1. Welcome to TechPowerUp Forums, Guest! Please check out our forum guidelines for info related to our community.

How To: Enable SLI on pre-i7/i5 hardware

Discussion in 'NVIDIA' started by bluevelvetjacket, May 22, 2008.

  1. oiluj New Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    31 (0.01/day)
    Thanks Received:
    2
    Any good news/step forward in v195.62 drivers work ??? (either with modded HAL or directly modded drivers?)
     
  2. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.49/day)
    Thanks Received:
    830
    i keep working. they did check for patches.
     
    benjounou says thanks.
  3. TiN

    TiN

    Joined:
    Aug 28, 2009
    Messages:
    188 (0.07/day)
    Thanks Received:
    69
    Location:
    Taipei
    zmgbyn

    What CPU do you use? If Xeon, try with some generic Core CPU. Just for test, to be sure on this
     
    zmgbyn says thanks.
  4. sveetsnelda New Member

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    137 (0.05/day)
    Thanks Received:
    64
    It's being worked on, but I've been low on time lately. I'm doing what I can. Worst case scenario, I've got 9 days off coming up at the end of the month.
     
  5. TiN

    TiN

    Joined:
    Aug 28, 2009
    Messages:
    188 (0.07/day)
    Thanks Received:
    69
    Location:
    Taipei
    We are working on 195 drivers.

    Still no much success yet, but we have next ideas to try.
     

    Attached Files:

  6. p_o_s_pc

    p_o_s_pc F@H&WCG addict

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    13,002 (3.51/day)
    Thanks Received:
    2,189
    Location:
    Newark ohio
    I got 2 8800GT's in SLI on my P4 661 with a 915chipset :laugh: thats one big ass bottleneck
     
    10 Year Member at TPU
  7. TiN

    TiN

    Joined:
    Aug 28, 2009
    Messages:
    188 (0.07/day)
    Thanks Received:
    69
    Location:
    Taipei
    p_o_s_pc

    LOL. what exact mobo?
     
  8. oiluj New Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    31 (0.01/day)
    Thanks Received:
    2
    OK, keep on this AWESOME work!! You're doing great!

    In case you wanna include another succesful one:
    I got SLI working with 2x8800GT on an Asus P5K Premium/WiFi-AP (Intel P35 chipset), under Vista x64 (modded 190.62 drivers) and Windows 7 x64 (modded HAL & original 191.07 drivers)
     
  9. p_o_s_pc

    p_o_s_pc F@H&WCG addict

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    13,002 (3.51/day)
    Thanks Received:
    2,189
    Location:
    Newark ohio
    10 Year Member at TPU
  10. dbphelps New Member

    Joined:
    Dec 12, 2009
    Messages:
    30 (0.01/day)
    Thanks Received:
    2
    I figured I would add yet another datapoint:

    Asus Crosshair III Formula (790FX chipset)
    Dual GTX280s
    Windows 7 x64
    HAL mod
    191.07 drivers
    -Works great

    Upgraded to 195.xx WHQL drivers, no SLI. Decided to run with only 1 card, video would drop out completely (black screen) and lock the system. Uninstalled the extra GTX280, still 195.xx WHQL drivers and would still get black screens and lockups. Uninstalled 195.xx WHQL drivers, reinstalled 191.07s, system is stable, runs great.

    Obviously they are not only doing extra checks for 195.xx WHQL drivers, but they are also causing problems if they do find things patched. I did not undo the HAL mod to see if 195.xx WHQL drivers would work or not without it.

    I was originally running a Foxconn Destroyer (nvidia 780a chipset) with a 9950BE along with the dual GTX280s. But, I decided to setup a machine for my oldest daughter that would server double-duty as a server, so the motherboard/processor/memory and a 9800GTX I had sitting around went into her setup and I upgraded to a Asus Crosshair III Formula with a X4 955 and DDR3 RAM because I got a hell of a deal on everything, but really the major reason I decided it was doable was because of the SLI hack due to my dual GTX280s.

    The new setup runs flawlessly with the 191.07 drivers and I really hope you guys figure out how to get even newer ones running.

    I just can't believe that nVidia doesn't offer a consumer level 'upgrade' where we as consumers could buy a nVidia SLI certificate/certification for our motherboards. Hell, I believe the cost I heard for x58 motherboard producers was $5 per board for certifying them, so why not offer the same to consumers for $7-10 for whatever system they want to run under SLI?

    Now I do understand that some system may not be 100% compatible, and nVidia probably doesn't want to get into the testing/certification market because of that, but why not offer it on a 'development' basis for those of use that want to 'take the risk'? (well, outside of the OBVIOUS, and probably biggest reason they don't, and that being all the idiots that can barely put there system together, let alone configure a system to run a setup it wasn't intended/certified for, as I am certian they would be inundated with support calls/problems... Hell, I wouldn't doubt this hack alone hasn't generated some increased tech-support for some vendors)
     
  11. p_o_s_pc

    p_o_s_pc F@H&WCG addict

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    13,002 (3.51/day)
    Thanks Received:
    2,189
    Location:
    Newark ohio
    here is some proof that i got it to work on the old 915 chipset
    [​IMG]
     
    10 Year Member at TPU
  12. MikeTyson New Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    645 (0.23/day)
    Thanks Received:
    20
    Location:
    South East, United Kingdom
    Okay so I got hold of another 7950GT and I have an SLi bridge ready

    I have one question though...

    The only 6 pin PCI-E connector I could get hold of only has 3 wires going into it, and 3 metal pins, even though it is a 6 pin socket design, therefore it still fits onto the card...

    Will this work? Cos it worked for my X850XT and that had a 6 pin socket

    If so, I'll set up my SLi on this ASUS P5W DH Deluxe (i975x chipset) and let people know how it goes :)
     
  13. MikeTyson New Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    645 (0.23/day)
    Thanks Received:
    20
    Location:
    South East, United Kingdom
    Yea... drivers just say they're installed but say "The system has not been modified. Please run the installation again to complete setup" and it says that every time (of course, I'm referring to the modified drivers on this page: http://xdevs.com/e107_plugins/content/content.php?content.30 )

    I've installed the SLICString and that is okay, but the drivers won't install :|

    Why?

    EDIT: It won't even let me install normal original drivers either, I'm guessing it's cos I have this other card in...

    Obviously it knows that and won't let me install drivers :/

    Is there anybody who can help me get SLi working?
     
  14. TiN

    TiN

    Joined:
    Aug 28, 2009
    Messages:
    188 (0.07/day)
    Thanks Received:
    69
    Location:
    Taipei
    If it have +12V and GND + GND for sense i should work, but I suggest you to change your PSU to better one
     
  15. TiN

    TiN

    Joined:
    Aug 28, 2009
    Messages:
    188 (0.07/day)
    Thanks Received:
    69
    Location:
    Taipei
    Lack of data to help
     
  16. sveetsnelda New Member

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    137 (0.05/day)
    Thanks Received:
    64
    195.62 has been cracked and is running on my P45 board. I will not be releasing details or drivers until we are sure on how we want to release this. I'd like to make it less confusing this time. I will be talking with anatolymik to figure out if he can properly implement this without running a modified unsigned driver.
     
    stojko, oiluj, TheWolf and 3 others say thanks.
  17. anatolymik

    anatolymik

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    1,432 (0.49/day)
    Thanks Received:
    830
    well done Svetsnelda. You are best :)
     
  18. TheWolf New Member

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    211 (0.07/day)
    Thanks Received:
    23
    Location:
    Pascagoula, Ms
    Wow great news!

    If you need a tester, you know I'm here & willing to do so.

    Running a modified unsigned driver is fine with me.
     
  19. MikeTyson New Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    645 (0.23/day)
    Thanks Received:
    20
    Location:
    South East, United Kingdom
    nVIDIA 7950GT SLi on i975x ASUS P5W DH Deluxe

    Modded Forceware 190.68 with SLi String Installer

    [​IMG]
     
  20. d3fct

    d3fct

    Joined:
    Jul 15, 2009
    Messages:
    1,087 (0.37/day)
    Thanks Received:
    165
    Location:
    Upstate NewYork
    n1, so glad to se fellow p45 members with sli :)
     
  21. p_o_s_pc

    p_o_s_pc F@H&WCG addict

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    13,002 (3.51/day)
    Thanks Received:
    2,189
    Location:
    Newark ohio
    nice to see this working on alot of chipsets... I almost want to grab a 2nd 7900GS to see how 2 voltmodded 7900GS would do in SLI on a X2 240 when i get it :laugh:
     
    10 Year Member at TPU
  22. MikeTyson New Member

    Joined:
    Dec 9, 2009
    Messages:
    645 (0.23/day)
    Thanks Received:
    20
    Location:
    South East, United Kingdom
    Just tested with 3D Mark 06

    My score went from 5000 with SLi disabled to 8000 with SLi enabled, and it was a lot smoother in the animation sequences (obviously lol)

    Loving it :)
     
  23. hdcore

    hdcore New Member

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    4 (0.00/day)
    Thanks Received:
    0
    Great work guy's! Glad I found this forum. I got it working with method 1 and 2 from the http://xdevs.com/e107_plugins/content/content.php?content.30 website. However its not working stable. Some game's (battlefield 2142, left 4 dead) crash the pc after few minutes of game play and the computer just restarts. I can't finish 3d mark 06 benchmark without it restarting the system :( It works fine in Section-8 and FFOW though :) Maybe I'm doing it wrong but I can enable sli in nv control panel and gpu-z shows 2 gpu cores. Same results with both methods.

    EVGA 8800 gts 512mb x2 w/bridge
    190.62 nvidia
    Windows 7 Ultimate 64bit
    ASRock P45X3 Deluxe (P45 chipset)
    Xeon 3060
    2 gig DDR3
    silverstone 600 watt sli ready
     
  24. TheWolf New Member

    Joined:
    Aug 11, 2009
    Messages:
    211 (0.07/day)
    Thanks Received:
    23
    Location:
    Pascagoula, Ms
    Are you overclocking your CPU or video cards?
    If OC of CPU, you may have to add extra voltage to stabilize the system.
     
  25. p_o_s_pc

    p_o_s_pc F@H&WCG addict

    Joined:
    May 2, 2007
    Messages:
    13,002 (3.51/day)
    Thanks Received:
    2,189
    Location:
    Newark ohio
    you may need to add alittle voltage to the chipset and are you sure the PSU can handle it? One last thing the 191 drivers work great
     
    10 Year Member at TPU

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guest)