• We've upgraded our forums. Please post any issues/requests in this thread.

How To: Enable SLI on pre-i7/i5 hardware

Akula74

New Member
Joined
Sep 17, 2009
Messages
32 (0.01/day)
Likes
2
Yep... Then for whatever reason it's not working....
The option hasn't even been shown in NVIDIA control panel...
Got to the Very end and the driver didn't load...
 
Last edited:

TheWolf

New Member
Joined
Aug 11, 2009
Messages
211 (0.07/day)
Likes
23
Location
Pascagoula, Ms
System Name TheWolf
Processor Q9650/Q9550
Motherboard Abit IP35ProXE/IX38QuadGT
Cooling Big Typhoon x4
Memory G-Skill/A-Data/SuperTalent
Video Card(s) 3x MSI 260GTX OC 2x216 1x192 shaders
Storage Hitachi 80gb x2
Display(s) Norcent/Neovo
Case none/benching stations
Audio Device(s) onboard
Power Supply Crosair TX650W
Software XP/W7
Yep... Then for whatever reason it's not working....
The option hasn't even been shown in NVIDIA control panel...
Did you copy the nvlddmkm.sys into C:\windows\system32\drivers\
in Command Prompt window as admin?

copy C:\ACPI\nvlddmkm.sys C:\windows\system32\drivers\

ACPI being the folder were you have the nvlddmkm.sys file stored.
 

Akula74

New Member
Joined
Sep 17, 2009
Messages
32 (0.01/day)
Likes
2
ACPI being the folder were you have the nvlddmkm.sys file stored.??

Hold on a minute you mean i was suppose to store it somewhere, first? Didn't see it on that guide or i must of missed it. I'll go do it again.

Yep... I couldn't find what i was suppose to do with that file...
 
Last edited:
Joined
Sep 15, 2009
Messages
6 (0.00/day)
Likes
0
Confirmed running on Ep45-Ud3P,Win 7 32bit dual 8800gt's

3dm06(Single) - 13500
3dm06(SLI) - 16171
There are some problem of display flicker but i guess there is some problem with my hardware.

Will test on Win 7 64bit tommorrow and get back..:)
What a pity, i did hope you get a higher score with SLI enabled. :(
Look at these ranking, it is not very spectacular:
http://www.tomshardware.com/de/char...uality/3DMark06-v1.1.0-3DMark-Score,1468.html

Benches with 3DMark03 in Windows 7 64bit

Q9650 E0 @ 4.0Ghz
Abit IX38QuadGT
2x MSI 260GTX

48685 3DMarks - SLI off
159893 3DMarks - SLI on :eek: right up there with the EVGA Classified :eek: :D :p



http://service.futuremark.com/resultComparison.action?compareResultId=6188301&compareResultType=10

http://service.futuremark.com/compare?2k3=6188319
Wow, today my second EVGA 9800GT "Black Pearl" (watercooled) will arrive and I hope to test this SLI-Mod on my Gigabyte EP45-Extreme (watercooled) at weekend. ;)
I am curious what results I will get??? :D
I hope to target near the 9800GX2... :p

P.S. Did you try this: http://www.evga.com/articles/00463/
 
Last edited:
Joined
Sep 14, 2009
Messages
42 (0.01/day)
Likes
11
derGhostrider
I quite sure it will not work under VM. But still you may try.
I did not want to try it within the VM. The "positive experience" and saved time because of that VM may allow me to spend some extra time for the installation of XP (or Vista) on an old harddrive.

Error are NOT normal. Warnings may normal, but with error you can't get binary compiled AML.
Sorry once again: That's why wrote "error messages" instead of errors. Sorry - that was wrong. I meant the warnings. (My english should be good enough to seperate between "warning" and "error". Well, "should be" is not "is".
But it was somehow obvious what I wanted to say as I said: "... as long as the .aml file is created." (which does not happen with errors - only with warnings).

==================

@akula74:
The ACPI-folder was just meant as an example! You may store your files (before you copy them) wherever you like but then you have to replace the path of "c:\ACPI\" with your storage path:
x:\where\ever\it\may\be\

Important is that you copy the modified nvlddmkm.sys into C:\windows\system32\drivers\.
It does not matter if you copy the file from C:\ACPI\ or from anywhere else, just the destination \system32\drivers\ is important.
 
Joined
Aug 28, 2009
Messages
188 (0.06/day)
Likes
69
Location
Taipei
System Name selfmade caseless :D
Processor Intel ES
Motherboard EVGA X99 :)
Cooling LN2
Memory G.SKILL DDR4 @ 3600MHz
Video Card(s) GTX Kingpin's
Storage 3x1TB WD1002FAEX RAID5, Intel 320 300GB, OCZ 960GB PCIe
Display(s) Dell U3014
Case none
Audio Device(s) Creative X-Fi
Power Supply EVGA NEX 1500W's
Mouse Logitech M570 trackball
Keyboard Steelseries APEX RAW and Corsair K-something
Software W2k8 R2 64bit SP1, FreeBSD 10
Benchmark Scores http://www.hwbot.org/community/user/tin?oldstyle=true
I'd say more important to disable ALL checks and protective OS mechanisms before any file copying. Because if you left OS in normal mode with forcing certified-only drivers - then you will have original files restored just after first reboot, and you will ofcourse get real chipset name, not X58 then, and no any SLI magic :D
 
Joined
Aug 28, 2009
Messages
188 (0.06/day)
Likes
69
Location
Taipei
System Name selfmade caseless :D
Processor Intel ES
Motherboard EVGA X99 :)
Cooling LN2
Memory G.SKILL DDR4 @ 3600MHz
Video Card(s) GTX Kingpin's
Storage 3x1TB WD1002FAEX RAID5, Intel 320 300GB, OCZ 960GB PCIe
Display(s) Dell U3014
Case none
Audio Device(s) Creative X-Fi
Power Supply EVGA NEX 1500W's
Mouse Logitech M570 trackball
Keyboard Steelseries APEX RAW and Corsair K-something
Software W2k8 R2 64bit SP1, FreeBSD 10
Benchmark Scores http://www.hwbot.org/community/user/tin?oldstyle=true
190.38 and no hal ? huh?
 
Joined
Sep 14, 2009
Messages
42 (0.01/day)
Likes
11
@Ronny:
He has only 8x PCI-Express Slots, a totaly different system and only the SM 2.0 score is behind. HDR / SM3.0 is very close.
So what's wrong? It's by far better than any single card of the same type.
 

JrRacinFan

Served 5k and counting ...
Joined
Mar 17, 2007
Messages
19,666 (5.01/day)
Likes
4,754
Location
Youngstown, OH
System Name Gamer :Server and Android BuildBox
Processor i7 3930k: Xeon e5-2660
Motherboard MSI X79A-GD45 Plus : Generic
Cooling Liqid cooled: CM 212+
Memory Klevv Neo 2x4Gb 1866 @ 1600 CL9 : 2x8Gb Vengeance 1600 cl9
Video Card(s) EVGA GTX 950 SC : XFX R5 220
Storage HGST 2TB + 480GB OCZ Trion 150 : Seagate 1TB SSHD + WD 3TB + 2x HGST 2TB
Display(s) ViewSonic VX2457-MHD 23.6" : headless
Case DIYPC D480-W White Window : Bitfenix Comrade
Audio Device(s) nVidia HDMI : Onboard
Power Supply EVGA 500b : Tt 775W Modular
Software Windows 7 Ultimate+Manjaro 16.06: Ubuntu Server 16.10
@Ronny:
He has only 8x PCI-Express Slots, a totaly different system and only the SM 2.0 score is behind. HDR / SM3.0 is very close.
So what's wrong? It's by far better than any single card of the same type.


This is from the q3 '08 chart.

http://www.tomshardware.com/de/char...2008/3DMark06-v1.1.0-HDR-SM3.0-Score,793.html
 
Joined
Sep 14, 2009
Messages
42 (0.01/day)
Likes
11

TheWolf

New Member
Joined
Aug 11, 2009
Messages
211 (0.07/day)
Likes
23
Location
Pascagoula, Ms
System Name TheWolf
Processor Q9650/Q9550
Motherboard Abit IP35ProXE/IX38QuadGT
Cooling Big Typhoon x4
Memory G-Skill/A-Data/SuperTalent
Video Card(s) 3x MSI 260GTX OC 2x216 1x192 shaders
Storage Hitachi 80gb x2
Display(s) Norcent/Neovo
Case none/benching stations
Audio Device(s) onboard
Power Supply Crosair TX650W
Software XP/W7

TheWolf

New Member
Joined
Aug 11, 2009
Messages
211 (0.07/day)
Likes
23
Location
Pascagoula, Ms
System Name TheWolf
Processor Q9650/Q9550
Motherboard Abit IP35ProXE/IX38QuadGT
Cooling Big Typhoon x4
Memory G-Skill/A-Data/SuperTalent
Video Card(s) 3x MSI 260GTX OC 2x216 1x192 shaders
Storage Hitachi 80gb x2
Display(s) Norcent/Neovo
Case none/benching stations
Audio Device(s) onboard
Power Supply Crosair TX650W
Software XP/W7
ACPI being the folder were you have the nvlddmkm.sys file stored.??

Hold on a minute you mean i was suppose to store it somewhere, first? Didn't see it on that guide or i must of missed it. I'll go do it again.

Yep... I couldn't find what i was suppose to do with that file...
To make it more simplified you can place the: nvlddmkm.sys file in the root of C: then the command you run would look like this:

copy C:\nvlddmkm.sys C:\windows\system32\drivers\ <=You can type this in the cmd prompt or copy paste it if the path is the same.


Remember this needs to be done from a Command Prompt window ran as admin. <very important.
Click Start type in search: "cmd" right click it & run as admin <=W7 way..
It will ask to overwrite answer: Yes

 
Last edited:
Joined
Mar 11, 2009
Messages
1,052 (0.33/day)
Likes
597
Location
Little Rock, AR
System Name Gamer/Server
Processor Intel Core i5 4690/AMD FX 8370
Memory 16/16GB
Video Card(s) EVGA Geforce GTX 980ti FTW/None
Case Fractal Designs/Dell
Power Supply 800w CM/450w Raidmax
Software Windows 10 Pro
Soon as I find a darn SLI bridge, I'll be testing on a foxconn motherboard, dont think anyone has tried one yet. I'll try both the .ddl and the driver method.
 

TheWolf

New Member
Joined
Aug 11, 2009
Messages
211 (0.07/day)
Likes
23
Location
Pascagoula, Ms
System Name TheWolf
Processor Q9650/Q9550
Motherboard Abit IP35ProXE/IX38QuadGT
Cooling Big Typhoon x4
Memory G-Skill/A-Data/SuperTalent
Video Card(s) 3x MSI 260GTX OC 2x216 1x192 shaders
Storage Hitachi 80gb x2
Display(s) Norcent/Neovo
Case none/benching stations
Audio Device(s) onboard
Power Supply Crosair TX650W
Software XP/W7
Soon as I find a darn SLI bridge, I'll be testing on a foxconn motherboard, dont think anyone has tried one yet. I'll try both the .ddl and the driver method.
You don't really need a bridge to have SLI, with the bridge it does give a slite better score in benches & FPS in gaming..
 

TheWolf

New Member
Joined
Aug 11, 2009
Messages
211 (0.07/day)
Likes
23
Location
Pascagoula, Ms
System Name TheWolf
Processor Q9650/Q9550
Motherboard Abit IP35ProXE/IX38QuadGT
Cooling Big Typhoon x4
Memory G-Skill/A-Data/SuperTalent
Video Card(s) 3x MSI 260GTX OC 2x216 1x192 shaders
Storage Hitachi 80gb x2
Display(s) Norcent/Neovo
Case none/benching stations
Audio Device(s) onboard
Power Supply Crosair TX650W
Software XP/W7
Joined
Mar 11, 2009
Messages
1,052 (0.33/day)
Likes
597
Location
Little Rock, AR
System Name Gamer/Server
Processor Intel Core i5 4690/AMD FX 8370
Memory 16/16GB
Video Card(s) EVGA Geforce GTX 980ti FTW/None
Case Fractal Designs/Dell
Power Supply 800w CM/450w Raidmax
Software Windows 10 Pro
You don't really need a bridge to have SLI, with the bridge it does give a slite better score in benches & FPS in gaming..
Ok, Ive been googling the shit out of that for hours, because that's what i thought... everything I read on the net says you have to have one for 8800gs... can it work without one?

Screw it, im trying it... I just didnt want to get it up and running and it not work, then not know whether it was something wrong with the hack (or my application thereof) or because of the absence of the bridge.
 
Joined
Mar 11, 2009
Messages
1,052 (0.33/day)
Likes
597
Location
Little Rock, AR
System Name Gamer/Server
Processor Intel Core i5 4690/AMD FX 8370
Memory 16/16GB
Video Card(s) EVGA Geforce GTX 980ti FTW/None
Case Fractal Designs/Dell
Power Supply 800w CM/450w Raidmax
Software Windows 10 Pro
ok if anyone's reading this at this time I cant seem to figure out where to put the certificate. Im reading the how to, but there are a billion blocks exactly like what is in the example. Could someone point me in the right direction?

EDIT: heres a copy/paste of my dsdt file into a text doc if anyone wants to take a crack at it for me :)
 

Attachments

Last edited:
Joined
Sep 12, 2007
Messages
252 (0.07/day)
Likes
52
Location
Algarve/Portugal
System Name aGeoM's Black Spider Project
Processor AMD PHENOM X4 9950BE JAAHB AA 0820BPMW @3500
Motherboard ASUS CROSSHAIR II Formula, Bios 1210
Cooling D-Tek Fusion V2+Swiftech MCP655+Black Ice GTS-Lite 240 w/ 2 AC-Ryan 120 fans
Memory 2*1Gb OCZ 2N1066SR2GK @1066 CL5 5-5-15 2CR Unganged
Video Card(s) ASUS 9800GT Ultimate SLI
Storage RAID 2x Seagate 250Gb SataII ST3250410AS
Display(s) ACER P221W 22''
Case NZXT Zero
Audio Device(s) SupremeFX II
Power Supply LC POWER ARKANGEL 850W
Software Windows Vista x64
@ageom
You might even need an SLIC string from a 7x0a.
Hi, I did check DSDT table from my old Crosshair II, and didn't had any SLIC string.

and i asked What setup? :)
http://forums.techpowerup.com/showpost.php?p=1554715&postcount=593

... and all the steps explained by you and sveetsnelda (on driver install ) and so well translated by TiN.

Did you know any non-intel board enabling SLI with both mods? I did all the steps over and over, it must be other Device ID check missing to be "fooled" I guess. :ohwell:

@aGeoM
Make sure "PNP0C14" isnt already in use by something else.
Yes, I have 2 ACPI Management Interface @PNP0C14.

Code:
--------[ Physical Devices ]--------------------------------------------------------------------------------------------

    PCI Devices:
      Bus 0, Device 24, Function 1                      AMD K10 - Address Map
      Bus 0, Device 24, Function 2                      AMD K10 - DRAM Controller
      Bus 0, Device 24, Function 0                      AMD K10 - HyperTransport Technology Configuration
      Bus 0, Device 24, Function 4                      AMD K10 - Link Control
      Bus 0, Device 24, Function 3                      AMD K10 - Miscellaneous Control
      Bus 1, Device 0, Function 0                       Asus EN9800GT Video Adapter
      Bus 3, Device 0, Function 0                       Asus EN9800GT Video Adapter
      Bus 0, Device 0, Function 0                       ATI RD790 Chipset - Host Bridge
      Bus 0, Device 2, Function 0                       ATI RD790 Chipset - PCI Express Graphics 0 Port A
      Bus 0, Device 11, Function 0                      ATI RD790 Chipset - PCI Express Graphics 1 Port A
      Bus 0, Device 9, Function 0                       ATI RD790 Chipset - PCI Express Port E
      Bus 0, Device 18, Function 2                      ATI SB750 - EHCI USB 2.0 Controller
      Bus 0, Device 19, Function 2                      ATI SB750 - EHCI USB 2.0 Controller
      Bus 0, Device 20, Function 2                      ATI SB750 - High Definition Audio Controller
      Bus 0, Device 20, Function 1                      ATI SB750 - IDE Controller
      Bus 0, Device 18, Function 0                      ATI SB750 - OHCI USB Controller
      Bus 0, Device 18, Function 1                      ATI SB750 - OHCI USB Controller
      Bus 0, Device 19, Function 0                      ATI SB750 - OHCI USB Controller
      Bus 0, Device 19, Function 1                      ATI SB750 - OHCI USB Controller
      Bus 0, Device 20, Function 5                      ATI SB750 - OHCI USB Controller
      Bus 0, Device 20, Function 3                      ATI SB750 - PCI-LPC Bridge
      Bus 0, Device 20, Function 4                      ATI SB750 - PCI-PCI Bridge
      Bus 0, Device 17, Function 0                      ATI SB750 - SATA RAID-5 Controller
      Bus 0, Device 20, Function 0                      ATI SB750 - SMBus Controller
      Bus 2, Device 0, Function 0                       Marvell Yukon 88E8053 PCI-E Gigabit Ethernet Controller

    PnP Devices:
      PNP0303                                           101/102-Key or MS Natural Keyboard
      PNP0C08                                           ACPI Driver/BIOS
      FIXEDBUTTON                                       ACPI Fixed Feature Button
      PNP0C14                                           ACPI Management Interface
      PNP0C14                                           ACPI Management Interface
      THERMALZONE                                       ACPI Thermal Zone
      AUTHENTICAMD_-_AMD64_FAMILY_16_MODEL_4_-_AMD_PHENOM(TM)_II_X4_20_PROCESSORAMD Phenom(tm) II X4 20 Processor
      AUTHENTICAMD_-_AMD64_FAMILY_16_MODEL_4_-_AMD_PHENOM(TM)_II_X4_20_PROCESSORAMD Phenom(tm) II X4 20 Processor
      AUTHENTICAMD_-_AMD64_FAMILY_16_MODEL_4_-_AMD_PHENOM(TM)_II_X4_20_PROCESSORAMD Phenom(tm) II X4 20 Processor
      AUTHENTICAMD_-_AMD64_FAMILY_16_MODEL_4_-_AMD_PHENOM(TM)_II_X4_20_PROCESSORAMD Phenom(tm) II X4 20 Processor
      PNP0200                                           DMA Controller
      PNP0C0B                                           Fan
      PNP0103                                           High Precision Event Timer
      ISATAP                                            Microsoft ISATAP Adapter
      PNP0C02                                           Motherboard Resources
      PNP0C02                                           Motherboard Resources
      PNP0C04                                           Numeric Data Processor
      PNP0800                                           PC Speaker
      PNP0A03                                           PCI Bus
      PNP0C0C                                           Power Button
      PNP0000                                           Programmable Interrupt Controller
      PNP0B00                                           Real-Time Clock
      PNP0C01                                           System Board Extension
      PNP0100                                           System Timer
      TEREDO                                            Teredo Tunneling Pseudo-Interface


very nice wolf, if only i could get this going :(, none the less, nice to futuremark, spotting the unvalidated driver, lol
Hi, man

I also have AMD chipsets, and had problem compiling *.dsl. Had to edit *.dat to add SLIC cert.

I have a bit of knowledge in computer engineering....
I had a crack at it, and it compiles with the a some warnings.
[/B]
Hi
How you did compiled .dst? Thanks.
 

Akula74

New Member
Joined
Sep 17, 2009
Messages
32 (0.01/day)
Likes
2
asl sli.dst...
It's a simple command i get some warnings...But i get them even if i don't modify anything and still compile....Man i'm just starting to think i'm did in a stupid way...I'm gonna wait till monday for the patch to be programmed...
 
Joined
Sep 12, 2007
Messages
252 (0.07/day)
Likes
52
Location
Algarve/Portugal
System Name aGeoM's Black Spider Project
Processor AMD PHENOM X4 9950BE JAAHB AA 0820BPMW @3500
Motherboard ASUS CROSSHAIR II Formula, Bios 1210
Cooling D-Tek Fusion V2+Swiftech MCP655+Black Ice GTS-Lite 240 w/ 2 AC-Ryan 120 fans
Memory 2*1Gb OCZ 2N1066SR2GK @1066 CL5 5-5-15 2CR Unganged
Video Card(s) ASUS 9800GT Ultimate SLI
Storage RAID 2x Seagate 250Gb SataII ST3250410AS
Display(s) ACER P221W 22''
Case NZXT Zero
Audio Device(s) SupremeFX II
Power Supply LC POWER ARKANGEL 850W
Software Windows Vista x64
ok if anyone's reading this at this time I cant seem to figure out where to put the certificate. Im reading the how to, but there are a billion blocks exactly like what is in the example. Could someone point me in the right direction?

EDIT: heres a copy/paste of my dsdt file into a text doc if anyone wants to take a crack at it for me :)
Try this one.
 

Attachments