also i used gtx295 on the same psu without problem!

Also take note it crashes even with sli disabled and the card sitting idle... so it must have to do with pci express sucking energy from the motherboard, or something...
 
Last edited:

Chicken Patty

WCG Moderator
Staff member
Joined
Nov 27, 2007
Messages
28,599 (7.52/day)
Likes
12,629
Location
Miami, Florida
Processor AMD Ryzen 7 1700
Motherboard ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO (WI-FI AC)
Cooling EK Water blocks P280 Water Cooling Kit
Memory G.SKILL TridentZ RGB Series 16GB (2 x 8GB) 288-Pin DDR4 3600MHz
Video Card(s) Nvidia GeForce GTX 1080
Storage Samsung 850 EVO 500GB SSD (OS)// OCZ Vertex 4 128GB // WD Black 2TB
Display(s) Samsung 40" LED 4K TV
Case Corsair Obsidian 900D
Audio Device(s) Onboard Sound
Power Supply EVGA SuperNOVA 1000 G2 120-G2
Software Windows 10 64 Bit Home Edition
Benchmark Scores Real man crunch for TPU! :)
Usually The more cards you run the more you gotta beef up your voltages. I would give the CPU/NB and SB Just a tad more juice.
 

Chicken Patty

WCG Moderator
Staff member
Joined
Nov 27, 2007
Messages
28,599 (7.52/day)
Likes
12,629
Location
Miami, Florida
Processor AMD Ryzen 7 1700
Motherboard ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO (WI-FI AC)
Cooling EK Water blocks P280 Water Cooling Kit
Memory G.SKILL TridentZ RGB Series 16GB (2 x 8GB) 288-Pin DDR4 3600MHz
Video Card(s) Nvidia GeForce GTX 1080
Storage Samsung 850 EVO 500GB SSD (OS)// OCZ Vertex 4 128GB // WD Black 2TB
Display(s) Samsung 40" LED 4K TV
Case Corsair Obsidian 900D
Audio Device(s) Onboard Sound
Power Supply EVGA SuperNOVA 1000 G2 120-G2
Software Windows 10 64 Bit Home Edition
Benchmark Scores Real man crunch for TPU! :)
Not sure as I have very limited experience on S775 but try one at a time and see what works best for you.
 
Joined
Oct 6, 2007
Messages
5,209 (1.35/day)
Likes
1,268
Location
Nelson B.C. Canada
System Name Blacknet
Processor E5-1650 Xeon @ 4.7Ghz
Motherboard Asus P9X79 Pro
Cooling Noctua NH-D14/7case fans
Memory 32gb Gskill 1866 Cas9
Video Card(s) Asus Strix GTX970 OC
Storage 2x Toshiba 3TB, Seagate 2TB, 2x EVO 850 250GB
Display(s) 27" Asus VS278Q 1ms
Case Antec 1200
Audio Device(s) Asus Xonar MKII+ AKG Q701 Studio Monitors
Power Supply XFX XTR 750 Gold
Mouse Corsair Vengeance M95
Keyboard Cheap Azio
Software Kubuntu 17.10.1
Benchmark Scores Average....
Merluz, yes the 260.89 drivers actually seem to work better than the 260.63 drivers, especially with new titles like dead rising 2. I had other weird issues with the .63 driver as well, so just use the .89 one.
Madboy89, have you tried the .89 driver yet? It may fix your issues.
 

soundood

New Member
Joined
Sep 17, 2009
Messages
151 (0.05/day)
Likes
33
Location
Up to my Ears in Ye Yo
Merluz, yes the 260.89 drivers actually seem to work better than the 260.63 drivers, especially with new titles like dead rising 2. I had other weird issues with the .63 driver as well, so just use the .89 one.
Madboy89, have you tried the .89 driver yet? It may fix your issues.
from the release notes:

NVIDIA SLI
•Adds or enhances SLI profiles for the following PC games:
◦City of Heroes: Going Rogue
◦Alien Swarm
Dead Rising 2
◦Front Mission Evolved
◦Kane and Lynch 2: Dog Days
◦LEGO: Harry Potter
 
Joined
Oct 9, 2010
Messages
12 (0.00/day)
Likes
0
Location
Bucharest, Romania
Processor Phenom II 965
Motherboard Gigabyte MA790FXT-UD5P
Cooling Thermalright Silver Arrow
Memory 4 x 2GB DDR3 1600 CL8 Kingston HyperX
Video Card(s) Palit GTX 470 w Accelero Extreme + Leadtek GTX 470 w Accelero Extreme
Storage OCZ Vertrex 3 + WD Green 1.5TB
Display(s) BenQ XL2410T + Nvidia 3D Vision kit
Case Aplus El Diablo modded
Audio Device(s) Creative X-FI Titanium + Inspire T7900 speakers
Power Supply Cooler Master 1000W
Software Win7 SP1 64bit Ultimate
Here's my GTX 470 SLI setup running on an AMD 790FX chipset and some Vantage scores in Win 7 x64.

I seem to have some crashing issues with lost planet 2 when trying to load the benchmark test A. Test B doesn't seem to scale at all in SLI.
Metro 2033 is working fine and i almost found a 100% improvement over a single gtx 470, everything is maxed out including DOF, Advanced Physx and DX11 and i'm still maintaining a decent 40-50 average fps.
I'll post Unigine benchmark results as well.

How can I update to the latest beta 260.89 drivers?
 

Attachments

opapis

New Member
Joined
Sep 20, 2010
Messages
20 (0.01/day)
Likes
0
ok guys, everybody with bsods and crash to desctops, i have lowered my oc (q9550) from 3,9 to 3,8 and now bsods seem to have disappeared,

all i can say is that probably 2 pcie cards stess the mobo or the psu so that it may unstabilise your overclocks!

that means the sli patch is good to go, and the problem lies with the overclocked cpus.....

I will test some more and post.
 

elbubi

New Member
Joined
Oct 10, 2010
Messages
73 (0.03/day)
Likes
10
Location
Rosario, Argentina
System Name EnterPrise
Processor Phenom II X6 1090T (@4GHz)
Motherboard Gigabyte GA-790FXTA-UD5
Cooling Ocz Gladiator Max (Tuniq TX3)
Memory GSkill RipJaws 1600Mhz (CL7)
Video Card(s) 2 x MSi GTX460 HAWK Edition (w/ SLiPATCH!!! :D)
Storage 2 x Samsung Spinpoint 1TB
Display(s) Samsung T260 26" (1920x1200)
Case Vitsuba Master (modded)
Audio Device(s) SB X-Fi Extreme (Edifier R-451)
Power Supply CoolerMaster UCP 900w
Software Windows 7 Ultimate x64
Benchmark Scores Vantage P30000/GPU26000

bbjayo

New Member
Joined
Sep 11, 2006
Messages
13 (0.00/day)
Likes
0
Location
Australia
Sorry if this has been asked before.

Is forceware hack 1.1 required when running slipatch 0.9b?

I'd like to try the latest beta drivers and am completely stable at the moment with the following:

Win 7 x64
slipatch 0.9b
forceware hack 1.1
260.63

Cheers

bb