• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

How To: Enable SLI on pre-i7/i5 hardware

elbubi

New Member
Joined
Oct 10, 2010
Messages
73 (0.03/day)
Likes
10
Location
Rosario, Argentina
System Name EnterPrise
Processor Phenom II X6 1090T (@4GHz)
Motherboard Gigabyte GA-790FXTA-UD5
Cooling Ocz Gladiator Max (Tuniq TX3)
Memory GSkill RipJaws 1600Mhz (CL7)
Video Card(s) 2 x MSi GTX460 HAWK Edition (w/ SLiPATCH!!! :D)
Storage 2 x Samsung Spinpoint 1TB
Display(s) Samsung T260 26" (1920x1200)
Case Vitsuba Master (modded)
Audio Device(s) SB X-Fi Extreme (Edifier R-451)
Power Supply CoolerMaster UCP 900w
Software Windows 7 Ultimate x64
Benchmark Scores Vantage P30000/GPU26000
I would advice you not to drive yourself crazy trying thousands things until you try the bridge.

Just my humble advice ;)
 
Last edited:

TheTrap

New Member
Joined
Oct 14, 2010
Messages
16 (0.01/day)
Likes
0
It's just kinda hard to imagine the bridge fixing all problems...


That said, can you guys tell me your installation procedure for slipatch and the order you guys did it in ?

PS: 260.89 seems to...downclock my first GPUs to 2D mode, and the adjustment of speeds are messed up unless I reboot. Turning on the internet browser seems to be the cause. D:

Gotta play games with one GPU at 405 MHz...
 
Joined
Oct 9, 2010
Messages
289 (0.11/day)
Likes
117
System Name IntelSLI Z370 KEW's Rig
Processor Intel Core i7 8770K @ 4.9GHz 1.290V
Motherboard Gigabyte Aorus Z370 Gaming 7
Cooling Thermaltake Floe Riing RGB 360 TT Premium Edition
Memory G.Skill TridenZ RGB 32GB 3000Mhz DDR4
Video Card(s) Zotac GTX1080Ti AMP Edition 11 GB GDDR5X in SLI
Storage Samsung Evo 256 GB SSD + G.Skill Phoenix III 120GB SDD + 9TB HDD
Display(s) 3x Asus PG278Q in Surround Mode
Case Thermaltake View 71 TG RGB
Audio Device(s) Built-in Audio Sound BlasterX 720°
Power Supply Cooler Master V1200W 80 Platinum
Software Windows 10 Pro 64bit
Yeah I already ordered one, I tend to have very strange problems that most people don't have D:

I doubt the SLI bridge is the case but I will try it definitely when the bridge comes...


Did you reinstall the drivers or SLIpatch with the bridge ? or did you just turn it off and connect the bridge and turn on again ?
Yap, no uninstall process is needed. all you need to do is just hook up the bridge. That's it. Let me know your result after you done it. Good luck! :toast:
 
Joined
Oct 9, 2010
Messages
289 (0.11/day)
Likes
117
System Name IntelSLI Z370 KEW's Rig
Processor Intel Core i7 8770K @ 4.9GHz 1.290V
Motherboard Gigabyte Aorus Z370 Gaming 7
Cooling Thermaltake Floe Riing RGB 360 TT Premium Edition
Memory G.Skill TridenZ RGB 32GB 3000Mhz DDR4
Video Card(s) Zotac GTX1080Ti AMP Edition 11 GB GDDR5X in SLI
Storage Samsung Evo 256 GB SSD + G.Skill Phoenix III 120GB SDD + 9TB HDD
Display(s) 3x Asus PG278Q in Surround Mode
Case Thermaltake View 71 TG RGB
Audio Device(s) Built-in Audio Sound BlasterX 720°
Power Supply Cooler Master V1200W 80 Platinum
Software Windows 10 Pro 64bit
It's just kinda hard to imagine the bridge fixing all problems...


That said, can you guys tell me your installation procedure for slipatch and the order you guys did it in ?

PS: 260.89 seems to...downclock my first GPUs to 2D mode, and the adjustment of speeds are messed up unless I reboot. Turning on the internet browser seems to be the cause. D:

Gotta play games with one GPU at 405 MHz...
In what game are you getting the 2D mode? I also get the same case as yours in Dead Rising 2 even with SLI enable. Need to search for the cause but for other games are ok... just DR2.
 
Joined
Oct 9, 2010
Messages
289 (0.11/day)
Likes
117
System Name IntelSLI Z370 KEW's Rig
Processor Intel Core i7 8770K @ 4.9GHz 1.290V
Motherboard Gigabyte Aorus Z370 Gaming 7
Cooling Thermaltake Floe Riing RGB 360 TT Premium Edition
Memory G.Skill TridenZ RGB 32GB 3000Mhz DDR4
Video Card(s) Zotac GTX1080Ti AMP Edition 11 GB GDDR5X in SLI
Storage Samsung Evo 256 GB SSD + G.Skill Phoenix III 120GB SDD + 9TB HDD
Display(s) 3x Asus PG278Q in Surround Mode
Case Thermaltake View 71 TG RGB
Audio Device(s) Built-in Audio Sound BlasterX 720°
Power Supply Cooler Master V1200W 80 Platinum
Software Windows 10 Pro 64bit
Joined
Oct 9, 2010
Messages
289 (0.11/day)
Likes
117
System Name IntelSLI Z370 KEW's Rig
Processor Intel Core i7 8770K @ 4.9GHz 1.290V
Motherboard Gigabyte Aorus Z370 Gaming 7
Cooling Thermaltake Floe Riing RGB 360 TT Premium Edition
Memory G.Skill TridenZ RGB 32GB 3000Mhz DDR4
Video Card(s) Zotac GTX1080Ti AMP Edition 11 GB GDDR5X in SLI
Storage Samsung Evo 256 GB SSD + G.Skill Phoenix III 120GB SDD + 9TB HDD
Display(s) 3x Asus PG278Q in Surround Mode
Case Thermaltake View 71 TG RGB
Audio Device(s) Built-in Audio Sound BlasterX 720°
Power Supply Cooler Master V1200W 80 Platinum
Software Windows 10 Pro 64bit
Nope, but I'm playing it in windowed mode and it seems to happen when I turn on my browser.
Ok. Now I remembered. Maybe at that time I also let the browser open. Let me check tonight as I am working now. If so we need to close the browser every time we game.
 
Joined
Oct 6, 2007
Messages
5,127 (1.38/day)
Likes
1,209
Location
Nelson B.C. Canada
System Name Blacknet
Processor E5-1650 Xeon @ 4.5Ghz
Motherboard Asus P9X79 Pro
Cooling Noctua NH-D14/7case fans
Memory 32gb Gskill 1866 Cas9
Video Card(s) Asus Strix GTX970 OC
Storage 2x Toshiba 3TB, Seagate 2TB, 2x EVO 850 250GB
Display(s) 27" Asus VS278Q 1ms
Case Antec 1200
Audio Device(s) Soundblaster Z + AKG Q701 Studio Monitors
Power Supply XFX XTR 750 Gold
Mouse Corsair Vengeance M95
Keyboard Cheap Azio
Software Kubuntu 17.10, Win7 x64 SP1 Ultimate
Benchmark Scores Average....
Something I didn't realize before, sli cards need more nb! I just went to 1.16v, and now both cards run at 702/1512/1150 now. Lots of grunt! Going to sqeeze a bit more out of these 260s yet....
 

TheTrap

New Member
Joined
Oct 14, 2010
Messages
16 (0.01/day)
Likes
0
Thanks for the info, but are you using the SLI bridge mypg0306 ?

What motherboard are you using ?


How did you manage to get 260.89 working ? Did you install driver first or sli patch ? did you reboot in any time ? Did you go into safe mode ?
 
Joined
Oct 9, 2010
Messages
289 (0.11/day)
Likes
117
System Name IntelSLI Z370 KEW's Rig
Processor Intel Core i7 8770K @ 4.9GHz 1.290V
Motherboard Gigabyte Aorus Z370 Gaming 7
Cooling Thermaltake Floe Riing RGB 360 TT Premium Edition
Memory G.Skill TridenZ RGB 32GB 3000Mhz DDR4
Video Card(s) Zotac GTX1080Ti AMP Edition 11 GB GDDR5X in SLI
Storage Samsung Evo 256 GB SSD + G.Skill Phoenix III 120GB SDD + 9TB HDD
Display(s) 3x Asus PG278Q in Surround Mode
Case Thermaltake View 71 TG RGB
Audio Device(s) Built-in Audio Sound BlasterX 720°
Power Supply Cooler Master V1200W 80 Platinum
Software Windows 10 Pro 64bit
Thanks for the info, but are you using the SLI bridge mypg0306 ?

What motherboard are you using ?


How did you manage to get 260.89 working ? Did you install driver first or sli patch ? did you reboot in any time ? Did you go into safe mode ?
Yap. I am using SLI bridge with my MSI890FXA-GD70 mobo.
No need to go to safe mode. I already installed sli patch before, so all I need to do is upgrade the driver from 258.96. Then reboot.
No matter how many times I installed SLI patch (no uninstall was done, just overlap it), i found out no SLI option until I put in the bridge. Driver 258.96 has the SLI option but 260.xx no without bridge. I think they want prevent someone to do 3 way SLI for 460 without bridge??? Just guessing....
 
Joined
Oct 9, 2010
Messages
289 (0.11/day)
Likes
117
System Name IntelSLI Z370 KEW's Rig
Processor Intel Core i7 8770K @ 4.9GHz 1.290V
Motherboard Gigabyte Aorus Z370 Gaming 7
Cooling Thermaltake Floe Riing RGB 360 TT Premium Edition
Memory G.Skill TridenZ RGB 32GB 3000Mhz DDR4
Video Card(s) Zotac GTX1080Ti AMP Edition 11 GB GDDR5X in SLI
Storage Samsung Evo 256 GB SSD + G.Skill Phoenix III 120GB SDD + 9TB HDD
Display(s) 3x Asus PG278Q in Surround Mode
Case Thermaltake View 71 TG RGB
Audio Device(s) Built-in Audio Sound BlasterX 720°
Power Supply Cooler Master V1200W 80 Platinum
Software Windows 10 Pro 64bit
So have you tried the browser thing ?
Not yet, still working. Will let you know once I try. Have you get your bridge?
 
Last edited:

TheTrap

New Member
Joined
Oct 14, 2010
Messages
16 (0.01/day)
Likes
0
No man, ordered it through 2 days UPS priority shipping...but 2 days have passed and it's not here yet...do they do courier or do they just dump it in your mailbox ?


Did you use driversweeper to clean your system or you just reinstalled over the old ones ?


Any other issues to report with the 260.89 ?
 
Joined
Oct 9, 2010
Messages
289 (0.11/day)
Likes
117
System Name IntelSLI Z370 KEW's Rig
Processor Intel Core i7 8770K @ 4.9GHz 1.290V
Motherboard Gigabyte Aorus Z370 Gaming 7
Cooling Thermaltake Floe Riing RGB 360 TT Premium Edition
Memory G.Skill TridenZ RGB 32GB 3000Mhz DDR4
Video Card(s) Zotac GTX1080Ti AMP Edition 11 GB GDDR5X in SLI
Storage Samsung Evo 256 GB SSD + G.Skill Phoenix III 120GB SDD + 9TB HDD
Display(s) 3x Asus PG278Q in Surround Mode
Case Thermaltake View 71 TG RGB
Audio Device(s) Built-in Audio Sound BlasterX 720°
Power Supply Cooler Master V1200W 80 Platinum
Software Windows 10 Pro 64bit
No man, ordered it through 2 days UPS priority shipping...but 2 days have passed and it's not here yet...do they do courier or do they just dump it in your mailbox ?


Did you use driversweeper to clean your system or you just reinstalled over the old ones ?


Any other issues to report with the 260.89 ?
Just upgrade from the old one, no cleaning is required. No other issue so far.
 

TheTrap

New Member
Joined
Oct 14, 2010
Messages
16 (0.01/day)
Likes
0
oh ok, go go go, hurry and try the browser thing D:

the 2d clock speeds are pissing the crap out of me lol



I paid like 600 bucks, to have $150 performance (1/2 of 460).....
 
Joined
Oct 9, 2010
Messages
289 (0.11/day)
Likes
117
System Name IntelSLI Z370 KEW's Rig
Processor Intel Core i7 8770K @ 4.9GHz 1.290V
Motherboard Gigabyte Aorus Z370 Gaming 7
Cooling Thermaltake Floe Riing RGB 360 TT Premium Edition
Memory G.Skill TridenZ RGB 32GB 3000Mhz DDR4
Video Card(s) Zotac GTX1080Ti AMP Edition 11 GB GDDR5X in SLI
Storage Samsung Evo 256 GB SSD + G.Skill Phoenix III 120GB SDD + 9TB HDD
Display(s) 3x Asus PG278Q in Surround Mode
Case Thermaltake View 71 TG RGB
Audio Device(s) Built-in Audio Sound BlasterX 720°
Power Supply Cooler Master V1200W 80 Platinum
Software Windows 10 Pro 64bit
Yap. Is about time to go home and try... update soon. :)
 

elbubi

New Member
Joined
Oct 10, 2010
Messages
73 (0.03/day)
Likes
10
Location
Rosario, Argentina
System Name EnterPrise
Processor Phenom II X6 1090T (@4GHz)
Motherboard Gigabyte GA-790FXTA-UD5
Cooling Ocz Gladiator Max (Tuniq TX3)
Memory GSkill RipJaws 1600Mhz (CL7)
Video Card(s) 2 x MSi GTX460 HAWK Edition (w/ SLiPATCH!!! :D)
Storage 2 x Samsung Spinpoint 1TB
Display(s) Samsung T260 26" (1920x1200)
Case Vitsuba Master (modded)
Audio Device(s) SB X-Fi Extreme (Edifier R-451)
Power Supply CoolerMaster UCP 900w
Software Windows 7 Ultimate x64
Benchmark Scores Vantage P30000/GPU26000
Something I didn't realize before, sli cards need more nb! I just went to 1.16v, and now both cards run at 702/1512/1150 now. Lots of grunt! Going to sqeeze a bit more out of these 260s yet....
John, do you mean northbridge voltage? Or cpu northbridge voltage? I would have never touth it had something to do with sli working properly :confused:

How far how are you doing with 260.89?

Best Regards
 

TheTrap

New Member
Joined
Oct 14, 2010
Messages
16 (0.01/day)
Likes
0
Just saw someone wanting to trade his 5870 with 460 SLIs...with extra cash on his side of course...I am so tempted to just do it...damn nvidia.


Was perfectly fine on the 4870X2 but this nvidia SLI shit is just ridiculous.
 
Joined
Oct 9, 2010
Messages
289 (0.11/day)
Likes
117
System Name IntelSLI Z370 KEW's Rig
Processor Intel Core i7 8770K @ 4.9GHz 1.290V
Motherboard Gigabyte Aorus Z370 Gaming 7
Cooling Thermaltake Floe Riing RGB 360 TT Premium Edition
Memory G.Skill TridenZ RGB 32GB 3000Mhz DDR4
Video Card(s) Zotac GTX1080Ti AMP Edition 11 GB GDDR5X in SLI
Storage Samsung Evo 256 GB SSD + G.Skill Phoenix III 120GB SDD + 9TB HDD
Display(s) 3x Asus PG278Q in Surround Mode
Case Thermaltake View 71 TG RGB
Audio Device(s) Built-in Audio Sound BlasterX 720°
Power Supply Cooler Master V1200W 80 Platinum
Software Windows 10 Pro 64bit
Ok. Play games with or without browser open also get down clock... :confused:
 
Joined
Oct 9, 2010
Messages
289 (0.11/day)
Likes
117
System Name IntelSLI Z370 KEW's Rig
Processor Intel Core i7 8770K @ 4.9GHz 1.290V
Motherboard Gigabyte Aorus Z370 Gaming 7
Cooling Thermaltake Floe Riing RGB 360 TT Premium Edition
Memory G.Skill TridenZ RGB 32GB 3000Mhz DDR4
Video Card(s) Zotac GTX1080Ti AMP Edition 11 GB GDDR5X in SLI
Storage Samsung Evo 256 GB SSD + G.Skill Phoenix III 120GB SDD + 9TB HDD
Display(s) 3x Asus PG278Q in Surround Mode
Case Thermaltake View 71 TG RGB
Audio Device(s) Built-in Audio Sound BlasterX 720°
Power Supply Cooler Master V1200W 80 Platinum
Software Windows 10 Pro 64bit
err... how to extract? Noob here.
 

elbubi

New Member
Joined
Oct 10, 2010
Messages
73 (0.03/day)
Likes
10
Location
Rosario, Argentina
System Name EnterPrise
Processor Phenom II X6 1090T (@4GHz)
Motherboard Gigabyte GA-790FXTA-UD5
Cooling Ocz Gladiator Max (Tuniq TX3)
Memory GSkill RipJaws 1600Mhz (CL7)
Video Card(s) 2 x MSi GTX460 HAWK Edition (w/ SLiPATCH!!! :D)
Storage 2 x Samsung Spinpoint 1TB
Display(s) Samsung T260 26" (1920x1200)
Case Vitsuba Master (modded)
Audio Device(s) SB X-Fi Extreme (Edifier R-451)
Power Supply CoolerMaster UCP 900w
Software Windows 7 Ultimate x64
Benchmark Scores Vantage P30000/GPU26000
Ok. Play games with or without browser open also get down clock... :confused:
¿So SLi is not working well for you either on 260.89? Under 259.96 it worked fine, didn't it?

Thanks in advance.
 
Joined
Oct 9, 2010
Messages
289 (0.11/day)
Likes
117
System Name IntelSLI Z370 KEW's Rig
Processor Intel Core i7 8770K @ 4.9GHz 1.290V
Motherboard Gigabyte Aorus Z370 Gaming 7
Cooling Thermaltake Floe Riing RGB 360 TT Premium Edition
Memory G.Skill TridenZ RGB 32GB 3000Mhz DDR4
Video Card(s) Zotac GTX1080Ti AMP Edition 11 GB GDDR5X in SLI
Storage Samsung Evo 256 GB SSD + G.Skill Phoenix III 120GB SDD + 9TB HDD
Display(s) 3x Asus PG278Q in Surround Mode
Case Thermaltake View 71 TG RGB
Audio Device(s) Built-in Audio Sound BlasterX 720°
Power Supply Cooler Master V1200W 80 Platinum
Software Windows 10 Pro 64bit
Other games are ok but only for Dead Rising 2...