• Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

How To: Enable SLI on pre-i7/i5 hardware

Joined
Sep 23, 2009
Messages
16 (0.01/day)
Likes
3
I want to thank you all for make this possible, awesome work :respect:

I run SLI on my Rampage Formula with 9800GTX and I most say it scale pretty good in Crysis.


Rampage Formula / Q9650@4,05GHz / 2x2 OCZ Blade PC-9600@1200 555 15 Strong tRD6

Crysis Very High AAx0@1680x1050, single, 17,51 fps


Crysis Very High AAx0@1680x1050, SLI 29,19 fps



Only thing I have noticed so far is that the fans do not go down after a 3D app is done, they still at the same rpm as at full load. Someone else have that issue?

I followed the guide lines that aGeoM gave in post 923
 
Last edited:

cxghjcqr

New Member
Joined
Sep 17, 2009
Messages
86 (0.03/day)
Likes
3
Location
CHN
System Name wolf :D
Processor Q6600
Motherboard GA-EP45-DS4
Cooling Noctua NH-U12P
Memory DDR2 1066 1GB×4 (GEIL Blackdragon by Micron D9GMH pellet)
Video Card(s) ZOTAC N260-896D3 X2 SLI
Storage ST SATA 320G(7200,10)
Display(s) SAMSUNG SyncMaster 226BW
Case Tt Armor.Jr Mini (VC3000BWS)
Audio Device(s) On board
Power Supply Tt AH680
Software windows 7 64bit
Benchmark Scores http://bbs.expreview.com/viewthread.php?tid=24023&extra=page%3D1
This my 3dv test score.
 

Attachments

cxghjcqr

New Member
Joined
Sep 17, 2009
Messages
86 (0.03/day)
Likes
3
Location
CHN
System Name wolf :D
Processor Q6600
Motherboard GA-EP45-DS4
Cooling Noctua NH-U12P
Memory DDR2 1066 1GB×4 (GEIL Blackdragon by Micron D9GMH pellet)
Video Card(s) ZOTAC N260-896D3 X2 SLI
Storage ST SATA 320G(7200,10)
Display(s) SAMSUNG SyncMaster 226BW
Case Tt Armor.Jr Mini (VC3000BWS)
Audio Device(s) On board
Power Supply Tt AH680
Software windows 7 64bit
Benchmark Scores http://bbs.expreview.com/viewthread.php?tid=24023&extra=page%3D1

cxghjcqr

New Member
Joined
Sep 17, 2009
Messages
86 (0.03/day)
Likes
3
Location
CHN
System Name wolf :D
Processor Q6600
Motherboard GA-EP45-DS4
Cooling Noctua NH-U12P
Memory DDR2 1066 1GB×4 (GEIL Blackdragon by Micron D9GMH pellet)
Video Card(s) ZOTAC N260-896D3 X2 SLI
Storage ST SATA 320G(7200,10)
Display(s) SAMSUNG SyncMaster 226BW
Case Tt Armor.Jr Mini (VC3000BWS)
Audio Device(s) On board
Power Supply Tt AH680
Software windows 7 64bit
Benchmark Scores http://bbs.expreview.com/viewthread.php?tid=24023&extra=page%3D1
There is still a strange problem after finish slimod,sometimes I turn on my PC,when it try to enter WINDOWS system,it become blue screen suddenly ,system crashes and reboots my PC.then system take an autofix.the worse case is I can't enter WINDOWS however,I can do nothing but reinstall windows.how to solve it.
 
Last edited:
Joined
Jun 21, 2009
Messages
1,433 (0.46/day)
Likes
834
There is still a strange problem after finish slimod,sometimes I turn on my PC,when it try to enter WINDOWS sysyem,it become blue screen suddenly ,system crashes and reboots my PC.then system take an autofix.the worse case is I can't enter WINDOWS however,I can do nothing but reinstall windows.how to solve it.
i'm thinking about it. and i'm working on modding hal.
 

cxghjcqr

New Member
Joined
Sep 17, 2009
Messages
86 (0.03/day)
Likes
3
Location
CHN
System Name wolf :D
Processor Q6600
Motherboard GA-EP45-DS4
Cooling Noctua NH-U12P
Memory DDR2 1066 1GB×4 (GEIL Blackdragon by Micron D9GMH pellet)
Video Card(s) ZOTAC N260-896D3 X2 SLI
Storage ST SATA 320G(7200,10)
Display(s) SAMSUNG SyncMaster 226BW
Case Tt Armor.Jr Mini (VC3000BWS)
Audio Device(s) On board
Power Supply Tt AH680
Software windows 7 64bit
Benchmark Scores http://bbs.expreview.com/viewthread.php?tid=24023&extra=page%3D1

cxghjcqr

New Member
Joined
Sep 17, 2009
Messages
86 (0.03/day)
Likes
3
Location
CHN
System Name wolf :D
Processor Q6600
Motherboard GA-EP45-DS4
Cooling Noctua NH-U12P
Memory DDR2 1066 1GB×4 (GEIL Blackdragon by Micron D9GMH pellet)
Video Card(s) ZOTAC N260-896D3 X2 SLI
Storage ST SATA 320G(7200,10)
Display(s) SAMSUNG SyncMaster 226BW
Case Tt Armor.Jr Mini (VC3000BWS)
Audio Device(s) On board
Power Supply Tt AH680
Software windows 7 64bit
Benchmark Scores http://bbs.expreview.com/viewthread.php?tid=24023&extra=page%3D1
By the way,I want to know what's the meaning of "BSOD"

thanks
 
Joined
Sep 12, 2007
Messages
252 (0.07/day)
Likes
52
Location
Algarve/Portugal
System Name aGeoM's Black Spider Project
Processor AMD PHENOM X4 9950BE JAAHB AA 0820BPMW @3500
Motherboard ASUS CROSSHAIR II Formula, Bios 1210
Cooling D-Tek Fusion V2+Swiftech MCP655+Black Ice GTS-Lite 240 w/ 2 AC-Ryan 120 fans
Memory 2*1Gb OCZ 2N1066SR2GK @1066 CL5 5-5-15 2CR Unganged
Video Card(s) ASUS 9800GT Ultimate SLI
Storage RAID 2x Seagate 250Gb SataII ST3250410AS
Display(s) ACER P221W 22''
Case NZXT Zero
Audio Device(s) SupremeFX II
Power Supply LC POWER ARKANGEL 850W
Software Windows Vista x64

Da Viksta

New Member
Joined
Sep 26, 2009
Messages
2 (0.00/day)
Likes
0
System Name Desktop
Processor Core 2 Quad Q9450
Motherboard Foxconn Blackops
Cooling OCZ Vendetta
Memory 6GB Patriot (DDR3-1600)
Video Card(s) 8800GTS 320 + Geforce 6600
Storage 2 x Maxtor Diamondmax 500GB 7.2k 32MB
Display(s) Acer AL1916W + Samsung SM2343NW
Case Antec 900
Power Supply 900W
Software Server 2008 x64
Benchmark Scores 15K 3dmark 06 60k 3dmark 03 Superpi 1M: 13.947 seconds
Hey Guys, im sorry for seeming like a complete n00b here :p but I do have a problem

I went onto xdevs, because I want SLI working with my Foxconn Blackops with my 2 8800GTSs but the link for SLI String installer doesnt seem to work.

Can someone please tell me where to get that?

Also, if possible, can you tell me the steps to get it up on server 2008 x64? (I assume its the same on vista, but I just want to be sure.)

Thanks in advance
 

TheWolf

New Member
Joined
Aug 11, 2009
Messages
211 (0.07/day)
Likes
23
Location
Pascagoula, Ms
System Name TheWolf
Processor Q9650/Q9550
Motherboard Abit IP35ProXE/IX38QuadGT
Cooling Big Typhoon x4
Memory G-Skill/A-Data/SuperTalent
Video Card(s) 3x MSI 260GTX OC 2x216 1x192 shaders
Storage Hitachi 80gb x2
Display(s) Norcent/Neovo
Case none/benching stations
Audio Device(s) onboard
Power Supply Crosair TX650W
Software XP/W7
anatolymik:
I'm very glad to tell you .I have maken MODSLI enable by using ASUS cert
thanks for your help.thank you very much!:laugh::laugh::laugh:
Tried to tell you long ago to use ASUS cert. :p :D

Glad you got it working.

Edit: sounds like test mode might be getting disabled some how.

Try enabling test mode with dseo13b.exe http://www.mediafire.com/?sharekey=76cf7e81970279131f8e0fff488e27e0e04e75f6e8ebb871

You can use the F8 key by pressing it just before it starts to boot to the OS & disable reboot to see what the BSOD says is the problem.
You can also enable test mode from the F8 options. This also may allow it to boot on into W7 without getting the BSOD.
 
Last edited:

hansiii

New Member
Joined
Sep 26, 2009
Messages
6 (0.00/day)
Likes
0
Hi all,
is there a way for SLI with X38 Gigabyte-Board and 2x 8800GT with Vista 32bit??
I've tried the last SLI-Installer and HALmod 0.8. The Result is only the "Testmode", but SLI is disabled. What should I do? Thanks in advance ...
 

TheWolf

New Member
Joined
Aug 11, 2009
Messages
211 (0.07/day)
Likes
23
Location
Pascagoula, Ms
System Name TheWolf
Processor Q9650/Q9550
Motherboard Abit IP35ProXE/IX38QuadGT
Cooling Big Typhoon x4
Memory G-Skill/A-Data/SuperTalent
Video Card(s) 3x MSI 260GTX OC 2x216 1x192 shaders
Storage Hitachi 80gb x2
Display(s) Norcent/Neovo
Case none/benching stations
Audio Device(s) onboard
Power Supply Crosair TX650W
Software XP/W7
Hi all,
is there a way for SLI with X38 Gigabyte-Board and 2x 8800GT with Vista 32bit??
I've tried the last SLI-Installer and HALmod 0.8. The Result is only the "Testmode", but SLI is disabled. What should I do? Thanks in advance ...
Look here: http://xdevs.com/e107_plugins/content/content.php?content.30
for Vista 32bit SLI stuff to enable.

Edit: If I remember correct XP32bit & Vista 32bit uses the same setup.
Someone please confirm, I've never tested Vista, only XP 32 & W7 64bit.
 
Last edited:

cxghjcqr

New Member
Joined
Sep 17, 2009
Messages
86 (0.03/day)
Likes
3
Location
CHN
System Name wolf :D
Processor Q6600
Motherboard GA-EP45-DS4
Cooling Noctua NH-U12P
Memory DDR2 1066 1GB×4 (GEIL Blackdragon by Micron D9GMH pellet)
Video Card(s) ZOTAC N260-896D3 X2 SLI
Storage ST SATA 320G(7200,10)
Display(s) SAMSUNG SyncMaster 226BW
Case Tt Armor.Jr Mini (VC3000BWS)
Audio Device(s) On board
Power Supply Tt AH680
Software windows 7 64bit
Benchmark Scores http://bbs.expreview.com/viewthread.php?tid=24023&extra=page%3D1
Tried to tell you long ago to use ASUS cert. :p :D

Glad you got it working.

Edit: sounds like test mode might be getting disabled some how.

Try enabling test mode with dseo13b.exe http://www.mediafire.com/?sharekey=76cf7e81970279131f8e0fff488e27e0e04e75f6e8ebb871

You can use the F8 key by pressing it just before it starts to boot to the OS & disable reboot to see what the BSOD says is the problem.
You can also enable test mode from the F8 options. This also may allow it to boot on into W7 without getting the BSOD.
I think by mistake ,if i use other cert,mainboard BIOS must be refreshed in order to inject the manufacturer's information. or else the other cert can't be used ,now I know that isn't necessary sometimes.and I'll seriously try the following you said. thank you,friend.
 
Last edited:
Joined
Sep 12, 2007
Messages
252 (0.07/day)
Likes
52
Location
Algarve/Portugal
System Name aGeoM's Black Spider Project
Processor AMD PHENOM X4 9950BE JAAHB AA 0820BPMW @3500
Motherboard ASUS CROSSHAIR II Formula, Bios 1210
Cooling D-Tek Fusion V2+Swiftech MCP655+Black Ice GTS-Lite 240 w/ 2 AC-Ryan 120 fans
Memory 2*1Gb OCZ 2N1066SR2GK @1066 CL5 5-5-15 2CR Unganged
Video Card(s) ASUS 9800GT Ultimate SLI
Storage RAID 2x Seagate 250Gb SataII ST3250410AS
Display(s) ACER P221W 22''
Case NZXT Zero
Audio Device(s) SupremeFX II
Power Supply LC POWER ARKANGEL 850W
Software Windows Vista x64
Joined
Sep 12, 2007
Messages
252 (0.07/day)
Likes
52
Location
Algarve/Portugal
System Name aGeoM's Black Spider Project
Processor AMD PHENOM X4 9950BE JAAHB AA 0820BPMW @3500
Motherboard ASUS CROSSHAIR II Formula, Bios 1210
Cooling D-Tek Fusion V2+Swiftech MCP655+Black Ice GTS-Lite 240 w/ 2 AC-Ryan 120 fans
Memory 2*1Gb OCZ 2N1066SR2GK @1066 CL5 5-5-15 2CR Unganged
Video Card(s) ASUS 9800GT Ultimate SLI
Storage RAID 2x Seagate 250Gb SataII ST3250410AS
Display(s) ACER P221W 22''
Case NZXT Zero
Audio Device(s) SupremeFX II
Power Supply LC POWER ARKANGEL 850W
Software Windows Vista x64
Hey Guys, im sorry for seeming like a complete n00b here :p but I do have a problem

I went onto xdevs, because I want SLI working with my Foxconn Blackops with my 2 8800GTSs but the link for SLI String installer doesnt seem to work.

Can someone please tell me where to get that?

Also, if possible, can you tell me the steps to get it up on server 2008 x64? (I assume its the same on vista, but I just want to be sure.)

Thanks in advance
Hi welcome to TPU forum.

Link to SSInstaller: http://forums.techpowerup.com/showpost.php?p=1565755&postcount=1136

Follow this steps and you should be fine: http://forums.techpowerup.com/showpost.php?p=1562277&postcount=923

Be well...
 

sordido

New Member
Joined
Sep 16, 2009
Messages
11 (0.00/day)
Likes
0
hey there... I got a few problems today after I tested the late version of the Halmod.. All the installation was fine with the 190.62 driver already installed, reboot and cpuz was showing X58 chipset and system was alright.. I havent got a 2nd vga so I dont know if the SLI is active though..
So about and hour ago.. I downloaded the new 191.03 drivers, installation was without problems, reboot no problems, games no porblems.. reboot again and BSOD, then more BSOD, last known good configuration also end in BSOD.
Only way to repair it was the recovering windows program and thru that restoring to the point before of 191.03 installation..
I have the original HAL for my system, I backed up a few days ago.. Im going to try with this one and this new drivers again to see if I can help to insolate the problem here, at this point I dont know if its a driver issue or a hal issue..



EDIT: I reinstalled 191.03 driver with the original hal in system32 folder and no problems so far.....
So at this point Im guessing if the driver should be always installed first and the halmod right after :confused:
If that the case, maybe a restore function for the halmod would be useful :)

Anyone else experience with the new drivers and latest halmod?
 
Last edited:
Joined
Sep 23, 2009
Messages
16 (0.01/day)
Likes
3
I have a question, lets say that I want to run a ATI VGA card insteed of SLI with Nvidia VGA card.

Do I do the usual thing when switch between VGA card and it´s fine. (uninstall driver and card, shut down, change card, restart, install driver)

Is there no need to bring back the original HAL file, if I have to bring it back, how do I do it?

Is there any thing else I need to do or is it just fine as it´s?
 
Joined
Jun 21, 2009
Messages
1,433 (0.46/day)
Likes
834
I have a question, lets say that I want to run a ATI VGA card insteed of SLI with Nvidia VGA card.

Do I do the usual thing when switch between VGA card and it´s fine. (uninstall driver and card, shut down, change card, restart, install driver)

Is there no need to bring back the original HAL file, if I have to bring it back, how do I do it?

Is there any thing else I need to do or is it just fine as it´s?
i think no