• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

How To: Enable SLI on pre-i7/i5 hardware

asarimoped

New Member
Joined
Feb 19, 2011
Messages
6 (0.00/day)
Likes
1
System Name Lenovo D20
Processor Intel XEON X5570 Quad-Core 2,9Ghz
Motherboard Lenovo Intel 5520
Memory 12GB Kingston DDR3 Triple-Channel
Video Card(s) 2x NVIDIA GeForce GTX 580 SLI
Storage 2x WD Velociraptor 280GB RAID0
Display(s) 2x 24" DELL LCD
Power Supply Lenovo D20 1000W
Software Windows 7 x64 SP1
If you need me for testing some things on my server board with two GTX580 - let me know!

I really want to help - and my second GTX580 is patiently waiting for some real work instead of PhysiX ;-)
 

Mendez

New Member
Joined
Mar 6, 2011
Messages
1 (0.00/day)
Likes
0
I've got an Asus P5K Deluxe (P35) with 2 GTX 275 with a SLI Bridge fitted, running Windows 7 x64. I had SLI working using version 0.7 of the patch and (I think) version 197.13 drivers.

I had some unrelated problems after installing Windows 7 SP1 so decided to do a reinstall. I've installed SP1 then applied SLI Patch 1.0 Final and finally installed version 260.99 drivers. The SLI option isn't available in the Nvidia drivers and AIDA64 doesn't show SLI in the DSDT section, although I've read some posts saying that's to be expected now. Both cards are recognised by Windows and in the PhysX section of the driver configuration.

Any ideas what I should try? As far as I can tell the patched versions of the files have been installed correctly as well as the boot menu item.
 

elbubi

New Member
Joined
Oct 10, 2010
Messages
73 (0.03/day)
Likes
10
Location
Rosario, Argentina
System Name EnterPrise
Processor Phenom II X6 1090T (@4GHz)
Motherboard Gigabyte GA-790FXTA-UD5
Cooling Ocz Gladiator Max (Tuniq TX3)
Memory GSkill RipJaws 1600Mhz (CL7)
Video Card(s) 2 x MSi GTX460 HAWK Edition (w/ SLiPATCH!!! :D)
Storage 2 x Samsung Spinpoint 1TB
Display(s) Samsung T260 26" (1920x1200)
Case Vitsuba Master (modded)
Audio Device(s) SB X-Fi Extreme (Edifier R-451)
Power Supply CoolerMaster UCP 900w
Software Windows 7 Ultimate x64
Benchmark Scores Vantage P30000/GPU26000
New BSOD, first time ever I get this one:

"STOP 0x0000007F (UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP)"

Appeared right after logging in into windows under sli profile (1.0+266.58)

Kindest Regards
 
Joined
Nov 24, 2010
Messages
11 (0.00/day)
Likes
1
Location
Parts Unknown
i'll keep it in my mind
Just popping in to see if there has been any development on server/workstation boards, I've been off the grid for quite a bit, so I was just poking through the last month or two posts...

As always, thanks for all of your dedication and hard work! A lot of people out there enjoying SLI because of you. Kudos! :respect:
 
Joined
Oct 6, 2007
Messages
5,127 (1.38/day)
Likes
1,209
Location
Nelson B.C. Canada
System Name Blacknet
Processor E5-1650 Xeon @ 4.5Ghz
Motherboard Asus P9X79 Pro
Cooling Noctua NH-D14/7case fans
Memory 32gb Gskill 1866 Cas9
Video Card(s) Asus Strix GTX970 OC
Storage 2x Toshiba 3TB, Seagate 2TB, 2x EVO 850 250GB
Display(s) 27" Asus VS278Q 1ms
Case Antec 1200
Audio Device(s) Soundblaster Z + AKG Q701 Studio Monitors
Power Supply XFX XTR 750 Gold
Mouse Corsair Vengeance M95
Keyboard Cheap Azio
Software Kubuntu 17.10, Win7 x64 SP1 Ultimate
Benchmark Scores Average....
Verified working and stable with 267.24 drivers. XP64 tested, I'll report results for Win7 x64 shortly.
 
Joined
Feb 24, 2011
Messages
40 (0.02/day)
Likes
4
Verified working and stable with 267.24 drivers. XP64 tested, I'll report results for Win7 x64 shortly.
I am running windows 7 x64 and can tell you that it is not stable on my system... I have a AMD system though and that might be the problem as the SLI Patch is made from intel systems.
 
Joined
Jun 21, 2009
Messages
1,433 (0.46/day)
Likes
834
SLIPatch 1.1 run successfully but i'm testing yet. And i want to fix a bug(it appears quite rearly, I hope RVC will help me). Also working on server boards. When i finished i'll give a link.
 
Joined
Oct 6, 2007
Messages
5,127 (1.38/day)
Likes
1,209
Location
Nelson B.C. Canada
System Name Blacknet
Processor E5-1650 Xeon @ 4.5Ghz
Motherboard Asus P9X79 Pro
Cooling Noctua NH-D14/7case fans
Memory 32gb Gskill 1866 Cas9
Video Card(s) Asus Strix GTX970 OC
Storage 2x Toshiba 3TB, Seagate 2TB, 2x EVO 850 250GB
Display(s) 27" Asus VS278Q 1ms
Case Antec 1200
Audio Device(s) Soundblaster Z + AKG Q701 Studio Monitors
Power Supply XFX XTR 750 Gold
Mouse Corsair Vengeance M95
Keyboard Cheap Azio
Software Kubuntu 17.10, Win7 x64 SP1 Ultimate
Benchmark Scores Average....
I promise to try under my win7 boot tomorrow, but I don't think there will be a problem. xp64 is the bitchiest of the wins... win7 will like the new driver and ask for more!
 

Homer-Mix

New Member
Joined
Mar 9, 2011
Messages
2 (0.00/day)
Likes
0
Processor E6600 @3,6
Motherboard Gigabyte EX38-DS4 F6D
Cooling Scythe Mugen
Memory 4*2GB G.Skill PC8000PQ
Video Card(s) Palit GTX 460 1024MB Sonic Platinum / Palit 8800GT 512MB Sonic(physx)
Storage 2* Seagate Barracuda 200GB Raid 0 / 2* Samsung Spinpoint F1 500GB Raid 0
Display(s) Samtron 96P
Case Chieftec Mesh Series Tower
Audio Device(s) alc 889 onboard
Power Supply Be Quiet! Dark Power pro BQT P6 530W
Software Win 7 X64
Same issue here as Elbubi.
BSOD after windows loadscreen. This is new since the last windows 7x64 patchday. Everything worked fine before the latest windows updates.
Edit: Win 7 X64 updated and without SLI patch works fine.
System:
EX38-DS4 F6D
E6600
GTX460
8800GT
8GB DDR2 1000
SLI Patch 1.0

Edit: MS Patches were not the problem. Avast updated itself to version 6 at the same time windows update kicked in.
Avast 6 + SLI Patch = BSOD. Sorry for the wrong previous statement.
 
Last edited:
Joined
Dec 15, 2010
Messages
114 (0.04/day)
Likes
33
System Name Bigfoot
Processor Q6600@3.2Ghz
Motherboard P5Q Pro Turbo
Cooling Artic Cooling
Memory 4Gb GSkill DDR2 1066Mhz
Video Card(s) 2xGTX460 1Gb HyperSLI
Storage 3x500Gb
Display(s) 22'' LG/ 32'' LG
Case Nox Coolbay 25
Audio Device(s) Onboard
Power Supply Corsair TX-850W
Software Win7 64/XP 32
Sli patch working with the very very beta 270.32 Developer driver.
Only tested on Win 7 x64 though.
 
Joined
Dec 1, 2009
Messages
58 (0.02/day)
Likes
14
System Name Black-Raptor
Processor Intel i7 2600K @4.5Ghz
Motherboard Gigabyte GA-Z68X UD4 B3
Cooling CM Hyper 212 plus
Memory Corsair XMS3 8Gb
Video Card(s) SLI GTX 660Ti
Storage 500Gb Samsung, 80Gb Maxtor
Case Tt V3 Black Edition
Audio Device(s) Sound Blaster Recon3D
Power Supply Tt Toughpower XT 750w
slipatch 1.1 beta coming soon
We are waiting for it my friend, please don't forget to specify the changes made

Keep up your awesome work
 
Joined
Oct 6, 2007
Messages
5,127 (1.38/day)
Likes
1,209
Location
Nelson B.C. Canada
System Name Blacknet
Processor E5-1650 Xeon @ 4.5Ghz
Motherboard Asus P9X79 Pro
Cooling Noctua NH-D14/7case fans
Memory 32gb Gskill 1866 Cas9
Video Card(s) Asus Strix GTX970 OC
Storage 2x Toshiba 3TB, Seagate 2TB, 2x EVO 850 250GB
Display(s) 27" Asus VS278Q 1ms
Case Antec 1200
Audio Device(s) Soundblaster Z + AKG Q701 Studio Monitors
Power Supply XFX XTR 750 Gold
Mouse Corsair Vengeance M95
Keyboard Cheap Azio
Software Kubuntu 17.10, Win7 x64 SP1 Ultimate
Benchmark Scores Average....
Confirmed working under Win7 x64 Ultimate with driver 267.24.
 
Joined
Feb 24, 2011
Messages
40 (0.02/day)
Likes
4
I think that I fixed my issue (the display driver has crashed and recovered) knock on wood...
Here is how I did it...
Turn off the timeout detection:

Regedit.
Navigate to: HKLM/System/CurrentControlSet/Control/GraphicsDrivers
Add the following DWORD: TdrLevel and set the value to 0.
Reboot.
More info can be found at http://msdn.microsoft.com/en-us/windows/hardware/gg487368.aspx

Hope that this helps others too.
 
Joined
Mar 10, 2011
Messages
6 (0.00/day)
Likes
0
Hi!
I have problems with my Sli patch

My Pc is:
- Asus Rampage Extreme
- Asus EN8800GTX x 2, I think that maybe the 2º 8800GTX can do problems because is of 2ond hand.
- 8Gb Ram HyperX
- C2Q Q9505
Win 7 Ultimate 64x

All cooled with RL

I have applied the SLI Patch 1.0 and when I'm playing a game maybe 1h or maybe 15 min, the system freezes.

excuse me for my bad English :(

I used the 266.58
Need help :)
Thanks